Enda en brøkdel er gjort.

Jaja…det er nok å ta tak i. I går dro jeg nedover til en fellesvisning på en veldig sentral leilighet i Hokksund. Der var det alt for mye folk til at det er noen vits i å vente å høre noe derfra. På Finn.no var det 122 stk som hadde lagret den som favoritt sa datteren min. Jeg får ikke opp hvor mange som har lagret de forskjellige annonsene lenger av en eller annen grunn. Det er litt dumt. Visningen varte en time, så det har nok vært mange fler der i løpet av den timen.

Jeg tror jeg rett og slett skal konsentrere meg om å tømme og vaske huset først og fremst. Det er litt av en jobb!!!

Gutta boys ble meg oppover med henger i dag. Noe ble den da fylt med. Pluss at vi fikk sett over hva som evt må males og sånt. Nå er mitt neste oppdrag og fylle det jeg kan i flytteesker og få det ut av huset. Det skal lagres hos mora mi til jeg finner meg et nytt sted å ha det i.

Jeg har ei god stund enda jeg kan bruke på det heldigvis. Jeg klarer ikke å tenke på alt på en gang jeg. Det går trill rundt i toppen. En og en ting av gangen er det noe som heter. Jeg må prøve å holde meg til det. Og sånn går nu dagan.

 

FIN KVELD TIL DEG ♥ 

Sovet som en stein, frokost ute.

I natt har jeg virkelig sovet som en stein. Kun én gang var jeg våken og dro av meg cpapen. Jeg tok den på igjen med en gang og sov videre i ett strekk i 7 timer! Kanskje ikke så rart. Jeg blir helt utslitt i kropp og sjel av alt som foregår nå, og som kommer til å foregå i lang tid fremover. Utover dagen i går satte en hodepine inn som ikke ga seg før jeg sovnet på kvelden.

I dag våknet jeg til nogenlunde vettug tid. Har sittet ute med kaffekoppen, og er stort sett ferdig med dagens funderinger. Håper jeg.

Jeg har pakket ned noen få ting til, og pusser og gnir litt på enda mer som skal i samme eske. 

Frokosten tok jeg ute i dag. Jammen er det varmt i sola til å være slutten av August. Jeg måtte inn for å ta en hvil jeg nå, etter maten. Det er kjølig og godt inne her foreløpig. 

Salatblader og tomater fra bedene mine. 

Det kom altså hele 5 stk tomater på planta jeg kjøpte i sommer. Det har kommet mye mer på de jeg har sådd selv tidliger år. Det var skuffende. Tror ikke jeg skal kjøpe planter en gang til. Det jeg har sådd tidligere er til og med bare frø fra tomater i kjøleskapet.

Det eneste jeg fikk puttet i en av blomsterpottene mine i våres var frø fra en søtpaprika. Skulle nok vært en god del tidligere ute med det også, men som du skjønner har jeg hatt en del andre ting å tenke på i år.

Det henger 4 paprikaer på planten nå. Den skulle hatt mye mer jord for lenge siden. Stakkar…den står bare i ei lita potte. Kanskje jeg rekker å fikse det før andre ting på dagsplanen står for tur. Her er hodepinen på god vei igjen. Jeg får lukke øynene ei stund.

 

HA EN FIN DAG DU DA ♥ 

Fikser litt og litt av gangen.

Jeg har vært hjemme siden fredagskveld. Kom hjem til et hus uten “mann” og hund. Deilig!

Litt uvant med en gang å ikke måtte passe på å holde dør og terassedør lukket. Men det er det  jo bare godt å slippe. Håper Esther har det bra.

I dag har oppvaskmaskinen gått den timen det var lavest strømpris. Jeg har lagt ut denne jakka på Finn.no 

Det er jeg som har brukt den.  Men den er alt for stor til meg. Det er str XL til mannfolk. Så jeg har brettet den opp på ermene med to bretter.

Nå som jeg skal inn i leilighet igjen har ikke plass til mye, hverken av klær eller andre ting. Det må reduseres en god del.

Huset her vil bli sagt opp innen den 1. September. Da har jeg 3 måneder til å finne noe i eller nærmere Hokksund.

Det blir fint og komme nærmere alle mine igjen. Jeg har snakket med et par av dem i dag. Og jeg har ordnet med enda en av alle tingene som står i kø i hodet mitt. Tror jeg skal hvile kropp og sjel ei stund nå.

DERE ANDRE FÅR HA EN FIN SØNDAG ♥ 

Mandag, tirsdag, onsdag.

