Tok frem litt av soppen i går.

Planen var å bruke noe av den tørka steinsoppen fra i sommer sammen med spagetti og kjøttdeig i går. Så litt av den ble lagt i bløt på forhånd.

Men etter turen i butikken ble det forandring på menyen. Det var 40% på noen salatblandinger, tilbud på kyllingkjøttdeig, og halv pris på alle tacovarer. Da måtte det bli taco i stedet.

Taco er det ikke så ofte vi har. Jeg glemmer rett og slett bort den menyen litt, enda så godt det er. I går ble det i hvertfall dét til middag.

Steinsoppen ble med som en av ingrediensene i går alikevel. Det er mye smak i den. 

Her er den i panna, ferdig oppbløtt og klar til å sprøstekes.

 

I kveld skal mannen antageligvis i møljelag nede i gata her, så hva jeg finner på å lage til meg selv i kveld vet jeg ikke enda. Noe blir det helt sikkert.

Ha en fin dag da😚

 

 

#steinsopp #tørketsopp #taco #matpåtilbud #tilbudsmat

Romjul.

På julaften var vi borte, og 1.dag sov vi for det meste. Det har noen sikkert fått med seg her.

2.dag hadde vi bonusdatter-og svigersønn her på middag. Farsekaker var ønsket meny, og det ble det. Med brun saus, grønnsaker, surkål og poteter. En hyggelig kveld ble det også. Gaver ble byttet denne dagen, siden vi ikke var sammen på julaften.

Jeg fikk skreddersaks! Den kan det hende jeg skal prøve i dag. Jeg har bare ikke helt bestemt meg for hva som blir neste prosjekt. Jeg har endel stoffer som er ferdig vasket og klart, så jeg får se hva det blir til.

Antageligvis kommer jeg til å sove bort mye av dagen. Uten sovetabletter sover jeg ikke på natta, og nå har jeg klart å gå tom igjen. 2 netter så godt som uten søvn. Da blir jeg passe zombie på dagtid.

Nå venter jeg bare på at apoteket skal åpne, så jeg kan ringe å høre om de kan sende tablettene til butikken her oppe i løpet av dagen. Da slipper jeg å kjøre nedover bare for å hente dem.

Mens jeg venter har jeg kommet godt ned i en kaffekopp, og satt på en klesvask. Kanskje jeg burde få i meg frokost også. Da tenker jeg det blir noen timers søvn etterpå.

3.juledag hadde vi besøk av den forrige eieren til Esther. Det gikk veldig fint. Hun hadde ikke sett han på et år nå. Hun kom til oss like før jul i fjor. Han hadde med seg kjæresten sin. Det var et hyggelig ungt par.

Gutten tok kontakt via facebook. Foreldrene til kjæresten bor visst her oppe i nærheten av oss, og nå var de her noen dager. Han hadde veldig lyst til å hilse på Esther, og det måtte han jo få lov til.

I går kom de for å gå tur med henne. Det ble hun glad for. Hun sto i vinduet og kikket etter dem da de reiste igjen. Men det gjør hun da andre reiser også. Hun var akkurat som ellers etterpå, så det gikk helt fint. Det kan nok hende de kommer igjen for å låne henne på tur neste gang de her også.

I dag venter jeg ikke besøk av noen. Nå skal jeg ta igjen litt søvn, og prøve å få døgnet på plass igjen.

Ha en fin dag😚

Julaften og 1. dag er over.

Vi ble 8 stk nede hos min mor på julaften. Min bror og kona , begge mine sønner, svigerdatter, oss to, og min mor sjøl. Det var koselig det. Vi var der i flere timer.

Det var eldstemann som var kokken. Det pleier å være hans jobb på julaften der nede. Han fikk det til igjen han. Ribbe med sprø svor, og kjempegod saus. Pluss alt det andre som hører til da selvfølgelig. Men det er liksom svoren og sausen som er like spennende hvert år.

Her er “dronninga i nye klær da. Jeg lovte jo bilder. Noe jeg angrer på da jeg ser hvordan jeg ser ut. Det er på sin plass å begynne med ribbemarsj!! 

 

Og her var det nok modell-leking. “Få igjen kamera mitt!!”

