HAR IKKE VÆRT NEDOM PÅ SOFAEN FØR NÅ

Første blogginnlegg i dag ble skrevet mens jeg satt ute. Som regel pleier jeg å legge meg på sofaen og skrive. Det gjør jeg nå. Nå er jeg god og mett, og passe sigen. Da er det godt å strekke litt på magen.

Det ble salat til middag i dag. Jeg hadde ferdig kokt makaroni i kjøleskapet. Og makaroni smaker godt i salaten. 

Blandet litt olje og hvitløkskrydder i den, før jeg hadde den i salatbollen. Da blir det så godt så.

Mannen skrur på bilen ute i gården her. Kan hende må vi ut og teste den en tur etterpå. Da blir soppkurven min med i så fall. Nå er det bare å benytte alle sjanser til å se etter sopp.

Dagens trim for meg ble gressklipping. Man svetter godt av det når det foregår midt i solsteika.

Nå er ett stykke av plenen tatt i alle fall. Det var godt jeg fikk gjort det, for nå utpå kveldinga har det kommet noen regn-skurer. Skulle jo bare mangle!

Værmeldingen fremover har jeg ikke sett på. Det blir nok til å kaste seg over klipperen så fort gresset er nogenlunde tørt innimellom. Her er det mer enn nok plen som skal klippes.

Ingen kan påstå at det ikke er nok å gjøre her. Men jammen er det stille og fredelig.  Sitte ute når man våkner, og den eneste lyden søm høres er fuglekvitter.

Ha en fortsatt fin kveld da😚 

 

INGEN ACTION HER FØR KVELDEN VAR GODT I GANG

Reklame | Ellos , tretorn

En sløv og trøtt dag i hele går. Ikke før klokka ble nærmere 20 i går kveld fant jeg ut at noe positivt måtte jeg gjøre før dagen var slutt.

Da dro jeg på meg gummistøvler og jakke, pakket sammen kurv, kniv og soppbok, og tusla til skogs. Uten Dino kan jeg rusle i helt eget tempo og se meg godt omkring.

Det bugnet ikke akkurat av sopp. Men jeg fant da noen få kantareller og kremler. Tok bare med meg én kremle, jeg må lese meg litt opp på de forskjellige typene igjen.

Noen små kantareller.

 

Og en liten gulrød kremle som prøver å gjemme seg.

 

Jeg kom også over dette her et stykke oppe i skogen. Det lurer jeg på hva er. Hvem har laget seg seng her tro?? Et eller annet dyr har gravd så mosen har sprutet rundt seg. Det ser ut som det er laget en liggeplass. Jeg ble redd det var bjørn jeg. Ganske stor ” seng ” nemlig. 

Jeg kunne se et avtrykk der noen hadde ligget. Men det var mye mindre enn en bjørn. Da må det ha vært en bjørnunge i tilfelle.

Det er nok ikke så godt å se på dette bilde, men jeg kunne tydelig se et ovalt  liggemerke her. På størrelse med en grevling kanskje.  Det kan jo ha vært en av dét slaget som har holdt på der. Men det var ingen antydning til forsøk på å grave seg hule.

Kan dere se det nedtrykte merket i øvre del av bildet? Til venstre. 

Jeg fant ut at jeg heller ville gå i en annen retning. Hadde ikke så lyst til å møte hverken bjørn eller grevling i grunnen. Så jeg gikk ned igjen derfra, og opp igjen litt nærmere huset. 

Var ute i skogen i bortimot en time før jeg kom hjem igjen og satte meg ned med “fangsten”.

Det ble en veldig god sopp- og grønnsaksaus til middagen seint, seint i går kveld.

 

Så ble det svarte natta før jeg sovnet i natt også. I dag kjennes formen brukbar ut igjen heldigvis.

Ha en fin dag 😚

PS…. her kan du du få kjøpt knall gule gummistøvler. De fåes også i rosa.  Artig😃 Trykk på linken under så finner du dem.