Her har det ikke vært tid eller ork til å skrive på noen dager. En oppdatering kommer nå.

Mandag: Jeg reiste nedover til Hokksund for å se fotballkampen til et av barnebarna. De var flinke som bare det, men denne gangen gikk det ikke helt deres vei. Kampen endte 1-3 til bortelaget. Neste uke skal de spille i Hønefoss. Kanskje jeg blir med og ser på dem der også. 

Etter kampen reiste jeg til venninna mi, som har ferie denne uka. Der ble plommekaka godkjent med is til. Timene gikk fort da vi ble opptatt med skravling. Jeg var ikke borte hos mora mi før i ett-tida på natta. Og klokka ble to  før vi fikk lagt oss her.

Tirsdag: Trøtt og sliten etter en lang mandag. Pluss at jeg gruet meg veldig til en telefon jeg hadde bestemt meg for å ta den dagen. Jeg klarte å ta den, og det gikk veldig bra heldigvis.

Etter det var det klippetime som sto for tur. Jeg hadde fått gavekort og time av mora mi. Gjett om det var godt å få bort luggen som har vokst fritt det siste halve året. 10 cm ble tatt av lengden bak også. Så nå kan jeg vente ei god stund før jeg trenger en ny time.

Onsdag: Broder’n ville på Harrytur og jeg bestemte meg for å bli med. Vi droppet Nordbysenteret og handlet på Svinesund i stedet. Der kan jeg nesten ikke huske når jeg var sist. Jeg hadde ikke sjans til å kjenne igjen noe som helst der. Det var han som kjørte så jeg kom helt ut av kurs før Oslofjordtunellen.

Da vi nærmet oss Sverige og jeg lurte på hvor i all verden vi hadde kjørt siden vi ikke hadde vært igjennom den tunellen, fikk jeg høre at joda, den hadde vi kjørt igjennom for lengst. Jeg påsto at det hadde i hvertfall IKKE jeg gjort. Jeg hadde nemlig ikke sett noen tunell i det hele tatt. Og da fikk jeg jammen høre at vi hadde kjørt igjennom flere tuneller ???? Javel??

Vi kom da til Svinesund og Strømstad etterhvert.

I Strømstad var vi i en Asiabutkk og handlet litt aller først. Deretter ble vi enige om og droppe Nordbysenteret og gå for Svinesund i stedet.

Det første vi gjorde der var å spise Asiatisk buffé. Der var det mye godt der! 

 

Her er min førte porsjon.

Etterpå tok jeg en porsjon med litt forskjellig kylling med tilbehør. Vi måtte jo smake på mest mulig av det som fantes der. Jeg var ikke sulten til kvelds engang etter all den maten der.

Og SÅ var vi klare til skikkelig shopping. Vi trålet oss igjen to matbutikker før vi var førnøyd. Da hadde vi funnet det vi skulle ha, og litt til. 

Ikke var vi så innmari seint tilbake i Hokksund igjen heller. Så det ble en helt grei tur.

Det kjennes i dag at det ble nok en lang dag. Det var jeg klar over, jeg har innsett at sånn er det bare. Det er slettes ikke værst at jeg har klart to såpass lenge dager i løpet av under ei uke. 

Det er varmt i dag også her hos oss, så det blir ikke mye utskeielser å skryte av denne dagen.

 

HA EN FIN DAG HVA ENN DU BRUKER DEN TIL ♥ 

Tordenskrall og regnbue.

Tidlig i kveld lå jeg og leste og holdt på og sovne fra boka mi. Da kom det et laaaangt tordenskrall. Jeg er ikke redd lyn og torden. Ikke før det nesten kommer inn døra. Jeg sitter gjerne ute og ser på når det lyner jeg.

Normalt er de fleste hunder redd tordenskrall. Men Esther…. hun lå like rolig i den andre sofaen og slappet av. Tror ikke hun leet på et øre engang. Det kom noen få dunder og brak til og så var det over.

Jeg gikk en tur ut for å se. Det hadde høljet skikkelig ned ei stund før tordenværet kom. Jeg hørte at det plasket ned på taket.

Det var bare dumt å sovne da det begynte å bli såpass sent, det var smartere å finne på noe annet. Esther ble med ut hun også. Og se på den fine regnbuen som hadde dukket opp. Esther sto og kikket på den like mye som jeg gjorde. 

