Frisk luft og lettere lunsj.

Ja da har det blitt langt på dag allerede. Jeg skulle gjøre noe fornuftig dag, og det har jeg gjort. Hittil har det blitt en mindre frokost enn de siste dagene. 2 Chiabatta med smøreost og skinke. Jeg kunne fint spist de 2 siste jeg stekte også…og blitt alt for mett etterpå. Jeg gjorde det IKKE. Uansett, etter mat daler energien og jeg blir trøtt. Så jeg tok boka mi og holdt på å sovne fra den. Trengte bare å komme meg etter måltidet før jeg ville gå en tur.

Jeg tok bilen bort til nærmeste butikk. Det var noe småtterier jeg trengte til helga. Etter runden i butikken, fikk maten stå i bilen mens jeg tok en rusletur derfra. Det blåste friskt, men det var ikke kaldt. Sola dukket opp etter det forrige innlegget jeg skrev.

Det blåste godt over vannet i elva også. 

 

Simoa bruser ned og møter Drammenselva. 

 

Her på toppen av fossen står det et par benker og bord. Her var det fint å ta en liten hvil før jeg gikk tilbake til bilen. 

 

Det ble ikke lange rusleturen, men jeg må snu i tide så jeg er sikker på å komme tilbake til start igjen. Såvidt over 1 km. Men en god halvtime ute i frisk luft har også noe å si.

Hjemme igjen var det tid for en sen lunsj.  I dag ble det vaniljeyoghurt med appelsin og banan, og chiafrø på toppen.

 

Det er ikke lenge siden jeg spiste denne bollen, og jeg er allerede sulten igjen. Jeg får lage meg en kopp med kaffe og holde ut et par timer til før jeg lager middag.

I mellomtiden skal jeg samle noen jakker å putte i vaskemaskinen. Vinterjakka mi vil jeg ikke ha på meg mer nå før neste vinter kommer. Den skal gjemmes godt vekk i kjellerboden sammen med vinterstøvlene og skiskoene.

HA EN FORTSATT FIN LØRDAG ❤️

 

Satser på å få gjort litt i dag.

Natt til i går ble det ingen søvn på meg. Og da jeg først etter frokost gikk inn for å prøve på nytt og få noen timer, ble jeg vekket av banking på døra før klokka var 9. Det var noe som skulle fikses på badet i leligheten over meg, så jeg måtte følge med så det ikke gikk ut over badet nede hos meg. Jeg rakk å sove en times tid. Var helt i ørska da jeg lukket opp døra. Fikk en dubb på sofaen senere på formiddagen I hvertfall, men dagen var ødelagt. I natt ble det mer søvn etterhvert, så i dag satser jeg på å få til noe fornuftig her. Foreløpig har jeg ikke kommet lenger enn til kaffekoppen. Må vente litt med frokosten etter medisiner.

Det er grått vær ute ser jeg. Det får ikke hjelpe. Jeg skal prøve meg på en rusletur i dag igjen. Noe må gjøres her!! For mye mat og null bevegelse…vekta øker. Det skal bli mindre porsjoner med mat fra nå av. Jeg var så flink ei stund, med turer og mat, men nå er alt skakk-kjørt igjen. Fikk et podagraanfall igjen forrige helg, så da stoppet det meg noen dager også fra å komme meg ut. En ond sirkel jeg er inne i nå.

Akkurat hva jeg skal gjøre av fornuftige ting utenom å gå en tur vet jeg ikke enda. Lista er lang over ting å ta tak i her. Får jeg til litt skal jeg være veldig fornøyd. 

( julelysene er borte fra vinduskarmen nå altså  😁)

ØNSKER DEG EN FIN DAG ❤️

 

Et lite tegn fra meg.

Jeg ble borte herfra ei stund jeg. Beklager så mye til dere som følger meg. Det er ikke så mye energi her til hverken det ene eller det andre. Jeg var helt klart for rask med å skryte på meg det.

I dag, for første gang på nesten 2 uker, måtte jeg ut å ha luft. Jeg har rusla nede langs veien en liten tur.  Det var godt med frisk luft.

Hestehoven har dukket opp i skråningene.

Og det er kommet knopper på trærne.

 

Jeg har noen planter som venter på å få komme ut i krukker på verandaen. Foreløpig får de stå inne i sola. 

Melonplantene vokser like godt som paprika, tomat, og chili. Dette blir gøy å følge med på.  Meloner spesielt. Og jeg har også sådd basilikum som jeg er spent på om kommer skikkelig. 

 2 av blodprøvene mine i forrige uke går i riktig retning. Den 3. går feil vei, men er fortsatt så vidt innafor. Nå er det ca 5 uker til neste kontroll. Jeg skal prøve å henge med her inne igjen.

ØNSKER DEG EN FORTSATT FIN DAG ❤️

Alt er bedre enn ingenting.

Utpå kvelden i går tok jeg 2 fluer i en smekk igjen. Jeg begynte å bli litt småsulten, og bestemte meg for å kjøre bort til sentrum å ta en titt i matbutikkene der. Parkerte på Kiwi og gikk innom der før jeg ville gå bortom Spar og finne noe godt til 50%  i varmdisken. De har alltid det på kvelden. Endte opp med både en burger og en baguett til kveldsmat.