Tretorn

 

 

 

 

GÅRSDAGEN

I går tror jeg nesten jeg kunne sovet hele dagen. Det ble en veldig lang dag dagen før. Jeg var våken før 6, og hadde besøk utover nesten hele dagen. Selv om det ene besøket ikke var mitt, blir det jo til at man blir sittende å skravle litt med mannen og kameraten også.

Jeg har hatt flere godt fungerende dager ei ukes tid nå, men jeg må nok regne med å ramle nedpå enkelte dager alikevel. Og det var i går.

Mannen måtte vekke meg langt på dag. Vi skulle i bursdag til min mor, ellers tror jeg jeg hadde sovet til kvelden, eller helt rundt.

Vi kom oss avgårde etter at jeg hadde sittet med en kaffekopp og våknet så godt jeg kunne. Husket på å ta meg meg bøker som skulle leveres på biblioteket attpåtil. Slettes ikke værst.

Barnebarna og datteren min var der da vi kom. Vi rakk å prate ei stund med dem før de dro videre til neste bursdag. Min mamma og min eks-mann har bursdag samme dag, så det blir kræsj hvert år. Jeg fikk lurt til meg en god klem før de dro. Det var godt.

Eldste barnebarnet på 12 har vokst meg over hodet alt. Hun blir nok lang.  Det blir de sikkert begge to. Etter farens familie.

Det ble en fin bursdag. Med pølsekjelen på bordet. Enkelt og greit da det blir så mange. Begge sønnene mine var der også, min svigerdatter, og min bror og kona. Det var mange nok til at det kaklet godt rundt ørene på meg.

Vi var innom butikken jeg jobbet i både før og etter bursdagen. Jeg var jo selvfølgelig ikke ferdig med gaven hun skulle få jeg, så det ble en foreløpig nødløsning med blomsterbukett.

Det var koselig det. Da fikk jeg en rask prat med et par venninner og tidligere kolleger. Min venninne som pleier å være på besøk her, hadde planlagt ei overnatting her hos meg når hun har ferie igjen om et par uker. Koselig!

Etterpå kjørte vi videre over skogen en tur før vi reiste hjem. Dino fortjente en luftetur. Mannen hadde lyst til å se etter hare langs veien. Og  jeg kunne ta ei lita runde for å se hvordan det sto til med sopp der vi stoppet. 

Fant et sted med noe kantarell. Men jeg hadde ikke noe å plukke i annet en en pose. Dessuten var de små enda. Jeg tok bare noen få. 

Bare for å få følelsen av å plukke og spise sopp igjen. Dette er mine aller første i år. Soppsesongen er i gang.

Jeg plukket med meg et par andre slag også. Bare noen få av dem også, jeg må finne ut hva det er i dag.

Foreløpig ligger de ute. Der holder de seg fint ut dagen. Til jeg får undersøkt dem nøye.

Det var deilig å rusle litt rundt i skogen etter bursdagen. Fredelig og rolig.

 

Også så GRØNT det er enkelte plasser.

 

Kanskje tar jeg med meg Dino en tur oppi skogen rett utenfor her i dag. Jeg vet det er kantareller noen steder her også.

Men aller først trenger jeg en dubb kjennes det ut som . Det ble veldig seint i går. Og jeg har ikke tenkt til å bruke meg helt opp, og bare bli liggende ugjen.

-Litt av gangen- skal være mottoet mitt.

Ha en fin dag😚

 

 

HAR HOLDT UT HELT SIDEN GRYTIDLIG I DAG

 Tenk, jeg har vært våken og oppegående siden før klokka 6 i dag. Og det tilogmed med besøk det meste av dagen.

Det siste besøket var ikke mitt da, men jeg ble jo værende en del ute med det besøket også. Det har gått helt utrolig bra i hele dag.

