En ødelagt dag i går.

Jeg sov ikke et minutt i går natt. Ikke før God morgen Norge nesten var slutt sovnet jeg. Da hadde jeg vært oppe en tur og kastet opp av magesmerter tidligere på morgenen.

Jeg fikk noen timers søvn utover dagen, og magesmertene ga seg utpå ettermiddagen. Da klarte jeg etterhvert å komme meg ut og skrape is av bilvinduene. Jeg måtte en tur i butikken.

På vei til nærmeste butikk bråbestemte jeg meg for å prøve turen i motsatt retning i stedet. Jeg så på klokka i bilen at jeg kunne rekke apoteket et par mil unna. Sovemedesin var sårt tiltrengt.  Jeg hadde ikke lyst på enda ei søvnløs natt. Det er tross alt 1. søndag i advent i morgen, og en ødelagt dag har laget forsinkelser på lista jeg skrev for et par dager siden. Jeg gjorde alt jeg kunne for å ikke stresse meg opp på grunn av det.

Da jeg kom hjem etter turen turde jeg å prøve meg på litt mat. Jeg tok ikke sjansen på det før jeg dro. Jeg hadde kjøpt både lomper og loff. Har funnet ut at magen ikke er spesielt glad i brød.

I natt har jeg fått sovet noen timer, og jeg er så smått i gang med lista mi igjen. Et par ting til er tilføyd på den. Ikke så rart det, da jeg ligger et stykke bakpå på den.

Det er ikke jul i vinduene enda som du ser.

 

Lag deg en fin lørdag😚

Det blir en kortere dag i dag.

Jeg som var såå tidlig oppe i går, faktisk før 6, jeg har sovet altfor lenge i dag. Jeg hadde et bittelite håp om at jeg skulle sovne like fort og passe tidlig som kvelden før. Men den gang ei, sa brura. Så da blir det en kort dag igjen i dag da.

Jeg har sjekket strømprisen for i dag, og fant ut at jeg kunne sette på en vaskemaskin. Den står og går nå. Det blir ikke så veldig mye billigere i kveld. Dyrest er det ei stund på morgenen og ved middagstider da folk kommer fra jobb.

I går kveld laget jeg ei liste over noen gjøremål jeg har tenkt til å få gjort i dag. Den blir det nok ikke krysset ut alt på nå da dagen blir kortere enn beregnet. Men jeg tar én ting av gangen og én dag av gangen. Ikke stresse, leve her og nå.

Mannen har på seg den ny-sydde bokseren i dag. Den var en smule stram i strikken. Men det går fint an å bruke den. Jeg får utvide mønsteret litt hvis jeg evt skal sy en til.

En av planene for i dag er å sy et ikke alt for stort nett av dette stoffet her.

Det er et stort stykke restestoff vi fant da vi var på stoff-shopping, min svigerdatter og jeg. Det var hun som fant ut at jeg kunne sy nett eller poser av det. Hun ønsker seg noe i en størrelse som passet oppi sekken hun pakker med seg når hun skal på jobb. Til å ha frukt og matboks og sånt i.

————————

Nå har det gått ei god stund av dagen til telefonsamtaler her. Det er noen dager som plutselig blir til telefondager. Jeg rakk ikke å skrive ferdig dette innlegget før nå. Både yngstemann og datteren har ringt. Det er  koselig å få høre nytt fra dem begge.

Jeg har klart å holde fyr i ovnen og jeg har fått spist mens jeg har pratet. Nå får jeg ta meg tid til å henge opp klær før jeg gjør noe annet.

Ha en fortsatt fin dag😚

Et prosjekt til er ferdig.

Før jeg begynte på kjolen til svigerdatter’n hadde jeg klippet alt klart til en boksershorts til mannen.

Han ville ikke ha Minionsfigurer på sin….hehe. Og det ville heller ikke eldstesønnen. Men den yngste sønnen min og en kamerat av ham ville ha. Så de har fått hver sin. Det var dét stoffet jeg hadde liggende her. De andre to har måttet vente til jeg fikk kjøpt inn noe ensfarget.

I dag har jeg vært grytidlig oppe. Alt for tidlig kjenner jeg nå. Etter en kaffekopp og litt grubling, bestemte jeg meg for å sette meg ved symaskinen å begynne på bokseren. Det er greit å få unna noe av det som er av sømprosjekter.

