HERLIG UTE I DAG

Vi kom oss ut i dag. Og ikke bare på en liten tur. Vi var ute og gikk i en og en halv time! Det er ikke verst til oss sofagriser å være.

Det første jeg gjorde da vi kom ut av gården og skulle begynne å vasse på en sti, var å gå skikkelig på “tryne”.

Med kamera, briller og hele meg godt planta ned i snøen lå jeg der så lang jeg var.

Mannen fikk meg opp igjen. Og da jeg endelig sto oppreist, med snø fra topp til tå og et kamera som var like fullt av snø, visste  han ikke om han skulle le eller grine.

Det første vi måtte gjøre, var å prøve og redde kameraet. Vi klarte og blåse det ganske reint ,og resten av snøen fikk vi tørket bort med tørkepapir. Og  kunne vi begynne på meg.  Jeg ble ganske snøfri og fin jeg også, og vi kunne endelig begynne på turen.

Er det ikke fint rett utafor døra hos oss?

Dino kosa seg masse i dag han også. Her er han i farta.

Godbit er alltid godt.

En nedsnødd gammel Gråtass vi  så på turen.

 

Base i snøen er bare helt toppers.

En litt sliten “mor” i oppoverbakke.

Vel hjemme igjen var det bare å sette maten i ovnen, og vi kunne ganske snart kose oss med Fish`n Chips med salat til.

Konklusjon : 3 stk fornøyde familiemedlemmer i dag 🙂

 

#friskluft #skogstur #FishandChips #tilfreds #utinaturen #Dino

I DAG SKAL VI UT I SNØVÆRET

God dag 🙂

Det ble veldig seint på meg i natt.  Jeg begynte å se over, og rette en del ting på det jeg har skrevet til boka mi. Noe ble slettet og litt nytt kom til. 

Men det beste av alt, var at jeg klarte å ordne meg et ordentlig skriveprogram på den gamle pc’n min. Nå skal det i det minste bli lettere å skrive. Jeg bruker som regel bare tlf min til det meste.  Syns det er enklest. Nå skal jeg altså prøve å bruke pc’n ,  ihvertfall til boka. 

Men over til det jeg skulle skrive om her da. 

Mannen har besøk nå, har hatt det ei stund. Men jeg har sovet lenge. Jeg har vært ute på kjøkkenet og tatt en kaffekopp og en kakebit sammen  med dem.  Og da fikk jeg beskjed fra mannen om at i dag blir det en lang tur ut i snøværet med Dino. Nå har vi sittet inne over så lang tid at vi råtner på rot snart, som han sa. Og det er så sant som det er sagt.  

Kameraet mitt skal også være med på turen. Det blir gøy. 

Middagen blir lettvinn i dag. Bare å putte i ovnen da vi kommer tilbake. 

Etter middag og en liten hvil , gleder jeg meg til å skrive litt med det nye skriveprogrammet.

HA EN FIN DAG

 

#tur #utisnøen #kamera #tabilder #skrive

FØLER MEG PRIVILIGERT

Nå har prosjektet med romanen/novellen satt seg fast i hodet mitt igjen. Veldig mye av historien har jeg klart for meg. Jeg kommer til å bruke lang tid på å få det ned på “papiret”. 

Siden jeg ikke har skrevet noe særlig annet enn stil på skolen en gang i tiden, er det MYE å sette seg inn i igjen. Blant annet språket.  Og der har jeg vært så heldig å få hjelp av deveny. Hun har gitt ut to bøker . Les gjerne om det på  bloggen hennes 🙂

Hun har rettet på meg og hjulpet meg til å se hva jeg gjør feil. 

Jeg føler meg virkelig priviligert som er så heldig å få denne hjelpen. I dag skal jeg sette meg ned og skrive litt til.

Tusen takk til deveny.

 

#bokprosjekt #skrive #språk

 

JEG TROR DET TAR 2-3 ÅR Å SKRIVE BOK

Nå er hodet litt i gang med innholdet i “boka” mi igjen. Jeg fikk faktisk skrevet litt til her for et par kvelder siden. Men jeg retter opp og skriver på nytt mye av det jeg allerede har skrevet, før jeg i det heletatt får begynt på det jeg skal skrive . Dette kommer til å ta tid.  Det skal bli spennende å se om den noen gang blir ferdig😊😊

I kveld skal jeg på jobb, og hvis jeg blir stående med vare-påfylling har jeg tid til å tenke ut hvordan jeg skal få til fortsettelsen. Jeg har masse av innholdet klart i hodet mitt, og jeg har fått ned noen stikkord. Det er bare det å få flettet det sammen i riktig rekkefølge.  

