Dino tar livet helt med ro i kveld. Mens jeg sitter og venter i spenning .


Jeg har jobbet full dag i dag. 8.00-16.00.Det gikk greit. Etter jobb reiste vi og så på huset vi hadde avtalt å se på i dag.  Vi forelska oss momentant.  Jeg får helt vondt i magen mens jeg sitter her å venter på om vi får det eller ikke. Vi hører sikkert ikke noe før tidligst morgen, så jeg prøver og roe meg ned litt med mitt nye prosjekt. Hekler meg et sjal. Jeg fant ut at det kan være lurt å ha til diverse anledninger. 

Jeg hadde i grunnen tenkt meg ett i svart med litt brunt eller beige.  Til de anledningene jeg tenkte på. Men så er det meg og farger da.  Jeg bare MÅ ha med litt friske farger. 

Så da blir det sånn:

Jeg syns det ble spennende farger jeg 🙂

Ha en fin kveld.

Jeg får sitte her med litt småvondt i magen mens jeg venter på morgendagen jeg.

#vondtimagen #spenning #håndarbeid #heklesjal #valp #finefarger 

 

Her er han. Vår lille Dino

Her er han, vår lille Dino som ble hentet helt fra Sørlandet på lørdag. Er han ikke fin?? Han er snart 4 mndr. Og en ivrig liten krabat. 

Måtte knipse bilde fra begge sider. Jeg lovte jo bilde av han her.

Dette blir bare en kjapp oppdatering.  Jeg er trøtt som ei strømpe. Det har vært en lang dag i sola. Og det merkes. Jeg har stupt under dyna,og vidunderet har sovnet i buret sitt alt. Vi har gått en liten kveldstur så han har fått flydd litt fra seg i skogkanten.  

Vi holder til på hytta fortsatt. Er bare hjemom og dusjer og vasker klær. Nå som vi har fått Dino må vi bare fortsette og være her eller på campingen. Vi skal da ikke forstyrre naboene med en valp.  Siden det ikke er ønskelig i borettslaget. 

l morgen skal jeg tidlig på jobb.  Og deretter skal vi avgårde og se på et hus som er til leie. Det er et stykke dit , men det kan hende det er verdt det. Vi har sett på en leilighet som ligger mye nærmere min arbeidsplass også. 

Vi har det ikke travelt.  Vi trives godt på hytta så det går helt fint om vi venter litt før vi finner et nytt sted og bo.

Leiligheten min blir lagt ut for salg en eller annen gang i løpet av sommeren . 

Det er stadig andre ting som står på tapeten. Men nå prøver vi og bremse litt.  Vi skal prøve og komme igjennom denne sommeren med vettet i behold. 

Man kan leve lenge på kjærligheten, så vi satser på at det går bra. 

Da sier jeg god natt herfra . Og har en plan om og sove godt til i morgen tidlig .

#valp #finskstøver #bopåhytta #hverdagsliv #etstedåbo #sologsommer 

 

 

Nå er det uvisst hvor vi finner vår neste havn.

Jeg trodde da jeg kjøpte min egen lille leilighet for 2 1/2 år siden at det var der jeg skulle bli ut min levetid.

Men så hadde det seg sånn at jeg tilfeldigvis havnet på en pub borte i gata sammen med den ene naboen min i fjor sommer. Jeg kom sliten hjem fra jobb en lørdagskveld, men ble sittende ute på verandaen og snakke med henne over et par glass vin.

Utover kvelden fant vi ut at vi skulle ta en tur ut og utforske puben borte i gata. Vi hadde bodd i leilighetene våre ganske like lenge. Litt over ett år. Og ennå hadde ingen av oss vært der borte.

Ok..vi rusla bort litt  sånn passe småbedugget. Og der satt det en kar som også bare tilfeldigvis hadde tatt seg en tur ut for å se om det var noe liv.

Vi kom raskt i snakk med han. Det fantes ingen andre der for vi var vist litt tidlig ute. Så jenta bak bardisken sa vi bare måtte dele på han. Og det gjorde vi. Så lenge vi var på puben. Men da vi skulle hjem var det jeg som vant. Og siden har han i grunnen aldri kommet seg hjem. 

Vi ble ganske raskt enige om at det ikke var noen vits i å sitte med to bosteder, så vi flyttet alt fra han og inn i min lille leilighet.

I februar forlovet vi oss. Og neste sommer blir det bryllup. 

Han hadde med seg hunden Rambo på 9 år. Verdens snilleste harehund. Min nye samboer er ivrig harejeger. Og vi fikk til nød lov til å ha hunden i borettslaget i og med at han var såpass gammel og snill. Men noen ny hund etter han ble ikke aktuelt. 

