En tur til stranda i kveldinga.

Det ble varmt nok i dag også på verandaen min. Så etter en prat med naboen fikk jeg råd om å komme meg ut på badetur. Ok…så jeg gikk inn og pakket med meg badehåndklær, knekkebrød, vann, og bok og satte meg i bilen for å finne et fint sted. Lette litt i nærområdet her først, men fant ut at jeg ville ta turen oppover til Prestfoss og stranda jeg fant der for et par år siden. Sandsbråten badestrand.

Sist jeg var der oppe for å se på stranda var den fylt med vann. Nå lå stranda der fin og hvit igjen. 

 

Jeg fant meg en plass og lå og leste en halvtimes tid før jeg ble så varm at jeg vasset til vanns og la på svøm. Det var deilig det!! Tok meg en god svømmetur før jeg la meg i sola igjen.

Da det nærmet seg stengetid på Spar i Prestfoss pakket jeg sammen igjen og dro innom og kjøpte meg et par burgere til halv pris i kjøttdisken. Det ble lørdagsmiddagen min i kveld. Jeg hadde vært i sola i 2 timer. Det kjenner jeg nok på ryggen min i morgen tenker jeg. Sola magen min ei stund også da. Men den får litt sol mens jeg sitter ute på verandaen også. Så det var greit å få noen stråler på baksiden i dag.

Jeg tar meg nok en tur dit opp igjen snart. Det er ei fin strand, og det er deilig badevann der.

 

Jeg dro innom huset i Prestfoss på vei oppover og hentet resten av fiskeutstyret mitt. Nå har jeg fått samlet alt her hjemme hos meg selv. Skal nok ut på fisketur igjen snart også. Men i morgen er det en tur på Jarlsberg travbane som står på programmet. 

Jeg og venninnen min som driver med hest skal dit å se på løp og prøve å tippe litt. Det blir spennende. 

HA EN RIKTIG GOD NATT ❤️

Både bading og fisking i går.

Jada, det ble fisketur på meg og ei av venninnene mine i går. Jeg reiste hjemmefra rundt halv fire, og var ikke hjemme igjen før midnatt.

Jeg hentet henne på parkeringa utenfor der hun bor, og før vi tok veien til skogs var vi innom for en raskt handel av mat vi ville ha med. Noe hadde vi med hjemmfra også. Som kaffe og annen drikke.

Heldigvis hadde jeg tenkt så langt som på å pakke med et ekstra skifte og badehåndklær, i tilfelle vi skulle finne på å ta årets første bad. Hun tok også med seg det, og etter et par timers fisking fant vi ut at det var nettopp det vi skulle gjøre.

Rett før sola gikk ned bak åskanten bar det til vanns. Det var virkelig forfriskende og godt. Jeg tok meg en god svømmetur. Deilig.

Og se her på den fine plassen vi fant oss her for oss selv. Langt innpå Mjøndalsskogen, og ganske godt opp i høyden.

 

Vi fisket med mark og dupp. For første gang i mitt liv turde jeg å sette marken på kroken helt selv. Nå gjenstår det bare å komme over terskelen med å tørre å ta fisken av kroken selv også.

Det var ikke noe problem i går for jeg fikk ikke et napp en gang.

 

Min venninne derimot fikk 2 stk. Ørret. 

 

Det var noen gode timer vi hadde i skogens stillhet i går. Det er sommer, godt vær, og deilig badevann. Nå skal det nytes så godt som mulig fremover. Neste gang er det min tur til å fange fisken…håper jeg.

 

Fine farger på himmelen da vi var på vei ned mot Mjøndalen igjen.

 

HA EN FIN MIDTSOMMERHELG ❤️

Nå skal det fiskes fremover.

Tirsdag kveld fikk jeg mast med meg yngstemann på fisketur. En kamerat av han ble med også. Vi reiste til skogs til et vann de hadde vært ved for mange år siden. Og der vaka fisken skal jeg si deg.

Gutta hadde fluestang, og kom raskt i gang. Jeg måtte ordne litt med noe nytt utstyr jeg hadde kjøpt først. Men jeg kom i gang etterhvert jeg også. 

 

 

Det var et fint sted vi fant. Så deilig og være ute med fiskestanga.

Kameraten hadde på en diger rusk som gjorde et par skikkelig sprett i vannet på vei inn, men datt av alikevel i det den nærmet seg land. 

DET var irriterende altså. Vi så den godt alle sammen, og skulle så gjerne hatt den på land.