Det er litt moro også. Selv om hodet går ganske varmt.  Tålmodighet er ikke min sterkeste side. Men med dette prosjektet trenger jeg vist det. 

Kanskje det ender opp som en novelle? Vi får se😊

Det får bare ta den tiden det tar😊

 

#roman #skrivekløe #novelle #forfatterspire

GODT MED PAUSEKNAPP PÅ TV’N

Pauseknapp er kjekt på tv’n. Nå begynner The Voice, men mannen er ikke hjemme ennå.  Så da trykte jeg på pause og håper den kan stå helt til han kommer hjem. Tror det skal gå å stoppe den 1 times tid. 

Vi har jo opptaks-dekoder, men et eller annet funker ikke som det skal. Det er veldig synd . I og med at jeg jobber mye kveld, er det litt av hvert jeg kunne sett på seinere. Det der må vi finne ut av .

Ellers så har jeg kommer meg i klærne i dag.  Så da ble det en liten butikktur på oss. Fikk fylt opp litt i skap og kjøleskap. Det var godt å få gjort. 

I morgen kveld er det  jobb på meg igjen. Så det var best å begynne og fungere bittelitt igjen i dag😊

Her har det kommet masse snø siden sist jeg var utenfor døra . Må nok fram med snøskuffa for å få frem min egen bil i morgen  formiddag. Heldigvis blir det værste  brøyta med traktor  i gården her.  Men bilene blir jo brøyta inne da.

Ønsker alle en fortsatt fin mandagskveld 😊

#tv #thevoice #pauseknapp #snø

 

PÅ SKATTEJAKT I KJØKKENSKAPET

 1. Når man ikke har vært ute av morgenkåpa hele helga, ja da må man på skattejakt i skap og kjøleskap når man begynner å få lyst på middag på en Søndag. 
 2. Dette fant jeg som muligens kunne brukes til et eller annet:
 3. 1 og 1/2 røkt kjøttpølse ( heldigvis det siste som fantes av den sorten her) begynner å bli litt lei det nå.
 4. 3 poser boil in bag ris
 5. 2 poser kjøttkakesaus 
 6. 1 boks erter og gulrøtter
 7. Hvitløk 
 8. 1 brokkoli stilk
 9. Sov litt på det å fant ut at det måtte lages som en gryterett .
 10. Så da mannen kom hjem etter å ha vært avgårde noen timer i ettermiddag, begynte jeg.
 11. Jeg satte risen til koking og kjøttkakesaus i en annen kjele. Delte pølser og brokkolistilken i små  biter.  Presset 2 hviløksfedd og hadde alt i sausen.
 12. Da risen var nesten  ferdig kokt blandet jeg den pluss boksen med erter og gulrøtter også inn i sausen. 
 13. Og vips  så hadde jeg en  brukandes gryterett. 
 14. Med litt krydder på og flatbrød til ble det godt .

#middagstips #gryterett #raskmat #hurtigmiddag #brukedetmanhar

BETENNELSE I SKULDRA

På fredag var jeg hos legen. Skulle sjekke skuldra etter at jeg snubla og “tryna” uka før jul . Les om det HER  

Hun mente det var blitt betennelse etter trykket skuldra ble utsatt for.  Og det tror jeg nok. Den er ikke god ved enkelte bevegelser, og spesielt ikke etter en dag på jobb. 

Jeg spurte samtidig om hun hadde hørt noe fra NAV, men neida.. ting skal ta tid. Det kan faktisk gå enda to år, hvis de absolutt vil dra ut tida. Bare å smøre seg med tålmodighet og jobbe til krampa tar deg. Eller til det ikke er noe igjen av helsa og hodet. Sånn er det bare.

Privatlivet og det man skal klare å gjøre utenom jobben er vist ikke viktig. Det viktigste er å få tyna ut det siste man har igjen. 

