En varm takk til Happy/ Ligaya.

Før jeg begynner å skrive noe som helst annet her inne på bloggen nå, vil jeg sende en varm takk til Happy. Eller Ligaya som hun heter.  Hun har sittet og laget flotte kort med en personlig sommerhilsen til mange av oss her inne i ” bloggblokka”. Tenk for en jobb og hvor mye tid hun har brukt på dette.

Jeg ble så rørt og glad da dette kom i posten for en ukes tid siden. Ordene i kortet tok jeg til meg, og nå skal det få stå fremme i stua som en påminnelse. 

Ligaya er et godt menneske som  har nok å stri med selv.  Nå håper jeg inderlig at mannen hennes blir helt frisk, og at hun selv får en god helse i sommer sånn at de kan nyte den fullt ut. 

Tusen takk Ligaya ❤️ Klikk deg gjerne inn på bloggen hennes  HER   .

 

 

HÅPER ALLE DER UTE HAR EN FIN DAG ❤️

Godt å bare være hjemme ei stund.

Egentlig hadde jeg tenkt jeg skulle kjørt en tur til Hokksund i dag for å hjelpe min mor å sortere ting og tang som kan kastes, gis bort,  eller selges. Men søvnen tok meg ikke før ved 4-tiden i dag tidlig, og jeg sov i ett strekk til 12 i dag. Det var godt.

Innen jeg var ferdig med kaffekoppen og hadde våknet skikkelig var det blitt godt ut på dagen. Frokost spiser jeg ikke uansett før klokka 14. Jeg holder på med 16/8-faste. Det ble ikke så mange timene å vente på frokosten og dag. Jeg vet ikke helt hvor lenge jeg har spist på denne måten. Kanskje 3 uker ca?? Jeg begynner å bli vant til det nå i det minste. Og noe over 2 kilo er borte. Helt greit. Kiloene skal ikke forsvinne for fort. 

Jaja.. jeg begynte med siste rest av Ramsløken som sto igjen på benken, mens jeg ventet på frokosttid. Mesteparten gikk i fryseren, og noe fylte jeg i et glass til med olje. Det var på høy tid å bli ferdig med det prosjektet, så turen til Hokksund får vente en dag eller 2. Jeg har mer enn nok å styre med her hjemme også. Klesvask og en kjapp tur i butikken er unnagjort.

Jeg prøver å ta det litt piano i dag. Er litt lodden i hodet, ellers er formen mye, mye bedre enn den var for bare noen uker siden. Jeg har sittet ute på verandaen ei stund i helt nydelig temperatur. Sola var borte bak masse skyer, ellers hadde jeg ikke klart å sitte der såpass lenge. Jeg har lest og kosa meg blant plantene mine. 

 

Noe av mosen som er på murgulvet fikk jeg skrapet bort før jeg gikk inn igjen. Toppbordet på rekkverket må pusses og males. Jeg får se om noen har en pussemaskin jeg kan låne med meg hjem fra Hokksund.

Det kjennes ut som jeg skal lage meg middag nå. Det er fort gjort. Skal bare koke mer spagetti til karbonadedeigen jeg stekte sammen med litt av hvert i går til middagen. Jeg har nok igjen av den til i dag også.

 

HÅPER DU HAR EN FIN DAG ❤️

 

Travel dame i flere dager.

Hei igjen. Det ble en pause herfra nok en gang. Denne gangen har det vært mest pga av at jeg har vært ute av huset og sett både familie og venner 5 dager i strekk !! Jeg kan ikke huske sist jeg har klart det.

Det har vært grilling i Hokksund et par ganger, tur til Holmestrand med sønn og svigerdatter for å plukke Ramsløk en dag, ute på en liten “date”, ut på kjøretur og middag med sønn og svigerdatter til Vikersund. Der var vi bortom Vikersundbakken en tur også. Vi klarte oss med bare ett av de 1078 trappetrinnene det er opp bakken. Ute og handlet blomster, og plantet de i blomsterkasser og urne ute på verandaen min en dag. En kjøretur til Sigdal for å sjekke hvordan stranda så ut, og slappe av ei stund i sola. Der ble det burger, polka, og vals på parkeringa ( i ensom majestet ). Helt utslitt da jeg kom hjem den kvelden. Og ei venninne kom på besøk for å hente en hel bærepose med Ramsløk da jeg kom hjem fra Vikersundturen. Jeg hadde 4 kg her,  så det var godt å få gitt bort en del. Det ble en koselig skravlekveld ut av det.

