Så ble det noe av stoffet mitt

I går ble jeg ferdig med sy prosjektet mitt. Det ble en topp i stedet for kjole. Jeg gjorde om litt på mønsteret.

Symaskinen min begynner å bli gammel og jeg har ikke brukt den på veldig lenge, så den tugget og sydde ujevnt flere ganger. Tror jeg skal spandere på meg en ny ganske snart. Nå som jeg har fått meg et eget hobbyrom kan det hende den vil bli mer brukt.

I går kveld var jeg så heldig å få tak i en brukt skredderbyste også. Jeg ble  glad. Jeg fikk den for 300,- og da jeg Google den kostet den over 3000 ,- !!!!

Den er mindre enn meg på målene, men det hjelper uansett å få hengt prosjektet opp på den for å se sånn nogenlunde hvordan resultatet vil bli.

På hobbyrommet er det er helt  klesskap som jeg kan bruke til stoffer og mønster. Så nå kan jeg endelig begynner å samle litt.

Jeg kribler i hele meg etter å reise til stoff&stil. Og bruke all den tiden jeg vil til å kikke og drømme meg bort i alt de har av stoffer og tilbehør. Jeg håper å få det til en dag denne uka.

Gleder meg 😊😊

 

#søm #hjemmesydd #syprosjekt #stoff&stil #hobbyrom 

Søndag og syk.

Et syteinnlegg. 

I går hadde vi masse besøk. 

Først datter til samboer med kjæreste.  Det var hyggelig det.  Vi hadde ikke hilst på den nye kjæresten tidligere.  Men det gikk helt problemfritt.  Praten gikk i 100. Spesielt på de 2 karene. Så tiden gikk fort. 

Servering: skillingsboller.  

 

Jeg fikk satt deigen en gang på formiddagen, mens min kjære tok en dubb i godstolen. Han hadde som vanlig vært oppe siden 3-4 tida på natta.  Jeg fikk i nogenlunde stillhet ryddet litt også. Og jeg rakk såvidt å sy et par sømmer på mitt siste prosjekt. En topp til meg selv.

Besøket kom en gang utpå ettermiddagen. Vi var ganske så sultne begge to, da ingen av oss hadde spist siden frokost. 

Første runde med kaker ble servert. Vi tok for oss alle mann, så da mitt neste besøk kom. Ei venninne og jobb kollega var det akkurat passe mange igjen til ei ny runde med kaker. Pluss at jeg utpå kvelden kom på at jeg hadde en halv pose potetskruer i skapet. 

Ingen av de hadde vært hos oss tidligere.  Så det var riktig så koselig. Vi fikk vist frem vårt nye hjem og hadde det bare hyggelig. 

Det som nok ble litt feil for meg var at jeg ikke spiste annet enn kaker etter frokost.  Og at jeg blir litt ør og tommelomsk av besøk så lang tid av gangen. Så da siste besøke reiste ved 22 tida var jeg helt svimmel og skjelven av for mye prating og for lite “normal” mat. ( Vi har ikke butikken rett over gata kenger) så det ble liksom bare å lage noe av det jeg hadde her. Og da  ble søt gjærbakst . Gjær til søt bakst var det eneste jeg fant.  Ellers var planen og lage rundstykker.  Men, men . Kaker er godt det også. Bare ikke i så store mengder. For jeg tok  de to siste før jeg sovnet i går kveld.  Noe jeg angrer på enda. De kom nemlig opp igjen i natt og jeg er fortsatt ikke helt i form. Mulig det har med halsbrannen jeg ofte får på natta. Jeg har litt plunder med å holde maten nede over natta hvis jeg spiser rett før jeg legger meg. Vet ikke. Opp igjen kom det ihvertfall.

Nå skal jeg ligge her på sofaen og pleie kvalmen, så lenge min kjære og Dino er ute å trener harejakt.

Vet ikke helt om  jeg skal tørre å prøve meg på et par skiver til frokost.  Det er vel det jeg burde gjøre kanskje. Få i meg noe annet enn kaker.

