Søndagstur

I går tok vi en kjøretur igjen. Det er noe jeg aldri har pleid og gjort før. Men med ny samboer som tydeligvis elsker å kjøre rundt, har jeg begynt og synes det er ålreit. Det er mange fine plasser å se. Og en annen ting er at jeg slipper å kjøre. Det tar han seg av. Jeg har nemlig alltid vært sjåføren i huset tidligere, og nå ser jeg jo litt rundt meg jeg også, da jeg er passasjer. Det er noe helt annet gitt.

Her er et par bilder fra Lauvnesvannet i Sigdal. Der er det helt fantastisk i solnedgangen. Jeg har ikke fått sett den skikkelig ennå, men Bjørn-Erik har snakket om den plassen siden vi ble sammen i fjor. Nå har vi vært der et par ganger, men vi har ikke truffet helt på solnedgangen uten skyer på himmelen.

Vi skal nok få med oss en skikkelig solnedgang der en dag, for nå bor vi ikke langt unna.

Vi hadde med valpen Dino også. Det var litt p.g.a han at vi tok turen i går. Han trenger absolutt og fly litt i skauen. Han har litt vel mye ubrukt energi på lager. Vi stoppet et sted på veien hvor det sto et skilt med krigsminner på. Der hadde ingen av oss vært før, så vi tok en tur til fots innover i skauen for å se hva det var. Jeg har en app på tlf min som viser hvor jeg har gått og hvor langt jeg har gått. Den er fin å sette på da vi går, så kan vi se nøyaktig hvor vi har vært på kartet etterpå. Spennende.

Denne gangen ble det ikke mer enn 1,2 km. Men det var veldig bratt og kronglete enkelte stedet,så det holdt i massevis for meg. Med dårlig pust og proteser i begge knærne. 

Vi skulle se etter et sted hvor nordmenn gjemte seg under krigen. det var dritbratt og komme frem der. Så de var nok ganske godt gjemt der under trærne  langs den bratte fjellskråningen. Stakkars folk. Så redde de må ha vært, men samtidig så tøffe.

 

Det var masse blåbær og tyttebær langs stien vi gikk, men jeg manglet selvfølelig noe å  plukke i. Det må jeg huske å ta med på neste tur.

 

Endelig hjemme igjen måtte jeg bare knipse et bilde av en av de fine buskene vi har i den nye hagen vår.

Her er det så stille, fredelig og godt.

Jeg er glad jeg ikke levde under krigen. 

 

#psykiskhelse #søndagstur #sigdal #norsknatur #krigsminner 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg