Dagens middag. En form med alt i ett.

I dag har jeg laget en form med alt i ett. Jeg gjør ofte det.

Dette har jeg brukt:

400 g kyllingkjøttdeig

8 små poteter

3 gulrøtter

1 pk hakkede tomater ( spicy chili )

2 hvitløksfedd

1/4 beger rømme

paprikakrydder 

ost 

Jeg kokte potetene på forhånd i dag, det er nok ikke nødvendig hvis du skjærer dem i tynne nok skiver før du har dem i formen.

Kjøttdeigen ble brunet i stekepanna før jeg hadde i gulrotskiver, hakket hvitløk, hakkede tomater, og rømme. Smakte til med paprikakrydder, salt og pepper.

Dette trenger ikke mange minuttene i panna. Bare få blanda det godt før du heller det over i en ildfast form.

Del potetene i skiver og dekk hele formen, før du til slutt har på så mye ost du vil.

Stekes på 200°C i ca 20 min. 

 

Vel bekomme 😚

Og kos deg med kvelden❤

 

#altiettform #middagstips #kyllingkjøttdeig #middag

 

 

 

Jeg skal kose meg med dagen.

Jeg skal kose meg med dagen i dag også jeg. Det er så innmari godt å kjenne at jeg ikke stresser. Jul blir det helt sikkert uansett.  Gjøre litt og litt av gangen, og ha skuldrene så lavt som mulig.

I dag f.eks, skal jeg først og fremst sette meg å begynne på den siste sokken jeg håper å få levert nede hos min datter og barnebarn til helgen. Jeg ble ferdig med den første på det siste paret i går kveld.

Det er fortsatt en del kuldegrader ute. Et sted mellom 6 og 7, og vinteren har nettopp begynt. Jeg håper ullsokkene kommer til nytte.

Jeg var ute og snuste på kuldegradene i går, og det er ikke tvil om at jeg skulle hatt ull både på hodet og bena. Og helst rundt halsen også.

Jeg strikket både lue og votter i fjor vinter. De må finnes frem. Vottene ble liggende uten at trådene ble festet, det får gjøres snart. Lua er fiks ferdig og klar til bruk.

I natt har det kommet litt snø. Heldigvis ikke mer enn at jeg skal klare å komme ut med bilen.

Mer ved må inn snart. Jeg får hoppe i klærne. Har sovet for lenge igjen i dag. Plundrer fortsatt med å sovne før langt på natt. Kaffekopp og morgenfunderinger er unnagjort. Det er da noe.

Lag deg en fin dag😚

Esther og jeg har luftet snutene i dag.

Tror du ikke at jeg i dag, av alle dager, fant ut at jeg skulle gå en liten tur da? Joda, selv om gradestokken viser brrr i dag var sola fremme på himmelen ei stund, og jeg fikk lyst til å benytte anledningen.

Bilen startet fint, og jeg hentet en stor sekk med ved og satte klar på trappa før jeg satte kursen mot butikken. Det var da jeg så sola. Den var allerede borte fra gården hos oss, enda klokka ikke var 12 engang. Ute på veien skinner den ei lita stund lenger. 

Så på vei tilbake bestemte jeg meg for å parkere et sted og rusle en liten tur i sollyset. Esther ble ikke lei seg for dét.

Jeg hørte lyden av vinter med en gang jeg begynte å gå. Det knirket i den iskalde bakken med et lite snølag på for hvert skritt jeg tok. Kjente at vinteren har kommet gjorde jeg også. Jeg hadde ikke gått lenge før det begynte å bite fra panna og ned til haka.

Neste gang jeg forviller meg ut i iskalde grader må jeg huske å ha med meg lue. Heldigvis hadde jeg vanter på meg i det minste.

Det var i grunnen godt å få litt frisk luft, selv om det ikke ble så lange turen.

Her står et enslig tre igjen på veien inn til en annen gård.

Det har vært mye hogst i området rundt oss i høst. Og i tillegg blåste det ned masse trær i stormkastene som herjet for ei lita stund siden.

De driver fortsatt med opprydning etter det. Alle har fått strømmen tilbake igjen her i bygda. Men det ligger enda mye kvistkvast og ødelagt trær igjen langs veiene. Jeg måtte stoppe og vente på en som ryddet med traktor inn til gården hos oss. Kommer ikke forbi noen på den smale veien her.

Han flyttet seg ganske raskt da han så meg.

Jeg koser meg inne med god samvittighet jeg nå, nå som jeg har luftet snuta og greier i dag.

Ha en fortsatt fin dag😚

Brrr…det er kaldt ute i dag.

I går kveld krøp gradene nedover. Vi tok ingen sjans på at vannet skulle fryse, så en vifteovn er satt på ute på kjøkkenet for å blåse varm luft videre inn til vaskerommet.  Kjøkkenkrana står i tillegg og drypper. Vannet har lett for å fryse her. Jeg tenker med gru på alle kronene som flyr avgårde når vi må bruke ekstra strøm pga det.