I stedet for å gå direkte fra Kiwi til Spar, som ligger omtrent rett over gata, gikk jeg motsatt vei og tok med meg en ekstra sløyfe på ca en km. Det var lurt. Jeg fikk både kveldsmat og en luftetur i regnet. Alt er bedre enn ingenting. 

HA EN FIN LØRDAG ❤️

 

Godt med frisk luft.

I ettermiddag følte jeg for å prøve meg på en tur ut for å få frisk luft. Det har vært grått, regn, og tåke helt til kvelden kom med et lite solgløtt. Men jeg syns ikke det gjør noe. Det er bare deilig å gå i sånt vær. Temperaturen var akkurat passe, og jeg gikk og rusla i rolig tempo. Gikk ikke langt. Jeg ville være sikker på at jeg klarte hjemturen også.

Inne i skogen ligger snøen fortsatt. Det er jo ikke mer enn ei knapp uke siden jeg var ute og prøvde skiene, så det er vel ikke annet å forvente. Inn traktorveien her skal jeg gå en tur bare det blir bart og tørt.

Der har jeg ikke gått før. Jeg har mange steder å undersøke nærmere her i området.

Foreløpig holder jeg meg til gangveier uten snø.

 

Det var virkelig godt å lufte skrotten i dag. Jeg kom opp bakken her hjemme uten å stoppe opp, og da jeg kom inn kunne jeg ta av meg jakke og sko helt normalt. Jeg slapp og rive det av meg for å stupe ned i sofaen å få igjen pusten. Jeg begynte direkte på middagen i stedet. Ooo du hellige jul… blir formen endelig bedre igjen !?! Det hadde vært flott. Jeg har jo planlagt Oslotur om et par uker med ei venninne.

HA EN FORTSATT FIN KVELD ❤️

 

Jeg klarer å holde meg til hjemmebakst.

Nå er det veldig lenge siden jeg har kjøpt brød i butikken. Jeg har klart å holde meg selv med hjemmebakt brød og rundstykker i ukesvis. Selv om jeg bare baker 2 brød av gangen har det gått veldig greit.

Sist jeg var i Hokksund fikk yngstemann det siste halve brødet jeg hadde i fryseren. Tenkte han kunne se om han likte kornbrødet med  ferdig melblanding jeg har brukt i det siste. 

 

Og det gjorde han. Så i går hadde jeg bare en liten skalk igjen til meg selv etter frokosten. 

Jeg var i ferd med å sovne fra boka jeg leser utpå ettermiddagen i går, men klarte å komme meg opp av sofaen og blande sammen en deig til nye brød. Denne gangen prøvde jeg en ny blanding. Jeg var tom for ferdigblandingene jeg hadde i skapet. Jeg brukte kulturmelk, lys sirup, og rugmel i deigen. Hadde ingen oppskrift. Jeg syns det er gøy å prøve meg frem.

Utpå kvelden kunne jeg ta 2 nye saftige brød med sprø skorpe brød ut av ovnen. Nå har jeg har brød til over helga. 

 

 

Yngstemann skal få teste dette også. Så får jeg bare vente og se om det blir godkjent.. ( av meg er det godkjent allerede, jeg spiser det meste )

HA EN FIN DAG ❤️

Påsken er slutt og jeg tar livet med ro.

I går tok jeg livet helt med ro. Var grytidlig våken, men gjorde ikke noe fornuftig. Det gikk i krimbøker, en fryktelig sein frokost, og først utpå kvelden ble det middag. 

Jeg sov en time eller to på dagen også. Butikkturen etter påske skal jeg snart ta nå.  Orket ikke å lukke opp døra ut engang i går.

Mandag var jeg på påskens siste utflukt. En tur til en av mine venninner. Jeg fikk festet en del tråder i strikkegenseren min mens vi satt der og skravlet.

Fikk servert rykende fersk brownies-kake nesten med en gang jeg kom, og et par kopper espresso. Da holdt jeg meg våken ei stund.

Vi ble enige om hva vi skulle finne på denne måneden. Vi har jo en avtale om å finne på noe én gang hver måned. Denne gangen var det jeg som kom med forslag. En tur til Oslo med tog,  og gå en tur et spesielt sted jeg har har hatt lyst til veldig lenge. Nemlig langs Akerselva. Jeg har sett så mange fine bilder derfra her inne på blogg.no. At man får inspirasjon til både det ene og det andre ved å lese blogger er helt klart.

Nå gleder vi oss begge to til Oslotur den siste uka i denne måneden. Inntil da håper jeg at formen blir bittelitt bedre. Det er ikke mye futt og fart her for tida. Skal ta flere blodprøver om ei uke. Fikk svar på allergiprøver i dag. Jeg hadde ingen allergi. 

