SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDE

Her kommer spørsmålene og svarene på spørsmålsrunden 🙂

1. HVA GJØR DU FOR Å LAGE DEG EN FIN DAG?

Da prøver jeg å ikke legge en en eneste plan. Tar dagen som den kommer. Og gjør bare det jeg har lyst til der og da.

2. HAR DU NOEN FOBIER?

Nei, det har jeg heldigvis ikke. 

3. HVA ER DIN FAVORITTÅRSTID?

Jeg liker vår, sommer og høst. Men jeg er nok mest glad i høsten. Da lufta blir frisk og god. Masse fine farger dukker opp ute, og det er deilig å sitte med levende lys og god varme inne.

4. HVOR KOMMER DU FRA? 

Jeg er født i Drammen, etter barneskolen og i det voksne liv har jeg bodd i Hokksund. Og i de senere årene har jeg havnet lenger og lenger oppover. Nå har jeg havnet i Prestfoss i Sigdal.

5. HVOR LIKER DU Å VÆRE? I BYEN/PÅ LANDET, PÅ FJELLET/ VED SJØEN/I SKOGEN, ALENE/SAMMEN MED ANDRE , INNE/UTE. I HVILKET ROM HJEMME.

Tja Jeg liker meg best på landet. Men en bytur i ny og er greit.

Nå som jeg er godt voksen vil jeg si jeg trives best i skogen. Jeg koser meg veldig i eget selskap, men vil gjerne ha mannen min rundt meg . Venninner og familie er også koselig å treffe innimellom. Vår, sommer og høst liker jeg meg best ute. Og hjemme er det stua og kjøkkenet som er favorittene . På kjøkkenet lager jeg mat og baker. I stua slapper jeg av med tv, ei god bok, håndarbeid eller som nå for tiden, mest på pc’n med skriveprosjektet mitt. Jeg har også et eget hobbyrom, men der er det mest søm jeg holder på med. Det har blitt ei stund siden nå forresten. Burde sikkert satt meg der i fred og ro med skrivingen:-)

6. HVOR HAR DU LÆRT Å LAGE ALL DEN GODE MATEN DU VISER FREM?

Jeg har lært mye av min far, som elsket og lage mat . Jeg har også gått 1 år på husstellskole en gang i tiden. Der lærte vi veldig mye om å lage mat fra bunnen av. Masse grunnoppskrifter og god gammeldags Norsk mat. Vi lærte  tilogmed og sette opp regnestykker over alle indegriensene vi brukte på en middag. Noen ganger skulle vi lage retter til lavest mulig pris. Kjekt å lære. Det var ikke snakk om å kaste noe den gangen..det ble brukt til noe senere. Og det har jeg fortsatt med. Nyttig lærdom .

7. SKRIVER DU?

Ja, jeg prøver 🙂

TAKK TIL DERE SOM STILTE SPØRSMÅLENE OG FIKK MEG TIL Å TENKE LITT OVER SAKER OG TING. 

HÅPER SVARENE ER GODKJENT 😁

Ha du fin ny uke.

 

 

 

 

 

 

 

MASSE Å LÆRE

I dag har jeg fått nye gode råd fra Deveny . Jeg har masse å lære. Men dette her er veldig interessant.  

Hun ser på teksten min og gir meg tilbakemeldinger. Noe jeg er kjempeglad for 🙂 

Nå skal jeg lese om tipsene hun har gitt meg. Dette er jo ting som ikke jeg tenker på. Jeg bare durer i vei. Og retter og retter fordi jeg ser at noe ikke stemmer. Det blir liksom aldri helt bra. 

Hodet blir ganske fullt, men det får så være. Jeg har god tid 🙂

Jeg vet hva jeg skal skrive om, det er bare så mye jeg må sette meg bedre inn i først .

Jeg tar i mot lærdommen med stor takk!

Det blir kanskje en roman ut av det til slutt 🙂

Ønsker alle en fortsatt fin Søndag 

 

#roman #tekst #skrivekløe #lærdom

 

GODNATT-MAT

Har vært på jobb i dag. Fra 14.00- 21.00.

Ble kasta inn i full trafikk med kunder, papp og varer med en gang jeg begynte, så nå er jeg helt ør i hodet. Når jeg drar hjemmefra en time før jobb og er hjemme en time etter, sånn ca, da blir dagen lang. 

Det ble ikke middag i dag da. Men jeg blandet sammen en god salat i full fart da jeg kom hjem.

Kikerter var med. Det som vi er blitt så glad i. Sammen med ostebiter, tomat, paprika, purre, salatblader og en halv skinkeboks ble det en god nattmat .

