ETT OG ET HALVT OPPDRAG UTFØRT

Du kan lese om oppdragene i forrige innlegg.

Nå er jeg omtrent halvveis. Og jeg ser ut som en hvalross på land, eller en tomat uten pust… eller gudene vet hva.

Jeg har nemlig gått en ganske rask tur med Dino nå. Vi har gått stort sett i ett i 25 minutter. Så mye i ett som denne sjefen tillater. Han har som regel et ord eller to med i laget.

Og jeg henger på slep, eller drar det jeg kan i båndet hans. Det er litt lettere å gå med han nå som jeg har festet båndet rundt livet. Det var lurt.

 

Her har du meg etter turen. Denne kroppen har hverken nok lungekapasitet eller riktig blodtrykk til sånne utskeielser.

 

Men nå skal den få gjennomgå utover våren. (Håper jeg!) Her må det trenes opp både det ene og det andre. Bilde her er tatt etter inntak av astmamedisin og minst en halv time etter jeg kom inn.  Jeg måtte legge meg rett ned i noen minutter med en gang… for å få igjen noe av pusten.

Men så hørte jeg at Dino var i ferd med å undersøke kjøkkenet. Så jeg rakk ikke å få pusten skikkelig i gjenge igjen.  Siden jeg først måtte tilbake på beina med en gang, fikk jeg blandet brøddeiegen. Den står nå til heving , mens jeg ligger her og venter på at min normale ansiktsfarge kommer tilbake.

Så altså ett og et halvt oppdrag utført. Møkka er fortsatt ikke tatt.

 

Ha en fin kveld😚

 

JEG HAR 3 TING Å GJØRE I DAG

3 ting på lista… Men jeg har ikke begynt på noe av det. Jeg er trøtt i dag. Så nå må jeg ta en hvil, før jeg begynner på “skal gjøre-lista”. Som består av:

1.  Plukke opp hundemøkk etter Dino. Mannen har tatt mesteparten, men fortsatt er det noe igjen. Og Dino legger fra seg nye lass hver dag. 

2. Gå tur. Jeg ble jo så fornøyd da jeg kom meg ut i går.

3. Bake brød. Det er tomt igjen. Jeg bakte skolebrød i stedet i går. Det skal jeg kose meg med etterpå. Har nemlig 1 igjen. Mannen tok med seg et par til niste i dag. 

 

Litt småtteri ellers er gjort her. Men ikke mye. Vasket arbeidsklær til mannen , sett over en pose med gammelt sengetøy han kom med fra sin mor. Noe skal vi ha, men mesteparten skal klippes og rives til kluter som brukes i verkstedet han holder på i om dagen.

Jeg har sittet ei stund ute i sola på formiddagen. En kaffekopp og prat sammen mannen før han dro.

Nå har det begynt å blåse ute, så jeg har sittet inne og fulgt med på nyheter,  samtidig som jeg har strikket på toppen min.

 

 

Den vokser sakte men sikkert. Og jeg er spent på sluttresultatet.  Oppskriften på den finner du i innlegget HER. 

Øynene går i kryss for meg nå, så jeg må finne dyna ei stund. Ligge å høre med et halvt øre på nyhetene. Eller rett og slett finne lydboka og blåse i hverdagen et øyeblikk. 

Ha en fin dag😚

#hverdag #hjemmesysler #dagsoppgaver #strikketopp

JEG KOM MEG UT!!

Snakker om opp- og nedturer ja. I går var alt bånn i bøtta helt plutselig. I dag er jeg veldig fornøyd med meg selv. Men nå er det stopp for i dag. Bare venter på mannen nå, så vi kan spise middag. Den har stått klar en times tid allerede. Skolebrød fikk jeg laget også. Det blir til kos i kveld.

Men gjett hva jeg ellers klarte??? Og det er det jeg er aller mest stolt av i dag.

JEG KOM MEG OVER DØRSTOKKEN!! 

Med en gang bolledeigen var satt til heving kledde jeg på meg og fant et belte til å feste båndet til Dino i. Det var noe annet å gå med ja. Mye enklere.  Selv om det ikke var lange biten vi gikk, var vi ute å lufta oss i skogen i 20 minutter.  Veldig fornøyde både Dino og jeg.

 

 

 

 


 

Ja….da var mannen hjemme og vi har spist middagen.  Nå er jeg klar til å kose meg med strikketøy og tv resten av kvelden. Det er et par program jeg skal se i kveld. Og i kveld gjør jeg det med veldig god samvittighet.

