Hadde en bra dag i går.

Jeg kan ikke skryte av at jeg har hatt så mange bra dager på god stund. Jeg sliter med både søvn og depresjon for tida. I går natt fikk jeg endelig ei god natt. Flere timer med søvn ble det. Og dagen i går ble fin. Jeg fikk gjort en hel masse syns jeg. Utpå ettermiddagen fikk jeg tilogmed klipt ut deler til en ny barnekjole. 

Dette stoffet kjøpte jeg i den nye stoffbutikken i Hokksund sist jeg var nedafor. Det er 30% på alle stoffer ut måneden, så jeg MÅ ned en tur i morgen også. Det er siste dagen av salget, og jeg trenger litt ensfarga stoff som jeg kan kombinere med noen av de med mønster. Kjekt å ha vettu…hehe.

Siden jeg var såpass i farta i går hadde jeg tenkt til å begynne å sy på kjolen også. Men så måtte jeg ut på en butikktur, og det var på tide å begynne på middagen da jeg kom hjem derfra. Dermed gikk det meste av ettermiddagen og kvelden.

Kanskje setter jeg meg ved maskinen og begynner litt etterpå. Akkurat nå fant jeg ut at det var på tide med en oppdatering av bloggen først og fremst. Jeg har hatt ei natt uten søvn igjen, så jeg begynner å bli ganske susete i hodet. Får se hva jeg gjør etter middagen. 

En vaskemaskin måtte på. Jeg har ikke skapene fulle av klær som passer lenger, så det er ikke mye å velge i. Jeg tenkte å overnatte et par netter eller 3 i Hokksund igjen fra i morgen. Og da må jeg ha med meg litt ekstra. Jeg bestilte meg nemlig en synstest i dag. Det var ledige timer på fredag i Kongsberg. Hos de jeg har brukt i flere år nå. Og da er det greit å slippe å kjøre helt hjemmefra. Fra Hokksund og opp er det bare en 20 minutters biltur.

Jeg gleder meg skikkelig til å få nye briller nå. Og hvis jeg er heldig kan det hende jeg kommer inn i flere av klærne mine utover sommeren også. Det kan jeg skrive om senere. 

Ha en fin ettermiddag og kveld😚

Fredagsburger med masse dressing og ost.

I går kveld ble det burgere med hjemmelaget dressing. Dressingen ble vår favoritt fra første gang jeg laget den. Det er ikke så ofte jeg bruker oppskrifter når jeg kokkelerer, men med ny kokebok skal det utforskes flere ting. Det er veldig godt med litt variasjon i smak og sammensetning.

I denne hamburgerdressingen er det

100 g majones

100 g lettrømme

1 finhakket tomat

2 ts sitronsaft

2 ts sukker

1/2 ss tørket dill

1  toppet ss agurkmix

1 ss sennep 

salt  

pepper. 

Bland alt i en bolle. Smak til med salt og pepper.

Vi hadde dressing både over og under salaten for å få skikkelig gatekjøkkenfølelse og masse smeltet ost på burgeren. Det ble BEDRE enn gatekjøkken-burgere. 

Heretter blir det ikke kjøpt ferdig hamburgerdressing i butikken.

Ha en fin lørdag😚

 

Et resultat av stoffene jeg kjøpte på facebook.

Du husker kanskje at jeg kjøpte ei pakke med stoffer på Facebook for ei stund siden?

Disse her var det.

 

Onsdag gikk jeg løs på et av dem saksa. Jeg hadde tegnet over et mønster fra ei sybok jeg hadde lånt på biblioteket, og det bestemte jeg meg for å bruke. Det ble en kjole fra den boka, str 2 år, og et hårbånd fra den nye boka jeg lånte med meg hjem da den første måtte leveres. Begge bøkene heter “Heilt spesiell” .

I 4 timer holdt jeg på fra jeg la mønsterdelene på stoffet til kjolen var ferdig. Hårbåndet laget jeg i går. 

 

 

 

Dette settet skal legges ut for salg. Jeg har ikke barnebarn i den alderen lenger. Men det er gøy å sy i litt forskjellige størrelser. Det ble en liten skjønnhetsfeil innvendig bak på oppleggskanten. Ingenting er synlig på rettsiden. Er det da for mye å ta 175,- for det??  Jeg tar i mot ærlige meninger med takk. Syns dette med pris er vanskelig. 

Beklager at jeg er lite synlig her inne for tida. Sliter litt fortsatt med hode og kropp. Men det kommer seg nok etterhvert. Jeg har i det minste en plan om å sy litt i dag også. Og middagsmenyen er bestemt og ligger klar i kjøleskapet. Det er da noe. 

Håper du får ei fin helg😚

 

#søm #barnekjole #syselv

Tur-retur Hokksund i dag.

Yeyy! Jeg har vært utenfor husets 4 vegger i ettermiddag. Jeg måtte nedover for å levere bøkene jeg hadde lånt på biblioteket der nede. Samtidig hadde jeg bestemt meg for å handle mat i en butikk på veien oppover igjen. Det var noen tilbud der jeg ville ha med meg.

