NYTTÅRSAFTEN.. MEN HER BLIR DET EN VANLIG KVELD

Da har vi endelig vært i butikken. Mannen er helt “av” i ryggen og jeg har fått nok av dagen så langt. Tok meg noen skiver og skal ta en dubb…tror jeg. Mannen sitter under kjøkkenvifta og koser seg med en øl, røyk og You-Tube.

Vi spiser middag en gang seint i kveld. Her skal kvelden nytes i fred og ro, med joggebukse og kosegenser. Orker virkelig ikke noe annet. Men det er helt greit. Det nye året kommer uansett hvordan vi velger å møte det.

Her er et bilde av årets siste solnedgang😊 Tok det på vei hjem fra butikken. 

Jeg er sjeleglad for at jeg har en mann som ikke krever dress, sjampis og høy sigarføring. Selv om det er selveste nyttårsaften. I år er jeg ekstra glad for å bare kunne ligge/sitte med ei bok eller strikketøy. Jeg er oppgitt over den dårlige formen.

Noen grep har vi bestemt oss for å ta begge to utover i det nye året. Så få vi se om det kan hjelpe noe.  Sånn jeg har det nå er totalt ubrukelig. Akkurat nå har jeg hjertebank, skikkelig trykk i hode, svimmel og stup trøtt. Ganske så lei hele greiene. Jeg skal ta meg en hvil nå. Så satser jeg på at den planlagte middagen går i orden senere i kveld.

Da ønsker alle der ute… og meg selv, et riktig sunt, friskt og godt nytt år med masse gleder og nye opplevelser ❤❤❤

MER GARN=LYKKE

Nå må jeg forte meg å få ferdig denne lua! 

Jeg var nemlig inne på nettet i går kveld, og der var det tilbud på garn  a gitt 😁 Her i huser trenger vi flere sokkepar, så jeg bestilte 6 nøster av dette garnet. 

 

Og siden jeg først var inne og kikket fant jeg en oppskrift på lue og hals i refleksgarn. Plopp….så lå det 6 nøster av det i handlekurven også.

Gjett om jeg skal lyse opp i terrenget😃 Jeg er glad i farger, og denne passer fint til ei jakke jeg har med knallgule glidelåser.

JEG GLEDER MEG TIL POSTMANNEN KOMMER MED PAKKA TIL MEG OVER NYTTÅR!!!

Nye prosjekter og nytt garn er ALLTID gøy😃

Ønsker alle en flott mandag😗

 

SYR, STRIKKER OG HEKLER

I år har jeg strikket en del sokker og luer, sydd klær til både mannen og meg selv. Egentlig mest til meg selv i år når jeg tenker meg om. Mannen har bare fått ei pysjbukse han tror jeg. Denne:

 

Mens jeg har fått i hvertfall 2 gensere.

 

Begge har fått strikkesokker.

 

 

Mannen har fått lue.

 

Og her er antrekket jeg endte med å ha på meg julaften. Dette skjørtet og toppen ble sydd året før. Og her var det ikke så mye å velge i i klesskapet i år.  Ikke noe som passer i hvert fall. Jeg fant ikke den hvite boleroen min som jeg tenkte å ha utenpå, men derimot fant jeg dette sjalet jeg heklet for noen år siden. Og nesten ikke har brukt. Det passet nesten bedre enn boleroen😊 Jeg fant et stort turkis kjede også som passet perfekt til.  Men det klarte jeg å ødelegge låsen på da jeg skulle ta det på meg. Da hang lurpen ei lita stund altså. Og jeg måtte bare dra uten stæsj. 

Og sånn ble det. Her synes det vist ekstra godt på beinet mitt at jeg hadde gips i ca 10-11 uker for 6 år siden. Skavanker og lyter dukker opp etter som årene går. Men det får man la være å klage over. Det er bare et bevis på at man har levd ei stund. Og det er da godt gjort.

Jeg hadde kjøpt stoffer for å sy nytt skjørt og topp til julebordet og jula i år. Men det ble ikke hverken klær eller julebord pga den hersens ustabile formen jeg har hatt i lange tider. Nå vipper vi snart over til enda et nytt år. Så får vi se hva det bringer av egenproduserte klær her i huset. 