I dag venter jeg besøk av min mor. Og i morra av ihvertfall en av sønnene mine. Kanskje de kommer begge to.  Jeg har nemlig bursdag i morra. Dattera mi kunne ikke før lenger ut i uka. Hun var opptatt med jobbehelg og i morra var det fotballkamp på en av ungene.

Så det blir plutselig masse besøk over flere dager. Ingenting galt med det altså. Det er bare koselig. Det er bare det at jeg har litt plunder med å holde det gående en hel dag av gangen  uten en en strekk på sofaen i løpet av dagen.  Regner med at det har noe med medisinene mine å gjøre. Det er litt synd. Men jeg får fortsette å ta de til jeg har pratet med min egen lege om ei uke.

Ha en fin Søndag alle der ute😊

#bipolar #psykiskhelse #mentalhelse #utfordringer #reflux #halsbrann #besøk #ikkeiform

SURRET LAMMESTEK

I dag ble det surret lammestek til middag. Med grønnsaker, poteter og fløtesaus. Kjøpte ca 1 kg ferdig surret stek til halv pris i går. Og da måtte vi jo ha den til middag i dag .

Det du trenger er:

1 surret lammestek 

3 gulrøtter 

1/2 brokkoli 

4 hvitløksfedd

tørket rosmarin, salt og pepper

Gnå inn steken med salt, pepper og rosmarin.

Brun den på alle kanter i stekepanna og legg den deretter over i en ildfast form sammen med grønnsakene og hvitløksbåtene. 

Hell over stekesjyen pluss litt ekstra vann.

Stekes i ovnen på 125° i ca 2 timer. Jeg tok den ut da steketermometeret viste 65° og lot den hvile i stekefolie mens jeg laget sausen.

Til saus trenger du:

Stekekraften fra den ildfaste formen.  Ca 4-5 dl og de 4 hvitløksbåtene

ca 1-2 dl kremfløte 

salt, pepper, rosmarin og  en 1/2 terning kjøttbuljong.  

4 ss maisenna til brun saus.

Kok opp kraften med fløten i. Knus hvitløksbåtene og ha de i.Smak til med salt , pepper og rosmarin. La det koke noen få minutter og tilsett 4 ss maisenna. La det koke til det blir en tykk og god saus.

Server med kokte poteter.  Vel bekomme 😊

 

#lammestek #middagstips #godtno #instafood #matprat #middag #dinner 

EN SOMMER ER OVER.

Så var denne sommeren over. Alt på campingen ble pakket sammen på søndag. 

Det har skjedd mye denne sommeren. Leiligheten min er solgt. Venter bare på klarsignal til å overlevere nøkkelen. I borettslag må ny eier godkjennes før han kan overta. 

Vi har begynt å planlegge bryllupet som blir 23.juni neste sommer. Lokalet er i orden og jeg fikk mld om at vi kan få maten fra der vi ville også. Det blir hjortegryte fra Krøderen kro. Vi hadde med den yngste sønnen min på middag der en dag. Han skulle få smake på menyen vi hadde lyst til å ha. Og den ble godkjent med en gang. Forrett og dessert får vi finne ut av senere.

Lokalet har jeg bare sett utvendig, så vi burde vel snart ta en tur for å se hvordan det er innvendig også. Det er ihvertfall veldig fint ute der. 

Jeg leser en del på bryllupssider på facebook. Og der ser det ut til at de fleste skal ha en fotograf som følger brudeparet hele dagen. Det høres veldig dyrt ut. Og de får opp til 1000 bilder. Det har vi ikke behov for. Så min kjære har spurt broren sin om han kan knipse noen bryllupsbilder av oss. Han har ordentlig kamera og er flink til å ta bilder. Jeg tror det kan bli fine bilder i uteområdet ved lokalet vi skal ha. Så da er også fotograf i boks.

Vi har jo også fått valp i sommer. Nå er han 6 mndr og begynner å bli litt roligere. Det er nesten som og ha småunger igjen. Han må følges med hele tida, hvis ikke blir det som er innen rekkevidde tygt på.