Det er jo bra for dem hvis de klarer det. Men hva med det livet en annen stakkar har igjen da. Når skjorta er tom , kroppen er slitt i filler og hodet ikke henger på greip. Hva er det igjen til de åra man antageligvis  skulle ha igjen her på kloden? Ikke så mye, men det er jo ikke deres bekymring.  De har gjort jobben sin.

 

Jeg skjønner det er regler som skal følges og at alt skal prøves . Men nå føler jeg at alt er prøvd. 

Nå er det snakk om prosenten av uføre det kan søkes om. 

Jeg belager meg på to nye år på avklarinspenger.

#betennelse #nav #arbeisavklaring #tålmodighet

IKKE KAST STILKENE PÅ BROKKOLIEN

Stilken på brokkolien kan fint brukes. I dag brukte jeg den sammen med løk, og hvitløk da jeg skulle lage kjøttdeig-saus. 

Den kan også fint brukes i supper, lapskaus, gryter og wok . Eller rå som snakcs. Skrell den gjerne og del den i biter eller skiver. Så er den klar til bruk. Den har masse smak og en god konsistens.

Den er rik på fiber, og vitaminer.  Både A-B ( folat)-C og D . Faktisk leste jeg nå at den inneholder mer C vitamin enn appelsin !! Altså verdt å spise!

Dette var et lite sunt ikke-kast-mat innlegg fra meg 🙂 Mens jeg venter på å ta nystekte brød ut av ovnen.

Ha en fortsatt fin lørdagskveld.

 

LØRDAG I MORGENKÅPA

Så langt i dag er det morgenkåpe som gjelder. Ikke noe stress med noe som helst. Vi tar dagen som den kommer begge to. Det er deilig det. 

I går var vi på farta fra morgenen til langt på dag. Begge hadde legetimer og vi fikk gjort unna et par besøk siden vi først var ute og kjørte 😊 Både hos  min mor og hos min datter. Moren min ble med en tur videre til datteren min😊

En liten tur i butikken må vi i løpet av kvelden. Og da er det vel best å finne et annet antrekk enn morgenkåpe😊 Men det er iiiingen hast foreløpig. 

Noen kaffekopper er inntatt sammen med litt skravlings og skjekking av fb og blogger.

Kjøkkenet er rydda og klart til og rotes til igjen. Det blir ny runde med rundstykker og brød.  Og middag må jo også til i dag.

Tomatsuppa jeg testet ut i går ble god den. Jeg lager et innlegg om det senere. Mannen bruker pc’nå min akkurat nå og på den ligger bildene. Jeg blogger på tlf.

Ha en fortsatt fin Lørdag, hva dere enn bruker den til 😊

#rolig #fredelig #stilledag #lørdag #morgenkåpe

FORSØK PÅ MINI ISLYKT

 

Tja… jeg veit ikke helt jeg. Men det ble da ei slags islykt.  

Det er ihvertfall is , og det er lys i den 🙂

Dette har jeg aldri prøvd før, så jeg visste ikke helt hva jeg kunne bruke av det jeg hadde her. Fant en liten plastboks og ei drikkeflaske til Smoothie. Blomster hadde jeg jo heller ikke, så med tungt hjerte kneip jeg av 4 små blader fra ei grønn plante. Jeg måtte jo se om det kom til å synes i isen. Og det gjorde det 🙂

Nå står den og lyser på bordet ute, mens jeg sitter inne i varmen og skriver.

Brød og rundstykker er satt til etterheving. og når de blir satt i ovnen skal jeg lage ei tomatsuppe som jeg fant på en blogg . Blir den god kommer det link i kveld eller i morgen til bloggen jeg fant den på. 

Den hørtes veldig god ut ihvertfall ,så jeg regner med det blir bra. Rundstykkene skal vi ha til suppa.

Forresten var det en til som var sulten ute her i dag. Nemlig han her:

Stakkar, han sto og gravde i snøen for finne mat ute på jordet. Dyra sliter nok litt nå som det er snø.

Det var Dino som så ham først. Han sto og peip og kikka i vinduet.

Ha en fin fredagskveld.  Nå skal jeg  snart teste oppskrifta på tomatsuppe 🙂

 

#islykt #rundstykker #brød #rådyr