Før jeg reiste hjem til meg selv var jeg så heldig at muligheten bød seg til et lite besøk innom hos datter, svigersønn, og barnebarn. Det er ikke ofte den sjansen byr seg, og at alle er hjemme på en gang. Så da har jeg fått tid sammen med alle mine, pluss venninner denne påsken.  Herlig…😊 

 

 HA EN FIN KVELD ❤️

 

Skal ut å være sosial i dag også.

Jeg skal ut døra her hjemme i dag også.  I går avtalte jeg med ei venninne å ta turen ned til henne i dag. Hun som hadde laget i stand så fin Afternoon-tea  til oss sist jeg var der. Jeg tar med strikkeposen med genseren min, og håper jeg kommer langt på vei med alle trådene som fortsatt skal festes.

 

Siste påskedag i dag. Sola slåss med skyene. 7 + grader ute på skyggesiden. Om vi sitter ute på terassen hennes eller inne finner vi ut av da jeg kommer dit. 

I går var jeg i Hokksund og spiste ribbe sammen med min mor, begge gutta mine og svigerdatter’n. Fredag var ei annen venninne og jeg ute på skitur, med alt tilbehør, og med middag hos meg etterpå. Datter og barnebarn er de jeg ikke har sett i påsken. De er opptatt med sitt. Kanskje jeg svipper innom og ser om det er noen hjemme der da jeg skal hjem igjen i dag. Det hadde vært hyggelig å sett dem også i påsken.

Jeg er kjempefornøyd med hvor sosial jeg har vært så langt, og enda har planer om det i dag også.

8 timers søvn i natt! Det bør være et godt utgangspunkt. 

 NYT SISTE PÅSKEDAG ❤️

I solveggen ei stund i går.

Jammen klarte jeg å holde ut i en og en halv time i solveggen ute på verandaen i går. Tok med meg kaffekoppen og boka ut. Tenkte jeg fikk benytte sjansen til å lufte hvite bein, mage og armer mens været var så flott. Jeg syns fort det blir for varmt midt i solsteika, men et lite pust av bevegelse i lufta noen ganger gjorde at jeg klarte det. Det var faktisk deilig til tider. 

Koppen er fra Parga i Hellas.  Vi bodde et lite stykke ovenfor den minste stranda helt på venstre side på koppen. Der var ei venninne og jeg på min beste ferie noensinne i 2016. Senere samme sommer traff jeg han jeg gifta meg med 2 år senere, og som jeg nå er separert fra.

I dag skal jeg ned til Hokksund om ikke alt for lenge. Der blir det ribbemiddag i løpet av dagen. Gleder meg.

HA EN FIN DAG ❤️

Det beste påskeværet vi kunne få.

I går var dagen for den planlagte skituren min venninne og jeg skulle ha. Jeg tenkte at jeg skulle klare å gjennomføre den uansett form og uansett pust.

Det var knallvær i går. Vi kunne ikke fått det bedre. Sol, nok snø i skiløypene, og deilig temperatur. Helt fantastisk rett og slett.

 

Det var godt jeg hadde med henne som er en god del yngre og sprekere enn meg,  i tilfelle knall og fall.

 

 

Og knall og fall det ble det. En gang i hver bakke det var noe noe å skryte av. 2 stk var det av dem.  Dermed 2 fall. Er det mulig ?!?

Fallene var helt smertefrie….armer og bein er helt inntakt. Men det og komme opp fra liggende/sittende stilling på bakken er vanskelig nok uten ski på beina, med ski…umulig. Det har med kunstige knær å gjøre, uten den skikkelig bøyen som trengs for å komme nogenlunde elegant opp i stående stillig igjen…..Eller komme opp igjen i det hele tatt for egen maskin. Her er det snakk om så uelegant det er mulig å få til.

Etter første fall måtte min venninne komme til unnsetning og dra hele tunge meg opp på beina igjen. Etter 2. fall klarte jeg å få av meg den ene skia, og etter noen forsøk kom jeg opp igjen helt uten hjelp. Stooor seier !

Jeg satte på Stavaen min for å se hvor lang den runden vi tok var. Den viste 1,7 km. Ikke lange runden altså, men med en så dårlig pust jeg har om dagen brukte vi nesten en time fra start til slutt, og kun halvparten var målt i bevegelse. Altså halvparten av tiden måtte jeg bruke på pauser med å henge på stavene og få igjen det jeg hadde av pust. Skremmende syns min venninne. Og det syns jeg også. Langt i fra bra. Men jeg klarte det. Og da vi kunne sitte og kose oss i solveggen på ei trapp ved parkeringa etterpå, var alt helt perfekt, og jeg var storfornøyd over den utførte bragden. 

Vi hadde med alt som hører til på påske-og skitur. Kakao, appelsin og kvikk-lunsj.

Utsikten fra trappa.

Helt på tampen av skisesong og snø her i området. Nå er vi klare for vår og sommer.

Tibake i leiligheten hos meg ble det middag og skravlings ei stund utover kvelden. 

 

 

Jeg håper jeg skal klare å ha ski på beina igjen neste vinter også. For samme hvor tungt det var er det noe helt spesielt ved å gli over den hvite snøen i løypene.

 

  HA EN FORTSATT FIN PÅSKE ❤️🌞