Sen butikktur og gåtur.

Jeg måtte ikke i butikken i dag, men jeg tok 2 fluer i et smekk, som jeg pleier. Jeg ville ut å gå igjen i dag, samme hvor sent det ble.

Bilen har stått siden torsdag, nesten tom for bensin, så jeg tenkte det kunne være lurt å fylle den i dag som prisene ikke er på sitt høyeste. Da ble det jammen 3 fluer i et smekk da. Jeg fylte bensin, handlet litt, og fikk gått turen jeg ville. Det ble en halvtimes tur. Helt ok.

(Et sted til venstre i bildet her bor min bror.)

Helga har gått til lesing, og småpusling her hjemme. I dag har jeg bakt og vasket klær. Fikk vasket et par stofflengder også, som jeg kjøpte da jeg var i Hokksund forrige uke.

  Yngstemann ringte tidligere i dag, og da han hørte om rundstykkedeigen som sto til heving ville han gjerne ha noen rundstykker han også. Men byggryn ( som jeg hadde brukt ) hørtes litt skummelt ut. Han ønsket seg heller helt vanlige rundstykker uten noe muffens saker blandet i deigen. Da får han vel få det da. Kan sette en helt ” normal ” deig i morgen jeg. Null problem. 

Nå blir det ei stund med tv-titting på meg før jeg skal legge meg å lese i ei ny bok.

 

ØNSKER DEG EN GOD NATT ❤️

Det ble rundstykker i dag.

Jeg rotet rundt kjøkkenskapet mitt i helga. Det er greit å se over det som er der en gang i blandt. Noe har lett for å bli glemt bort av det som gjemmer bakerst. Jeg fant bl.a en en boks med hele byggryn. De tok jeg 1 dl av å la i vann.

I dag blandet jeg en rundstykkedeig som jeg brukte både de bløtlagte byggrynene og vannet de hadde ligget i siden jeg fant de på lørdag i. Jeg fant flaksalt som jeg brukte i deigen og en dært med sukker. Ellers bare det jeg pleier å bruke. Litt mer vann ( tilsammen 6-7 dl ), litt olje, og hvetemel til jeg syns den er sånn passelig. Og 1 pk tørrgjær i melet da selvfølgelig.

Kjøkkenmaskinen, Mr. Kenwood, gjorde blandejobben, sånn et sted mellom 5 og 10 minutter. Så fikk deigen hvile seg i stua en halvtimes tid. Da var den blitt dobbel så stor og vel så det.

Brettet ble litt fullt, men jeg gadd ikke å steke i 2 omganger. At de ferdig utbakte rundstykkene ville heve seg til over dobbel størrelse de også da de sto over varmtvannet i kummen til etterheving, var jeg klar over. Men jeg syns det er godt med sammenbakte rundstykker jeg da. Og det ble de til gangs. 

 

Myke, luftige og gode inni. Jeg smakte på 2 av de minste bakerst.

 

Hva er bedre enn helt nystekte rundstykker med smør og brunost på?!?

 

HA EN FORTSATT FIN MANDAG ❤️

En pause fra bokas verden.

Jeg bestemte meg for å se på fotballkampen i kveld. EM-kvalik, Spania-Norge. Landskamper  er spennende å se på. 

1-0 til Spania til pause. Norge kom seg bra utover i omgangen.

2. omg. begynner nå. Jeg må følge med. Boka får ligge i fred til kampen er slutt. Det var ikke heeelt lett å legge den fra seg.

HEIA NORGE !! OG FORTSATT GOD KVELD ❤️

 

Langt inne i krimmens verden.

Jeg leser og leser. Er langt inne i krimmens verden med mord, mysterier og hemmeligheter. Denne boka er vanskelig å legge fra seg. Tror ikke jeg tar meg tid til å ut med bilen i dag heller. Jeg har det jeg trenger i huset frem til mandag. Eller…jeg skulle hatt et siste nøste til genseren min. Men jeg tror ikke jeg får strikket ei maske før boka er lest ut uansett. Jeg bare pusler litt rundt i små pauser fra boka, med klesvask, vanning av planter, litt tørking med en klut her og der, og spiser når jeg er sulten.