Nå har han og min kjære begynt å være på skauen noen timer annenhver dag… lenge før jeg har stått opp. De trener på å finne hare.  Og det merkes godt på han at han får brukt noe av energien sin. 

Her har den lille terroristen tatt seg en god blund i pleddet til “mor”

I dag hadde jeg en plan om å være med, men jeg prøvde å stå opp og ble helt kvalm. Så jeg fikk tillatelse til å være hjemme og sove meg ferdig istedet. Det har skjedd litt mye i helga. Og humøret og energien er ikke på topp. I tillegg til litt mye gjøremål har hodet jobbet på høygir med smarte idéer på natta.

Nå sitter jeg ute og drikker kaffe og prøver å våkne. Jeg må prøve å få gjort noe inne her i dag. Det er fortsatt masse pappesker igjen å tømme. Jeg tar bare litt og litt.  Så kommer jeg vel i mål en gang. 

Nå har jeg 2 ukers ferie for å bli med litt på jakt. Kanskje vi skal ta en tur med til Valdres med ei lånt vogn noen dager.

Har man en jeger til kavaler må man vel bli med noen ganger. Jeg syns jo det er koselig på skauen. Med bål, kaffe og mat. Det er bare så inn i hampen vanskelig og stå opp så grytidlig. 

 

#bipolar #psykiskhelse #bryllupsplaner #sliten #ferie #jakt 

Lettvin middag i dag. Lengter etter sofahvil.

Nå er middagen klar. Den må stå å holde litt på varmen til plenen er ferdig klippet ute.

En helt vanlig gammeldags potetmiddag med kjøttpølser brun saus og grønnsaker.  Det var ting jeg hadde i kjøleskapet. Så det var greit å ta det idag.

Jeg er litt gåen i hodet i dag. Venter bare på å få i meg middagen . Så jeg kan få tatt en hvil på sofaen. Jeg ble vekket litt tidlig av Dino som sto og peip i buret sitt siden “far” hadde reist avgårde uten ham.

Men det var nok på høy tid å stå opp uansett . Vi ventet mine nye svigerforeldre innom i dag. Og de kom litt tidligere enn jeg hadde ventet.  

Det gikk da bra det også. Hadde jo litt kringle i fryseren fra onsdagens bakst. Det er koselig med besøk, men jeg kjenner det på kroppen etterpå. 

Håpen min kjære tar en hvil med meg etter middagen.  Han pleier det.

Så er vi litt mer opplagtenn igjen etterpå.

Ha en fin fredag.

#bipolar #psykiskhelse #sliten #middagstips  #rasktoggodt 

Det har vært noen dager med tankekjør.

Nå har det gått trill rundt i hodet noen dager.  Eller spesielt mye da jeg skal prøve å sove på kvelden. Alt for mange idéer som tomler rundt. Planlegger bordpynt til bryllupet.  Der har jeg begynt å prøve meg litt frem. …Så er det ei ny seng vi har henta. Den ser jeg for meg sengeteppe og puter jeg har lyst til å sy. Masse bilder i hodet. Eplesyltetøy har jeg laget. Skulle lage eplekake også.  Men finner ikke mixeren min i flyttelasset. Så da ble det ei kringle i stedet.  Fylt med eplesyltetøyet.

Den ble ikke værst. Puttet litt av den i fryseren, så har jeg litt til vi får besøk i morgen. 

Jeg klør i fingrene etter å ta en tur til stoff&stil. Men der går jeg helt amok og trenger nesten en hel dag.  Hodet går på høygir av alt det går an å få laget av det de har der. I går klarte jeg ikke å vente lenger, så jeg gikk inn på siden deres på nettet. Der bestilte jeg er par meter med billig stoff og et kjolemønster.  

Det blir jo spennende å se om det blir noe ut av det da. Jeg har litt stoff her fra før også. Som foreløpig bare har laget hodebry med alt det kunne blitt.