Men så skjedde det vi ikke hadde regnet med skulle skje før om to tre år. Han ble syk og vi måtte avlive han. Han hadde en stor hjertefeil som vi ikke var klar over.

Etter den dagen har vi grublet og tenkt. Hva gjør vi nå? Min samboer er helt avhengig av hund og jakt.

I dag er har han vært og kjøpt en valp. Vi ble enige om det. En fin liten hund som heter Dino.Så da er jo samtidig valget tatt om at vi skal ut fra leiligheten.  Jeg selger den. Så får vi finne et sted og leie foreløpig. Til ting faller litt til ro igjen. Det er stadig noe som foregår rundt oss.  Det kan fort bli litt for mye.

I dag har jeg vært og sett på en leilighet. Jeg måtte se på den alene da kjæresten var på langtur for å hente valpen.

Nå sitter jeg her og tenker på den. Det hadde kanskje ikke vært så dumt og bodd der. Det skjer ting litt fort nå. Men noen ganger må man bare kaste seg rundt og hoppe i det.

Vi reiser antagelig og ser på den igjen begge to i morgen. To par til skulle se på den så ingenting blir vel avgjort med det samme. 

Muligens får vi muligheten til å få sett på et hus på en gård også i løpet av uka. Det  frister veldig, men jeg får enda lenger arbeidsvei enn jeg har nå.  Og kommer enda lenger vekk fra familie og venner. Leiligheten jeg så på i dag ligger der jeg kommer fra. 

Det store spørsmålet nå er altså…. hvor blir vår neste havn fremover?? Litt skummelt og tenke på. Frem til høsten kan vi bo mest mulig på hytta og campingen.  Så vi har da litt tid på oss. Det eneste vi vet sikkert er at i leiligheten kan vi ikke bli boende. Det valget er tatt nå som vesle Dino har kommet til oss.

Bilde av vidunderet kommer senere 🙂

#fremtid #valg #hund #valp #vanskeligevalg #hverdag #fremtidsplaner #nyepoke #mittliv #fremtidsammen #love 

Nytt menneske etter at jeg fant ut av medisinene

Til de som lurer på hva som skjedde med medisinene og formen min som var helt ute å kjøre sist jeg skrev her. JEG FANT UT AV DET.

Jeg dro opp på Modum bad dagen etter. Og jeg var heldig og fikk snakke med legen som har skrevet ut de to reseptene til meg. Hun forklarte meg at de kom fra forskjellige fabrikanter.  Det skjønte jo jeg også. Men det jeg lurte på var hvorfor jeg ble så innmari urolig i beina og noen ganger armene også,og helt forferdelig  svimmel og trøtt. av de første jeg fikk. Og ikke merket noe av de jeg fikk senere. 

Jeg spurte hvorfor det sto depotabletter på de siste. Og ingenting om det på de første.  Og etter ei stund fant hun plutselig ut at de første var en hurtigvirkende type. Og det var akkurat det jeg var redd for. Apoteket hadde tulla det til.

Pluss at jeg hadde misforstått det  med nedtrappingen av sipralexen . Jeg trodde jeg skulle slutte helt med den etter ei uke på 10 mg. Men det var altså feil. Jeg skulle ned på 10 .mg og det skulle jeg fortsette med til neste gang jeg skulle henne. Altså hadde jeg slutta for brått med de. Så…. da har jeg kommer frem til at 3 dager, plutselig uten sipralex, og hurtigvirkende type av seroquel hver dag i over 3 uker var en dårlig kombinasjon. Jeg fikk begynt med sipralexen igjen i går etter jeg snakka med legen. Og jeg kjente forskjell allerede utover dagen. Svimmelheten og den hakkete følelsen i hodet ga seg. I dag har hodet vært  helt normalt og jeg har vært på jobb noen timer i dag også. Det var godt og være på jobb uten og plundre med hvor jeg skulle sette beina under meg. Og slippe og  delvis  skjene  sidelengs sånn helt uten videre.Fordi  jeg hadde snudd litt på hodet eller flyttet litt på øynene. 

Ikke er jeg så deppa heller nå. ( men det er jo noe som flyr opp og ned hos meg da) Jeg er vel muligens heller litt for oppegående og opplagt ifølge min kjære. Og det kan jo tenkes det, siden jeg skriver her nå. Klokka 2 på natta. Og har tenkt til å ta meg litt nattmat før jeg har tenkt til å prøve å sove. Og ikke minst…. timene på jobb i kveld fløy som bare det. Jeg kikket knapt nok på klokka. Enda jeg var på beina hele vakta.

PS. 

Dette ble skrevet natt til onsdag . Tydeligvis har jeg sovnet fra hele innlegget. Så da blir det postet nå. Jeg er fortsatt i fin form og kjenner ikke de fæle bivirkningene  🙂

 

#bipolar #psykiskhelse #mentalhelse #psykiskhverdag #depresjon #oppogned #bivirkninger #medisiner 

Det ble som jeg tenkte i dag :-/

Jadda. Det ble som forventet. Her ligger jeg. En dag helt ute av form. Har ikke kommet ut av pysjen før langt utpå ettermiddagen.

Jeg tok den nyeste typen av medisiner i går kveld.  Tenkte å bruke opp de jeg hadde. Men i og med at jeg skal til  lege og psykolog på fredag for sjekk av virkningen på medisinene, tenkte jeg det var lurest og gå over på den siste resepten som ble skrevet ut. Jeg har oppdaget at det ikke står helt det samme navnet på den siste jeg fikk og de jeg fikk første gang . Jeg lurer på om de har gjort en feil på apoteket.  Han var veldig usikker og flyttet frem og tilbake flere ganger på det han skrev ut som skulle stå på esken.  Han lurte på om det var depotabletter eller ikke det jeg skulle ha. Og det viste jo ikke jeg. Denne typen medisin er helt ny for meg.  Og nå syns jeg det er veldig rart at det står noe annet på de siste jeg fikk. Der står det tydelig depotabletter på esken. Og det gjør det ikke på de første jeg fikk ???

Jeg har vært veldig rar i hodet siden jeg begynte med denne typen medisiner.  Veldig svimmel og trøtt etter jeg har tatt de på kvelden. Og har slitt veldig med “restless legs” etter inntaket og noen timer utover natta. Det er vel bare et par ganger det ikke har skjedd. 

I natt, etter å ha tatt den siste typen jeg fikk , har jeg ikke merket antydning til urolige bein. Det var bare sååå godt. Jeg fikk et lite håp om at de andre jeg har brukt til nå kanskje har vært feil.

Jeg skal ta med begge eskene på fredag og høre hva som er forskjellen på de.

Men som sagt , jeg er ikke form i det hele tatt i dag. Selv om da jeg våknet langt utpå formiddagen var helt uten bivirkninger. Og jeg var så glad for det.  Tenkte at endelig!! Jeg har funnet feilen. Men så,etter å ha ordnet litt med middag til min kjære, fått på meg klær og hengt ut en maskin med klær. BANG så var svimmelheten, den “hakkete” følelsen i hodet og trøttheten tilbake.  Så her ligger jeg altså. Tårene er stadig på vei ut og jeg er litt ooppgitt. 

Jeg tenker også at sånn jeg har vært i hodet , spesielt i går på jobb og i ettermiddag og kveld, muligens kan ha noe med at det var første dag i går jeg ikke tok sipralexen.  Meningen er at jeg skal se om jeg kan klare meg uten den. Er det muligens derfor jeg depper og er besvimelsen nær i dag ?? Eller er det bare tilfeldig ??

Er det noen som vet hva som er forskjellen på de to her? Begge er erstatning for seroquel. 

Den nederste esken er den siste jeg fikk av samme lege

Svetten hagler og jeg er ikke form. Når skal dette gi seg da? På jobb i går var jeg ihvertfall optimistisk og i godt humør.  Noe jeg langt i fra er i dag . Er møkk lei medisiner  og opp/ned  form  for øyeblikket….

#bipolar #psykiskhelse #mentalhelse #psykiskhverdag #depresjon #oppogned #sliten #dårligform #antipsykotika #bivirkninger #utfordringer #jobb #møkklei 

Du skal ikke sove bort sommernatta

Her sitter jeg. Ute på verandaen i den deilige sommernatta. Koser meg etter en vellykket arbeidsvakt fra 14.00 til 21.15 . Er veldig fornøyd med meg selv nå. Så får vi bare høre hva sjefen mener på mandag. 

Jeg er litt svimmel og “hakkete” i hodet av medisinene jeg har fått. Men ellers føler jeg at formen er mye mer stabil og god nå.  

Jeg skal ikke ta de sammen med mat, så nå sitter jeg ute og koser meg mens jeg venter på å kunne ta de. Strikker litt på en egenkomponert jakke. Og beundrer de fine fargene på blomstene her hjemme.

 

Turen hjem fra Vestlandet i går var lang. Var ikke hjemme før klokka var over 23. Så jeg var veldig spent  på hvordan jeg skulle klare arbeidsdagen i dag.