Humøret er på topp, selv om jeg kjenner det i hode at dagen har vært veldig virksom. Jeg skal ( uten å love meg helt bort ) ut på tur i morgen også 🙂

 

Ha en fin kveld 🙂

DET GÅR OPP OG DET GÅR NED

Dagen ble ikke rare suksessen i går. Jeg kom ikke lenger enn til brødbaksten. Plutselig var alt bare meningsløst og mørkt. Så det ble ingen strikking, og ingen bollebakst.

Litt trøst fra mannen da han kom hjem hjalp. Han forteller meg at det ikke er noen som skyter meg om jeg ikke har fått til alle planene mine. Og det er jo sant. Det er bare jeg selv som blir så skuffa.

Dessuten la han inn forbud mot nyheter ei stund. Men jeg tjuvkikker når han ikke er hjemme…hehe.

I dag føles det bedre igjen. Så jeg skal snart lage bolledeigen som ble utsatt. Jeg har strikket noen runder mens nyhetene sto på. Litt må jeg få med meg.

Jeg har også endelig vasket stoffene jeg bestilte fra Stoff&Stil før jul en gang.

 

Det skal bli duker til spisestua. Alle stoffer må vaskes før de blir sydd noe av…pga krymping. Det er kjedelig hvis de krymper etter at plagg, gardiner, duker eller andre ting er ferdig sydd. Så nå er jeg et skritt nærmere nye duker.

Sola skinner ute og jeg har verandadøra på vidt gap. Deilig å få masse frisk luft inn i stua. Men det blir fort kaldt. Den kan nok ikke stå lenge oppe.

Dino ligger ute å koser seg. Kanskje jeg prøver meg på en liten tur med han langs skogkanten etterpå. Jeg må gå løs på bolledeigen først i alle fall. 

Ønsker deg en fin dag😚

 

#stoff&stil #syprosjekt #lilla #syduk

BAKST OG STRIKKING I DAG

God dag… tida flyr fra meg i dag. Klokka er mer enn den pleier å være da jeg våkner. 1 time mindre merkes. Jeg hadde sikkert sovet lenge uansett i dag, for natta ble lang med lydboka mi. Enda SÅ trøtt jeg var.

Men nå er jeg i gang. Jeg har pratet i telefonen med datter’n min på høytaler, mens oppvasken ble fikset. Og da vi var ferdige med praten ble Mr. Kenwood satt i sving med brøddeig. En litt grov type i dag, med solsikkekjerner i. 

Han skal få en oppgave til etterpå. Nemlig søt gjærdeig. Jeg trenger en porsjon av det, så jeg får brukt opp en halv boks med vaniljekrem som står igjen her. Mannen hadde kjøpt feil krem til pavlovaen.  Men jeg brukte den jeg altså. Han hadde kjøpt den som var til gjærbakst.  Den var veldig tykk.

Men aller først skal denne deigen få stå å heve seg ferdig i bakebollen. Brød først… boller og andre søtsaker etterpå.

Innimellom bakingen har jeg tenkt til å kose meg med strikketøyet. Se litt på nyhetene, og gå over til lydboka da jeg har fått nok av dem. 

Ha en fin Søndag 😚

 

NÅ ER JEG TRØTT OG GOD NÅ

Det er fortsatt tidlig på en lørdagskveld. Men jeg blåser i hvilken dag det er. Det spiller ingen rolle for meg lenger. Er hjemme hver dag uansett. 

Men det som virkelig spiller en stor rolle, det er at jeg er veldig fornøyd med meg selv i dag. Jeg har gjort alt jeg hadde tenkt til å gjøre i dag. Altså husarbeid og kokkelering.

Middagen ble veldig enkel og dessert hadde vi igjen fra i går. Ikke at vi pleier å ha dessert så ofte akkurat, men en gang i blant er det veldig godt. Det eneste jeg faktisk ikke har gjort i dag er håndarbeide. Det er helt greit, det gjør jeg nok av ellers. Og lydboka har jeg kun hørt på 1 time……jeg måtte legge meg nedpå for en liten hvil i ettermiddag. Men jeg klarte å la være og sovne.

Jeg har følt at jeg har fungert jevnt og trutt i mange timer. Herlig!!

