Nytt sitteunderlag ferdig.

Nå har jeg tatt et nytt sitteunderlag ut av maskinen. Ferdig tovet. Det gikk fort å strikke det ferdig da jeg endelig fikk kjøpt resten av garnet som måtte til. Dette ble en str mindre enn det første jeg strikket. Men tykt og godt dette også. 

Før toving. 56×56 cm.

Strikket på pinne nr 8, garn som kan toves med lengde 55-75 m pr 50 g. Jeg har brukt 2 forskjellige typer garn her. Det gikk helt fint. La opp 60 m denne gangen.

 

 

Ferdig tovet. 43×40 cm.

 

Nå skal jeg rett og slett ta meg en pause og kanskje en dubb. Hjertet bykser rundt i brystkassa i dag, og jeg er helt nødt til å komme til hektene så jeg klarer å gå 4 km tilsammen i løpet av denne dagen.

 

NYT DAGEN ❤

 

 

Vietnamesisk pizza.

Sist gang jeg var i Hokksund hos min mor, sønn og svigerdatter fortalte min svigerdatter om Vietnamesisk pizza. Hun hadde laget det mange ganger i det siste, men jeg har aldri sett eller smakt det. Det skulle være gjort på 5 minutter å lage en porsjonspizza og det måtte jeg selvfølgelig prøve.

Du trenger risark, egg, ost, ketchup og majones. Hva du vil fylle den med ellers er helt opp til deg. 

 

Jeg hadde en boks med skinke, revet gulrot og paprika i kjøleskapet denne dagen. Så det ble med det og litt krydder på første porsjon.

Legg risarket i en tørr kald stekepanne. Smør sammenvispet egg utover så hele arket blir dekket, og sett på middels varme. (Du bør være rask for arket krøller seg fort.) Legg på det du vil av fyll. Dekk med ost og sett på lokk til osten har smeltet. 

Tilslutt har du på ketchup og majones og bretter den sammen. Voila…ferdig.

Jeg laget en variant til siden jeg hadde igjen litt salat også i kjøleskapet. 

 

Varmen på plata skrudde jeg helt ned før jeg la i et nytt risark. Det krøllet seg veldig fort så du bør ha alt du skal ha på av fyll klart til å legges på med gang, da får du arket til å ligge flatt igjen.

Her skal det lages Vietnamesisk pizza med i mange forskjellige varianter etterhvert. For dette var fort gjort og veldig godt.

 

HA EN FIN DAG ❤

 

4 km i kveld, 4 igjen å gå i morgen.

Kommer jeg tii å klare det da? Siste mulighet er i morgen, og jeg har 4 km igjen. Det bør kunne gå med nød og neppe. Jeg trodde ikke jeg kom til å klare 4 km i dag. Jeg har tulla med søvnen igjen i natt og sov bort absolutt hele formiddagen.

Jeg kjenner jeg er sliten om dagen nå. Og det tar en hel evighet før jeg klarer å våkne såpass at jeg kan begynne med noe som helst. I dag ble det plantevanning og klesvask til å begynne med. Det var da noe i det minste. Litt strikking så vidt det var til et par episoder av en serie jeg ser på ble det også, og jeg var på god vei inn i drømmeland igjen etter ei stund.

Men….jeg har klart å holde meg våken. Og da yngstemann ringte skulle jeg akkurat til å blande en brøddeig. Jeg spurte om han ville komme opp og bli med meg ut på tur, mens deigen sto til heving. Han visste at det begynte å haste med å klare de siste kilometerne mine, så han kjørte opp hit og ble med meg ut. 

Her er vi. Vi manglet litt på 2 km, så vi måtte traske litt til før vi kunne snu og gå samme vei tilbake. 

 

Her er den bunnfrosne Kongsfossen.

 

Over broa mot korketrekkeren i Åmot. 

 

Halvveis oppe i korketrekkeren.