På biblioteket lånte jeg med meg et par nye bøker. Ei sybok med mønstre i, og ei krimbok.

 

Før jeg dro nedover tegnet jeg av et mønster til en barnekjole fra boka jeg skulle levere. Jeg må komme i gang med symaskinen min igjen. Jeg har jo en god del stoffer liggende her. Det hadde vært gøy å fått noe ut av dem. Kanskje jeg klarer å begynne såvidt i morgen.

Tror jeg skal lage middag jeg nå. Så jeg blir god og mett til natta.

Ha en fin kveld😚

Jeg tror en depresjon har limt seg fast.

Det virker som jeg er helt låst i en lang depresjon. Energinivået er på bunnen. Hodet er på bunnen, og kroppen sliter. Det blir lite å skrive om da så godt som ingenting skjer. De siste dagene har tanken om å øke dosen med antidepressiva igjen stadig streifet meg. Det har tatt tid før jeg endelig har skjønt at det er depresjon som antageligvis gjør meg helt “død” for tida. At det skal være så innmari vanskelig å se det selv. Men sånn er det bare.

Jeg har mer enn nok med bittesmå gjøremål innimellom timer på sofaen. Stort sett blir det kun matlaging. I dag skal jeg se om jeg orker å kjøre bort i butikken. Skulle fylt opp en del ting i kjøleskapet. Og jeg har tenkt til å vaske og rydde i kjøleskapet før jeg fyller det opp. Klarer jeg å få gjort det, pluss og lage middag skal jeg være fornøyd. Faktisk står en klesvask og durer og går også.

Jeg skal lukke igjen øynene ei stund nå mens mannen er ute på et par ærender. Så skal jeg se om jeg klarer å ta fart å komme meg ut døra da han kommer hjem.

Fin dag til deg😚

Hjemme igjen etter 2 uker i Hokksund.

I går ettermiddag pakket jeg sammen all bagasjen min og reiste hjem. Mannen testet jo positivt på Covid tirsdag morgen, så jeg tok ikke sjansen på å reise hjem de første dagene etter det. Han har ikke vært spesielt syk, så han har klart seg helt fint alene hjemme. For det meste er det bare trøtt og slapp han har vært så langt.

Hjemmetester ligger klare her. Meninga er at jeg skal kjøre min mor til øyelegen på fredag. Da tar jeg en av testene samme morgen, for sikkerhets skyld. Er den positiv må hun finne en annen sjåfør.

Det var deilig å våkne hjemme i dag. Sola skinner, og det er bare fred og ro rundt meg. Mannen er nede hos sin covid-syke kamerat. De prøver å pusse og skru litt på en bil. Vil nok tro det er like mye kaffeslabberas som skruing i garagen nå om dagen. Men det er helt greit for meg. Jeg har hele huset pluss uteplassen for meg selv, og det trenger jeg for øyeblikket.

Akkurat nå syns jeg det er veldig godt med store jorder og skog til naboer.

Esther er storfornøyd hun også nå som jeg er hjemme igjen. Hun slipper å bli med far avgårde med bilen hver dag. Selv om hun er glad for å få lov til å være med, syns hun det er veldig godt å slappe av i sola hjemme hos mor også.

 

I kveld skal vi kose oss med god mat og tv.  Det tror jeg mannen gleder seg til. Han blir ikke kalt “Grandiosa-mannen” helt uten grunn.

Ønsker deg en fin ny uke😚

Jeg har strandet i Hokksund.

I dag ble jeg vekket av telefon fra mannen.  Han hadde testet positivt før han ringte. Det betyr altså at jeg har strandet i Hokksund. Nå vet jeg ikke hvor lenge jeg må bli her. Jeg reiser ikke frivillig hjem til et hus fullt av virus, hvis jeg ikke må. Hvis ikke han blir så dårlig at jeg ikke har noe valg da. Foreløpig er han mest slapp og sliten. 

Det er godt jeg har med meg nok å pusle med mens jeg er her. Arbeisdledig er det ingen fare for at jeg blir med det første i alle fall. Min egen form er på bedringens vei. Jeg har sluppet unna Koronaen så langt.

Nå i kveld har jeg dratt frem symaskin og mønstre. En av buksene til min mor har jeg lagt opp. Det er bra. Da blir det en ting mindre å dra med hjem. 

Og jeg har tegnet av et mønster til en singlet til meg selv. Jeg trenger visst mer klær her jeg er.

Stoff til den har jeg. Jeg rasket med meg litt av hvert som kunne være kjekt å ha jeg for jeg dro. Smarting. Jeg får sy den i morgen. Nå er det klart for tv frem til vi skal legge oss.

Ha en god natt😚

 

Jeg skal dukke hodet inn i bokverdenen i natt..

Jeg er ikke i form eller humør i dag. Skulle gjerne vært ei stund hjemme igjen. Dukket hodet inn i bokverdenen og blitt der et par døgn. Jeg skal lese til jeg sovner en gang i natt. Det har jeg gjort hver natt i det siste. Ikke sovnet før i halv 6 tida. Det er godt å stenge verden ute på nattestid i det minste.