Nå som både middag og dessert er fortært og nesten fordøyd har jeg dratt på meg pysjen. Jeg er skikkelig godtrøtt og det er mannen også. Her blir det tidlig kvelden. Hører på lydbok til jeg sovner jeg tenker jeg.

 

Ha en fin kveld du som orker å være oppe ei stund til 🙂

BEDRE HUMØR IGJEN- DAGENS PLANER

Dagen i går var ikke akkurat full av fart og godt humør. Akkurat som den pleier å være det. Men det hender det glimter til en gang i blant. Har egentlig hatt mange fine dager ei stund nå, men i går datt jeg en smule sammen igjen. Fikk nok av dystre nyheter og statistikker. Uro i hodet over hva som egentlig skjer med verden, og hele samfunnet i alle land. Tragisk. Ingen vet hvordan det vil bli når/hvis dette noen gang forsvinner. 

I dag vil jeg ikke tenke på det. Sola skinner, det blåser ute, men jeg har mer enn nok å henge fingrene i her inne. Både husarbeid, håndarbeid og matlaging.  Det er flust av ting å finne på. Så langt i dag kjennes formen bedre ut enn i går. Så jeg må satse på litt av hver ting. Ikke overdrive!! Da blir ikke morgendagen særlig tess. 

 Dino ligger ute i sola. Han storkoser seg. Jeg har hengt opp klærne som mannen hadde puttet i vaskemaskinen og satt på før han dro. Han skulle prøve å jobbe med bilen igjen i dag. Han sliter med et kne som skulle vært operert i går. Men alt sånt er satt på vent nå. Legetimen min på mandag blir pr telefon. Hva hun gjør med alle blodprøver jeg skulle tatt vet jeg ikke. Det er mulig jeg får komme ned å ta dem etter telefonsamtalen. Legehuset er vistnok stengt, men de kan ta inn til blodprøver og sånt etter avtale med legen.

Oppvasmaskinen går. Det er helt utrolig hvor mye oppvask det blir etter et par dagers kokkelering. Og det er på tide å ta støvsugeren ei runde.  Bikkjehår og hybelkaniner har kosa seg i fred noen dager. Men i dag skal de fanges og drepes. Så jeg har nok å henge fingrene i. Mer enn nok.

Men jeg skal kose meg også. Med lydbok og strikketøy. Denne hører jeg på nå: 

Den ble tilfeldig utvalgt da jeg lette etter en biografi. Er ikke spesielt interessert i Hamsun. Men jeg lærer litt av å høre på den. Historien om han og kona. Og mye om tiden på slutten av 1800-tallet og begynnelsen av 1900-tallet.  Det er det jeg syns er spennende. Men jeg har ikke vondt av å lære om Knut og Marie Hamsun heller. 

 

Nyt dagen så godt du kan😚

 

DAFFEDAG

Her har det vært en sløv dag. Dino klarte å vekke meg alt for tidlig, så jeg kom helt ut av rute.

Det ble et blogginnlegg tidlig i dag, spiste frokost, så litt på God Morgen Norge og noen nyheter mens jeg strikket litt.

Og så begynte jeg å kjenne at jeg hadde vært oppe før tidlig. Så jeg la meg ned ei stund med bok på øra….og vipps så hadde jeg sovnet.

Nå har jeg begynt å høre på en biografi om Marie Hamsun. Biografier har jeg aldri lest. Jeg har hatt lyst til det, men har alltid funnet noe annet spennende. Tenkte kanskje det var greit å prøve en biografi med lydbok. Ikke det dummeste jeg har gjort det.  Det er faktisk veldig interessant.

I dag som jeg har vært så trøtt, har humøret dalt noen hakk. Jeg begynner å bli lei av alle nyhetene på TV, kjenner at jeg må ha ei pause fra alt som skjer i hele verden. Det blir litt vel mye. Så i dag har vi bare slappet av her hjemme begge to.  Det er liksom ikke noe som flyr fra oss om dagen. Ikke kommer det noen, og ikke skal vi noen steder. I hvertfall ikke jeg. Så tid har jeg nok av. Det var greit å stenge verden ute ei stund i dag, med øretelefonene godt tredd rundt øra.

Vi har kosa oss med pavlova i dag. Jeg hadde noen eggehviter igjen i kjøleskapet etter annen kokkelering. Så nå tok jeg sjansen på å prøve meg på marengsbunn. Det gikk utrolig bra. Mannen hadde handlet ferdiglaget vaniljekrem og frosne bær til kaken for et par dager siden. Bunnen stekte jeg i går kveld.