Og endelig kunne vi snu og gå 2 nye kilometer tilbake igjen. Jeg var jammen heldig som fikk drahjelp i kveld. Ellers hadde jeg aldri klart de 4 kilometerne vi sanket. Hipp hurra for oss !!

Med det samme jeg kom inn døra måtte jeg bake ut brødeigen som sto ferdig og ventet på meg. 

 

Jeg har blandet et par revne gulrøtter i deigen, så det blir 2 nystekte gulrotbrød jeg kan ta ut av ovnen om en times tid. De har stått til etterheving mens jeg har vært opptatt med blogging.

 

FORTSATT FIN KVELD TIL DEG ❤️

 

 

Sein tur og rask middag.

Det ble seint før jeg tvang meg ut i kveldsmørket for å få noen meter på Stravaen i dag også. Jeg hadde egentlig mest lyst til å bare sove i dag. Jeg har vært trøtt i hele dag. Fant en serie på tv og har sittet og strikket nesten ferdig sitteunderlaget jeg holder på med mens jeg har sett på den.

Jeg har holdt på å sovne fra alt flere ganger. Men så er det de kilometerne som står igjen på utfordringen jeg er med på da….jeg VIL klare det denne gangen!!  Så jeg var ganske hard med meg selv da jeg kledde på meg for å se om jeg klarte å gå litt i det minste.

Jeg tok bilen og kjørte et lite stykke for å slippe å gå ned bakken hos meg. Var redd det var for glatt å gå til fots ned der i kveld. Det har vært mildvær i dag og da kan det være skummelt å gå der det ikke er bart. 

Det var ikke bart der jeg endte opp med å gå heller. Men det var ikke like bratte bakker der….. det ble bare plutselig mørkt da jeg hadde gått et godt stykke langs veien.

 

Jeg er da ikke dum heller. Jeg har lommelykt med meg da trasker rundt på bygdeveiene rundt her.

 

Så jeg kunne fint bare fortsett så langt jeg ville. Det var fint utsikt over mye av Åmot der oppe fra. 

 

Det endte med at jeg fikk lagret nesten 3 km til på Straven i løpet av tre kvarters tid. Slettes ikke værst at jeg fikk til det i dag. Nå har jeg 2 dager igjen på å klare de siste 8 kilometerne. 

Maten jeg skar opp slang i ovnen med en gang jeg kom hjem er ferdig. Det blir vegetar på meg i kveld. Orka ikke å begynne med noe mer. 

 

Nå vil jeg sette på Farmen på tv og kose meg med maten. 

 

HA EN GOD KVELD OG NATT ❤

 

Jeg har sanket flere kilometer.

Jeg har tatt meg en hviledag i dag. Men det er bare fra farting avgårde med bilen, og sosialt samvær. Jeg trengte en hel dag for meg selv nå. Trenger nok egentlig flere hvis jeg skal få summet meg skikkelig. 

Men kilometersanking har jeg ikke kunnet ta pause fra. Skal jeg nå målet mitt må jeg stå på de siste dagene som er igjen av Januar.

I dag har jeg tatt enda en ny gå-rekord….4 km !! Og det i både oppover og nedoverbakker.

Her er jeg på ei gangbro over toppen av en frossen Haugfoss.

 

 

Jeg fulgte en sidevei videre fremover, og i enden av den fant jeg parkeringa til ei skiløype jeg har funnet på et kart på nettet. Tenkte jeg skulle prøve meg på ski en dag. Her kan jeg komme meg opp og inn til fine løyper.

 

Jeg gikk videre på neste vei som gikk ned mot hovedveien igjen, i stedet for å snu å gå samme vei tilbake til Haugfossen.

Her på vei over ei annen bro lenger oppover elva Simoa. Veien mot Sigdal på den ene sida og jordet med skiløypene på den andre sida. 