Nå er den helt ferdig, og det før jeg egentlig pleier å stå opp. 

Frokosten fikk vente til jeg var ferdig med symaskin og strykejern.

Jeg slipper nok ikke unna en liten høneblund nå. For nå plundrer jeg med å holde øynene oppe.

Jeg er fornøyd med dagen og det jeg har fått til så langt.

Lag deg en fin dag du også😚

 

#søm #jersey #boksershorts #hjemmesydd #syselv

En stor porsjon middag for 10 kr.

I går var jeg en tur på Spar og handlet. Der var det en del 10-kroners tilbud. Bl.a røkt og urøkt julepølse. Det vil si… den røkte julepølsa er akkurat det samme som røkt kjøttpølse. Den kjøpte jeg noen av. Jeg er ikke så glad i den urøkte.

Et par poser med fersk wokmix som var priset ned til 10 kroner ble også med i handlekurven, med tanke på middagen i dag. Spagetti er godt til pølser, og nå var det ei stund siden jeg hadde spist det. Vipps…i kurven med ei pakke.

Middagen som ble planlagt etter tilbudene i går er nå laget og spist. Vi er gode og mette begge to.

En stor porsjonen på tallerkenen min kom på ca 10 kroner.

 

Ha en fin kveld😚

 

Det var storm i kasta her også.

Jeg  husker ikke hvilken dag det blåste så trærne sto sideveis. Jeg merka det godt i Hokksund, men her hjemme har det vært enda værre.

Da mannen kom hjem trøtt og sliten den kvelden, måtte han skjære seg frem med motorsag for å komme inn til  gården. 

Masse løs kvistkvast måtte fjernes også før han kom inn. Dette bildet tok jeg i dag da jeg kom fra butikken. Jeg tar fart når jeg skal kjøre under treet som fortsatt henger over veien.

Oppover i skogen ligger det store trær strødd. Det ble skjært ned mye skog hos oss i høst, derfor har stormvinden fått ekstra godt tak i de som sto igjen.

Det har visst vært ille i både Sigdal og Eggedal. Mange strømledninger har gått røyka. Og det har tatt tid å få på plass.

Vi var blandt de heldige. Hos oss var strømmen borte bare ei lita stund en av dagene.

Nå er det vindstille og fint. Jeg håper det varer.

Fin kveld til deg😚

 

Spare på strømmen, og strikke litt.

I dag er strømmen dyr, så oppvaskmaskin, vaskemaskin og dusj får vente til i kveld. Da er den en del billigere. Jeg kan sitte og strikke litt ei stund jeg nå. Jeg fikk såvidt begynt på et nytt sokkepar forrige kvelden.

Denne strikkeboka lånte jeg på biblioteket. Her var det mange fine mønstre.

Jeg fant et av de enkleste siden jeg bare hadde kjøpt inn to forskjellige farger på forhånd. Det blir kun noen striper på disse.

Jeg måtte ha på vekkeklokka i dag, så jeg har vært ganske tidlig oppe til meg å være. Jeg hadde time hos frisøren i dag klokka 14.00, og det kom jeg ikke på før i helga. Jeg ville avbestille den så tidlig som mulig i dag. Det var en time vi satte opp sist jeg var der, bare for å ha den klar hvis jeg syns jeg trengte en klipp før neste fargetime. Det trengte jeg visst ikke.

Heldigvis er frisøren min snill og det gikk helt greit å avbestille.

Det var bra jeg var tidlig oppe I dag. Mannen hadde antagelig akkurat reist da jeg kom ned, for det var fortsatt litt varme igjen i vedovnen. Jeg kunne bare fylle den igjen og fortsette fyringa.

Da jeg sjekket dagens strømpriser ble vifteovnen raskt slått av. Det får holde med fyr i ovnen i dag! Mannen har vært heldig og fått kjøpt en god del billig ved i helga, så nå er det bare å fyre og kose seg.

Ønsker deg en fin ny uke😚

Hjemme igjen etter ei hel uke i Hokksund.

Nå var det godt å finne min egen sofa for kvelden. Jeg har ordnet meg en kaffekopp for å holde meg våken til Farmen begynner. Alt jeg har hatt med av klær, stoffer, strikketøy, og frossenmat er i hus. Symaskinen også. Jammen var det litt.

I går sov jeg masse, så det ble ikke gjort noe med symaskinen. Utpå kvelden begynte jeg å strikke på en ny sokk i stedet. Jeg må ha ferdig et par til før jeg leverer dem hos min datter og barnebarn.