I dag står det på Tibber-appen at strømprisen mellom kl 17-18 er 5,24. Akkurat nå er den på mellom 3 og 4 kr. Grøss og gru. Nettleia kommer i tillegg. Men det var ÷16,5 °C før vi la oss i går kveld og da har vi ikke annet valg. Nå står det ÷14,8. Alt for kaldt spør du meg.

Jeg får gå ut å hente inn mer ved snart, og starte den frosne bilen. Jeg må en tur i butikken i dag.

Bilen har stått siden fredag, så den ser temmelig iskald ut. Jeg håper den vil starte. 

 

Ha en fin ny uke😚

Et lite nett til niste og frukt er ferdig.

Nettet til svigerdatter’n er ferdig. Jeg har fått unna et par ting på lista i dag også. Er sååå fornøyd. Det siste får jeg gjort i morgen. 

Da skal jeg stryke bunnen på nettet i skikkelig fasong også, så er det klart til å bli med til Hokksund og levering til helga. Størrelsen ser grei ut med tanke på at det skal passe i sekken hennes, til niste og frukt. ( På dette bildet ble fargen veldig gul. Riktig farge er på bildet i innlegget fra i går..kritthvitt)

Det er masse stoff igjen, så jeg skal høre om hun vil ha et handlenett i tillegg, eller om hun vil ha et par små fruktposer med snøring som hun kan bruke når hun handler. 

Fortsatt god kveld til deg😚

 

#søm

Det er 1. søndag i advent, og jeg stresser ikke.

Jeg er merkelig rolig i dag. Selv om det er 1. søndag i advent, klarer jeg å kose meg i steden for å stresse. Jeg er fornøyd med det lille jeg har gjort i dag.

Vinduene i den ene stua er pusset, og stjernene er hengt opp. Det ser koselig ut der inne nå. Grønnsåpelukten får komme i morgen. Det rakk jeg ikke før mørket snek seg på.

Mannen fikk nemlig besøk mens det ennå var dagslys. Og hvor ble de sittende?? Joda..i stua jeg skulle ordne og vaske i. Jeg rakk i det minste å få tatt vinduene da vi ble alene igjen. 

Jeg har gjort en god gjerning i dag også. Besøket hadde med seg et par vanter som fôret hadde løsnet i. Han lurte på om jeg kunne sy det fast for han. Det gjorde jeg. Jeg satte meg i den andre stua med nål og tråd og nyheter på TV, og gjorde jobben. Han ble så fornøyd så.

Etter at viduspussen var ferdig og stjernene hang på plass i vinduene, var det på tide med middag. Jeg hadde handlet en pose med ferdig lammegryte til halv pris og ei pakke ferdig strimlet lammekjøtt, det også til halv pris. 

Jeg kokte noen små poteter og et par gulrøtter, og brunet lammekjøttet. Så gikk alt i gryta sammen med et par knuste hvitløksfedd. Jeg syns det var greit og få litt mer ut av den ferdige posen.

Det var ingenting å si på smaken, annet enn at den var veldig god.

Det hjalp mye og fylle på ekstra kjøtt og hvitløk. Vi ble gode og mette begge to. En fin søndagsmiddag. Og etterpå ble det en middagslur.

Mannen sover enda han. Han var ikke hjemme fra et gutteparty i nabolaget før veeeeldig seint i natt. Jeg sovnet i grunnen ikke selv heller før han kom hjem. Men jeg er i fin form i dag, noe jeg ikke tror han er.

Jeg tror jammen jeg skal rekke de siste sømmene på nettet/posen før TV-kvelden begynner også jeg.

I kveld er det både Farmen og 71°Nord. Jeg gleder meg, og nyter kvelden.

Fin lørdagskveld ønskes deg også😚

Lista krymper.

Lista mi med gjøremål krymper sakte men sikkert. I dag skal det ikke tilføres noe nytt på den heller. Den skal kun kunne krysses ut som “well done” i løpet av dagen.

I tillegg til rengjøring og pynt som skal opp i vinduene, står det at jeg skal sy et passe stort nistemat/fruktnett til min svigerdatter.

Jeg har tenkt til å ta meg en tur ned til Hokksund igjen til helga, og da vil jeg gjerne kunne levere fra meg noe som er ferdig sydd av alt hun ønsket seg etter stoffshoppingen vår. Det betyr at jeg har noen dager til på meg til å sy.

Jeg har en plan om hva det neste prosjektet blir også. Genser og skjørt. Hvis det ikke blir ferdig innen jeg skal nedover blir symaskinen med denne gangen også.

Jeg rakk å begynne på nettet i går kveld, før tv-kvelden startet. 

Det skal gjøres ferdig i dag. Deretter skal vaskebøtte frem en tur. Jeg klarer å la være og stresse meg opp og det er jeg ganske stolt av.