Etter å ha slitt lenge med de urolige beina jeg som regel får etter å ha tatt medisinen sovnet jeg langt på natt. Jeg våknet ikke før klokka var 11 i dag. Men det var greit, for jeg er alene hjemme. 

Jeg savner kjæresten min. Han er på campingen og ordner gulv og fortelt. Flinke gutten min. Vi har nesten ikke vært fra hverandre siden vi møttes for 11 måneder siden. Kanskje han kommer hjem og morgen. 

Jeg fikk et bilde i kveld fra han. Det ser skikkelig bra ut der oppe nå.

Ok… da takker jeg for meg i kveld. 

Jeg skal slappe av litt til ute i sommernatta. 

 

#bipolar #psykiskhelse #mentalhelse #utfordringer #sommernatt #medisiner #jobb   #strikk #hobby #fargerike #håndarbeid 

Fra øst til vest i dag.

Det har vært en lang dag i dag. Jegi har vært oppe siden halv 8. Pakket sammen det jeg trengte av klær, sko og toalettsaker. Det var for det meste klart på forhånd, for jeg har sovet på campingen i natt. 

Jeg har kjørt med min ene sønn og svigerdatter fra campingen og blitt plukket opp på veien av min bror, mor og onkel, pluss min andre sønn og svigerdatter. Vi skal i begravelsen til min tante på vestlandet i morgen. Så vi har kjørt langt i dag. Fra øst til vest.

For et flott land vi har. Med så mye forskjellig natur. Jeg har knipset noen bilder. Noen fra bilen i fart , og noen fra pausene vi måtte ha i løpet av turen.

 

 

 

 

 


 

Er det ikke fint? Bildene er fra over fjellet og ned i Dalen.. videre oppover igjen og ned i Sirdal. 

Og her er det et fra det typiske Vestland. Steinurer:

Og til slutt er vi fremme og skal sove på ei hytte i Kongeparken i Ålgård. 

Jeg har lagt meg og skal prøve å sove snart.  Det blir en lang dag i morgen også. Da med en begravelse rett etter frokost.  Det er altså ingen fornnøyelsestur vi er på. Men det må være lov å nyte den flotte naturen allikevel. 

 

#natur #norge #fraøsttilvest #biltur #norsknatur #norway

For hektisk!!!

Det begynner og tære på med alle farting hit og dit. Kroppen er skjelven alt. Og enda er bare halve dagen gått.  Hele tiden er det noe som må ordnes, og jeg er SLITEN. 

Nå er jeg hjemom og har fått dusja og gjort noen ærender. Fått kjørt maskinen med oppvask og hengt opp klærne som min bedre halvdel hadde kjørt i vaskemaskinen tidligere i dag. 

Så da er det bare igjen å tørke håret og kle på meg så reiser jeg tilbake til hytta. 

Vi var temmelig utkjørte, slitne og leie i går også. Men vi fant ut at vi skulle gå en sein kveldstur . Den ble faktisk på en time. Vi gikk på oppdagelsestur oppe ved hytta. 


 

 

Vi fant flere fine plasser som lå nede ved vannet. Med hytter på altså.

Og jeg fant selvfølgelig noen fine bildemotiver. Kanskje jeg skulle ønske meg et ordentlig fotoapparat??!! Det hadde vært gøy 🙂

 

#bipolar #psykiskhelse #stress #hverdag #natur #norge

Mye har skjedd i helga også.

Før jeg var skikkelig våken på fredagsmorgenen fikk jeg telefon fra min mor.  Min tante , hennes søster var død.  Hun ble ikke så gammel.  Noen og seksti bare.  Hjertet orket ikke mer. 

Rambo. Den snilleste harehunden jeg har sett var heller ikke i form. Han var så merkelig om dagen. Lagde seg kuldegroper og la seg i ute. Og virket ikke i særlig form. Han hadde fått betennelse/katarr på øynene og vi tenkte det var lurt og få sjekket det før helga. Vi fikk time hos dyrlegen klokka13.00. Der ble det konstatert en stor hjertefeil. Noe vi ikke hadde tenkt på en gang. Men dyrlegen så det på han. Og etter å ha lyttet så vidt på han fikk vi beskjeden.  Dermed måtte vi bråbestemme oss om hva vi skulle gjøre.  Masse medisiner og plager eller la han få slippe og hvile i fred.