Ha en fin kveld😚

Julegaver, gitt og fått

Ja… i år har jeg nemlig hatt tid til det. Strikke julegaver 😁 Jeg begynte litt i seneste laget, men jeg rakk å få ferdig disse 4 i siste lita😊

Nå har jeg begynt på en til meg selv i enda et annet mønster. Bilde kommer senere.

I dag har mannen reist ut på et ærend med en kamerat, så jeg tenkte faktisk jeg skulle benytte anledningen til å lese litt. Jeg fikk 2 bøker til jul, og nå er det veldig lenge siden jeg har kosa meg med ei god bok. Det er mulig jeg har lest denne før, men da er det i tilfelle så lenge siden at det går helt fint å lese den om igjen😊

Siden mannen er så bekymra for det ustabile blodtrykket mitt at han stadig truer med å ringe legevakta, skal jeg holde meg helt i ro til han kommer hjem. Er trykket greit da, kan det hende jeg prøver meg på en liten gåtur uten Dino. Så kan jeg gå helt rolig i eget tempo😃

Ha en fin romjulsdag😚

BRÅ AVSLUTNING

Vi var i møljelag i går. Den siste dagen med planlagt program i jula.  Jeg var absolutt ikke i form. Var rett og slett sliten av mange dager dager med folk rundt meg. Ønsket bare inderlig å være hjemme. Passe Dino selv, slippe å ha hundevakt til ham. Være hjemme å senke skuldrene. Slippe å sitte i flere timer ved et bord å være i dårlig form. Jeg var svimmel og uvel flere ganger. Såpass at jeg måtte holde meg fast i bordet ved en anledning for ikke å ramle av benken vi satt på. Skikkelig ekkel følelse. Og jeg var edru. Skulle kjøre hjem.

 Bilder ble ikke tatt i går. Så du får se litt på julestjerna mi i stedet😁  Maten var god . Jeg smakte mølje for første gang i mitt liv hos disse for 3 år siden. Alt var hjemmelaget, og jeg likte det!! Det var også lefserull med mye godt i. Og til dessert var det hjemmelaget multe-is og den beste kransekaka jeg noen gang har smakt. Det skal sies at kona i huset er kokk da😊 En riktig så flink en tydeligvis. Aquevitt  hører til mølje, og det ble noen glass med det og juleøl på de fleste. Da hender det diskusjoner blir en smule høyrøstet. Heldigvis var det begynt å bli sent nok til at vi kunne takke for oss å reise hjem da det ble for høylytt og ubehagelig. Jeg var stolt av mannen min da han sa det var på tide å reise hjem.  Dette er brødre med hissig blod. Så det var godt å komme seg hjem å endelig kunne få på seg pysj og finne dyna. Ferdig med julefeiring for i år. I dag er jeg helt ødelagt . Det regnet jeg nesten med etter 4 dager med liv og røre.  Vondt i hodet, sover mye og et blodtrykk som svinger fra høyt til lavt.  Jeg skal holde meg under dyna på sofaen i dag.  Kanskje går morgendagen til det også. Jula er i det minste vel overstått. Og vi har sett mye familie i år😊.  Nå har jeg fått servert en halv “grandis” og pepsi max på dynekanten . Det smakte virkelig godt etter all julematen og godteriet. Nå legger jeg meg ned og hviler hode igjen. Håper formen kommer fort tilbake. 

Ha en fin kveld😚

JUL, KOS FOR NOEN, TRAGEDIE FOR ANDRE

Det blir rett og slett for mye mat i disse juledagene. Og mye familie, men det er bare kos. I dag er det 4. og siste dag på rad vi har noe som er forhåndsbestemt. Det står igjen en avtalt middag her hos oss. Men datoen er ikke satt.  Tror jeg trenger et par dagers pause fra jul og mat og folk og fe etter denne 3.juledagskvelden. I dag er det nemlig mølje og aquevitt-lag hos min svoger og svigerinne. I fjor var vi ikke der. Vi var syke begge 2.  I år er det vist en annen svoger og svigerinne som ikke kommer. Det var synd. Det  er tradisjon at den eldste broren (til mannen) holder denne festen i romjula. Han har nemlig bursdag på selveste nyttårsaften. Og det er fast at begge brødrene med damer og et vennepar blir invitert. Så i dag har vi skaffet “barnevakt” til Dino og sjåfør.  Min yngste sønn med kjæreste og ei venninne av henne.