Jeg må nok ut å lufte hodet en tur i løpet av dagen i dag også. Det var godt å ta en tur ut i duskregnet i går. Hodet var langt inn i mysteriet i boka da også. Det er godt å stenge døra og være i sin egen verden i noen dager etter ei travel uke.

Dette blir ikke den siste boka jeg kommer til å lese av denne forfatteren. Han skriver godt, Tom Egeland. Denne boka, Åndebrettet, er en thriller som kom ut i 2004. Det ser ut til at den første boka han ga ut kom i 1988. Deretter kom det enda 3 til før denne.

Jeg har lånt den på biblioteket. Der sto det en rad med hans navn på “bokryggen” , så det er helt sikkert kommet ut flere etter denne også. Jeg gleder meg til å lese alle sammen.

HA EN FORTSATT FIN HELG ❤️

Alt for få turer denne måneden.

Denne måneden klarer jeg ikke 50 km målet mitt. Formen har gjort at det har stoppet opp litt. Pusten har vært tung. Og litt for høy temp i et par uker. Ikke mye, men nok til at det kjennes i kroppen. I løpet av denne uka har det begynt å slippe taket virker det som, og i dag måtte jeg ut å ha frisk luft og bevegelse.

Det var godt å være ute å gå en tur igjen. Grått vær og duskregn,  men det gjør absolutt ingenting. Snø og is er borte fra gangveien. Det er helt trygt å gå der nå.

Det ligger fortsatt is og og sørpete snø oppe i gården hos meg, men den blir nok borte innen kort tid forhåpentligvis.

Mye av isen er blitt borte på elva også. 

Det kan hende jeg skal bade litt lenger oppover her i løpet av sommeren. Men før badesesongen begynner har min ene venninne og jeg tenkt til å prøve skiene våre en dag i påsken. Det spørs da, om det er snø igjen i noen av løypene rundt her innen den tid. Vi har planen klar… kvikk-lunsj, appelsin, og kakao skal pakkes i sekken. 

HA EN FIN HELG ❤️

Ble ny hos frisøren…mer lik mitt gamle jeg.

Travel uke dette her. I går var jeg i bursdag hos mitt eldste barnebarn. 15 år…helt utrolig. I mai skal hun konfirmeres.

Jeg møtte med ny farge i håret. Eller striper da. Mørke striper. Jeg ble mer meg selv igjen. Det var i grunnen godt. Jeg ble veldig fornøyd. Her er noen før- og etter bilder. Det husket jeg faktisk ta.

Før.

 

Etter.

 

Før.

 

Etter.

 

Før.

 

Etter.

 

Dette er mørke grå striper i et enda gråere, nærmest hvitt hår jeg har pådratt meg. Super fornøyd.

Nå må jeg kaste i meg frokost før jeg skal ut på siste tur med bilen denne uka. Kjøre min mor til time på sykehuset i Kongsberg. 

HA EN FIN DAG ❤️

2 nye brød til fryseren / Ut å farte resten av uka.

Nå var det kun et halvt brød igjen i fryseren, så det var på tide å få slengt sammen deig til 2 nye i dag. Tror ikke jeg blir lei disse brødene med det første.  

 

Resten av uka blir det mye farting på meg.

I morgen skal jeg til frisøren å få striper i det grå håret mitt. Det blir gøy å se hvordan det blir. Jeg kunne tenkt meg striper i mange forskjellige farger jeg. Men i første omgang blir nok bare en brun farge. Artig med forandring blir det uansett.

Onsdag skal jeg nedover til Hokksund da også. Da skal jeg i bursdag til eldste barnebarnet mitt som fylte hele 15 år i går. Det blir koselig.

Og på torsdag må jeg ned dit for 3. dag på rad. Da skal jeg kjøre min mor til en legetime på sykehuset i Kongsberg. Etter det tenker jeg det blir veldig godt å få helga hjemme helt for meg selv.

Håper jeg får gjort ferdig genseren min i løpet av helga. Jeg kom godt i gang med siste armen i kveld, så det burde gå fint. Gleder meg til å få den ferdig. 

HA EN FORTSATT FIN KVELD ❤️

Pinnekjøtt og planer.