Vi spiste middag tidlig på kvelden, mannen og jeg. Og jeg orka å rydde bort oppvaska med en gang etterpå.  Det kan jeg ikke huske sist jeg har klart etter middagen. Og i hvertfall ikke etter å ha vært våken sååå lenge.

Det siste besøket som var her, sa han så veldig forskjell på meg de siste dagene. Jeg var som et nytt menneske sa han. Sammenlignet med hvordan jeg har vært det siste året…minst.

Han har nok rett. Jeg har vært veldig oppegående den siste uka. Det er nødt til å ha med blodtrykksmedesinen å gjøre.  Den ene typen jeg bruker har jeg halvert dosen på. Det er bare å krysse fingrene for at det varer.

Nå er jeg trøtt som ei strømpe. Og det har jeg jammen lov til.

Legger meg med bok på øra jeg. 

 

Ha en god natt 😚

BESØK, OG LUFTA KJOLENE

Har vært oppe før 6 i dag jeg. Det er tidlig det!!  Og jeg har hatt besøk av ei venninne fra “jobben”. Altså en tidligere kollega.

Vi har kosa oss med masse skravlings, bytta bøker og lufta de nysydde kjolene våre.

Hennes ble dritfin! Tilogmed figursydd.

 

Min må jeg sy inn litt. Den ble litt vel vid. Antageligvis syr jeg på et eller annet nederst så den blir en del lenger også.

Figursydd kan jeg bare drømme om med den vekta jeg har nå. Men bilder er lovt.  Og man skal stå for det man lover. 

 

Må ta med bak også på min. Her har jeg brukt litt av et gammelt dynetrekk øverst. 

Sånn blir det når det blir snaut med stoff. 

 

Hennes kan brukes med forskjellige jakker til. Så blir det flere ulike antrekk.

 

Hun er ei fargerik dame. Flink til å bruke masse farger.

 

Min kan f.eks brukes med trillebår.

På badetur kan den jo også være kjekk, eller som solkjole 🙂  God å ha på seg er den i hvertfall. 

Men altså….nå er det middagstid kjenner jeg. Får slenge på noen poteter.

Ha en fortsatt god dag😚

SITTER UTE OG AVKJØLER MEG

Jeg ble svett og fornøyd med dagen til slutt i dag også.

Jeg har nemlig nettopp gjort ferdig kjolen min. Nå skal den bare strykes, Så skal dere få se den i morgen.

Jeg orker ikke stryking og photoshoot nå. Nå er jeg  overtrøtt, varm og glad. 

Man kan nemlig bli ganske svett når man jobber med symaskinen også. Så det er deilig og få avkjølt seg etter ei sy-økt og prøving, av og på med kjolen.

Stille og fredelig er det ute i mørket nå også  . Det er godt og sitte her å hvile hodet og senke skuldrene, før jeg stuper i seng og forhåpentlig sovner fort.

I morgen tidlig får jeg besøk av ei venninne. 

Hun har også sydd seg kjole som ble ferdig i dag . Jeg har sett bildet av den. Og den var flott altså. Det hadde vært gøy om hun har den på seg når kommer. Da kunne vi hatt skikkelig photoshoot her …vært modeller for en dag..hehe. tror jeg må sende henne ei mld om det.. 

Her er et god natt bilde fra meg, med ønsker om ei god natt til deg der ute😚

Det er en mørk og disig julikveld, men så er det bare en halv time igjen til midnatt nå

SØNDAG, REGNVÆR, INNEDAG

Egentlig skulle jeg og yngstemann vært på fisketur ved fjorden i dag. Men vi tar det heller en dag det er oppholdsvær. Det er liksom litt koseligere da. Så i dag blir det innedag i stedet. Det er helt greit.

Jeg trenger en slappeav-dag. Dessuten er det jo søndag. Og den dagen er bestemt til akkurat det. Eller i det minste bare gjøre det jeg har lyst til.

  I dag kjennes det foreløpig ut som å høre på denne lydboka. 