Det som ikke var så kos var all knotten som surra rundt oss på armer og i ansikt. Vi var fulle av stikk før vi ga oss da klokka nærmet seg 23. I hvertfall jeg som bare hadde t-skjorte på meg. Yngstemann ble møkk lei knotten, og ville nok gitt seg en halvtimes tid før vi gjorde det.

I går kjøpte jeg myggspray og la den rett i sekken min. Jeg har nemlig avtalt fisketur i dag også.

I dag skal jeg og ei venninne ut å prøve fiskelykken. Vi prøver et annet vann i dag, men jeg skal være med guttene tilbake til stedet vi var på en annen gang igjen. Ikke så lenge til håper jeg.

Det var synd at vi ikke fikk noe som ville sitte på kroken den kvelden. Min mark hadde den vært og smugspist av, og yngstemann hadde også et napp. Kameraten fikk en liten en som han slapp ut igjen.

Fint var det der i hverfall.  Deilig, stille og rolig.

 

JEG HÅPER PÅ MANGE FISKETURER OG MYE FISK I SOMMER.

LAG DEG EN FIN DAG ❤️

Billig middag.

Jeg er glad i fisk, men det har blitt dyrere å kjøpe det, som alt annet. Så nå ha jeg for 2.uka på rad kjøpt meg ei pakke First Price frossen seifilet. Den i “blokk”. Pris 28,90 på Kiwi. Jeg lar den tine så jeg får fra hverandre filetene. Deretter blander jeg mel, salt og pepper og vender de rundt i det før de stekes. Masse stekt løk er godt til. Den steker jeg før fisken og legger til side. Det blir seibiff med løk.

Det som blir igjen av melblandingen rører jeg ut i stekepanna med all den gode fisk og løk  – smaken. Tilsetter passe med melk eller fløte, og da har jeg den aller enkleste sausen til fisken også. 

 

Det blir for mye med 400 g fisk til én middag, så resten koser jeg meg med på brødskiver til frokost dagen etter….nam-nam.

VELBEKOMME OG HA EN FIN DAG ❤️

Plantene på verandaen min.

Her vokser og gror det. Og jeg planter om til større potter etterhvert. I dag fikk jeg 2 planter til over i pottene de skal få bo i resten av sommeren. Det siste jeg har sådd er bladsalat og blomkarse. Det er bare en uke siden. Jeg har vært treg med å finne frøene etter flyttinga, men det spirer godt allerede.

Blomstene jeg kjøpte rett etter 17.Mai liker seg like godt som meg her. Skulle gjerne plantet før 17.Mai, men jammen lot sommeren vente på seg a gitt. Altfor kaldt på nettene. 

Petunia.

 

Her ser det ut til å bli godt med chili og basilikum. 

 

Tomater, som faktisk skal bli brune småtomater. Det har jeg aldri sett før. Og blomstene i ei plasturne jeg har hatt i maaange år. Pelargonia og Lobelia.

 

Paprikaplanter har jeg flere av. De 2 største, som jeg knep toppen av for noen få uker siden kommer med knopper nå. Her er en av dem. Den har fått besøk av frø fra fjorårets, eller året før der igjen, blomkarseplanter som spirer og gror.

 

Appelsintreet tror jeg lever i sitt 6.år nå. Det ble litt pjusk etter flytting og dårlig stell i vinter. Nå ser det ut til å trives igjen.

 

Og se her du!!! Det ser ut til at jeg kan få egendyrkede meloner i sommer. Frø fra en melon jeg hadde kjøpt meg en gang i vinter. Tror jeg la et par frø i jorda helt i begynnelsen av Mars.

 

Og her står enda litt til pluss nysådd bladsalat som venter på større potter.

 

Blomstene, plantene og jeg ELSKER denne lille Hellas-verandaen min ❤️

 

HA EN FIN SOMMERHELG ❤️

 

Kos på min Hellas-veranda i Åmot.

i dag nyter jeg været og varmen her på min lille Hellas-veranda. Her vokser og gror det godt , mens jeg sitter i deilig temperatur så lenge det er skygge her. Klær trengs ikke…bare truse og bh. Bikinien er lagt bort for noen år siden.

Jeg har begynt å hekle på ei gardinkappe til kjøkkenvinduet mitt. Hodepinen og den vemmelig følelsen i kroppen har endelig gitt seg i dag. Jeg tror det har hatt med økningen av Levaxindosen i forrige uke. Så nå skal jeg  bare nyte denne sommerdagen fullt ut. Kanskje jeg tilogmed kommer meg ut på en liten tur i kveld.

 

HA EN FIN DAG DU OGSÅ ❤️

Vellykket hyttetur i helga.

