Produktive dager.

Nå koser vi oss med Farmen på tv. Hjemreisen har jeg utsatt til i morgen. Jeg kom seint i gang med å sy ferdig genseren til svigerdatteren, og jeg liker ikke stress. Derfor bestemte jeg meg for å vente med å reise hjem, og heller bruke god tid i fred og ro ved symaskinen i dag. Genseren er ferdig nå. Jeg kan reise hjem med god samvittighet.

Jeg tror eieren av genseren har sovnet allerede, så hun får være modell i morgen tidlig.  Foreløpig må du greie deg med å se det ferdige resultatet på en kleshenger. 

Jeg har strikket ferdig tuppen på påskesokk nr 1 til mannen i dag også.

Jeg syns jeg har vært produktiv nok de dagene jeg har vært her jeg da.

Ha en fortsatt fin søndagskveld😚

Jeg har brukt et par timer ved symaskinen i kveld.

Jeg klarte til slutt å sette meg ved symaskinen et par timer utpå kvelden. Nå er alle pyntesømmer sydd og ermene er på plass.

I morgen har jeg tenkt meg hjem en tur. Formen er ikke i orden, og da er det egentlig best å være hjemme syns jeg.

Det er ikke koronaen som herjer i hvertfall. En hjemmetest i dag viste negativt resultat.

Jeg håper å få genseren helt ferdig før jeg reiser hjem. Symaskinen skal bli med hjem igjen, i tilfelle jeg orker å sy noe til meg selv mens jeg er hjemme. Det er jo lov å håpe.

Onsdag må jeg ned hit igjen. Da skal min mor til kontroll hos øyelegen sin i Drammen. Kanskje blir jeg et par dager her da også. Jeg får se. Skjørtet som hører til genseren vil jeg helst sy mens jeg er her og kan få prøvd det på. Så stoffet som skal brukes til dét skal få ligge igjen her.

Symaskinen min burde få en egen reisekoffert tror jeg. Den har vært en del på farta nå.

Litt mat nå så er det natta på meg snart. Sov godt😚

DET BLIR GENSER

I går kom jeg i gang med både klipping og sying. Jeg begynte på genseren til svigerdatter’n. Hun har valgt, og kjøpt stoff selv.

Det skal også bli et skjørt til genseren, så det blir et sett.

Nå skal jeg sy pyntesømmer over alle sømmene før jeg syr i ermene. Så får vi se hvor langt jeg kommer i dag. Det skal ribb i hals, ermer, og på kanten nederst også. Så det er litt arbeid igjen enda.

Ha en fin lørdag😚 

En kjapp tur ned til sentum.

Jeg har surra litt med hvilken dag det er i dag jeg visst.  Jeg trodde det var lørdag et øyeblikk og fikk det plutselig travelt med å rekke ting og tang i Hokksumd sentrum før stengetid. Da jeg hadde vært innom sybutikken, biblioteket, og Rema 1000, i løpet av veldig kort tid, og var vel hjemme hos min mor igjen, kom jeg på at det er fredag i dag. Da hadde jeg jo egentlig veldig god tid på meg da….men nå er alt unnagjort i hvertfall. Og godt er det det, for nå kjennes det ut som sykdom er på vei. Antagelig bør jeg ta en test i løpet av helga. Jeg har vondt i hodet, og kjenner på en snikende feberfølelse.

Jeg har lånt to bøker til min mor i dag, med strikkeoppskrifter på dukkeklær. Og ei sybok til meg selv.

 

I sybutikken kjøpte jeg et buksemønster jeg syns kan være kjekt å ha. Og jeg fikk med et par fargeprøver på ribb til gensere og bukser. Jeg har bestilt et par stoffer på en facebookgruppe som venter på meg på posten hjemme. Så jeg vil se om fargeprøvene passer til noen av dem.