Den er å finne på Storytel. Jeg har faktisk hørt en del bøker derfra nå. Det er greit noen ganger å bare ligge eller sitte å høre på. Kan jo gjøre håndarbeide samtidig også hvis jeg vil. Ellers liker jeg best å lese selv. Får med meg mer da syns jeg.  Så det blir nok et par timer med den i hvertfall.

Og skulle jeg bli for rastløs er det alltids noe å finne på inne her.

Ha en fin søndag😚

 

I DAG MÅTTE JEG TA DET MED RO

Jeg har hatt et par dager hvor jeg har holdt på med både det ene og det andre. Men i dag har bremsen vært på. Jeg har tatt det helt med ro i dag. Prøvd å få med meg mest mulig av dagen ute i finværet. Det er jo meldt masse regn i morgen. I hvertfall her hos oss.

Jeg håper ikke det blir så ille alikevel, for jeg har planlagt fisketur ved sjøen med yngstemann.

Været får ingen gjort noe med. Vi ser hvordan det blir da vi våkner i morgen. Man kan jo håpe i det lengste.

Ut på ettermiddagen i dag klarte jeg bare ikke å være ute lenger. Plenen klipte jeg ferdig i går. Så det var ikke noe spesielt som det hastet med i dag. Og jeg var trøtt som ei strømpe.

Dino og jeg gikk inn for å slappe av og avkjøle oss. Vi la oss på hver vår sofa. Jeg med ny lydbok på ørene ….krim.

Det var godt å få en strekk og lukke øynene ei stund.  Mannen tok en tur på skauen i stedet.

Før han reiste spiste vi “gul salat”. Må nesten kalle den det, for det ble veldig mye gult i den.  Det var kokte egg , kikerter, gulost-terninger, makaroni, agurk og champignon i salaten. 

Det ble dårlig med andre farger i den.  Tomatene og paprikaene er jo ikke modne enda…hehe. Selve salaten er selvfølgelig fra hagen.

Det ble snadder dette her, sammen med varmt ristet brød med smør på.

 

Det ble liksom aldri mer ut av dagen. Trengte nok en pause i dag. Hodet er vondt.

Nå er det natta på oss. Med TV på til vi sovner.

God natt 😚

 

 

SKAL PRØVE Å TØRKE URTER

I dag husket jeg å plukke noen av urtene mine rett etter at jeg sto opp. Jeg har lyst til å prøve å tørke noen av dem så jeg har i vinter.

Jeg leste litt om det. Det sto at det er lurest å plukke på morgenen, da har de kraftigst aroma.

( Ja….jeg har sett edderkoppen på det ene bladet. Det er lurt å skylle alt man plukker før bruk. )

Dessuten blir det veldig fullt i “urtekassa” etterhvert. Det viser seg at jeg har satt for mye i den. Det ble dårlig med lys og luft i bunnen for plantene.

Nå ser det mye bedre ut i kassa. Jeg plukket de største bladene av bladpersillen og litt av basilikumen. Det ser ikke ut som basilikumen trives så godt, men nå håper jeg den blir friskere og frodigere. 

 

Paprikaplantene kom bedre til syne også nå. Det begynner å bli litt størrelse på dem. Jeg har nesten ikke sett dem bak alt det andre.

Det er mange knopper på dem også. Mulig jeg må plukke bort noen, sånn at det er større sjans for at de som blir igjen får nok næring. Jeg har gjort det på planta jeg har hatt inne i vinter. Den står med 3 grønne paprikafrukter nå.

 

Her har jeg knytt små bunter av det jeg plukket inn på morgenen. Nå henger de på kjøkkenet. Ikke så store greiene, men moro er det.

Og det var nok ikke dumt å høste inn noe, så det blir god plass til nytt som vil frem.

Jeg kommer til å fortsette med dette så lenge det spirer og gror. Så får vi se hvor mye jeg klarer å tørke innen høsten kommer.