Julaften var vi hos mine svigerforeldre på julemiddag. Ribbe, medisterkaker og julepølse. Dit kom også min manns stebror med famile. 2 små barn og kone. 

1.juledag hadde vi avtalt både frokost og middag hjemme her med bonusdatter og svigersønn. Antrekk : joggebukse eller pysj . Og det ble det😊 Vi hadde en julemiddagfri dag. Så vi spiste i stedet kylling/kalkunpanetter med poteter, grønnsaker, litt stekt løk og hvitløk og bernaise-saus. Resten av dagen, mellom frokost og middag og etter middag gikk det i twist, kaker, brus og marsipan.. alt for mye.  3 av oss klarte å ta en dubb i løpet av dagen også. Det trengtes. Og midt i all denne kosen tikket den triste meldingen om at Ari Behn ikke orket mer av livet. Vi ble ganske så satt ut her. Så tragisk. Jeg, som mange andre har opplevd det på nært hold, og vet hvilket sjokk det gir de som sitter igjen. Jeg vil ikke grave dypere i det nå. Men sender varme tanker til ungene, Martha Louise og resten av hans eks-familie og familie. Samtidig var det begått et drap i Hokksund lillejulaften. Rett i nærheten av min mor,sønn og svigerdatter. Ingen viste sikkert hva som hadde skjedd. Det var faktisk på den korte strekningen mellom dem og min andre sønn. De bor på hver sin side av broa det er snakk om. Bare flaks at ingen av dem eller andre var ute og gikk med hundene akkurat da. Ingen hyggelig tanke. Så jula er ikke bare kos og hygge for alle.

I går var jeg sliten og sov til 14.00. Rakk såvidt å våkne skikkelig og ordne meg klar til 2.juledags middag. Nok en runde med ribbe, medisterkaker og julepølser. 

Denne gangen hos min mor, sønn og svigerdatter. Her har vi selveste kokken i full gestikulasjon.

Og fruen ble opptatt med å legge inn ved i ovnen. Ikke så lett å knipse alle i ro😀 Det ble mye utydelige bilder. Men her er et av oss to turtelduene også.

Jeg prøvde å få bort et par “hareører” som det ante meg at sto opp bak hodet på meg…. og det stemte. Her har jeg akkurat fått de vekk.

Min datter og barnebarn har feiret med hennes svigerfamilie. Nå tror jeg jammen det er 3-4 år siden vi sist har feiret med dem. Hun har jo en pappa også som plutselig ville ha dem på julaften i fjor. Puslespillet går aldri opp.  Uansett har vi hatt en fredelig og hyggelig jul. Ikke alle har det. Det er også mange tragedier som følger med denne høytiden.

Jeg er i hvert fall takknemlig for julen jeg har hatt i år.

 

FREDELIG JULEMORGEN

Det er nok ikke mange som tror sine egne øyne nå.  Det gjorde egentlig ikke jeg heller da jeg kikket på klokka, og det lyste 5.30 mot meg. Så jeg har altså vært våken over en time allerede 😁 Det er putt stille fra både mannen og Dino ( bikkja) foreløpig. Og jeg har nydt 1 time i fullstendig stillhet og ro. Fått meg en kaffekopp, lest noen få blogger og funnet et mønster jeg kan bruke på lua mi. Det er nok ikke lenge før mannen våkner, og magen min lurer på hvor maten blir av. Lurer på om jeg skal koke noen egg til frokost, og strikke noen runder i stillheten her, før de andre finner ut at jeg har “stått opp”

Her er mønsteret jeg vil bruke på lua mi. Skal ikke hele mønsteret, men deler av det.