Jeg har lagt noe av Ramsløken i et glass med olje. Så oljen får smak av den. Jeg har laget et par forskjellige pestoer. Noe har fått plass i fryseren, og i går laget jeg ramsløksalt. Det ble tørket i ovnen i noen timer, så jeg ble nødt til å holde meg hjemme. Jeg kjente det var på tide å gire ned, så det var helt greit. Det har lukta over hele leiligheten her siden torsdag. Kan godt hende det gjør det fortsatt, men jeg er nok blitt immun for akkurat den lukta ei stund fremover nå. Håper naboene også har blitt det.

Det har blitt lite søvn de 2 siste nettene, så i dag har jeg bare holdt meg til sofa, bok, og tv. Jeg har brukt meg opp for ei stund. Men sååå godt det har vært og kjenne på livet noen dager da !!! Det blir forhåpentligvis mer av det fremover nå.

Nå er det middagstid på meg.

Et par bilder av Ramsløken får holde i dag. Jeg skal prøve å komme med innlegg og flere andre bilder i morgen. 

 

 

HA EN FIN KVELD ❤️

 

 

 

Jeg gjør det enkelt.

Jeg gjør det ofte enkelt med middagene mine nå som jeg er alene. Putter alt inn i ovnen. Det tar maks 5 minutter å dele opp poteter og alt annet jeg vil slenge med av det jeg har liggende. Litt olje og salt over poteter og grønnsaker, så blir det så bra så.

I dag ble det frosne grønnsaker,  hakket chili og hvitløk, løk, og en liten neve koriander. Koriander la jeg inn da jeg snudde litt på grønnsakene og hamburgerne etter 10 minuttet.

10 minutter tll og middagen er ferdig. Ovnen setter jeg som regel på 200°C. 

 

Her har jeg nok til både middag og kvelds antagelig.

 Nå skal jeg kose meg.

 

HA EN FIN KVELD ❤️

 

God temperatur.

Nå er det 21 gode og varme grader på skyggesiden av huset . Det er sånn passe overskyet i dag. Så nå skal plantene få noen timer ute med tilvenning.

De lengter etter å bli flyttet over i større krukker eller kasser, men jeg har ikke nok av det til alle foreløpig.

Jeg har en plan om å få hjelp av gutta boys med å lage en plantekasse jeg kan ha ute på verandaen min. Det bør skje i nærmeste fremtid.

I år har jeg 2 tomatplanter (som jeg har byttet til meg mot en paprikaplante), 4 paprikaplanter, 2 melonplanter, 1 chili, og noen spirer med basilikum.

Jeg tror jammen jeg skal sette meg ute sammen med dem ei stund etterhvert.

HA EN FIN DAG ❤️

Jeg skal prøve denne dagkremen med farge og solfaktor.

Reklame | blivakker.no

Nå har jeg bestem meg får å prøve en dagkrem med farge. Og heldigvis var det solfaktor også i denne her blivakker.no

Det er på tide å kjøpe solkrem nå. Og jeg kan trenge en dagkrem som kanskje skjuler noe av rødheten jeg har i ansiktet. Hvis denne virker som den skal får jeg jo 3-i-1. Dagkrem, solkrem og farge 🌞😃.  Gleder meg til å prøve den.

HA EN FIN DAG NÅR DU STÅR OPP ❤️

 

Nå er det vårvær, så her sitter jeg.

Husker du sitteplassen jeg sa jeg skulle kose meg med kaffe på når vår og sommer kom? Denne nedsnødde plassen her?

 

 

Nå sitter jeg her med en iskaffe i sola. 

 

All snø er endelig borte.