 

Jeg måtte traske et stykke langs hovedveien, uten fortau, på vei ned mot Haugfoss og Åmot igjen. Det var nok ikke helt bra, så jeg stoppet og sto stille hver gang det kom en bil på min side av veien. Fra Haugfoss og hjem er det fin gangvei heldigvis.

Det er ikke bare mennesker som benytter seg av gangveiene her. Det gjør rådyrene også.

Se her. Her har det kommet ett over veien og gått langs gangveien før det har gått videre oppover i lia.

 

Ja…det var dagens tur. Jeg er fornøyd med frisk luft og lang tur.

 

KOS DEG MED LØRDAGSKVELDEN ❤

 

Det må bli en hviledag i dag.

Nå er jeg sliten. Jeg kjente det da jeg kom hjem i går kveld. Da jeg tenker igjennom hva jeg har gjort denne uka skjønner jeg hvorfor. Jeg har vært ute på noe hver eneste dag. Jeg…..som for det aller meste har holdt meg hjemme utenom de gangene jeg har måttet reise i butikken de siste årene.

Mandag dro jeg ut en tur med bilen på kvelden. Jeg reiste bort til butikken for å se hva de hadde av halvpris-varer i varmdisken og kjøledisken. Det ble litt av hvert jeg tok med. Bl.a to baguetter med roastbiff.

Jeg hadde bestemt meg for å kjøre ned til Hokksund og se på tv sammen med min mor der. Det er faktisk ikke mer enn en 15-20 minutters biltur. Og jeg må ikke bli der i dagesvis, eller over natta hver gang jeg reiser dit. Det aller beste for meg er å sove hjemme.

Tirsdag var dagen for tannlegebesøk her i Åmot, og oppdage tannlegeskrekk og prisjokk tidlig på morgenen. Senere på dagen måtte jeg nedover til Hokksund igjen. Jeg hadde frisørtime, og den ville jeg ikke gå glipp av. Så bar det bort til min mor igjen resten av dagen og kvelden. Jeg laget middag og det ble tv-kveld der denne dagen også.

Onsdag ble jeg kjørt og hentet til ny tannlegetime av yngstemann. Han ble hos meg til litt utpå kvelden. Da hadde jeg klart å summe meg såpass at jeg fikk laget middag til oss. 

Torsdag var det tid for ukeshandling. Og da den var gjort gikk jeg en tur i påskeværet før jeg kjørte hjem igjen.

 

I går ble det shoppingtur på meg og ei venninne. Vi skulle se etter garn Mjøndalen.

Vi fant det vi skulle. Så nå blir sitteunderlag nr 2 ferdig. Jeg fikk kjøpt litt annet småtteri jeg trengte også. Det var godt å få gjort.

En kjapp tur innom i Hokksund ble det i går også, for å levere syltetøyet jeg hadde kokt og noe jeg kjøpte med for min mor i Mjøndalen.

Jeg har også klart og gått flere turer i løpet av uka. Så i dag kjenner jeg at det må bli en hviledag. Jeg skal ikke ut med bilen i dag, men en lengre gåtur må jeg prøve å klare en gang i løpet av dagen.

I morgen blir deg antagelig isfiske hvis jeg klarer å stå opp i tide.

 

HA EN FIN OG AVSLAPPENDE LØRDAG ❤

En ganske lang tur før jeg skal ut med bilen.

Hei og god dag. Jeg har nettopp kommet inn etter en lang gåtur. Trengte å lufte hodet og kropp i dag. Og jeg trengte å sanke inn flere kilometer. Det ble litt over 3, og det skal jeg være fornøyd med. Jeg slepte meg i grunnen ut bare for å få luft og se om jeg klarte i det minste 1 kilometer.

Det spørs om jeg klarer å nå målet mitt. Det er ikke mange dager igjen av Januar nå. Men jeg har ikke gitt opp enda, det er fortsatt mulig…. hvis jeg er steinhard mot meg selv.