Treg igjen med oppdatering.  Men jeg må bare få fortalt at hytteturen med jentene fra Kiwi ble skikkelig vellykket. For en gangs skyld gledet jeg meg til å reise. Jeg har vel gjort det tidligere også, men ikke på denne måten som jeg gjorde nå. Det var ikke et ork å komme seg av gårde…som det har vært de siste årene. Jeg ble skikkelig lei meg da formen dalte dagene før jeg skulle dra. Og tenkte at nå klarer jeg det ikke i år heller. 

I fjor orket jeg ikke å tenke på det engang. Da hadde jeg nettopp tatt ut seperasjon og hadde nok med å holde hodet såpass klart at jeg kunne begynne å tenke på hvem av oss som skulle flytte, og hvor jeg evt skulle klare å finne meg et nytt sted å bo.

I hytteboka kunne vi se at i år var det 7.året vi var samlet der oppe. Og at det faktisk bare var i fjor jeg ikke hadde vært med.

Vi kom til dekket bord, og vi hadde flere varianter med drikke å velge i. Så humøret steg raskt enda noen hakk. Noen hadde smakt litt før jeg dukket opp i siste lita også. Det var ikke vanskelig å skjønne….hehe. 

 

Vi var heldige med været, og sola hadde varmet så godt opp de som var kommet før meg at de ble litt frysne da vi gikk ut igjen etter maten, og kvelden ség på.

Nå var det flere lekekonkuranser som sto for tur. Men først måtte vi skåle og skravle ei stund.

 

Her er vi i gang med å kaste ned flest mulig bokser. Resultatene ble nøye skrevet opp, og vinneren av hver eneste konkuranse fikk en premie.

 

Jeg vant én av dem, og det var da vi skøyt på blink med luftgevær. Farlig dame jeg ! Innen vi kom så langt som til dét og hesteskokasting var det blitt så skrumlete og mørkt at vi så ikke helt hvor hesteskoene landet. Måtte lete rundt i gress og buskas for å finne dem igjen. Men gøy var det.  Da vi var ferdige med det også var det bare pakkeleken som sto igjen, og den tok vi inne i løpet av natta. Først en hel masse skravlings på verandaen, med et par av disse små shotene til hver. 

 

Pakkeleken ble riktig så morsom denne gangen også. Vi ler så vi får vondt i magen og nesten mister pusten hvert år under den leken der.

Da klokka ble rundt halv 4 på natta og fuglene allerede hadde våknet til liv igjen, stupte vi alle i seng. Det hadde vært nok et vellykket treff på hytta.

Etter 7 år kan vi trygt kalle dette en tradisjon. TUSEN TAKK FOR EI FIN HELG ❤️

OG TIL ALLE DERE DER UTE…HA EN FIN DAG ❤️

 

Det blir hyttetur på meg.

Etter en god hviledag heeelt for meg selv i går føler jeg at jeg skal klare hytteturen jeg har gledet meg til. Akkurat nå har jeg styra litt med forberedelsene til turen og må ha en liten pust i horisontal stilling.  Ikke værst at jeg får til et innlegg mens jeg ligger her syns jeg. Det er et godt tegn bare det.

Jeg er nok blant de siste som kommer, men det får ikke hjelpe. Jeg skal klare å komme til siste frist er satt. Har bare igjen litt småtterier jeg må fikse før jeg slenger det jeg trenger i bagen og er klar for jentetur.

Hvile ut kan jeg gjøre fra jeg kommer hjem i morgen. I mange dager hvis det trengs. Jeg skal passe på å ikke ha så mange avtaler i løpet av hver uke ei stund fremover. Det går tydeligvis ikke helt bra enda.

ØNSKER DEG EN FORTSATT FIN HELG ❤️

Har vært for mye sosial i det siste.

Som du kanskje har lagt merke til har jeg ikke vært flink til å skrive innlegg de siste ukene.  Det dukker opp noen når jeg tar meg skikkelig sammen for å prøve og konsentrere meg om det jeg skal skrive. Desverre har det ikke blitt så alt for mye av det.

Jeg må bare innse at jeg har tatt litt for hardt i med det å være sosial. Og har hatt mer enn nok med det. Samtidig har formen dalt, og de siste dagene har endt i et par gråtetokter og sinneutbrudd. Det er slitsomt!

I går klarte jeg å komme  meg en tur ned til Hokksund for å lage den spesielle sausen vår familie har brukt til kylling og taffelsticks i alle år. Yngstemann hadde bursdag i går og ønsket seg det til middag.

