RETRO KJOLE OG SKAUT

Jeg må si jeg ble fornøyd med kjolen jeg sydde her en dag. La den ut for salg og den ble solgt allerede dagen etter. Tydeligvis mange som likte den knalle gule fargen. Kunne solgt minst en til , men desverre hadde jeg ikke nok stoff til det.

Men hun som kjøpte kjolen hadde veldig lyst på et skaut også som passet til. Og med nød og neppe fikk jeg akkurat nok til å sy ett.

Hun ble veldig fornøyd, og det ble jeg også 🙂

 

#søm #hjemmesydd #gul # retro #kjole #blomster

 

GRATINERT SØTPOTET OG BROKKOLI

I dag har jeg blanda litt forskjellig på kjøkkenet igjen. Som jeg pleier å gjøre.

Dette skulle bli med på topp 10 lista mente samboeren. 

Jeg brukte:

1/2 brokkoli 

1 og en halv søtpotet ( de var ganske små)

2 hvitløksfedd

Litt purre

1 liten kremfløte 

litt salt og pepper

Kok alt sammen  i ca 15 min.( legg i brokkolien etter 10 min) 

Hell alt over i en  smurt ildfast form og strø ost over. Jeg la ferdige kjøttkaker i samme form. Så alt ble ferdig samtidig. 

Stek i 20 min midt i ovnen på 200°

Supergodt ble det. Helt enig med samboeren der.

 

 

#middagstips #godtno #instafood #matprat #enkelmat #middag #dinner #nrkmat #gmnwenche #nrkmat #grønnsaker #søtpotet #brokkoli #gratinert

Kjenner litt på nervene

Nå som jeg ligger her og ikke er i form kjenner jeg at jeg blir litt stressa  med tanke på bryllupet.  Det var 10 uker igjen på lørdag, og nå går ukene fort .

Mye er i orden. Men veldig mye står igjen også. Småting å tenke på ihvertfall. 

Lokalet er i orden. Må bare betales. Innbydelser er sendt. Tid og sted for vielseseremonien er bestemt. Maten er bestilt. Bryllupskake er bestilt. Jeg har kjøpt brudekjole. En som skal styre musikken er i orden. Og en som skal ta bilder er i orden.

Det vi mangler som jeg vet om foreløpig er : dress til mannen, sko og bolero til meg, brudebukket og blomster til bordene. Noe pynt er kjøpt inn . Men vi trenger mer. Drikkevarer må vi ha . Både med og uten alkohol. Tenkte og droppe dessert og heller ha bare kaker og kaffe.  Må høre litt om noen vil hjelpe til å bake.Snacks må vi ha. Servietter og bordkort. 

Jeg har fått 2 stk til å stå for servering og kaffe koking.  De får middag de også og så kan de bli med på festen utover kvelden hvis de vil.

De 2 har også sagt at de kan bli med meg å pynte bord og lokale dagen før..

Ringene våre skal leveres til gravering . Vi vil bruke forlovelsesringene vi har. Men vil ha bryllupsdatoen inngravert også.. så går vi uten ring frem til bryllupet, og setter de på igjen under seremonien.

Ja . .. det var da noe av det jeg må huske på. Vi blir ikke så mange.  Bare de aller nærmeste og et par venner hver. Tilsammen ca 25 stk.

Det holder for oss❤❤❤

 

#bryllup #bryllupsplanlegging #denstoredagen #love #ektekjærlighet #romantikk #truelove #bryllupsfest 

HER LIGGER JEG I DAG OGSÅ

3.dagen med dårlig form og vondt i magen.

Det er knallvær ute, men alle krefter er borte. Jeg orker ikke engang å sitte ute i sola med strikketøyet mitt.  

Nå henta jeg det og satte det klart ved siden av meg ved sofaen. Men først må jeg jo orke å sitte oppreist. Måtte bare legge meg ned igjen. Så nå ligger jeg her å skriver på mobilen min.

I morra har jeg jobbedag. Men begynner å bli bekymret for at jeg må være hjemme da også. Mandag måtte jeg melde pass. 

Men én ting som er bra, er at da man først blir frisk igjen setter man ekstra stor pris på det.

Det er bare å smøre seg med tålmodighet. 

