Mørkt, kaldt og jeg er trøtt.

Vil vist ikke våkne i dag. Det er mørkt inne i stua mi og trist vær ute. Men jeg har en fin påskeblomst på bordet som jeg fikk av naboen. Den lyser opp litt. Og sikkert mye mer hvis jeg gidder å sette på lyset her inne. Tror jeg må slappe av litt til først.

Det ble nok litt mye opplegg i går.  Med møte på Nav og rett til psykologtime etterpå. Pluss at jeg dagen før var på bipolarkurs igjen. Det  er mye som skal sorteres i “toppetasjen” kjenner jeg.

Nav har jeg aldri hatt noe særlig  med å gjøre før, og nå står jeg plutselig å må søke om arbeidsavklaringspenger. Hvem skulle trodd det?? Ihvertfall ikke jeg. Min plan har vært å jobbe til etter pensjonsalder.

Men vi får se hvordan det går. Jeg skal jobbe på lørdag.  Det gleder jeg meg til. Skal bli godt å treffe arbeidskollegaer igjen og kjenne litt på det normale livet. Jeg må ha troa på at det går bra, og at jeg ikke blir for skuffa hvis det ikke skulle gå bra.

Medisinen jeg fikk for  stemningssvingningene mine reagerte jeg på, så de måtte jeg slutte med. Nå skal jeg jeg vente litt før jeg evt prøver en annen type. 

Jeg lærer mye på kurset jeg er på, men det kan bli litt mye info på en gang. Enkelte ganger så mye at jeg kjenner at dette vil jeg IKKE ha. Jeg vil være normal. Jeg føler at det er så mye jeg må prøve å forandre på . Faste sovetider, rutiner i hverdagen, spise regelmessig. ALT regelmessig.  Det ligger ikke helt for meg. Her flyter det neste avgårde.  Noen ganger får jeg begynt, og faktisk gjort ferdig noe også 🙂 mange ting på en gang. Andre ganger blir det halvhjertet både her og der. Og andre dager igjen blir det mest sofa og småsoving. Jeg kjenner det ofte på formen da jeg våkner hvor energinivået ligger…. høyt eller lavt. Men plutselig så skifter det igjen det også.

Jeg skal prøve å bruke noen av triksene vi lærer på kurset. Men jeg må ta det litt etter litt. 

Det blir kaos i hodet.

Ha en fin dag alle der ute.

det skal jeg også bare jeg klarer å våkne:)

#bipolar #psykiskhelse #mentalhelse #psykiskhverdag 

 

 

Pølser med godt følge.

Vi fikk til ei god blandig i dag også vi:)

Desverre ble det et veldig dårlig bilde, men jeg deler oppskriften uansett .

2 røkte kjøttboller

1/4 løk

3 hvitløksfedd 

1/2 rød chili 

1 boks hakkede tomater med hvitløk og oregano 

5-6 cm av en stor purre 

1 boks vannkastanjer 

1/4 brokkoli 

Ca 3 store ss kokosmelk 

Del alt i passe biter og stek det i panna. Jeg legger det i panna etterhvert som jeg skjærer det opp. 

La det surre noen minutter etter at alt er så mørt som du vil ha det. Så alle smakene får satt seg.

P.S     jeg hadde oppi en liten rest av grønnsaksuppa fra tidligere i uka. Derfor er det litt byggryn og noen gulrotbiter på bildet. Men om ønskelig er det jo bare å tilsette det også.

Vel bekomme:)

En overraskende god søtpotet og blomkålmos


Etter nok en kursdag og en kjapp tur innom butikken, ble dette dagens middag. Vi ble begge overrasket over mosen som ble blandet sammen på måfå. Den var veldig god.  Skal lages mange flere ganger. Her er den sammen med svinesteaklets.

Oppskrift kommer her, før jeg glemmer det og hvis flere vil prøve den.

1 stor søtpotet 

1 stor blomkål

Ca 10-12 cm av en stor purre

3-4 hvitløkfedd 

Del alt i passe store biter ( hvitløksfeddene kan være hele) 

Kokes mørt i vann med et par ts salt. 

Hell av nesten alt vannet og mos blandingen med en potetmoser eller stavmikser sammen med 3 ss smør og litt melk til den har passe konsistens.

Vel bekomme:)

 

#middag #grønnsaksmos #sunnmat #enkelmat #middagstips 

 

 

Mektig grønnsaksuppe

Denne suppen må jeg dele med dere før jeg glemmer hva jeg hadde i den. Jeg brukte det jeg hadde i huset av grønnsaker. Vi er 2 stk  og det ble mer enn nok til oss.
Ca 1 liter vann

Kokes opp med 2 ts salt

Og en terning kjøttbuljong

1 kvart stor hodekål 

4 gulerøtter 

1/4 – 1/2 løk

1/2  kålrot

8 -10 cm purre

3-4 fedd hvitløk

Alt dette skjæres i biter og has i vannet etterhvert som du deler det opp.