Så har vi jo fortsatt alt som skal gjøres her hjemme da. Med flyttingen. Det er fortsatt en hel masse pappesker her som skal pakkes ut og plasseres både her og der. Jeg prøver å ta litt hver dag. 

I går fikk vi opp ei lampe på kjøkkenet.  Kjøpt billig på kjøp/salg gruppe på Facebook. 

Det ble så koselig😊

I ettermiddag skal vi hente en brukt salong til den andre stua vi har her.  500,- må vi gi for den. Jeg bare elsker å finne ting på kjøp/salg gruppene. Da blir det helt vårt eget preg på hjemmet vårt. Vi finner ting og setter det sammen sånn vi vil ha det. 

Det blir så bra her etterhvert. Men det hadde vært godt og slippe alle de fankern’s glupe idéene som maler rundt i toppetasjen hele tiden. Det eneste som kommer ut av det er at jeg blir så sliten i hodet at jeg ender opp på sofaen helt oppgitt og får ikke begynt på noe av det. Jeg finner jo aldri ut hvor og hva jeg skal begynne med!!🤐

 

#bipolar #psykiskhelse #mentalhelse #utfordringer #tankekjør #sliten #formangeideer #brukthandel #secondhand #innredning #kringle 

DATO OG LOKALE TIL BRYLLUPET VÅRT ER I ORDEN.

Nå er det ei hel uke siden jeg har oppdatert her inne ser jeg. Og det kommer av at hodet mitt er fullt av planer til bryllupet vårt til sommeren.

Nå er det endelig avgjort at det fra 1. Januar 2018 er kommunene selv som skal ta seg av borgelige vielser. Vi har venta og venta på hva det skulle bli til , så vi kunne få booket dato. 

Jeg ringte kommunen vi nettopp har flyttet til og fikk prate med en kjempekoselig kvinnelig ordfører. Hun var helt overveldet og glad for å kunne stå for vielseseremonien. Og datoen vi ønsket oss satte hun inn i kalenderen sin med en gang. Selv om det var en Lørdag.  Vi ønsket oss nemlig 23.juni.  Litt fordi tallet 23 betyr noe for oss. Og samtidig er det jo midtsommer.

2 dager etter at datoen var satt sendte jeg en mail ang det lokalet vi ønsket oss. Og jammen gikk det i boks også. 

Så nå holder hodet mitt på å gå litt i spinn med masse ideer om hva slags tema vi skal ha.  Planen er å prøve å mikse Bjørn-Erik’s sans for jordfarger og skog. Og mine yndligsfarger som er lilla/rosa og ” bling”

Her ser dere hva jeg sitter og prøver meg frem med.

Duker har jeg fått tak i brukte. Akkurat sånne jeg så for meg. Og jeg har vært og kjøpt en sprayboks med lilla farge , hampetau og litt “bling” . Prøver meg litt frem. Det begynner å ligne det jeg ser for meg.  Men det mangler fortsatt en god del stæsj. B.l. a runde speilfat og små boller med vann og t-lys. Og det er ikke riktig blomst som står i vssen heller. Ser for meg hvite roser. Enten bare 1 i hver eller muligens 3 stk i hver. Jeg kommer med nytt bilde da jeg får tak i det jeg vil ha😊

Dette er spennende.  

Og innimellom jobber jeg litt ,og prøver å rydde ut av bittelitt i flyttelasset her hver dag jeg orker.

#bryllup #planlegging #bordpynt #bryllupsforberedelser  #fargetema #fargetemaibryllup 

 

 

Søndagstur

I går tok vi en kjøretur igjen. Det er noe jeg aldri har pleid og gjort før. Men med ny samboer som tydeligvis elsker å kjøre rundt, har jeg begynt og synes det er ålreit. Det er mange fine plasser å se. Og en annen ting er at jeg slipper å kjøre. Det tar han seg av. Jeg har nemlig alltid vært sjåføren i huset tidligere, og nå ser jeg jo litt rundt meg jeg også, da jeg er passasjer. Det er noe helt annet gitt.