Kaka hadde ikke helt utseende med seg…. men smaken kunne vi ikke klage på. Tok den ikke over på kakefat en gang. Det var jo bare oss to her. Nam…mmm😃

 

 

For å “pynte” litt på kaloriinntaket tidligere i dag ble det omelett og salat til kvelds. Det tok jeg ikke bilde av, men det er helt sant altså. 

Nå skal jeg finne øretelefonene mine igjen, så du får ha en god kveld😚

 

DE SISTE DAGERS STRIKKING…MED OPPSKRIFT

Med lydbok på ørene eller nyheter på TV, går strikkepinnene av seg selv. Denne sommertoppen fant jeg i bladet Familien. Et blad jeg får etter min svigermor. Bladet er fra i fjor sommer og jeg falt for toppen og oppskriften med en gang jeg så den. 

Jeg lette rundt i diverse garnposer jeg har liggende.  Og endelig kunne jeg bruke noe av det jeg hadde i en pose jeg kjøpte via Facebook for et par år siden. Dette er lin/bomull og jeg har ikke funnet noe å bruke det til tidligere.

Det var ikke den rette tykkelsen, så jeg har regnet meg frem til hvilken str jeg måtte strikke for at den skulle passe til meg. Strikket en prøvelapp, og regnet ut.

Jeg trodde det skulle holde med det ferskenfarga garnet, men etterhvert så jeg at det ville bli litt snaut.  Derfor prøver jeg med det hvite garnet i tillegg.  Har en liten plan om fargefordelingen videre på toppen.

Jeg er nysgjerrig på resultatet så jeg strikker litt hver dag.

Jeg deler oppskriften med dere. Siden den står i et blad går jeg ut i fra at det er lov.

 

Det hadde vært spennende hvis du også strikker den. 

Da vil jeg gjerne se resultatet og hvilken farge/fargekombinasjon du velger.

Ha en fin dag ❤

 

#strikketopp #strikk #strikking #sommertopp #håndarbeid

DAGENE GÅR

Dagene går, og jeg holder meg hjemme. Kun ute på butikken når jeg må. Jeg er vant til å være hjemme stort sett, så det er ikke er noe problem foreløpig. Jeg har alltid noe å finne på.

Men jeg begynner å kjenne litt på at jeg ikke bare kan sette meg i bilen og ta en tur til familie og venner. Og jeg begynner å lure på hvor lenge disse restriksjonene skal vare.

Jeg hadde tenkt til å besøke både min mor og ei venninne så fort temperaturen ble bra. Hvis vi sitter ute….med avstand, må det kunne gå an å ta en kaffekopp og en prat.

Men det er bare så vanskelig å vite om jeg er sjuk eller ikke, siden formen stadig er opp og ned. Det er jo vanlig for meg, ikke noe unormalt. Det er bare det at de siste dagene har jeg hatt mye vondt i hodet og småfeber på kvelden. Sviing i øynene, sårhet i halsen og brystet, og det værste er at jeg begynner og bli tung i pusten også. Men det er jo vår, så det kan like godt være allergi av noe slag. Noen koronatest får man vel ikke før man er halvdød. Så jeg må nok foreløpig se langt etter besøk. Ihvertfall til pusten blir lettere igjen.

Forresten har jeg legetime på mandag. Jeg trodde den ville bli avlyst jeg. Men har ikke hørt noe om det. Da er det vel meninga at jeg skal dit. Jeg tror jeg skal ringe dit i morgen å si i fra hvordan formen er. Så får de avgjøre om jeg skal møte opp eller ikke. Meninga er at jeg skal ta en masse blodprøver… og urinprøve. Og sjekke og finne ut mer om blodtrykket mitt. Det er fortsatt ikke stabilt. Så det kunne vært greit å få beholde timen. Vi får se…

Nå skal jeg finne ei ny bok å høre på fra Storytel. Jeg ble ferdig med min første lydbok tidligere i kveld. Denne her:

Den vil jeg anbefale deg å høre på, eller lese. Handlingen foregår for det meste på et mentalsykehus på 50-tallet. Det er helt forferdelig å høre/lese om hvordan det var den gangen. De fleste av oss har vel hørt historier om “sinnsykehusene” og “galehusene”  som fantes for maaange år siden.

Ønsker deg en god natt😚

 

 

#lydbok #sinnsykehus #lesetips