 

Klærne var gode å ha på seg de, men å få ei strømpebukse rundt bilringen var verre. Den er jo nesten til å bli kvalt av. Jeg overlevde faktisk alle timene på julekvelden, selv med den på. Men jeg skal love deg det var godt å få av både den og Bh’en da vi kom hjem. Trange klær er IKKE godt å ha på.

Tydeligvis var vi slitne begge to etter en lang julaften. Hele gårsdagen gikk med på sofaen med masse soving. Vi var heldige som ikke hadde noen plan for dagen. Og attpåtil hadde vi fått med noe av  overskuddet av mat fra julemiddagen hjem. Det var bare å varme alt sammen i ovnen da vi ble sultne nok, og hadde et våkent øyeblikk. 

Continue reading “Julaften og 1. dag er over.”

Tar livet med ro.

Av alle ting har jeg greid å forsove meg skikkelig i dag. Tydeligvis trengte jeg masse god søvn. Men jeg har klart å sitte rolig med kaffekoppen og ta det helt piano likevel. Om ikke lenge skal jeg ut å handle de siste gavene. Det går fort, jeg vet hva jeg skal ha. Og handleliste til mat har jeg skrevet mens jeg tok kaffekoppen.

Mannen skal få være hjemme med Esther hund, så jeg har tenkt til å rusle rundt i mitt eget tempo. Det skal bli godt.

Akkurat i disse dager er jeg glad jeg ikke jobber på Kiwi lenger. Da gikk det hurramegrundt både på jobb og etterpå for å bli ferdig til jul. Hodet og kroppen har det mye bedre i roligere tempo. Jeg tror jeg endelig begynner å lære og stresse ned.

Ønsker deg en riktig god jul❤

Juleantrekk ferdig.

Nå er det snart natta på meg allerede, men jeg har lovt å ta bilder av antrekket mitt, så her kommer de. Jeg orker ikke å leke modell i kveld. Det får vi ta på julaften..

Skjørt sydd i fløyel med glitter-tyll utenpå.

 

Topp sydd i tynn viskose med stretsh.

 

Ikke så lett å ta bilde av begge deler sammen. Det måtte legges ut over bordet.

Nå er det bare å stryke litt over noen av  sømmene, og få kjøpt svart strømpebukse, så har jeg antrekket i boks.

Sydd etter egne mål og uten mønster. Jeg ble fornøyd jeg. Veldig behagelig antrekk å ha på seg. Pris: ca 250,- for alt. Slettes ikke værst.

 

Fortsatt fin kveld til deg😚

 

 

#søm #syselv #nyttantrekk

 

Godt å vite at vi ikke skal være hjemme på julaften.

Det er godt å vite at vi ikke skal være hjemme på julaften. Da er det pyntet nok her for i år.  Jeg har røde duker, blomst på bordet..julestjerne, og julestjerner og julelys lyser i vinduene. Masse t- lys jeg tenner når jeg føler for det har jeg også. Det er koselig nok for meg. Så i år blir rett og slett nisser og annen pynt droppet har jeg bestemt meg for.

Familemiddag med full julemeny har jeg allerede hatt. Nå skal jeg kun ut å handle noen få julegaver i morgen, så er jeg (nesten) klar til å reise til Hokksund på julaften.

I går gikk dagen ved symaskinen. Dagen før var jeg i Hokksund hos frisøren. Der var jeg samtidig innom den nye stoffbutikken igjen. Det er ikke lett å gå forbi den altså.

Jule-antrekket mitt nærmer seg ferdig nå. Jeg har bare igjen å legge opp skjørtet, og det skal jeg gjøre nå.

Jeg prøvde det på i går kveld. Det var helt nydelig å ha på. Ingenting som strammer noen steder. Det blir godt under julemiddagen og resten av kvelden.

Skal ta bilder etterpå, så du får se.

Ha en fin kveld😚

Jeg har vunnet i flax-kalenderen til Bunnytrash

Tror du ikke noe det første jeg oppdaget da jeg fikk gnidd søvnen ut av øynene langt på dag i dag var at jeg hadde vunnet dagens premie i Bunnytrash sin juleflax-kalender da? Det var det vettu. Så gøy! Flaks er ikke akkurat det jeg har mest av sånn ellers. Så dette var ekstra stas. Nå gjenstår det bare å se om han har mottatt adressen min på e-post. E-posten min har jo slutta helt å fungere. Har mer eller mindre gitt den opp, men prøvde å sende fra en annen jeg har. 