 

#syk #sliten #dårligform #magetrøbbel 

 

 

 

SÅ GLAD FOR KJØKKENMASKINEN MIN

Jeg er så glad jeg har kjøkkenmaskin med eltekrok og litt mel og gjær i skapet.

Da jeg på skjelvende bein kom meg ut på kjøkkenet for å prøve å få i meg litt mat etter ei helg med skikkelig magetrøbbel. Og oppdager at hvis jeg tar de 2 skivene som er igjen av brødet, er det ingenting igjen til min kjære som er på jobb. Da er det utrolig godt å kunne slenge noe sammen i bakebollen og la det stå der å gjøre seg ferdig av seg selv.

Nå har jeg klart å trille ut noen rundstykker og stekt dem. Så nå lukter det herlig hjemmebakt.

Kanskje jeg skal koke noen egg også. Så blir det nok bra. Fant noen i kjøleskapet . Jeg orker ikke å ut av nattkjolen i dag. Så det får bli som det blir. Kjenner jeg er sulten ihvertfall.  Og det er et godt tegn.

Her er det ferdige resultatet. Og nå skal jeg gå og sette på egg til koking. Har vist litt feber så det er vel derfor det snurrer i hodet når jeg reiser meg opp.

Oppskrift ? Tja…

Ca 4-5 dl vann

3-4 ss smør

2 ts salt

Varmes opp  til 37°

Mel har jeg bare  hatt oppi det jeg hadde sammen med en pose tørrgjær .

Kanskje 5 dl hvetemel 

1 dl rugmel 

Pluss ca 1/2 dl linfrø 

Ta det litt på feelingen .

Stekes midt i ovnen på 225° i ca 20 min.

 

 

Ha en fin kveld.

#gjærbakst #baking #ferskebakevarer #godtno #instafood #matprat #enkelmat #rundstykker 

DENNE HELGA GIKK RETT I DASS.

Her ligger jeg fortsatt etter ei slitsom helg. Magen slo helt krøll på seg i helga. Jeg trodde det var maten jeg spiste på lavvo festen på lørdag. Men da jeg ringte jobben på morran i dag for å si i fra at jeg måtte bli hjemme, fikk jeg høre at ei annen ei hadde vært hjemme i forrige uke med det samme.  Skikkelig magetrøbbel!!

Det kjennes bedre ut i magen i dag , men er jo helt slått ut fortsatt.  Håper morradagen blir enda bedre. Sånn at det går an å være litt på beina igjen.

Jeg ble ikke ferdig med genseren jeg skulle ha på meg på lørdag.  Kanskje jeg orker å sitte oppreist senere i dag , sånn at jeg kan bli ferdig med den. Har noen flere prosjekter jeg  gjerne skulle begynt på også.  Blant annet ligger det ferdig klippet en barnekjole jeg er spent på hvordan blir. Klør i fingrene etter å begynne. Men må nok finne meg i å holde horisontal stilling det meste av dagen i dag også.

Ha en fin mandag alle der ute.

#magetrøbbel #ikkeiform #sliten 

Lenge siden sist.

Nå er det veldig lenge siden jeg har skrevet her. Den siste uka har jeg hengt meg helt opp i å åpne min egen lille butikk på Epla.no. ( også kalt en hypoman episode)

Jeg har fått lagt inn 4 produkter foreløpig. Men i dag er jeg nødt til å gjøre  ferdig en strikkegenser til meg selv. Så i dag kommer det antagelig ikke noen nyheter der.

Vi skal i 50 årslag i en lavvo i morra og da er planen å stille opp i ny genser. Bildet kommer her da den er klar.

Her er et par smakebiter  fra butikken min. 

 

Gå  gjerne inn å se?  Navnet  er Hobbyhula.epla.no Jeg blir sååå glad for hvert besøk.

Ellers er jeg frem til utgangen av juni i 40% jobb. Det går greit så lenge jeg veit at jeg har dager innimellom og kunne bruke surrehodet mitt på det det er opphengt i , pluss og samle energi til neste jobbedag.

Og 23. Juni blir det bryllup ❤❤

Ha en fin helg alle der ute😊

#bipolar #håndarbeid  #strikk #søm #hjemmesydd #hobbyhula.epla.no #egen butikk