Jeg fikk tegnet av resten av mønsterdelene jeg manglet og levert bøkene på biblioteket. Lånte med meg noen nye samtidig. En med søm, en med masse oppskrifter på sokker, og en som heter Arven etter Erna. Den sto foran disken i biblioteket og den fikk jeg lyst til å lese.

Før jeg pakket sammen pikkpakket mitt i dag rakk jeg å sy i ny strikk i en av buksene til min mor, og jeg fikk endelig sydd en pose til mobilen hennes. Hun har ønsket seg det ei stund. En sånn til å henge rundt halsen når hun holder på med noe i tilfelle hun ramler. Da får hun tak i mobilen uansett.

En liten rest av kjolestoffet til svigerdatteren ble brukt.

Noen av oppdragene er altså utført i løpet av uka. Jeg tror jeg skal slenge et av de nye stoffene i vaskemaskinen nå i kveld. Så har jeg det klart hvis jeg skulle finne på  å sy mer i morgen.

Ha en fin kveld da😚

 

Døgnet er snudd igjen – omelett til “frokost”.

Jeg plundret med søvnen i natt. Den beste tiden med søvn fikk jeg fra 8-13 i dag. Da våknet jeg av en forferdelig dunking ute. Det var døra på en av utebodene som sto og slo i det kraftige vindværet som er her. Tror det har roet seg litt nå. Men det rakk og rive døra av hengslene før vi fikk vært ute å lukket den.

Jeg har strikket ferdig den siste av de lilla sokkene i dag, og nå har vi spist omelett til “frokost”. Omeletten ble laget av egg fra hønene i hagen.

Jeg fant noen rester i kjøleskapet som ble brukt i omeletten . Ei baconskive, og litt kjøtt etter middagen med røkt svineknoke. En uåpnet salatpose lå der også. Den bør ikke ligge så mye lenger, så jeg åpnet den og tok en god dæsj. Det går helt fint å steke salat. Resten går muligens på pizzaen vi har satt på menyen i kveld. ALT må brukes. 

Jeg skal prøve å gjøre noen små syprosjektet i løpet av det som er igjen av dagen. Og jeg skal tegne av et mønster i en av bøkene fra biblioteket. De må jeg nemlig levere i dag.

Fortsatt fin fredag til deg😚

Noe man kan ha bruk for tro?

Reklame | Bonprix

Jeg ligger her etter ei hostekule uten å få sove igjen med en gang. Kikker innom her og der for å se om det er noe interessant og kjøpe i denne mørketida. 

 

Jada, truser er alltid kjekt å ha. Også noen som passer.

Du finner noen HER

Og et par gode…og selvfølegelig fine, sko til jul. Disse kunne jeg tenkt meg. Jeg liker ikke så tynne hæler at jeg vrikker beina.

Trykk HER for å ta en nærmere titt hvis du liker dem. Det dukket opp en kupong jeg kunne aktivere også. Så her skal det handles i hvert fall disse skoene og noen truser. Kanskje det blir mer også bare jeg får kikket i mellom alt de har. 

Jeg har kikket inne på Bonprix.no der var det litt av hvert å finne.

Også en del tilbud. Ønsker deg en fin fredag 😚

KJOLEN ER FERDIG.

Jeg har vært tidlig oppe i dag for å sy ferdig kjolen min svigerdatter har ventet veldig spent på.

Jeg var nesten klar til å begynne å sy oppleggsømmen da hun kom fra jobb. Hun satt å så på til jeg fikk sydd den ferdig, og da forsvant både hun og kjolen rett opp på rommet for å prøve den.

Hun ble kjempefornøyd og ville gjerne ha 2 stk til i andre farger. Å huttetu….hehe.

Jeg har jo flere andre oppdrag fra henne etter at vi var på Stoff&Stil for snart 3 uker siden. Hun handlet en del forskjellige stoffer da. Til bukse, skjørt, genser, og fruktnett bl.a. Men jeg skal innrømme at jeg ble fornøyd med resultatet, så jeg kan skjønne at hun vil ha et par til.

Nå er jeg i gang med middagen her. Jeg får gjøre den ferdig og få i meg mat. Jeg har ikke hatt tid til å spise enda.

Kos deg med resten av dagen😚

 

#kjolesøm #søm #syselv