I morgen skal jeg svare på spørsmålene deres, pluss at jeg har ei lita “lekse” jeg skal gjøre 😊 

Nå er det natta her i huset.

 

#salat #kikerter #nattmat

 

 

 

 

PLANTENE OG ROMANEN SKAL VOKSE I DAG

Nå har mannen reist avgårde en tur. Så jeg skulle få noen timer helt for meg selv. Nå har det vært så folksomt rundt meg noen dager at det blir veldig godt 😊

Vi har vært ute i solveggen alle sammen noen timer. Dino,mannen, jeg og noen av plantene. Så nå gror det i krukkene, og jeg skal se om jeg får det å gro frem litt nytt innhold til romanen min. Eller innholdet har jeg for det meste klart. Det er bare å få formulert det noenlunde riktig. Og leve meg godt inn i det som skjer .

Denne stakkars basilikumen prøver så godt den kan å vokse seg stor og sterk ut fra et par små stilker. Det er alt den hadde som utgangspunkt . Og sånn skal også romanen min vokse seg frem. Sakte men sikkert skal det bli noe ut av den etter som tiden går😊

Jeg gleder meg til å se både planter og roman utvikle seg🌷😊

Ha en strålende dag😊

 

#planter #sol #roman

SPØRSMÅLSRUNDE

Da lager jeg en liten spørsmålsrunde jeg.

For de som vil vite mer om meg😊😊

TRAVLE DAGER

Nå er jeg så glad jeg kan legge meg under dyna hjemme. Hjemme hos mannen min. Det er tydelig at vi ikke er så vandt til å være fra hverandre over natta. 

Jeg har sovet hos min mor i natt, for å klare å stå opp og bli med henne innover til Oslo. Nærmere bestemt Ullevål sykehus. Øyeavdelingen. Det gikk fint der inne. Men vi må tilbake i løpet av våren/ sommeren. De fant en feil som trengte operasjon for å bli bedre. 

Jeg skriver bare et lite innlegg nå. Bare for å oppdatere litt. Jeg er sliten og trøtt og gleder meg til å sove godt i natt.

Helt fra jeg reiste på jobb tirsdag har det vært folk rundt meg hele tiden. Da blir jeg ganske gåen, selv om det et hyggelig.

Onsdag var vi i bursdag til eldste barnebarnet. Hele 11 år alt. Tida flyr. Det var koselig 😊 Ikke så mange som var der da vi var der. Og da vi kom med puslespillet med 500 biter hadde vi nok å gjøre mens vi var der.

I dag har jeg vært på farta siden klokka 07.00. Ei ukristelige tid på døgnet for meg.

Kom hjem med helseekspressen ved 15- tida. Ble hentet av mannen på bussholdeplassen, og parkerte min mor hjemme hos henne. Deretter var det bare å forte seg hjemover, for vi skulle vist få besøk av en onkel til mannen. Tanta skulle ha symøte, så han syns nok det var greit å ha et sted å rømme til😉 

Så nå må jeg bare innrømme at det er veldig godt å legge seg. 

Har fri i morgen og så er det jobb igjen på Lørdag. 

Foreløpig har jeg klart å henge med, men nå sier jeg god natt herfra😙

 

DET BLE EN LANG DAG

Nå hadde jeg sovnet, men våknet igjen av at jeg hoster opp kveldsmaten. Det blir mye syre i magesekken. Og jeg har glemt å bestille nye tabletter. Det må jeg huske å gjøre i morgen .

Vi rakk å spise middag før vi reiste nedover for å feire barnebarnet sitt 11 årsdag.

Deilig ørretfilet. 

Kjempegodt😊

Tenkte å prøve en dubb en halvtimes tid etter middagen. Men det ble vist mer avslapningsøveler for min del. Med lukkede øyne prøvde jeg å få en og en muskel i kroppen til å slappe helt av.  Det tar litt tid og det hender jeg sovner etterhvert . Men det rakk jeg ikke denne gangen. Så jeg var ikke veldig opplagt da vi dro. 

Jeg hadde kjøpt puslespill med 500 biter til bursdagsbarnet og det ble godt mottatt.

Dattera mi hadde fått med papplater fra butikken hos meg noen dager tidligere. De er fine å legge puslesillet på. Så da var det bare å sette i gang med å finne biter som passet sammen, og samle i hauger andre biter, som ville passe sammen etter hvert. Vi ble fullt opptatt av det alle sammen, men vi klarte å få i oss kaffe og is ved siden av.

Så bar det videre ned til min mor da,  med alt utstyret i orden til ei natt på sofaen her. 