 5 dl ferdig kokte byggryn haster i mot slutten av koketiden

4-5 så tomatpuré  (smak dere frem)

Smak også tll med kikkoman og litt pepper

La det koke til det er mørt .

Smakte deilig med flatbrød til 🙂

Håper det smaker

Da sier jeg takk for meg i kveld og ha en  god natt.

#suppe #grønnsaksuppe #byggryn #mat #oppskrift #middag #kjøttfrimiddag #dinner

 

Ei overaktiv natt i hodet mitt.

God morgen til dere som har hatt fred i hodet i natt.

I mitt har det vært fullt av planer og ideer. Det heter vist tankespinn har jeg lært nå.

For minst 3 år siden kjøpte jeg noe stoff på stoff & stil. Det ligger godt bortgjemt et sted, men jeg vet at jeg har det.( og det er veldig dumt og komme på noen ganger) Det ligger der like helt ennå. Men dere vil ikke tro hvor mye forskjellig det egentlig har vært. I mitt hode .Som nå i natt. I natt har det blitt til både tights, skjørt , kjoler i mange varianter og det var også en liten svipptur innom noen fine topper. Jeg var oppe en tur i natt for å tegne ned noen av ideene. Men jeg var for trøtt, så jeg prøvde senga igjen. Da var det plutselig nye ideer.  Hva skal vi ha til middag i dag? Det er lurt å ha planen klar. Jeg var innom mange gode fristelser. Handleliste burde jo skrives!! Men jeg gjorde ikke det heller. Hva med å kanskje planlegge en meny for hele uka? Så gikk det noen runder med det , samtidig kom jeg på at det muligens hadde vært deilig og gått en tur med bikkja. Da var klokka rundt 5. Det var jo så godt å varmt ute i går. Men jeg var for trøtt. Og kjolestoffet lå fortsatt og sneik seg frem i  mellom middagsmenyene .

Og arbeidsklærne mine må jeg huske på å prøve, så var det å gruble litt  på hva som passer og ikke av det Det er lenge siden jeg har brukt dem. De er nok blitt ganske så trange siden sist. Jeg skal nemlig på jobb på lørdag.  For første gang på et halvt år ca.

Det er mye å gå igjennom i hode på natta. Tankespinn… eller bipolar lidelse som det vistnok også heter.

Nå skal jeg prøve å få et par timers søvn etter å ha vært oppe og tatt en kaffekopp med elsklingen min.

Ha en fin mandag.

#bipolar #tankespinn #psykiskhelse 

For ei flott helg:)


Dette har virkelig vært ei helg med følelse av vår og sommer. 

Her er frokosten i dag etter å ha sovet lenge og vel. Omelett med masse snadder i og salat som tilbehør.  GODT!!

Har slappet av på verandaen i sola med kaffe seinere i dag, og gått en passe lang tur sammen med kjæresten og bikkja. I det herlige været 🙂

 

Og her er det vi vi fant ut vi skulle ta en smak av i går sammen med naboene, i sola.

Jeg var over på polet rett før stengetid for å kjøpe ei flaske rødvin til kvelden. Og rasket med meg denne i farta. Den var litt sprudlende og med smak av jordbær. Etter at vi fikk åpnet den med en skikkelig pang så korken forsvant gatelangs.og en god del av innholdet lå igjen og fløyt på verandagulvet fikk vi ganske nøyaktig ett glass hver. Det var ikke så værst smak på den, så vi kosa oss med en liten skål. Hyggelig det.

Senere på kvelden gikk vi  to turtelduene bort i gata og spiste middag med vin til. Og fortsatte og kose oss hjemme til det var kvelden og mørkt.

Vi feira at det var 8 måneder siden vi traff hverandre og 1 måned siden vi satte på oss ringer.

Vi er heldige vi 🙂

Jeg elsker.. og føler meg elsket.

Ha en fortsatt fin søndag der ute!!

#omelett #helgekos #love #kjærestetid #vår 

Hvile kropp og sjel resten av kvelden.


Endelig kveld og ingen flere planer enn tv og strikketøy. 

Jeg har kommet så vidt i gang med et sitteunderlag som det ene barnebarnet ville ha. Strikker litt på måfå så får vi se hvordan det ser ut til slutt. Det er ihvertfall de riktige fargene han ønsket seg.

Og en annen ting jeg har fått gjort i dag etter å utsatt det så lenge det var mulig, var å fylle ut et par skjemaer på pc’n. HAT!!! Det tok en hel evighet og masse frustrasjon.  Men nå er det borte noen kilo fra skuldrene mine, og jeg syns jeg har fortjent og kose meg resten av kvelden med garn og pinner.

Kos dere dere også på fredagskvelden. 

#sitteunderlag #strikkedilla #håndarbeid #strikk #hobby #helgekos 

Så var det de muffinsene da.


