SISTE HJEMMESYDDE ANTREKK

Jeg har tatt i bruk det siste antrekket jeg har sydd i dag. Det var deilig å ha på seg nå. Jeg sydde det ved juletider og brukte det en del i jula med en bolero til. Siden har det bare blitt liggende. Og symaskinen har blitt stående. 

I dag har jeg vært modell for mannen min i ca 1 minutt. Og sånn ble det seende ut😁

Modell og modell😁.. Jaja… kanskje jeg burde tenke ut et nytt prosjekt til symaskinen også. 

Og, ja!!  Jeg har gjort noe av det som står på lista mi i dag. 

 

#hjemmesydd #antrekk #modell

LITT FOR MANGE PLANER

Her sitter jeg da, med hode overfylt av gjøremål og planer for dagen. I natt ble det skrevet 1 gul lapp med noe av det på. Jeg har tilogmed hatt på vekkeklokka for å rekke mest mulig. 9.45… ikke akkurat veldig tidlig. Men tidlig nok kjenner jeg etter natta med planlegging😣

Jeg har fått i meg et par kaffekopper og frokost. Det sto ikke på lista, men det trengs det også. Nå vurderer jeg om kanskje dusjen blir neste.. som heller ikke står på lista. Og blogginnlegg…nope.. står heller ikke der.  Men jeg er jo oppe før forventet, så det finnes fortsatt håp for fru vims 😎 Jeg får i det minste svidd beina mine i sola mens jeg sitter her ute. Det er nemlig endelig blitt snøfritt og vår her også.

Bare se😁

Ønsker alle en fin og mer strukturert dag enn det jeg klarer å få til🌻

 

#vims #surrehue #planer #bipolar #påtopp

MIDDAGSTIPS

En god og enkel potet-middag  😊 Noen ganger savner jeg poteter noe helt forferdelig. Da må jeg lage en rett med det da vet du😁 Kokte poteter.
Svinesteaklets med smeltet mozzarella som toppig. Det gjorde smaken ekstra god.

I skekepanna ble det også stekt noe tilbehør.. 2 gulrøtter i skiver, 3 store champignon i skiver , litt persillerot i småkuttede staver og 3 hakkede hvitløksfedd.

Litt smelta smør over.  Og da er potet-middagen klar. Enklere kan det vel ikke bli.

Dette var noe jeg laget på torsdag etter at jeg kom hjem fra min mor😁

 

#enkelmiddag #potetmiddag #middagstips #mozzarella #svinesnitzel

HELT ROLIG SØNDAG

Jeg gjort ingenting i dag. Det har jeg vært kjempeflink til😁 Mannen derimot har gått over 6 km med Dino og de kom skrubbsultne tilbake. Så jeg syns nesten jeg måtte lette litt på liket og lage middag.

Jeg tok en kjele med et par liter vann og kjøttbuljong, skrelte og delte noen poteter og gulrøtter og hadde i kjelen. Pluss en liten bit persillerot og noen hvitløksfedd. Pølser fant jeg i fryseren. Delte noen av de og hadde i også. Så stekte jeg 3 store champignon og en paprika i biter før de også havnet i gryta. Fant jeg en boks kidney-bønner. De fulgte etter samme vei. Krydret med salt, løkpulver og blandingskrydder. Og tilslutt hadde jeg i meljevning og litt juksefarge. Da ble det bra.

Vel… da gjorde jeg bittelitt utenom å lese alikevel da😊

Nå koser vi oss ute med kaffekoppen og nyter vårværet , før det er natta. Nye muligheter til å gjøre noe mer i morra.

Håper alle har hatt en fin Søndag❤

#pølsegryte #mixmiddag #fredelig #søndag

MIN SØNDAG…SÅ LANGT

I dag skal jeg bare gjøre det jeg orker og har lyst til. Det var jo arbeidsdag i går kveld, og jeg var hjemme ved 22-tida. Opplagt , men sliten. Det er ikke så godt å roe ned kroppen med en gang jeg kommer hjem. Jeg fantes jo ikke trøtt.

Men jeg kom hjem til et stapp mørkt hus, og både mannen og Dino sov. De hadde vært på hundeutstilling og dro veldig tidlig av gårde sammen med en kamerat.

De hadde sovnet i hver sin sofa, så jeg hadde ikke så lyst til å begynne med de helt store sprella og vekke dem. Jeg ville ikke sette på tv’n engang. Så jeg gjorde bare klar en vaskemaskin, spiste noen knekkebrød og holdt meg på kjøkkenet. Stille som ei mus😊 Leste noen blogginnlegg og kom på at jeg hadde ei bok liggende. Den kom i posten for ei god stund siden.

Nå er det veldig lenge siden jeg har lest noe i det hele tatt pga at jeg har et skriveprosjekt selv. Men nå tenkte jeg det kunne være lurt å lese litt alikevel . Siden prosjektet står litt i stampe. Se litt på teksten og sånne ting også. Så jeg fant boka og satte i gang. Kjente det var veldig godt å leve seg inn i ei lettlest bok😊 Dette er siste boka i en serie.