 

I dag kom jeg til å tenke på plantene mine hjemme. Jeg måtte ringe mannen og be han vanne dem. Han skulle prøve livreddende førstehjelp på dem sa han. Jeg håper det går bra. Jeg har både en appelsinplante og en chiliplante jeg gjerne vil skal overleve.

Egentlig var planen min å reise hjem i dag. Men så fikk jeg beskjed om at en kar mannen har vært i daglig kontakt med de siste ukene testet positivt på Korona i går kveld. Da vil jeg se an et par dager hvordan det går med mannen min der hjemme først. Jeg trenger ikke å reise hjem til et Koronahus hvis jeg ikke absolutt må.

Nå skal jeg steike noen fiskekaker jeg fant i fryseren tidligere i dag. Vi tar dem bare på loffeskiver. Og ser om vi finner noe stæsj å pynte med. Det er i allefall agurk her.  Det er godt til fisk. Det blir dagens middag. 

Matlysten er ikke helt på topp enda, så det får være greit nok. Snart skal vi også sveive i gang Camp Kulinaris på tv-skjermen. Foreløpig er det en konsert for Ukraina som står på.

Fin mandagskveld ønskes deg😚

Titt titt. En liten tur innom.

Jeg har ikke lest og skrevet så mye her inne denne uka. Jeg er fortsatt i Hokksund hos min mor. Alt av hvert vårt hobbyutstyr står fremme over hele stua. Formen er så som så, så det er ikke blitt gjort så veldig mye. Min mor har laget et kort og jeg har sydd et skjørt. Det er da noe.

Skjørtet rakk jeg å klippe ut det meste av delene til på torsdag, før yngstemann ringte å begynte og bli sulten på middag. Da var det bare å pakke alt vekk fra spisetuebordet og begynne som kokk i stedet. Etter middagen ble jeg mett og trett som vanlig, så det ble ikke gjort mer på syprosjektet den dagen. 

Fredag begynte jeg med nytt mot. Etter en kaffeskvett tenkte jeg det var smart å sette i gang med prosjektet med en gang. Etter noen timer med bare små pauser ble jeg ferdig med nød og neppe før det skulle serveres ribbe her til kvelds. Ribbe er i grunnen grei middag. Den står og godgjør seg selv ei god stund til i begynne med. Så den kunne jeg sette inn i ovnen og la stå, mens jeg gjorde siste finish med symaskinen. Litt stress ble det på slutten. Men jeg ville bli ferdig med det jeg holdt på med før jeg måtte rydde av bordet igjen.

Både jeg og svigerdatteren min ble fornøyd med resultatet.

Skjørtet er siste del av dette antrekket. Genseren ble ferdig for ei god stund siden. Bildene ble knipset i full fart, så de kunne visst blitt bedre. Jeg ser jo nå etterpå at jeg burde rettet litt på både skjørt og genser før jeg knipset. 

I går og i dag har magen slått seg vrang, så nå er jeg ganske så dehyrert, slapp og svimmel. Har ikke begynt på noe nytt prosjekt. Bare såvidt hatt frem strikketøyet  ute i sola i dag. Nå går sola ned hvert øyeblikk. Jeg har prøvd å spise litt. Og nå tror jeg vi er klare for tv resten av kvelden.

Fin kveld ønskes deg😚

 

Vårsol i Hokksund.

Seint i går kveld ankom jeg Hokksund med alt jeg hadde av stæsj og ” kjektoghamed ” – greier. Det var en del for å si det mildt. Jeg har dekket et godt arealet av gulvplassen i stua her.

Ute er det sol og vårvær. Birk, som hunden her heter, kosa seg ei god stund i solvarmen, mens jeg tok med kaffekoppen min ut. 

 

Hønene våger seg ut igjen også. Tenker de  er lei vinter og snø.

 

Min mor har vært avgårde på strikkekafe på formiddagen i dag. Jeg rakk såvidt å stå opp før hun var tilbake igjen. Har plundra med nattesøvnen pga mat som vil opp igjen etter noen timer i magesekken. Jeg vet snart ikke hva jeg kan spise og ikke. Men en ting jeg er klar over at ikke går,  det er å spise rett før jeg legger meg. 

Nå sitter hun og styrer med kortlaging. Vi har en plan om å holde på med hobbyting mens jeg er her. Jeg har foreløpig bare strikket noen få runder på et sokkepar. 

Yngstemann var innom her og hadde lyst på middag i dag. Da var det bare å dukke ned i fryseren og finne noe. Fortsatt var det kjøttpudding igjen der nede, så da blir det menyen i dag. Han kommer bort igjen i kveldinga, da maten er ferdig.

Flere ribber ligger også og opptar mye plass i fryseren, så jeg tok opp en av de også. Da blir det ribbemiddag en av de nærmeste dagene. To middagsmenyer er altså klare for uka.

Nå skal jeg lese noen blogger, før jeg begynner på noe annet. Det gjelder å nyte dagene så godt man kan nå.

Ønsker deg en fin dag😚