 

Hele kroppen skrittet i mot, helt gelé og skjelven i hele meg. Men jeg gjennomførte, og kjørte hjem på kvelden mens tårene rant. Jeg bare stupte rett i seng med det samme jeg kom inn døra. Og heldigvis fikk jeg ei hel natt med søvn. Natta før var helt søvnløs. Jeg fikk 3-4 timer tilsammen fra morgenen av og frem til jeg skulle dra.

I går fikk jeg endelig beskjed fra legen om å øke stoffskifte- medisinen. Den beskjeden har jeg ventet på i flere dager. Så nå er det bare å håpe på at formen stiger sakte og sikkert fremover igjen.

I dag skal jeg holde meg hjemme og bare pusle litt rundt her innimellom fullstendig ro med boka jeg leser. I morgen har jeg takket ja til den årlige hytteturen jeg enda er så heldig å få være med på sammen med mine tidligere arbeidskolleger. Jeg får se hvordan formen kjennes etter en hviledag her hjemme i dag. Har jo veldig lyst til å bli med på den. Men er formen som i går er det ikke noe å tenke på en gang. 

HA EN FIN DAG DA DU ❤️

Trivelig blogtreff i Drammen. Del 1.

Jada, jeg møtte opp. Og det er jeg veldig glad for at jeg gjorde.  Hviledag dagen før og dagen etter. Det gikk helt fint. I går var jeg så smått virksom igjen. Tømte en sekk med klær og sengetøy og fikk mesteparten av det i vaskemaskinen. Flyttelasset blir jeg aldri ferdig med. Men det er nå så.

Det var 3 andre bloggere jeg traff i Drammen. Roger, Bunny ,  som jeg aldri har truffet før var en utrolig likandes kar.  Aud Marit, Audmarit , var det også veldig hyggelig å treffe. Og Britt, Kjerringtanker  var det koselig å se igjen. Vi to møttes for første gang før jul på Blaafarveværket. Det kan nok hende vi treffes der igjen i løpet av sommeren. 3 supre oppegående mennesker. Uten antydning til krangling og diskusjoner, for de som lurer på det. Vi hadde det bare hyggelig. 

Vi møttes på Gulskogen gård, der Roger hadde disket opp med hjemmelaget mat, brus med isbiter, og duk på bordet. Snakk om kar som fikser og ordner da! 

Selv om han har hatt mer enn nok annet å styre med i det siste, gjorde han dette for oss. Utrolig godt gjort.

Her sitter Roger og følger med så ikke den nærgående Påfuglen du ser hodet på ved vaffelhaugen skulle forsyne seg selv. Britt og Aud Marit i full prat.

 

Flott og sulten Påfugl.

 

Da vi var ferdige med mat, drikke og skravlings tok vi en runde rundt i den store hagen på gården. Der var det masse fint. Og finere vil det bli om et par uker da enda flere planter blomstrer.

Se her da! 

Dette treet var flott. Ingen av oss var sikre på hva slags tre det var. Og jeg har ikke gjort noe forsøk på å finne det ut enda. Jeg har visst nok med å klare å samle hode til å skrive blogginnlegg for tida.

Her er nærbilde av en av de tusenvis av blomstene på treet.

Noen som vet hva dette er for et tre??

Flere bilder ble tatt på rundturen i hagen/parken. Alle av oss var like imponert. 

Roger var borte og tok nærbilder av denne Rhododendroen (håper alle d’er, o’er, r’er er med her nå.) Flere av oss hadde plunder med å stokke tunga rundt det navnet der…hehe.

Jeg har ikke sett denne fargen på blomstene før. Skarp og spesiell rødfarge. Den likte jeg.

 

Alléen..følelse av en tur på 1800-tallet. Leser bygderomaner jeg vettu. Så dette er stas å se.

 

Alle måtte ha nærbilder av knopper. Herlig vakkert.

 

Og litt fra resten av vandringen vår.

 

Ved et bord i skyggen foran huset satt vi og slappet av litt før Britt måtte reise hjem til sitt.  Vi andre dro videre ned til sentrum for å spise. Det kommer det skriverier om i neste innlegg. Jeg blir nødt til å gjøre det sånn for i det hele tatt å få delt denne opplevelsen med deg. Dette innlegget ble begynt på i går, men ble aldri ferdig. Ting tar tid om dagen. 

Takk for en dag som går rett inn i  minneboksen, til alle dere 3 jeg møtte på Gulskogen gård. Jeg er sikker på at vi møtes igjen.

Lånte dette bilde av Roger jeg, som vi er alle 4 på.

 

GULSKOGEN GÅRD ANBEFALES ETT BESØK I SOMMER. JEG VIL DIT IGJEN OM IKKE ALT FOR LENGE.

HA EN FIN SOMMERDAG ❤️