Forresten fikk jeg endelig melding fra bokhandelen nå. Boka Tur-retur helvete som  Deveny har skevet er klar til henting. Det blir neste bok jeg skal lese. Har ventet lenge på den nå og gleder meg til å lese den😊

Så her er min søndag så langt. Knekkebrød, iskaldt vann og ei koselig bok. Bare hviledag helt til jeg muligens finner på noe annet . Men jeg MÅ ingenting, selv om jeg absolutt BURDE. Heldigvis har jeg fri i morgen😊.

Ha en fredelig søndag 🥀🥀

 

#lese #søndag #fredelig #hviledag #godbok #bokserie #leselyst

 

 

ARBEIDSDAG

I dag skal jeg på jobb igjen. Det blir den eneste dagen denne uka. Jeg fikk jo heldigvis fri på Onsdag for å følge min mor til sykehuset.

Jeg snakket med henne i telefonen nå, og hun følte at synet kommer litt tilbake. Men hun er forferdelig lei av å sitte med hodet foroverbøyd.  Og det er neimen ikke rart . For sikkerhetsskyld vil hun prøve å sitte mest mulig sånn til over helga. Så får hun heller ringe inn for å høre om det er trygt og løfte hodet igjen da. Det var vist veldig viktig og se mot gulvet så lenge det er gass i øyet.

Merkelig nok er er jeg ikke helt kaputt etter gårsdagens tur og strabaser. Så jeg er klar til jobb i dag. Håper bare bilen min går så langt. Vi venter og venter på en del til den som skal komme med posten.

ØNSKER ALLE EN FIN LØRDAG🌻🌻

 

#øyeopersasjon #arbeidsdag

ET KAPITTEL I LIVET ER OVER

Nå har vi vært på tur. Og avsluttet et langt kapittel i mitt liv.

Vi har vært oppe på campingen ved Tinnsjøen, og pakket ned alt vi skulle ha med hjem fra vogna. Sønnene mine skulle hente vogna en annen dag. En av dem ville ha den.

Jeg har vært på den campingen mer eller mindre siden jeg var 14-15 år. Først med foreldrene mine. Så kjøpte jeg og min eks-mann vogn og var der til vi ble skilt. Da hadde vi 3 nesten voksne unger, som mer eller mindre vokste opp og stortrivdes der oppe  hver sommer i alle år.

Det ble til at jeg overtok vogna og plassen , siden mora og faren min hadde/har nabovogna.

I ca 10 år hadde jeg en ny samboer som også stortrivdes der oppe. Da det ble slutt var jeg et par somre alene i vogna. Men så traff jeg enda en ny mann. Tok han også med dit opp. Og han stortrivdes han, som de andre 🙂

Vi giftet oss St.Hans-aften i fjor ❤❤

Men nå er ikke vogna særlig mer brukbar,og vi har tenkt litt igjennom hva vi vil fremover. Vi bestemte oss til slutt for å droppe campingen og finne nye muligheter. 

Vi bor så landlig og fint til nå. Og jeg skal ærlig innrømme at jeg i mange år har vært temmelig lei reisen opp og ned dit hele sommeren.

Nå er det 5 år siden faren min døde, men mora mi er fortsatt der om sommeren. Hun vil forsøke å være der noen år til. Og kan hende det er min eks-mann hun får som ny nabo.  Men det går helt greit😊 

Han har fått en sønn til, og har veldig lyst til at han også skal få oppleve campinglivet på denne plassen. Dessuten har han begge brødrene sine der oppe ( mine eks-svogere). Det blir sikkert bra😊

Jeg føler meg i grunnen endelig fri til å oppleve noe annet. En veldig deilig følelse. Nå er jeg så glad vi reiste oppover i dag, og ble ferdige med det vi skulle der oppe. En kjempelettelse😊.

Her er noen bilder fra turen.

Her stoppet vi på vei oppover for å lufte Dino. Blefjell i bakgrunnen.

Her er det full pakking, og snart står bare plattingen igjen. Muligens det siste bilde jeg tar herfra. Nå er jeg klar for et fredelig liv, uten tvangsreising opp til vogna hver frihelg hele sommeren igjennom.

High five til oss og en bukett med pølser til hver på vei hjem igjen.

 

#camping #nyttkapittel

 

 

 

 

 

OPPDATERING

Jeg syns jeg bør skrive en liten oppdatering her nå. Det har vært stille fra meg et par dager.

Grunnen er at jeg har vært hos min mor siden tirsdag kveld. Jeg har vært med henne inn til Ullevål sykehus både Onsdag og i dag.  Begge dagene måtte vi grytidlig opp for å ta taxi innover.

I går ble hun øyeoperert. Les hva det var hun ble operert for Her .