 

Det tok ikke så lange stunda før det svarte uværet forsvant og sola tok over igjen. For å holde meg våken til leggetid tok jeg med Esther i bilen og kjørte bort til stedet vi gikk tur for et par dager siden. Der gikk vi i den andre retningen i kveld. Den veien har jeg gått en gang før, så jeg vet hvordan og hvor veien går.

Det går an å gå ei bra runde der, men det veit jeg at jeg ikke hadde klart med den formen jeg er i nå. Derfor gikk vi bare en halv km bortover før vi snudde og gikk tilbake til bilen.

Det holdt i massevis. Jeg syns vi hadde et greit tempo, og innen vi var tilbake ved bilen var jeg kvalm, svimmel og gjennomsvett.

Vi gjennomførte en kveldtur i hvertfall. Og nå skal vi sove godt i natt begge to. Esther er verdens beste samboer og turvenn. Det kommer til å bli rart å ikke ha henne med da jeg flytter.

HA EN GOD NATT ♥ 

Enda ei plommekake.

I dag slang jeg sammen enda ei plommekake Det blir visst aldri tomt for plommer.

Jeg hadde med meg en del hjem i en brødpose forrige lørdag. Tenkte jeg ville klare å spise dem opp. Men det har jeg ikke gjort. Så i dag ble noen av dem brukt i ei plommekake. 

Oppskriften finner du HER.

Enda har jeg igjen nok til et syltetøyglass eller to. Jeg får koke det også, mens jeg er i gang. Aner ikke om plommesyltetøy er godt, men det finner jeg ut av etterpå.

I morgen har jeg to avtaler. Først skal jeg ned til Hokksund for å se på et av barnebarna spiller fotballkamp. Det er gøy.

Og da jeg snakket med venninna mi her en kveld i telefonen, avtalte vi at jeg skal komme bort til henne da kampen er slutt. Hun bor i Vestfossen. Ikke mer enn 10 minutter med bil.

Da skal hun få smake på plommekake og is. Jeg tar med meg litt av kaka og kjøper is på vei bort til henne. En kaffekopp attåt så blir det skikkelig kaffeslaberas.

Jeg skal smake en bit av kaka i dag også jeg. Må jo det da den er helt nybakt, selv om den holder seg like god i noen dager.

Jeg blir noen dager i Hokksund denne gangen også. Jeg har nemlig fått gavekort hos frisøren av mora mi. Jeg skal dit på tirsdag å få klippet meg. Det var vel snilt gjort!?

Jeg gleder meg til det. Frisøren min har vært i barselpermisjon ei stund, så jeg har ikke vært der på et halvt år.

Jeg får koke syltetøy av resten av plommene her jeg nå.

 

KOS DEG MED SØNDAGEN ♥ 

Frokost halv to.

Nå er jeg nettopp ferdig med frokosten min,  og Esther spiser sin ute hører jeg. Bilde ble ikke tatt. Jeg var alt for sulten til å tenke på det. Det var fire timer siden siden jeg våknet, og da er det lov å bli skrubbsulten.

Solliv ga meg inspirasjonen til frokosten. Hun skulle ha eggehakk med masse gressløk. Dermed ble det omsider eggehakk på meg også i dag.

Jeg byttet ut gressløken med noen asparges jeg hadde igjen i en boks i kjøleskapet, en halv chili og noen falukorvbiter. Kjekt å få brukt noe av maten som allerede er åpnet. Bare krotet alt sammen i panna som eggerøre, og spiste det på hamburgerbrød med smør. Det ble en god frokost.

Vaskemaskinen har gjort seg ferdig mens jeg leste ut de siste sidene i boka mi i sta. Jeg klarte ikke å holde øynene oppe lenge nok til å få meg med slutten i går kveld.

Sola skinner og varmer i dag også. Jeg har sittet ute og stekt beina mens jeg drakk kaffekoppen min i tidligere i dag. Nå er jeg klar for å være inne ei stund.

Jeg får henge opp klærne først  og se hva resten av dagen bringer. 

 

HA EN FIN LØRDAG ♥ 

Butikktur og skogstur.

I går datt humøret mitt ganske merkbart nedover utover dagen. Plutselig var det alt for mye å tenke på på en gang. Da pleier jeg ikke å ville se noen eller prate med noen. Men da min venninne ringte i kveldinga tok jeg telefonen likevel.

Det var ikke så dumt, for vi ble sittende å prate i over to timer. Etterpå var jeg ikke fullt så oppgitt, og ble sittende se på flere tv-opptak utover natta. Tilogmed partilederdebatten.