Planen i dag var å klippe ut delene til en genser jeg skal sy til min svigerdatter. Den er i to forskjellige stoffer, og nå er begge stoffene vasket og tørket. Jeg får se hva formen tillater her. 

 Ha en fin dag da😚

Strikking i dag.

For det meste har det gått i strikking i dag. Jeg er godt i gang med det siste sokkeparet jeg har renkt til å strikke denne vinteren. Et par til mannen.  Det ser ut til å bli påskesokker. Jeg kjøpte jo en gul farge litt på måfå som jeg skulle bruke sammen med resten av det grønne jeg har igjen. Og sånn blir denne fargekombinasjonen. 

Nå skal jeg strikke videre med bare grønt til jeg kommer til tuppen. Den skal bli gul.

Yngstemann fikk med seg sitt sokkepar i går kveld. Da var det endelig ferdig. Her er siste bilde jeg tok av det.

Grønnfargen er tydeligere her. Jeg regnet med at gult og grønt kom til å gå litt i ett. Men her har nok lyset noe å si også. Det øverste bildet er tatt i lampelys nå. Det andre i dagslys. Uansett….akkurat like gode og varme blir de.

Kos deg med kvelden😚

 

#farger #strikkesokker #gultoggrønt

 

 

 

 

 

 

 

En sein middag i går kveld.

Her i Hokksund hos min mor, sønn, og svigerdatter er fryseren alltid stapp full. I går tok jeg opp noen skinnfrie kjøttpølser og et par koteletter. Poteter og grønnsaker var det nok av her. Og da min mor nevnte ei oppskrift hun hadde sett med bl.a ost i pølsene, fant jeg bunnen på en gulost det var på tide å bruke opp. Den ble skåret i passe biter til fyll. Så ble det satt i ovnen til osten var smeltet. Det ble skikkelige ostepølser det!!

Vi ble 5 til middag. Yngstesønnen tok seg en tur bort for å spise også.

Her er det ikke så nøye på hva slags servise vi bruker seint en onsdagskveld som du ser. Det ser ut som vi klarte å finne frem tallerkner av alle de slag som finnes her. Men middagen ble god den, i koselig selskap. 

Ha en fin dag😚

På plass i Hokksund.

Jeg klarte å stå opp til vekkeklokka i går. Det var tidlig til meg å være, men med frisørtime i Hokksund kl 11 var det bare å knekke seg ut av senga. Sove kunne jeg heller gjøre seinere på dagen. Jeg rakk både dusjing og pakking før jeg dro avgårde. Og da jeg kom til Hokksund var jeg såpass tidlig ute at jeg rakk å kjøpe meg et beger med salat på Spar, og sluke den i full fart. Jeg begynte å bli sulten, og jeg hadde tross alt 2 timer i frisørstolen i vente.

Jeg tror ikke magen rakk å kjenne at den ble mett i farta. Den reagerte bare med å bli vond etter en times tid. Kan si det sånn at jeg stoppet ikke innom noen steder på veien bort til min mor etterpå. Resten av dagen gikk med til hyppige dobesøk og stadige smådubbinger på sofaen. Jeg var så trøtt så trøtt, at jeg vet ikke hvor mange ganger jeg sovnet i fra tv- programmene vi så på. Middag orket jeg ikke å tenke på, så det ble det ikke noe av i går.

I dag har jeg vært nede i fryseren og funnet noe. Så i kveld blir det middag. Jeg ble vekket av at begge sønnene mine sto ute i gangen og gjorde seg klare til fisketur. Det går ikke så veldig stille for seg når det er noe de styrer med. Så det er vanskelig å ikke våkne i ståheien. Greit nok ….det var på tide å stå opp så det kunne bli noe ut av dagen.

Frokosten ble sein. Den er vi nettopp ferdig med. Jeg har hatt et par telefoner som har tatt noe av tiden, og jeg har strikket litt. Yngstemann venter på sokkene sine.. Fyr i ovnen har vi fått til her i dag også. Jeg får ut å hente inn mer ved ser jeg. Sola skinner og det er varmegrader ute, med det er godt å fyre i ovnen likevel. Det gir så lun og god varme.