God morgen. 

Jeg skrøyt jo på meg at jeg hadde blandet sammen og laget oppskrift på kaosmuffins her en dag. Så nå skal jeg ta meg sammen og dele den med dere.

Altså:   100 g sukrin, 50 g sukker og 3 egg (små/medium) vispes til eggedosis. 

100 g jordbæryoghurt , 100 g kokt byggryn, 1 most banan, 2 ts honning  røres forsiktig inn i eggedosisen.

80 g olje ( jeg hadde bare soyaolje så jeg brukte den)  

 100 g hvetemel 

2 ts bakepulver

Rør forsiktig inn litt av melet først , så oljen og til slutt resten av melet. 

Fyll litt over halvfullt med røra i muffins former og stek dem på 200 grader midt i ovnen i 20 min..

Som dere ser har jeg “pynta” med det jeg fant. 

Melis rørt ut i litt av laken fra en ananasboks med en liten dæsj farge som jeg hadde stående. Og “dekorert’ med ananas på toppen til slutt.

Ikke så veldig vakkert hehe… men bruk det dere har eller kjøp inn noe annet så de blir penere å se på. Mange muligheter her.  Gode og saftige ble de ihvertfall og de holdt seg like saftige i kjøleskapet i mange dager.

Prøv da vel.

#muffins #byggrynsmuffins #smågodt #kaker #littsunnere #lørdagsgodt #kakeoppskrift

 

 

På arrangement i Sandefjord


I dag har jeg vært grytidlig oppe. Min samboer og jeg har vært på et arrangement i Sandefjord.  Han fikk et tilbud om det på mail.  Var trukket ut til å være med på det og motta en reise for 2 til sydlige strøk.  Det hørtes spennende ut. Jeg pleier aldri å bry meg om sånne mailer. Men denne gangen dro vi for å se hva dette var. Tok det som en tur i finværet.  

Vi fikk en introduksjon om reisebyrået og hva slags temareiser de hadde å tilby, pluss til hvilken land. Det var faktisk flere reiser vi kunne tenkt oss der. Masse spennende. 

Vi bestemte oss for å velge en 8 dagers tur til Kroatia.  Med fly ,hotell og flere turer med omvisning og guide. Og buss imellom stedene og hotellene vi skulle på. Pris 950,- pr.pers. Høres utrolig ut så vi får se hva som skjer. Turen er iallefall bestilt. Vi reiser i februar neste år. Så

Så har vi noe å se frem til.

Håper det stemmer alt sammen. Er litt skeptisk  til sånne ting. Men dette virket troverdig og som et skikkelig opplegg.

Gleder meg masse.

Ha en fin kveld.

Og dagen går…


Jeg gir opp det meste av planer i dag.

Det blir bare kaos og jeg har vondt i hodet. Har alt for mye jeg skulle gjort og begynner litt her og der pluss overalt. Skulle ta 2 piller en gang etter jeg sto opp. Fant de frem og oppdaget senere at den ene lå igjen på benken. Da hadde jeg altså fått i meg bare den ene før jeg begynte å blande havregrøt. Som forøvrig ble så tjukk at den smakte mer som brøddeig med kanel og sukker på enn grøt. Så begynte bikkja og bli ganske trengen før jeg fikk spist ferdig , og det var bare og hoppe i klærne. Men på badet sto jo vaskemaskinen som burde vært satt på. Så fikk jeg slengt litt klær i den og satt den på. Samtidig kom jeg på et brev jeg fikk i posten i går som jeg hadde glemt å åpne. Det måtte jo plutselig finnes med en gang før jeg glemte igjen. Men det var sporløst forsvunnet fra der jeg var sikker på jeg hadde lagt det. Etter litt fundering i småpanikk ..er et viktig brev nemlig, kom jeg på , mens bikkja fotfulgte meg rundt her mer og mer nøden, at jeg er jo postmann for begge naboene som er på tur. Og der, ved siden av deres post som er sortert i en haug til hver i et skap, hadde jeg vist plutselig fått meg en plass til min egen post også.

Javel. Da var jeg klar til en luftetur. Det var godt det og komme ut å få lufta hodet litt. Vi gikk en liten tur i skogen her i nærheten. Deilig det.

Endelig tilbake igjen får får jeg spist opp den iskalde “grøten”. Og kommer på at det min tur til å koste trappene denne uka. Men jeg skulle jo ha satt meg litt ute med strikketøyet nå som det er litt sol. Og jeg skulle ha vaska gulvene. Og det som er aller viktigst er en søknad jeg MÅ skrive i dag. Og det er vel derfor det går helt i spinn her. Jeg HATER skjemaer og papirmøller. 

Så da ligger jeg heller her på sofaen og skriver av meg litt av kaoset. Skal lukke øynene litt nå. Og gjøre et mer fornuftig forsøk på en ting av gangen etter en hvil.