Bunnytrash  sin blogg kan du lese HER.

Han har meninger om mye, og hans synspunkter kommer rett fra levra. Det er bra noen tør å benytte seg av ytringsfriheten vi alle har.

Han bor i Drammen. Der jeg er født og oppvokst frem til jeg begynte på ungdomsskolen. Alle barneskoleårene bodde jeg i ei blokk på Fjell i Drammen. Akkurat i denne blokka bor Bunnytrash og snuppen hans i nå. Sammen med to små nusselige hunder, jentene hans.

Neste gang han skal prøve zip-lineren i Vikersundbakken skal jeg sørge for å ha bil og møte opp. Han prøvde den i sommer nemlig, og det skulle ikke bli siste gang. Så vi får se da, om han skal kaste seg ut i det igjen til sommeren.

Tusen takk for fine ord og premie i dag Bunnytrash 😚 Håper du og alle andre der ute har hatt en fin dag😚 

Søvnløs natt avsluttet med brownie og is.

Det ble ei lang søvnløs tv-natt på meg i natt. Har nok muligens sovet noen minutter innimellom, men det kjennes ikke sånn ut. Da klokka nærmet seg halv 6 fant jeg ut at  jeg skulle bake. Jeg visste jeg hadde ei pakke med lys browniekake i skapet.  Den var på tilbud en eller annen gang, og jeg tenkte den kunne være kjekk å ha stående på lur.

Har aldri smakt annet enn vanlig mørk brownie før. Denne lyse skulle blandes med bringebær. Jeg hadde bare blåbær i fryseren.

Mannen, som satt på kjøkkenet og hadde tyllet i seg ei hel kanne kaffe allerede, ble ikke lei seg da jeg dukket opp i kjøkkendøra og annonserte grytidlig baking, og blåbærbrownie og is til frokost. Men han kikket forsiktig på klokka og lurte på om jeg ikke heller burde prøve å sove.

– Niks…det kunne gjøres etter “frokost”. Før klokka var 7 satt vi oss inn i stua til en ny episode krim fra Amerika, blåbærbrownie rett fra ovnen, og vaniljeis.

Det var frokosten sin det, på en søndag morgen. 

Etter den og episoden med krim, fikk jeg sove et par-tre timer. Det er på langt nær nok kjenner jeg. Så det blir en skikkelig sløve-søndag dette her. Men det gjør ingenting. Det eneste som står på planen er å sy, og det er da noen timer igjen av dagen selv om jeg må ta en høneblund til.

Nyt søndagen uten stress😚

Tyll og fløyel henger til tørk.

Det var lurt og ta en siesta tidligere i dag. Jeg har faktisk fått unna enda litt til. Og nå henger både tyll og fløyel til tørk.

Tyllen ser grå ut på bildet. Det er den ikke. Den er svart, som fløyelen.

Hvis jeg er like oppegående i morgen har jeg tenkt til å klippe og begynne å sy på skjørtet. 

Jeg tror også jeg har funnet et par løsninger på hvordan jeg skal få halsåpningen pen i toppen jeg syr. Jeg lurer på om stoffet er viskose. Et vanskelig stoff å sy i.

Det er fortsatt håp for juleantrekket.

Kos deg med lørdagskvelden. Det skal jeg😃

Jøsses…klokka er bare 12.

Jeg måtte sjekke klokka et par ganger nå altså. Ikke mer enn 12 nei…hmmm, og jeg har gjort unna en del allerede. Jøsses! Det er sjelden kost. 

Her lukter det grønnsåpe i den ene stua, og jeg selv lukter nydusja og godt. Helgehandelen er tatt, og søpla er ute av huset. Stoff jeg skal vaske er funnet frem.

Jeg følger med på strømprisen hver dag på tibber-appen min. Det betyr at vaskemaskinen får vente minst en time til før den blir satt i gang. Da er prisen lavere enn akkurat nå.

Esther hund har vært med på kjøreturen til butikken, og fått severt mat i skåla si da vi kom hjem. Hun har vært ute et ærend etterpå, og nå har vi krøllet oss godt sammen på sofaen begge to. Det er tid for en siesta syns vi.

Håper du har en fin dag😚