Jeg rakk turen i dag også før sola forsvant bak åsene her. 

 

Nå er det ikke så lenge til jeg skal skifte og gjøre meg klar til garn-shopping med ei venninne. Jeg håper på å finne noe som passer til det andre sitteunderlaget jeg begynte på for litt siden. Skulle gjerne fått gjort ferdig det også før det blir liggende for lenge.

 

KOS DEG MED FREDAGSKVELDEN  ❤

Sylting og påskevær.

Jeg er glad hodet er på plass igjen i dag. Og ikke kjenner jeg noe til arbeidet som ble gjort i tanna mi i dag heller. Så i dag var noe av det første jeg gjorde da jeg våknet å gjøre meg klar til ukeshandling.  Jeg hadde handleliste klar til  både Spar og Kiwi.

Da handlinga var gjort i begge butikkene var det nesten påskevær ute, og jeg kunne ikke la være å gå en tur før jeg reiste hjem. I går ble det ikke en eneste kilometer på meg. Så det var godt å få med meg litt over 1 i sola i dag. Ikke så mye, men det var deilig med en luftetur før en sein frokost.

 

Senere i dag, etter forrige innlegg her, ble det kokt syltetøy av 3 kg bringebær fra fryseren til min mor. 

 

Mesteparten av dette skal ned igjen dit. Ett glass vil jeg nok ha igjen her. Dette er bær som min svigerdatter plukket i sommer. Hun syns syltetøyet var godt da jeg kokte noen glass av alt det hun kom hjem med på slutten av perioden med bringebærplukking. Alt er spist opp av den kokerunden.

Vi må nok ta en kikk til i fryseren der nede for å se om vi har klart å bruke opp alt av bær nå, eller om det har gjemt seg mer innimellom andre ting. Hun skal helt sikkert plukke bringebær igjen i år også. 

 

KOS DEG MED KVELDEN ❤

Akutt tannlegeskrekk og prissjokk

Tirsdag morgen hadde jeg tannlegetime. Alt for tidlig etter min døgnrytme. Jeg visste jeg hadde et hull som jeg skulle fikset på. Det fikk jeg greie på ved siste sjekk for ett år siden. Men jeg har rett og slett ikke hatt råd til å ta den timen. Nå har jeg kjent litt vondt i tanna de siste par månedene og tenkte at jeg var helt nødt til å gå da jeg fikk innkalling til den årlige sjekken igjen nå.

Etter at røntgenbilder var tatt og studert viste det seg at tanna måtte rotfylles. Det har jeg ikke vært med på før, så jeg fikk et akutt annfall av tannlegeskrekk. Jeg ble tett og slett dårlig, og oppgitt av av hele greia. Jeg viste ikke om jeg orka å kjenne på mer smerter i noen som helst grad. Jeg syns jeg har hatt nok av det for lange tider. Og bedre ble det ikke da jeg fikk høre prisen. Jeg spurte om han ikke bare kunne trekke hele driten og bli ferdig med det.

Men vi klarte å diskutere det litt frem og tilbake, selv om jeg var helt ” uttafor “, og kjente at et angstanfall bygget seg opp. Jeg ville ikke være der lenger, og jeg hadde absolutt ikke lyst til å komme igjen en gang til. Og det sa jeg tydelig fra om.  Så vi ble enige om at jeg ikke skulle gjøre annet enn sjekke alle tennene, ta tannstein, og pusse mens jeg først var der. Og mens det pågikk bestemte jeg meg for at jeg kanskje skulle å prøve å beholde tanna.

Jeg skulle få komme igjen dagen etter, og da skulle jeg ta noe beroligende en halv time før jeg kom. Det har jeg aldri hatt behov for hos tannlegen noen gang. Jeg tror jeg begynner å få nok av absolutt alt som muligens kan gi smerter av noe slag. Den siste operasjonen jeg hadde tok kaka. Jeg har blitt skikkelig pysete nå tydeligvis.