Her er et par bilder fra Lauvnesvannet i Sigdal. Der er det helt fantastisk i solnedgangen. Jeg har ikke fått sett den skikkelig ennå, men Bjørn-Erik har snakket om den plassen siden vi ble sammen i fjor. Nå har vi vært der et par ganger, men vi har ikke truffet helt på solnedgangen uten skyer på himmelen.

Vi skal nok få med oss en skikkelig solnedgang der en dag, for nå bor vi ikke langt unna.

Vi hadde med valpen Dino også. Det var litt p.g.a han at vi tok turen i går. Han trenger absolutt og fly litt i skauen. Han har litt vel mye ubrukt energi på lager. Vi stoppet et sted på veien hvor det sto et skilt med krigsminner på. Der hadde ingen av oss vært før, så vi tok en tur til fots innover i skauen for å se hva det var. Jeg har en app på tlf min som viser hvor jeg har gått og hvor langt jeg har gått. Den er fin å sette på da vi går, så kan vi se nøyaktig hvor vi har vært på kartet etterpå. Spennende.

Denne gangen ble det ikke mer enn 1,2 km. Men det var veldig bratt og kronglete enkelte stedet,så det holdt i massevis for meg. Med dårlig pust og proteser i begge knærne. 

Vi skulle se etter et sted hvor nordmenn gjemte seg under krigen. det var dritbratt og komme frem der. Så de var nok ganske godt gjemt der under trærne  langs den bratte fjellskråningen. Stakkars folk. Så redde de må ha vært, men samtidig så tøffe.

 

Det var masse blåbær og tyttebær langs stien vi gikk, men jeg manglet selvfølelig noe å  plukke i. Det må jeg huske å ta med på neste tur.

 

Endelig hjemme igjen måtte jeg bare knipse et bilde av en av de fine buskene vi har i den nye hagen vår.

Her er det så stille, fredelig og godt.

Jeg er glad jeg ikke levde under krigen. 

 

#psykiskhelse #søndagstur #sigdal #norsknatur #krigsminner 

 

 

 

 

 

 

TOK MEG SELV I Å PLYSTRE OG SYNGE TIL FROKOSTFORBEREDELSEN I DAG

 

I dag er vist humøret litt bedre. Litt mer pågangsmot kjennes det ut som. Jeg tok meg nemlig i å plystre og tralle litt for meg selv mens jeg lagde ostesmørbrød til frokost . ( klokka halv to) men for oss ble det frokosten i dag.

Det smakte godt 🙂 Og imens smørbrødene sto i ovnen,rakk jeg og tømme en av de 100 flytteeskene som står overalt her. Godt med hver minste ting man får gjort.Planen er og få tømt minst 2 esker til i dag, og flytte på plass et møbel eller 2. Jeg kan ikke sette meg alt for store mål hver dag. Det ender alltid med at jeg ikke klarer det. Og da blir jeg litt skuffa over meg selv. Da er det bedre med litt mindre på dagslista og komme i mål.

Nå er ihvertfall alt klart i leiligheten. Regner med å overrekke nøkkelen i løpet av uka som kommer. Vi klarte med god hjelp og tømme resten på onsdag og all vasking ble tatt på torsdag. Det er bare sååå deilig å våre ferdig med det. Så da kan vi ta det litt mer med ro, og rydde på plass ting her i eget tempo. 

I går var jeg på jobb fra 7-14, og etterpå reiste vi avgårde og kjøpte en sitteklipper til plenen her. Det trengs vist ,for her er det mye plen.

Min flinke samboer sitter og kjører den rundt på plenen nå. Jeg må jo prøve den snart jeg også, men jeg tror han skal få kjøre den inn skikkelig først.

Da skal jeg ta en halv kaffekopp til her .og så skal jeg tømme en eske til.

Ha en fin Søndag.

 

#bipolar #psykiskhelse #flytting #sliten #frokost #varmmat #ostesmørbrød