 

Nå får vi se hva vi finner på resten av dagen.  Jeg blir nok her noen dager vil jeg tro.

Ha en fin onsdag😚

Har holdt ut hele dagen.

Jammen har jeg klart å holde ut hele dagen uten å ta en eneste dubb. Jeg sleit ei stund før middagen, men jeg klarte å holde øynene oppe. Jeg må stå opp tidlig i morgen for å rekke frisørtimen jeg har. Da er det lurt å prøve det jeg kan for å få noen timer søvn i natt i stedet.

I kveld har jeg vært frisør selv. Mannen er nå nyfrisert før jeg stikker til Hokksund noen dager. Jeg har reparert ferdig klærne til kameraten hans også, så jeg skal reise med veldig god samvittighet.

Jeg kjenner det har gått noen timer siden middagen nå, så det må litt kveldmat til før jeg legger meg for natta.

Dagens middag ble spagetti med kjøttdeig og grønnsaker.

 

Ønsker deg en god natt😚

I morgen blir det Hokksundtur igjen.

Jeg må komme meg tidlig opp i morgen. Jeg har time hos frisøren i Hokksund kl 11.  Det er 40 minutters kjøretur og jeg skal ha med meg en del ting nedover. Tenker nemlig jeg blir noen dager hos min mor samtidig.

Pakke/huskeliste er skrevet. Tror jeg har husket det viktigste. Symaskinen skal få bli med denne gangen også. Kanskje jeg kommer i gang med mer av det jeg skulle sydd. Jeg vet hva slags stoff som skal pakkes ned i hverfall.

Strikkepinner og garn skal også med. Det er kjekt å ha noe på pinnene når vi går igjennom alle tv-programmene hun har tatt opp. Noen av dem klarer jeg å strikke til, andre krever full oppmerksomhet og da må jeg la det ligge.

Kanskje klarer jeg et sokkepar til som disse her mens jeg er der. 

Mannen skal få et par til før jeg gir meg med sokkestrikk for en periode.

Nå tenker jeg det snart er tid for middag her i huset. Og klær som må rekke og tørke til i morgen må henges opp.

Dagen går….den er ikke så lang i dag som gårsdagen min ble.

Kos deg med resten av mandagen😚

Dette har vært en laaang dag.

Jeg har stort sett vært våken siden kl 1 i natt. Og da er det ikke rart at dagen aldri tar slutt. Jeg blir like overrasket hver gang jeg ser på klokka jeg. Den har liksom ikke gått i dag.  Det er bare fint det altså. Men jeg er ikke vant til å se noe særlig til dagslys for tida, og da jeg plutselig har fått med meg alle dagens lyse timer i steden for bare 2-3 har det jammen blitt mange av dem. Jeg tror jeg kommer til å sove som en engel til natta nå.

 Jeg er bare helt nødt til å få med meg Farmen først. Der er det jo kamp i dag, og den vil jeg helst ikke få avslørt resultatet på med en gang jeg åpner telefonen i morgen.

Mannen har tatt seg en høneblund etter middagen nå han, mens jeg med mye plunder har klart og ikke sovne. Selv om det holdt hardt ei stund! 

Nå er det heldigvis ikke lenge til det begynner. Jeg skal ordne meg til med dyne og pute på sofaen og håpe jeg får med meg alt før jeg sovner.

Dagens middag ble fiskegrateng (ferdigkjøpt), med poteter, revne gulrøtter, agurk, og smelta smør med gressløk.Mannen tok 2 porsjoner gitt, enda det heter noe med fisk.  Han griner på nesa hver gang jeg nevner fiskemiddag, men like fullt går det- stort sett- glatt ned hver gang….hehe. 

Ha en god kveld og natt da😚