Ha en fredelig og fin adventsøndag ❤

En ødelagt dag i går.

Jeg sov ikke et minutt i går natt. Ikke før God morgen Norge nesten var slutt sovnet jeg. Da hadde jeg vært oppe en tur og kastet opp av magesmerter tidligere på morgenen.

Jeg fikk noen timers søvn utover dagen, og magesmertene ga seg utpå ettermiddagen. Da klarte jeg etterhvert å komme meg ut og skrape is av bilvinduene. Jeg måtte en tur i butikken.

På vei til nærmeste butikk bråbestemte jeg meg for å prøve turen i motsatt retning i stedet. Jeg så på klokka i bilen at jeg kunne rekke apoteket et par mil unna. Sovemedesin var sårt tiltrengt.  Jeg hadde ikke lyst på enda ei søvnløs natt. Det er tross alt 1. søndag i advent i morgen, og en ødelagt dag har laget forsinkelser på lista jeg skrev for et par dager siden. Jeg gjorde alt jeg kunne for å ikke stresse meg opp på grunn av det.

Da jeg kom hjem etter turen turde jeg å prøve meg på litt mat. Jeg tok ikke sjansen på det før jeg dro. Jeg hadde kjøpt både lomper og loff. Har funnet ut at magen ikke er spesielt glad i brød.

I natt har jeg fått sovet noen timer, og jeg er så smått i gang med lista mi igjen. Et par ting til er tilføyd på den. Ikke så rart det, da jeg ligger et stykke bakpå på den.

Det er ikke jul i vinduene enda som du ser.

 

Lag deg en fin lørdag😚

Det blir en kortere dag i dag.

Jeg som var såå tidlig oppe i går, faktisk før 6, jeg har sovet altfor lenge i dag. Jeg hadde et bittelite håp om at jeg skulle sovne like fort og passe tidlig som kvelden før. Men den gang ei, sa brura. Så da blir det en kort dag igjen i dag da.

Jeg har sjekket strømprisen for i dag, og fant ut at jeg kunne sette på en vaskemaskin. Den står og går nå. Det blir ikke så veldig mye billigere i kveld. Dyrest er det ei stund på morgenen og ved middagstider da folk kommer fra jobb.

I går kveld laget jeg ei liste over noen gjøremål jeg har tenkt til å få gjort i dag. Den blir det nok ikke krysset ut alt på nå da dagen blir kortere enn beregnet. Men jeg tar én ting av gangen og én dag av gangen. Ikke stresse, leve her og nå.

Mannen har på seg den ny-sydde bokseren i dag. Den var en smule stram i strikken. Men det går fint an å bruke den. Jeg får utvide mønsteret litt hvis jeg evt skal sy en til.

En av planene for i dag er å sy et ikke alt for stort nett av dette stoffet her.

Det er et stort stykke restestoff vi fant da vi var på stoff-shopping, min svigerdatter og jeg. Det var hun som fant ut at jeg kunne sy nett eller poser av det. Hun ønsker seg noe i en størrelse som passet oppi sekken hun pakker med seg når hun skal på jobb. Til å ha frukt og matboks og sånt i.

————————

Nå har det gått ei god stund av dagen til telefonsamtaler her. Det er noen dager som plutselig blir til telefondager. Jeg rakk ikke å skrive ferdig dette innlegget før nå. Både yngstemann og datteren har ringt. Det er  koselig å få høre nytt fra dem begge.

Jeg har klart å holde fyr i ovnen og jeg har fått spist mens jeg har pratet. Nå får jeg ta meg tid til å henge opp klær før jeg gjør noe annet.

Ha en fortsatt fin dag😚

Et prosjekt til er ferdig.

Før jeg begynte på kjolen til svigerdatter’n hadde jeg klippet alt klart til en boksershorts til mannen.

Han ville ikke ha Minionsfigurer på sin….hehe. Og det ville heller ikke eldstesønnen. Men den yngste sønnen min og en kamerat av ham ville ha. Så de har fått hver sin. Det var dét stoffet jeg hadde liggende her. De andre to har måttet vente til jeg fikk kjøpt inn noe ensfarget.

I dag har jeg vært grytidlig oppe. Alt for tidlig kjenner jeg nå. Etter en kaffekopp og litt grubling, bestemte jeg meg for å sette meg ved symaskinen å begynne på bokseren. Det er greit å få unna noe av det som er av sømprosjekter.

Nå er den helt ferdig, og det før jeg egentlig pleier å stå opp. 

Frokosten fikk vente til jeg var ferdig med symaskin og strykejern.

Jeg slipper nok ikke unna en liten høneblund nå. For nå plundrer jeg med å holde øynene oppe.

Jeg er fornøyd med dagen og det jeg har fått til så langt.

Lag deg en fin dag du også😚

 

#søm #jersey #boksershorts #hjemmesydd #syselv