Vi kosa oss i går vi vettu. Min venninne og jeg. Pinnekjøttet sto lenge og vel og godgjorde seg mens vi drakk kaffe og skravlet. Det smakte utrolig godt med en pinnekjøtt-middag igjen. Sist jeg spiste det var før jul hos ei annen venninne. I går hadde vi Vossakorv i tillegg. Nam-nam…

 

Vi snakket om planen min om å overnatte ute i løpet av året, og hun ville bli med på det hun også. Så da var det bare å sette i gang med og  finne ut av hva vi burde investere i aller først av utstyr. Vi kan ikke kjøpe alt vi gjerne skulle hatt før vi i det hele tatt vet sikkert om det er noe vi kommer til å gjøre mer enn én gang. Så det blir nok enklest mulig på “test-turen”.

Vi har lyst til å fiske, så fiskestang må vi ha med. Det har jeg i hverfall. I stedet for telt eller hengekøye blir det nok bare presenning som tak over liggeunderlag og soveposer. Det er greit. Noe å koke kaffe i og ei stekepanne må vi ha, pluss noe å spise og drikke av. Ellers er det nok ikke så mye mer vi trenger på den turen. Litt småtterier i tillegg selvfølgelig, men altså  ingen store kostnader.

Men det som står først på lista vår over planer fremover er å prøve skiene våre en dag i påsken. Vi må satse på at det ligger litt snø igjen et eller annet sted i distriktet om 2 uker. Vi skal nemlig på god gammeldags skitur, med kvikk-lunsj, kakao, og appelsin. Det kan bli show. Det er 10 år siden hun hadde ski på bena sist. Jeg har kanskje hatt de på meg 2-3 ganger for 4-5 år siden.

Jeg får begynne på den siste armen på genseren min jeg nå, så har jeg kanskje ny genser til skituren. Planer og drømmer må man ha. 

HA EN FIN KVELD ❤️

Snart klar for en ny venninnedag.

Har sovet alt for lenge i dag, men det trengtes tydeligvis. Frokost har jeg spist for ei god stund siden, og nå har jeg fått i meg dagens kaffekopp også pluss et par paracet for hodet og litt for varm kropp.

Kaffekoppen ble litt utenom den vanlige svarte kaffen jeg pleier å drikke. Jeg blandet i litt melk i dag, og et godt dryss med kanel.

Forandring fryder.

Jeg begynner å bli klar til å reise til min venninne i Vestfossen. Jeg skal ha med en pk pinnekjøtt og pinner til kjelen. Gjett om vi skal kose oss med middagen i dag ?!? Det blir pinnekjøtt, Vossakorv, kålrotstappe og poteter. Og masse skravlings attåt.

HA EN FIN SØNDAG DU OGSÅ ❤️

Ute på tur igjen etter ” bob bob – form “

Denne uka har bare hanglet av sted. Forrige uke også i grunnen. Det har gått 2 uker nå som pusten ikke har vært god. Hodepinen jeg hadde forrige uke har i det minste gitt seg, men svimmelhet og småfeber dukker stadig opp enda.

I dag har jeg fungert sånn nogenlunde igjen. Så da bestemte jeg meg for å prioritere noe av energien på å gå en tur før sola gikk bak åsen. Endelig er snøen borte fra fortauene utenfor hos meg, og det var så mye bedre å gå uten all den forbaska glatta. 

 

Jeg gleder meg til snøen blir borte i skogen også. Der er det absolutt best å gå.

Jeg har tenkt til å prøve å overnatte ute i år. Det har jeg tenkt på i fjor også det. Men da ble det ingenting av noenting. I år derimot har jeg et stort håp om å få det til. Jeg vurderer å  innvestere i hengekøye med telt over. Har sett på en type som så fin ut. Også har jeg lyst på kano…oppblåsbar, Packcraft. Men det koster en del. Kan nok hende jeg heller må klare meg med å bli med en kamerat som har både telt, kano og båthenger. Det er jo koselig det også. Pluss at jeg slipper å bli redd da det blir mørkt…hehe. 

 

HA EN FIN LØRDAGSKVELD ❤