Ha en god helg😚

 

LITT HER OG LITT DER

Når formen plutselig slår til en HEL dag, da er det ikke lett å finne ut hvor man skal begynne. Og det skjedde i går.

Jeg hadde på forhånd bestemt at kjøkkenet var 1.prio etter et par dager  uten annet enn matlaging i det rommet. Da skal jeg si det baller seg på der ute. Så jeg begynte der. Mens jeg først holdt på der matet jeg opp en del av surdeigstarteren min også. Siste brød av forrige deigblanding ble stekt før jeg la meg seint i går kveld. Så nå har jeg ferskt brød til frokost…bare jeg kommer så langt.

Dette og det forrige fra samme deig er småbrød. Nå er ny deig nettopp satt i kjøleskapet. Kan hende steker jeg et nytt brød allerede i morgen tidlig.

Jeg har også satt en bolledeig i dag. Av surdeig selvfølgelig. Må teste ut saker og ting på dette området.

Over til i går igjen… Mannen hadde besøk fra morgenen av, så jeg satte meg ned ute innimellom, sammen med dem. Ellers fløy jeg ut og inn og ordnet litt her og der.

Da besøket reiste begynte jeg å dra vekk det værste av ugresset i bedet mitt. Der er det helt overgrodd nå. Fortsatt er det mye igjen som skal vekk. Det ser jo ut som det er en hel gressplen på bakken der. 

Jeg fikk i hvertfall bort noe av det lengste ugresset, så tomatplantene kom til syne. Jeg var borte i uthuset og fant støttepinner til dem også. Så nå er det muligens håp for dem.

Etter å ha tråkket rundt i bedet og røsket opp en del, oppdaget jeg at jeg sto med bittesmå reddiker i hånden.  Og da jeg kikket nærmere etter så jeg at det var reddikplanter der jeg hadde stått. Jeg hadde helt glemt at jeg sådde noen frø der for ei stund siden.

Stakkar, de syntes nesten ikke blant alt ugressset.

Det var egentlig ikke det der jeg skulle begynne med. Planen var å sy ferdig kjolen min.  Så langt kom jeg aldri.

Plutselig var det tid for mat. Middag. Og etter den måtte jeg hvile magen litt, mens jeg skrev blogginnlegg nr 2 for i går.

Da dro mannen en tur på skauen med Dino og der ble han resten av kvelden. Han hadde et ærend der oppe, og skulle samtidig gå en tur med Dino før han reiste ned igjen. Tenk, jeg var HELT alene hjemme! Uten Dino! Jaja…han er ikke fullt så umulius lenger som han var. Faktisk har blitt ganske rolig.

Etter magehvil og blogginnlegg gikk jeg løs på plenen. Mannen hadde tatt mesteparten før han dro. Men et stort stykke sto igjen til meg. Jeg holdt på i tre kvarter sammenhengende. Enda var bare halvparten tatt.  Fylte på full tank med bensin på klipperen og lot den stå mens jeg tok en fem – minutter.

Da fem- minutteren var gått fant jeg ut at jeg skulle kappe ved i stedet ei stund. Der holdt jeg på en hel time i strekk.  Først kapping til det var fullt bak saga og så stabling av veden langs veggen. Enda ei runde med samme opplegg. Så pakke godt sammen rundt saga med pressening. Nappe ut kontakta og gjemme den.  (Tar ingen sjanser, selv om det er lite med unger rundt her)

Innen jeg var ferdig med alt dette var klokka blitt ni på kvelden og jeg syns ikke jeg kunne holde på med mer bråk ute.

Alt dette her gikk overraskende bra. Jeg fatter ikke hvor den dagsformen der kom fra.

Nå er det altså baking jeg har begynt med i dag. Og i løpet av tiden dette innlegget har tatt å skrive har jeg hatt to strekk og brett på bolledeigen, og jeg har fått i meg frokost med knasende sprø skorpe på brødskivene 😃

Ha en flott fredag😚