 

Jeg har rusla en liten tur før jeg satt meg ned her. Har funnet enda flere benker og bord rundt omkring. Lunsjen kan nytes både her og der i Åmot. Så deilig! 

 

Jeg skal kose meg noen måneder fremover nå.

HA EN FORTSATT FIN DAG ❤️

 

Appelsintreet mitt.

Jeg tror appelsintreet mitt er blitt 5 år gammelt nå. Jeg la et frø i jorda til en blomst jeg hadde stående i vinduskarmen en vinter. Hver vår og sommer kommer det masse nye skudd og treet vokser.

I vintermørket inne i stua mister det en god del blader. Men det strutter av liv igjen så fort det blir sol og lys i vinduskarmen utover våren.

I går fikk det flytte over i en stor krukke. Røttene hadde vokst langt ut av blomsterpotten det sto i. Jeg håper det vil trives godt med masse ny jord og god plass til røttene sine. Det fikk også stå ute i frisk luft på verandaen noen timer for første gang i år.

 

Nå som det har fyllt 5 år KAN det faktisk begynne å komme frukter på det, etter det jeg har lest. Det blir veldig spennende å følge det fremover fra nå.

HA EN FORTSATT FIN DAG ❤️

 

 

En veldig fin dag i går.

Konfirmasjonsdagen til mitt eldste barnebarn ble veldig fin. Selskapet ble holdt på Portåsen i Mjøndalen. I en låve som er gjort om til selskapslokale. Jeg hadde aldri vært der før. Det var et ganske lite, men veldig koselig sted. Akkurat passe til antallet gjester vi var i selskapet. Været var like strålende som konfirmanten i sin nye bunad.

Jeg tok ikke allverden med bilder, siden det var en fotograf som var leid inn til å sørge for at bilder ble tatt under hele selskapet. Jeg får nok de jeg vil ha av dem senere. Jeg vil ikke dele bilder av gjestene her uansett. Jeg tror nok ikke konfirmanten selv heller vil publiseres. Men en sniktitt av koldtbordet kan dere få. Det var mer en nok god mat.

 

Og det var mer enn nok av kaker på kakebordet senere på kvelden. Tror dere ikke jeg glemte å ta bilde av det da?? Er det mulig? Jeg håper fotografen har tatt et par stykker av det.

Jeg var heldig og var i fin form hele dagen. Etter selskapet var jeg med hjem til min mor sammen med begge sønnene og svigerdatter’n. Så det ble mer enn seint nok innen jeg kom hjem til meg selv i går kveld. Det merkes i dag, men det er ikke så nøye. Jeg har brukt dagen til å sove ut skikkelig. Nå er det snart på tide å begynne på middagen kjenner jeg. 

HA EN FIN KVELD ❤️

Blaafarveværket åpner neste lørdag.

Da jeg var ute på en rusletur i går var datoen som har stått på skiltet til Blaafarveværket byttet ut. I hele vinter har det stått at de åpner 23.Mai. Nå står det plutselig 13.Mai. 

Det er fint. Da får jeg mye å se på når jeg er ute og går. Jeg så det var noen som var ute og ordnet på plassene til dyrene som er der når det er sommer.

Det er nok ikke lenge før det er fullt liv der nå. Jeg gleder meg.

På samme turen i går fikk jeg øye på en vei/sti jeg ikke har sett før. Den har vært borte under all snøen i vinter. Det så veldig bratt ut opp der så jeg sa meg fornøyd med å bare ta et bilde av den i første omgang.

 

Jeg vurderer om jeg skal prøve meg på den nå. For å få en følelse av å gå i skogen. Det er fortsatt enda 1 time igjen til spisevinduet mitt  åpner kl 14.00. Jeg har vært våken siden rundt kl 4 i natt, så jeg er skrubbsulten!! Det har blitt noen kaffekopper i dag for å holde sulten unna. Nå skal jeg bruke den siste timen på å ut og gå. 

Siste rest av det jeg manglet til den store dagen i morgen har jeg allerede vært og ordnet med i dag. Det var bare ett kort og hårpynt jeg glemte forrige dagen. Nå er alt i boks.

HA EN FIN HELG ❤️