Da jeg dro derfra parkerte jeg bilen og gikk meg en luftetur før jeg reiste helt hjem. Jeg var helt gåen i topplokket og trengte litt luft før jeg dro hjem for å roe nervene.

Jeg måtte nemlig ut å kjøre igjen senere på dagen. Jeg hadde klippetime i Hokksund, og den ville jeg i hvertfall komme meg til.

Etter frisørtimen dro jeg innom biblioteket og lånte ei ny sybok og ei strikkebok. Så reiste jeg bort til min mor og ble der resten av kvelden.

Jeg gikk meg en luftetur til mens jeg var der nede. En tur ned til Hokksund sentrum.

 

Gutta boys og jeg gikk igjennom fryseren for å finne ut hva vi kunne ha til middag der utpå kvelden. Det ble kjøttpudding, grønnsaker, poteter og bernaisesaus. Vi ble som vanlig 5 stk til middag, og det er koselig.

Jeg tok med meg masse frosne bringebær fra fryseren der også. De skal jeg koke syltetøy av i dag. Og ta med nedover igjen i løpet av helga.  I går orka jeg ikke å begynne på det. Jeg kom meg til tannlegen, yngstemann kjørte og hentet meg. Det gikk bra til slutt. Etter 5 bedøvelsesprøyter kjente jeg endelig ingenting. Og etter 1 time og 40 minutter var tanna i orden så langt. Jeg skal tilbake om 2 uker og sette på resten på toppen. Men det er jeg ikke redd for. Det værste er gjort nå. Jeg gruer meg ikke til neste gang.

Pris for de to gangene jeg har vært der ble 1.425,- første dagen og 5.715,- i går. Prisoverslag ble satt til 11.000,- for rotfylling av ei tann og bytte av fylling i ei annen tann. Pluss de 1.425,- for bilder,  fjerning av tannstein, og puss kommer alt på nesten 12.500,- Det er godt jeg har en mor som kan hjelpe meg i nøden. Ellers hadde jeg hatt ei tann mindre nå. Og det er ikke gratis det heller.

Det er ikke rart folk blir tannlause sier jeg. Tenner bør ABSOLUTT repareres og betales med bare egenandel de også som alt annet som har med kroppen å gjøre. 

 Yngstemann ble hos meg ei stund utover kvelden. Han hadde fikset nettflix og viaplay for meg mens jeg var hos tannlegen. Så vi la oss henslengt i hver vår sofa og så på den Norske filmen Troll i full kinomodus, før jeg ble såpass oppegående at jeg laget middag til oss. Kjøttboller av svinekjøttdeig med masse hvitløk, ovnstekte poteter, brokkoli, og løk.

 

Resten av kvelden tok jeg meg fri fra alt som var. Jeg var sjeleglad for å være ferdig med det jeg skulle hos tannlegen og helt ødelagt i hodet av disse to dagene.

Nå er jeg klar for koking av syltetøy.

 

ØNSKER DEG EN FIN KVELD ❤

Tror det blir en pilketur snart.

I går spiste jeg de siste ørretene jeg hadde i fryseren. 

Allerede mens de lå i stekepanna sendte jeg mld til noen om det var mulig å få til en fisketur på isen snart. Det har vært kaldt lenge nok til at det er trygg is nå. Og så flaks hadde jeg at det hørtes greit ut med en gang.

Jeg har ikke alt utstyret som trengs, men det kan jeg låne av gutta boys. De ville ut på isfiske de også, så det kan hende det blir mer enn én tur på meg i løpet av nærmeste fremtid.

Jeg har ikke vært på isen og fiska siden ungene var små. Det er på tide å prøve det igjen. Kanskje vi er så heldige å få en fisk eller to også. Det hadde vært kjempegøy. Jeg gleder meg allerede.

 

ØNSKER DEG EN FIN NY UKE ❤