Ønsker alle dere der ute en fredelig og koselig julaften. Klemmer sendes rundt 😚

NÅ BLIR DET SOM DET BLIR

Nå orker ikke jeg mer før i morgen i hvertfall.  Vi har vært i butikken og handlet siste rest og jeg har funnet ut (stort sett) hva jeg skal ha på meg til julemiddagen. Med mannen er det greit. Han har dress. Så da er det i orden. Heldigvis er vi bedt bort, så vi kan ta det med ro ei stund på dagen i morgen. 

Resten av kvelden i kveld  har jeg tenkt til å bare slappe av og prøve å senke skuldre og blodtrykk. Mannen truer med å ringe legevakta hvis det blir like høyt som det var rett etter at jeg sto opp i dag. 

Begynte på ei lue til meg selv da vi hadde besøk her en dag. Den kan jeg fortsette å kose meg litt med med nå. Har ikke helt bestemt hvordan den skal se ut. Jeg bruker bare av det garnet jeg har igjen her. Jeg trenger ei lue da jeg skal gå av meg all julematen etter jul 😁

Forresten… vi har 1 1/2 års bryllupsdag i dag. Mannen feirer rekord hver dag😆😆 Han har aldri vært gift før😍😍 Elsker mannen min jeg❤ 

Ønsker alle en fredelig jul!

 

Rundtur med gaver

I dag ble jeg vekket av mannen. Klarte ikke å stå opp ved 1.forsøk, så jeg fikk en time til på meg før Jeg måtte opp.  Det tar ei stund før jeg er våken nok til å begynne med noe fornuftig. Og nå går dagene lynraskt til julaften. Innpakking og levering av gaver sto på programmet i dag. Pluss innkjøp av et par gaver som sto igjen. Jeg hadde laget meg en plan på hvordan jeg skulle få det til.  Og det gikk som smurt 😀 Jeg reiste hjemmefra med alle gavene ferdig pakket rundt klokka 13, og hadde ca 45 min kjøring før jeg var i Hokksund, der alle “mine” bor. På 4 1/2 time hadde jeg rukket innom 3 steder og byttet gaver og tatt en prat.  Handlet de siste 2 gavene, og parkert hjemme i gården igjen 😀 Temmelig utkjørt, men fornøyd. Jeg har sett alle 3 ungene mine i dag, 2 av barnebarna og min mor. Det er slettes ikke ofte jeg ser og snakker med alle sammen på en dag.

I går hadde vi pakkebytte hjemme. Da var bonusdatter- og svigersønn her. Jeg styra en del før de kom, så det ble bare en helt enkel middag. En stor kjele med lapskaus av frossen lapskausblanding tilsatt løk og kjøttpølser, og laget litt tykkere med meljevning. Flatbrød hørte med selvfølgelig. Greit nok. Alltid koselig når de kommer på besøk😊 Mye latter hver gang. Vi ser dem igjen 1.juledag. Juledagene begynner å bli fullsatte og planlagte nå. Det står seg til.

I kveld har jeg spist lapskaus fra i går, mannen har reist til en kamerat en tur og jeg bare slapper av med TV.

Ha en fortsatt fin kveld😙

Fra sybord til julebord

Jammen har jeg klart det i dag. Nå har jeg jobbet så brillene dugger.  Det er ikke så rent lite jeg har hatt flytende rundt på spisestua av stoffer, mønstre og en hel masse andre sysaker.  Men nå ble det fint😊

Nå er det i det minste klart for besøket som kommer snart. Julegavene de skal ha med seg er pakket inn og ferdige til levering. Jeg har tørket støv, så det er klart til å sette frem noen nisser og pynt i morgen, før jeg reiser ut for å handle og levere de andre gavene. Det ser ut som jeg kommer i mål på et vis i år også. Jeg er veldig glad vi skal bort på julaften.  Da har jeg ekstra tid på meg til å steike medisterkaker.  Det er nemlig heller ikke gjort.  Og vi  ha en julemiddag hjemme en dag i romjula. Hvis ikke har det ikke vært skikkelig jul. Har ikke bestemt noen spesiell dag. Vi tar det litt som det passer. 

Nå må jeg hvile meg til folket kommer. Det piper i øra, men jeg er fornøyd med innsatsen så langt i dag😊