Valget var ganske lett. En jakthund har det ikke godt med en stor hjertefeil hvor han omtrent ikke får oksygen.  Pluss dårlig syn og muligens kreft i en kul han hadde på baken. Så med dyrlegens velsignelse hviler nå Rambo i de evige jaktmarker. 

Min kjære har mistet mye nå. Altfor mye. Og det har jeg også. Det er helt utrolig hva vi har vært igjennom på det snaue året som har gått siden vi traff hverandre. Nå må det snart ta slutt.

Og midt oppi i alt må vi prøve og finne en løsning på boforholdene. Leiligheten jeg har er i et borettslag hvor det ikke er ønskelig med hunder. Og min kjære er helt avhengig av  jakt og jakthund .

Så det betyr altså at vi må finne på noe annet. 

Som f.eks dette :

Et kjempegammelt, lite falleferdig tømmerhus i skogkanten. Det hadde vært noe for oss !! Tenk å kunne gjøre det beboelig. Vi har funnet ut hvem som eier det.  Så hvis vi tar mot til oss en dag , kan det hende vi spør om det finnes en mulighet til å få kjøpe det.  Det betyr masse jobb.  Men jeg tror vi ville stortrives det. 

Det står epletrær der som er bortimot like gamle som huset.  De er litt “spooky”.  Men for en super gammel sjarm. Jeg drømmer meg helt bort.  

Tenk om det ble noe av denne drømmen . Ingen av oss er storforlangende.  Vi trenger ikke 100 kvadrat boflate for å trives. Mye heller ønsker vi oss et lite sted hvor vi kan finne sjelefred.  

Jajaja… det er lov å drømme.  Og det tror jeg jeg skal vie denne dagen til.  

Jeg er litt sliten etter denne uka og helga. Hadde en travel dag på jobb i går.  Det gikk helt fint det.  Men jeg kjente i går kveld og nå i dag at det røyner på litt.

Nå skal jeg være flink å lytte til kroppen og hodet. Og de er begge enige om å ta en timeout i dag……ihvertfall foreløpig. 

Ha en fin Søndag alle der ute.  Husk å bruke den til det dere har lyst til 🙂

 

#bipolar #psykiskhelse #mentalhelse #utfordringer #finnefred #drømmer #husetiskogen #dødsfall  #sliten #hvilifred 

Jeg har blitt for feit !! Kjøpt meg en brukt sykkel.

Nå må noe gjøres for å få ned midjemålet!!! Det begynner å bli faretruende mange cm rundt det som skulle vært midjen 🙁 

Jeg kan nok desverre ikke bare skylde på medisiner og mindre aktivitet fordi jeg nesten  ikke er på jobb for tiden. Vi har vært veldig flinke til å kose oss med gode middager alt for seint på kvelden over lengre tid. 

Selv om det er lenge siden vi er blitt obs på det er det vanskelig å snu vekta nedover igjen. 

Det er godt vi har est ut sammen, så er vi to om og prøve å gå ned igjen.

Et av mine mål er jo å få rutiner inn i hverdagen.  Det gjelder f.eks både måltider og døgnrytme. Men det er ikke så enkelt. I går hadde vi besøk i 5 timer. Vedkommende kom før vi rakk å spise frokost. Og dermed ble det ikke mat på oss før halv tre. Da var vi så sultne og slitne at det ble alt for mange skiver brød og en lang dubb etterpå. 

Seinere på kvelden gjorde vi et forsøk på å droppe brød og lagde oss en passe porsjon hver med vaniljeyoghurt , banan, blåbær og druer og basilikum. 

Det var godt det. Og vi ble passe mette og fornøyde begge to.

MEN…. så dukket det opp et nytt problem.  Rett før vi skulle legge oss.  Telefon fra en av “ungene”. Trengte hjelp med en av de andre “ungene” De er såkalt voksne for flere år siden men noen ganger må man steppe inn og hjelpe til. Det ble kjøring i mange timer på oss med bare plunder. Og vi var ikke klare for å reise hjem før halv tre på natta. Like sultne igjen selvfølgelig etter så mange timer og bekymringer. Derfor endte det med nattmat på en bensinstasjon. 

I dag begynte dagen også med kaos. Mat hadde vi ikke tid til før vi var halvdøde av sult klokka halv seks i ettermiddag.  Ny runde med gatekjøkkenmat og rett i seng helt utslitte igjen. 

Nå er det langt på kveld og vi er våkne på nytt.  Er helt kvalm av maten ennå. Alt blir feil med rutiner.  Håper på ny frisk i morgen.  Uten problemer. Og med fred og ro.

#bipolar #psykiskhelse #mentalhelse #psykiskhverdag #sliten #stress #hverdag #enkelhet