Rekordmange turer ut forrige uke.

Jeg kom meg ut på tur igjen i går ettermiddag. Den 1.turen i Mars, men jammen kom jeg frem til at det var den 4.turen i løpet av uka!! Og den lengste også hittil i år. 2 km…inkl.en laang oppoverbakke.

Jeg gikk mot Blaafarveværket igjen. Isen begynner å forsvinne smått om senn på elva. Jammen et godt vårtegn.

Det er stort sett blitt isfrie gangveier overalt her også nå. Så da jeg dro i butikken i dag tok jeg sjansen på å fjerne broddene fra skoene mine. 

Masse tælahiv her på denne tida.

Tok bilde av åpningsdagen for Blaafarveværket. 

 

Det tar nok fortsatt litt tid før jeg kan gå inn på denne stien. Helt borte bak brøytekanten jo.

 

Jeg gikk enda et lite stykke oppover og kunne se ned på Blaafarveværket og elva.

 

Det duskregnet på turen min så jeg ble litt våt. Men så vidt jeg vet er jeg vanntett.

 

Det var godt å få satt seg på en av stolene under taket ved inngangen og få igjen pusten da turen var unnagjort.

I dag står jeg over tur. Døgnet er snudd på hodet nok en gang. De siste nettene har jeg ikke sovnet før på morgensiden. Så i dag våknet jeg kl.14. Og dagen er over før jeg har fått sukk for meg. Nå er det langt på kveld allerede. Og jeg har ikke kommet lenger enn til frokost etter at jeg i det minste rakk apoteket før stengetid. Resten av tida vet jeg ikke hvor ble av.

Kanskje lager jeg en av middagsrettene jeg fikk på døra i helga lenger utpå kvelden. 

 

HA EN FORTSATT FIN KVELD ❤️

 

 

 

Helt greit uten forheving.

Brødene jeg bakte i går ble like gode uten forheving. Da vet jeg det til neste gang. Ikke at det gjør noe om de står en halvtimes tid å hever seg før utbaking når jeg likevel bare er hjemme.  Men noen ganger kan det være kjekt å få de ferdig litt fortere.

Sånn ble de.

 

Så i dag ble det hjemmebakt brød med egg og paprika. Det var ikke så veldig mye annet å velge i av pålegg. Jeg gadd nemlig ikke å dra i butikken i går.

 

Brødet jeg snakker om er altså dette da, for de som ikke så innlegget fra i går.

 

HA EN FIN KVELD ❤️

Gråvær og brødbakst.

Det er fullstendig grått vær ute i dag. Blir ikke veldig våken av det etter ei natt med urolig søvn. Jeg burde nok dratt i butukken en tur, men jeg kjenner at jeg ikke har lyst til å gå ut døra. I hvertfall ikke foreløpig. Jeg burde handlet både pålegg og brød. Det begynner å bli lite av det her nå.

Middager har jeg flust av. Fikk en levering på døra for 1 time siden. 3 nye menyer. 6 middager hvis ingen kommer og deler med meg. Så jeg kommer ikke til å sulte ihjel om jeg ikke gidder å ta noen butikktur i dag. 

Nå har jeg eltet sammen denne brøddeigen og satt den til heving i brødformer. Har bakt brødet fra disse posene flere ganger og syns det er veldig godt. Bak på pakken står det at forhevingen kan droppes. Denne gangen prøver jeg det. 

Den skal stå en times tid. Har satt den over varmt vann. I mellomtiden skal jeg kose meg med en kopp cappuccino. 

Er spent på hvordan det går med deigen uten forheving.

 

HA EN FIN LØRDAG ❤️

Samme middag i dag som i går.

Jeg har bestilt matkasser noen ganger nå. For meg som er enslig blir det 2 middager av samme meny i løpet av uka. Eller jeg kan servere en av menyene når jeg har besøk. Noe jeg har gjort 3 ganger nå tror jeg.

Jeg har bestilt 3 menyer de ukene jeg har gjort det. Men det minste de pakker og kjører ut er til 2 personer pr. meny. Kan være greit det da. Det er enklere å lage runde nr 2 når jeg allerede har prøvd oppskriften én gang. Dessuten lager jeg ferdig det som kan lages ferdig i runde 1.

Så nå står det en ny porsjon av denne middagen i ovnen. BBQ-kyllingbowl med cajungrønnsaker og limedressing. 

Bulgur med spinat i bunnen av bollen.

 

Jeg syns porsjonen var litt i minste laget for meg, og akkurat nå er jeg skrubbsulten.  Så jeg var smart og la en baguett i ovnen samtidig i dag. Nå skal jeg spise meg god og mett.

Syns det er veldig spennende med nye smaker i middagene. Det har lett for å bli mye av det samme jeg blander  sammen og bruker når jeg ikke har oppskrift. 

 

FIN DAG TIL DEG ❤️