Litt tv-titting sto på programmet. Det er liksom det som gjelder her. Her er det nemlig tatt opp program fra alle mulige kanaler. Og hun blir storfornøyd hvis vi får sett på et program eller tre sånn at hun får plass til å ta opp noe nytt😊

Det var litt dumt at jeg våkna igjen nå da jeg hadde sovnet, men det er en liten prosess dette, når jeg begynner å hoste opp igjen maten. Det tar litt tid før det roer seg igjen.

Nå kjennes det greit ut foreløpig, så jeg får prøve å sove videre. Skal opp klokka 6. Drosja kommer 7, og da bærer det innover til Ullevål sykehus.

Fortsatt god natt 😊

 

#puslespill #bursdag #ørretfilet

 

PLANTENE OG JEG LEVER

Arbeidsdagen i går er unnagjort. Overlevde nok en gang😊

I dag var jeg våken ved 10-tida. Det er litt tidligere enn vanlig. Spesielt etter ei seinvakt. Men det er jo strålende sol i dag, og vi har sittet ute ei god stund. 

Frokosten er nettopp inntatt: eple, banan og vaniljekesam . Det får holde frem til middag.

Jeg har også vannet og studert plantene mine nøye. Det spirer og gror både her og der.

Siden innleggene Her  og Her har det voks ut  mye mer av bladene på disse to.

Det et da litt forskjell 😊

Og jeg har endelig klart å få tomat-og paprikafrøene mine i jorda .

Her står miniveksthuset mitt ute i sola sammen med oss. Så nå er det bare å vente på at det kommer noe spennende inni der.

Ha en fin Onsdag 😊

 

#planter #tomatfrø #tomatfrø #veksthus

 

 

 

OPPLADING TIL JOBB I KVELD

Ja, da er dagen for jobb kommet igjen. Jeg skal ikke begynne før klokka 16.00, men reiser herfra ved tre-tida.

Jeg har vært oppe og tatt en kaffekopp med mannen . Men nå har han og Dino reist avgårde en tur.Jeg har satt vekkeklokka på 13.30, og håper å sove litt til. Ellers blir det en veldig lang dag på meg. Er jo ikke hjemme igjen før midnatt, og ganske så mye krefter blir brukt innen den tid.

Det er helt greit å dra på jobb i dag, og treffe noen av kollegaene og kundene. Jeg skal bare være litt føre var, så kan det hende jeg ikke er helt ødelagt til i morra.

Da skal jeg nemlig i bursdag til det eldste barnebarnet og etterpå skal jeg sove over hos min mor. 

Jeg har lovet å bli med henne på sykehuset i Oslo. Hun skal ordne noe på øynene sine, og da må vi opp veldig tidlig.

Det betyr at jeg har noe på programmet 3 dager etter hverandre. Og jeg tror det er det som stresser meg opp noen ganger. Det at det er noe jeg vet at jeg må.

Det virker som det er roligere i hode mitt når jeg kan surre rundt i mitt eget tempo. Og vite at det jeg ikke får gjort den ene dagen, ja det har jeg faktisk mulighet til å få gjort dagen etter.

Nå får jeg ta en høneblund.

Ha en fin dag 😊

 

#jobb #arbeidsliv #opplading

 

UTE OG LUFTA HÅRET

I dag har vi vært flinke igjen da 🙂 

Vi har gått tur! 3 av 4 dager på rad. Og selv om det ikke ble så langt, var det tungt nok. Vi fant nemlig et skispor som vi kunne følge over jordet og komme igjen rett ved gården. Det er bare andre vinteren vi bor her, så det var jo på tide å opptage det 🙂 Eller kanskje de ikke var der i fjor. 

Jeg har trodd alle sporene der ute har vært snøscooter-spor jeg.

Se så fint det er ute her. Gården ligger nesten midt ute på jordet. Jeg kunne jo prøvd skia mine.

Kanskje en annen dag. I dag var det påskestemning i skiløypa, selv om vi mangla skia.

Og både Dino og jeg har lufta håret.

 

 

DEILIG DET!

 

Det ble litt av en trimtur , med både oppover og nedover bakker. Pluss vassing med snø opp til knea de siste meterne inn til gårdsplassen.

Vi ble slitne som bare fy…men det har vi bare godt av. Her må noe av vinterflesket vekk!

Jeg har ikke vært i nærheten av sofaen i hele dag. Så nå skriker den høyt etter meg. Og nå er jeg ikke vond å be. Der har jeg tenkt til å gro fast resten av kvelden. VEL FORTJENT.

 

#påskevær #snø #tur #hår #harehund #dino