Selve operasjonen skulle ta en halv time. Men det tok mye lenger tid. Det var noe som satt godt fast inne i øyet hennes. Så de plundret med å få løsnet det.

De fikk det til til slutt.  Men de måtte fylle øye med en gassboble og sy et sting . Gassboblen er for å regulere trykket tror jeg. Og nå må hun sitte med hodet bøyd og nesa mot gulvet helt til gassen blir borte. Hun fikk tilogmed et blått armbånd på seg hvor det står “ADVARSEL , gassboble i øyet”. Det må hun ha på så lenge gassen er der. Den nakken og ryggen kommer ikke til å bli god å ha med å gjøre etterhvert.

På kontrollen i dag var de ihvertfall fornøyd med hvordan det så ut. Nå skal hun ikke til kontroll før om 3 uker, hvis det ikke skjer noe spesielt. Jeg tror nok hun bør ringe inn for sikkerhetskyld, for å høre en gang til hvordan øyet bør føles før hun retter nakken igjen.

Ellers er det litt mye som foregår for meg og hodet mitt nå, og da blir det mest til å sove, sove og sove. I morgen skal vi prøve å reise opp og rydde og pakke sammen det vi har i campingvogna. Den er er ikke mer, så den skal vekk. Lørdag er det jobb.Og tirsdag er det time hos nav , før jobb.

Og lenger orker jeg ikke å tenke akkurat nå.

 

#stress #øyeoperasjon

 

Øyeoperasjon på min mor nå

Nå er vi på Ullevål sykehus. Min mor og jeg. Heldigvis fikk jeg ordnet med fri i dag, så jeg kunne være med innover.

Jeg har sovet over hos henne i natt.  Og er trøtt som ei strømpe. Men nå har jeg fått en kaffekopp og det hjalp litt. Her inne er det nesten en by med bygninger som hører til sykehuset, så det er godt vi fikk drosje og ble kjørt rett til riktig dør.

 

Jeg sov meg helt frem til døra jeg da. Men jeg var våken forrige tur inn hit og så alle bygningene her.

Nå har vi spurt litt mer om hva øyesykdommen heter (Epiretinal fibrose, het den)og hvorfor synet har blitt gradvis dårligere de siste månedene. Da vi var inne på kontroll for noen uker siden hadde hun 30% syn igjen på det ene øyet. 

Vi var heldige og fikk dette skrivet. Her står det meste forklart. 

Før hun ble med til operasjonsstua fikk hun smertestillende og beroligende tabletter.

Nå sitter jeg og venter og krysser fingrene for at det blir en vellykket operasjon.  Det skulle ta en halv time ca.

I morgen tidlig må vi inn hit igjen for en sjekk. Og etter det gjenstår det å se om synet bedrer seg igjen. Det kunne vistnok skje gradvis. Muligens over flere måneder.

Vi får håpe dette blir bra😊

 

#øyesykdom #epiretinalfibrose #ullevålsykehus #øyeoperasjon

 

 

SE HVA JEG HAR FÅTT

I går var vi nede hos min mor og spiste pølser og traff stort sett alle av mine nærmeste. Kommer mer om det i et annet innlegg.  Der er det jo som sagt høner som rusler rundt på plenen,og et stort drivhus som sønnen- og svigerdatteren min styrer med. De bor sammen med min mor. Svigerdatteren min er fra Thailand, og hun er veldig glad i å få ting til å vokse og gro. Spesielt det som er spiselig. Det er derfor det er høner der også . For å holde seg selv med egne egg. Og sønnen min er like ivrig.

Det sto et lite drivhus i plast på utsiden av det store. Det bare sto der helt tomt. Og jeg spurte om de ikke skulle bruke det til noe. Det skulle de ikke , så jeg kunne bare ta det med meg hjem hvis jeg ville. Om jeg ville?? Jeg ble kjempeglad . Veninna mi hadde tidligere på dagen vist meg et helt likt som skulle gis bort på Facebook . Men jeg hadde desverre ikke mulighet til å hente det i går. Så snakk om flaks… Jeg fikk et allikevel 😊

 

Og ikke bare det. Jeg fikk med 3 frøposer også. Antagelig kjøpt i en Asiatisk butikk. De hadde nettopp sådd og hadde flere pakker igjen.

Dette blir spennende. Nå skal tomatplantene snart få flytte inn i nytt hus. Men jeg tror jeg venter noen dager til med å så frøene ute😊

Mens jeg var inne å skrev nå fikk jeg plutselig høre at Dino var ivrig opptatt med ugang ute.

Han skulle vist så han også. Korianderfrøene var åpnet og lå strødd utover😣 men han hadde ikke klart å tømme ut alle. Hvis han har spist noen så håper jeg det er hele planter innen de kommer ut igjen, det kunne han hatt godt av. Siden han skal klå på alt det jeg holder på med.

#veksthus #tomatplanter #frø #dino #finskestøver