Jeg blåste i butikktur og alt i går. Jeg kom ikke til å sulte ihjel innen i dag uansett. Og det var  helt riktig ….jeg våknet i dag også. Litt senere enn jeg har gjort i det siste, men helt greit.

Temperaturen ute på formiddagen i dag var god. Det ble kaffekopp og funderinger ute på terassen.

Jeg bestemte meg for å ta turen til butikken før alle hytteeierne her oppe kom for å ta helgehandelen sin. OG jeg ville ta med Esther og gå en tur med henne samtidig.

Jeg har ikke kommet meg ut på tur siden jeg kom hjem på lørdagskvelden. Tror jeg brukte meg helt opp i varmen da jeg var i Hokksund hele forrige uke. Jeg finner ingen energi nå om dagen.

I dag tok jeg meg sammen og gjorde meg klar til å dra med det samme jeg var ferdig med kaffekoppen. Hundebånd, hundeposer, og bæreposer(gjenbruk vettu)til maten ble pakket  i bilen sammen med en pose søppel som skulle i dunken borte ved veien. Den husket jeg heldigvis og stoppe å kaste på vei bortover. For innen vi dro begynte det å bli en del varmere ute. Det hadde nok ikke blitt mye til godlukt i bilen hvis jeg hadde glemt den.

Alle vinduene i bilen sto på gløtt for Esther mens jeg var inne å raidet butikken for 10-kroners tilbud, og andre tilbud. Nå har jeg middagsmenyen klar for i dag, lørdag, og søndag. På mandag skal jeg nedover til Hokksund et par dager igjen.

Jeg gikk inne i butikken med jakke på. Det ble alt for varmt, så jeg begynte å bli kvalm mens jeg sto der og pakket ned alle varene.

Ut i bilen med alt sammen og av med jakka. Der ble jeg sittende ei stund for å komme til hektene igjen. Det fristet absolutt ikke å gå tur i den varmen som da var kommet. Men jeg hadde jo bestemt meg for at det var det jeg skulle. Butikktur og gåtur.

Det ble ikke til at jeg gikk der jeg hadde tenkt å gå, der ville sola stå rett på hele veien. Jeg orket ikke tanken engang. Så jeg startet bilen og begynte på hjemturen. DA slo samvittighet til. Jeg MÅTTE gå en tur med Esther siden jeg hadde tatt henne med i bilen.

Jeg visste om et sted på hjemveien som det muligens ville være litt skygge fra skogen. Det fikk bli der. Jeg fikk i det minste parkert bilen i skyggen. Så ikke maten skulle bli ødelagt mens vi gikk en liten tur.

På med Strava appen og vi var klare.

Vi begynte på en grusvei, og fortsatte inn på en traktorvei. Esther var storfornøyd, hun løp hit og dit for å snuse etter godlukter. Hun fant noen her og der, og da var det bare å stoppe og vente til lukta var ferdig sjekket ut. 

Jeg kan ikke skryte av lange turen. Det ble bare en god km denne gangen også.

Når man ser sånn ut da man endelig har fått satt seg i bilen igjen, tror jeg det var langt nok i varmen jeg. Rød i fleisen fra panna og ned, under håret som muligens skal få vokse seg grått over det hele fremover. 

Det dugger på brilleglassa tilogmed.

Vi gjorde det! Vi gikk en liten tur! Og vi er like fornøyde her begge to.

 

HA EN FIN HELG ♥ 

Jeg handlet i en Asia-butikk / Sterk suppe.

En av de siste dagene jeg var i Hokksund fikk jeg bli med gutta boys til en Asia-butikk på Åssiden i Drammen. Eldstemann har jo Thailandsk kone, så de er mye der og handler. Det var faktisk første gang jeg var med dit. Men det blir ikke den siste. Der var det mye spennende.

Jeg har jo sett en del av tingene på kjøkkenet hjemme hos min mor. Bl.a forskjellige pakker med nudler. Eldstemann tar seg ofte en pakke med det når han er småsulten, eller har dårlig tid. Derfor tok jeg med noen forskjellige pakker med det jeg også. For å finne ut hvem jeg syns er best. 

Fish sauce måtte jeg selvfølgelig ha. Det bruker de mye av. En liten dert oppi mye av det de lager. Panang curry paste anbefalte sønnen  også. Bare ha en ts ca for å få ekstra smak på enkelte retter. Jeg må høre litt nærmere med svigerdatter’n hva som passer til hva. En pk. glassnudler ble med også, pluss en halv kilo kyllinglever og kokosmelk. 

Pakken foran på bildet er et slags frityrmel. Jeg har lyst til å prøve det på noe av kyllingleveren og fritere den. Det kan bli spennende. Jeg syns okselever er godt, men det er helt sikkert en annen smak på denne her.

I går smakte jeg på den røde pakken med nudler. Det var både krydderposer og en pose med olje i pakken. Akkurat som i de Norske pakkene. Jeg brukte alt sammen. Kokte det i litt vann sammen med et par baconpølser som var igjen i pølsepakka fra mandagsmiddagen og paprika og vårløk. Det var det jeg hadde i kjøleskapet denne gangen. Ikke helt Asiatisk med baconpølser antageligvis, men det fikk gå.

Jeg rigget meg til ved bordet i stua. Smakte veldig forsiktig på litt av nudlene og en pølsebit. Jøssda, slettes ikke værst. Mye god smak. Litt mer kjekkas tok jeg ei god skje med suppekraft også. DA ble gluggene store!! Det var STERKT!! Det brant på leppene, nedover hele halsen og langt ned i magen.

Etter å ha fått igjen pusten prøvde jeg litt til. Mye mer forsiktig denne gangen. Passet på å få med litt av hvert på hver skje, og ikke sluke alt på en gang. Det gikk mye bedre gitt. Jeg klarte å få i meg hele porsjonen. Jeg skal innrømme at det brant godt på leppene ei stund etterpå. Men det var det verdt.

Jeg var spent på hvordan magen ville reagere etter det sterke måltidet. Den sa i fra etter ei lita stund, og jeg var redd jeg hadde gjort noe dumt. Men så gikk det over av seg selv igjen og alt var helt greit.

Neste gang skal jeg prøve en av de andre pakkene. Og da skal jeg spise forsiktig helt fra første skje.

Her skinner sola og det er godt å varmt i dag også. Ha en fin dag ♥ 

MINE SISTE SOMMERDAGER I SIGDAL.

Her er jeg igjen etter at knotten har roet ned noen hakk. Det er ikke bare i hodet det har kokt. Det har vært uutholdelig varm i mange dager nå. På det værste i går var det 27 grader inne i stua. Det var absolutt nok bare å sette seg i bilen for å reise bort å handle inn påfyll til kjøleskapet.

Jeg var gjennomsvett da jeg kom tilbake. Middagen ble gjort så enkel som å steike baconpølser noen minutter på ovnen, og deretter spist med pølsebrød, rå løk og ketchup. Helt toppers middag i varmen. Det er ikke akkurat over grytene det frister mest å holde på i en sånn temperatur.

Da både Esther og jeg hadde spist fant jeg boka mi og sofaen, mens Esther la seg i skyggen under stabburet.

Klokka åtte på kvelden var sola borte bak trærne og det ble en mye mer behagelig temperatur. I hvertfall ute. Da gikk det tilogmed an å bevege seg litt, så jeg var borte i et av rommene i uthuset for å se hva jeg evt. kunne få inn i bilen av det som skal bli med meg til mitt nye hjem.

Jeg klarte å få fra hverandre minidrivhuset mitt og fikk trykket det sammen i bagasjerommet. Og jeg bestemte meg for flere ting jeg skal ha med som jeg håper får plass i garasjen til min mor over vinteren. Noe av det kan jeg få plass til i baksetet og resten får gutta boys hente med henger.

Deretter ble det kveldsmat på terassen. Det var blitt en helt perfekt temperatur, så der ble Esher og jeg sittende til det ble stapp mørkt. Jeg ventet på styrtregnet og tordenværet som var meldt, mens jeg fikk jeg luftet hodet ei stund i stillheten. Noe som trengtes.

Siden det var så godt å sitte der ute hadde jeg ikke lyst til å gå inn å legge meg, selv om jeg begynte å bli passe sigen. Jeg tenkte kanskje dette var min siste sommerkveld i Sigdal. Den ville jeg utnytte.

Så der satt vi…Esther og jeg. Hun i stolen med pledd og greier under seg og jeg med boka mi som jeg etterhvert fant frem. Jeg klarte å lese ei stund i skjæret fra ei utelampe.

 

Regnet ble det ikke noe av mens vi satt der, men litt bulder og brak hørte jeg langt i det fjerne. 

 

Da jeg våknet i dag hørte jeg fortsatt bulder og brak, og nå regner det som bare det. Det er helt grått ute, men kjempegod temperatur. Kan hende det blir enda en sommerkveld ute på terassen her da, før jeg flytter for godt.

 

JEG SKAL HA EN FIN DAG. ØNSKER DEG DET SAMME ♥