SOL I DAG OGSÅ

Jeg sov litt for lenge på formiddagen i dag. Plundrer med å sovne skikkelig på natta igjen. Men det går bra. Jeg har noen pigge timer i løpet av dagen i hverfall. Ca 4 tilsammen. Det er bedre enn 0 timer. 

Sola skinner i dag også. Jeg rakk akkurat å sette meg ut i 10 minutter, bare for å få litt frisk luft og kjenne sola i ansiktet. Nå er den allerede på vei bak åsen og gjemmer seg snart. Greit nok. Jeg rakk det.

Rakk også 5-6 runder på det som skal bli et sokkepar til meg selv. Sokk nr 1 er ferdig. Det tar sin tid med sirupfarta som er på mor her i huset for tida.

 

Dino og Ester fikk være ute å snuse på vårværet i dag også.

Nå har de lagt seg godt til rette inne sammen med meg. Det er tid for en sofahvil. Jeg spiste nemlig rett før jeg satte meg ut. Og nå har jeg funnet ut at blodtrykket faller så fort jeg har spist. 

Da er det bare å kapitulere og legge seg ned. Derfor venter jeg lengst mulig før jeg spiser, og gjør noe fornuftig den stunda jeg er nogenlunde pigg, før jeg fyller magen med mat.

Blodet strømmer til magesekken og har nok å jobbe der. Det blir for lite til resten av kroppen ei god stund, og blodyrykket raser nedover. Det mente legen, og det har jeg lest meg til selv også. Da har jeg en forklaring på det lave blodtrykket og trøttheten som oppstår etter hvert måltid. Jeg får bare leve på lavgir og finne meg i det til blodtrykket forhåpentligvis blir stabilisert. 

Senere i dag….og før middagen blir spist skal det lukte såpe av gulvene her. Det er planen for denne søndagen. Det er lov å håpe. Oppvaskmaskinen tar for øyeblikket oppvaska i hvertfall.

Ha en fin søndag 😙

Sol ute, sol inne

I dag var jeg våken såpass tidlig at jeg fikk med meg noen timer med sol. Fikk påskefølele av å sitte ute med kaffekoppen for første gang i år.

Jeg tenkte jeg kunne sitte ute med strikketøyet og slappe av ei stund mens bikkjene var ute. Men jeg var faktisk ganske pigg, så i stedet ble det full lufting og frisk luft i stua, blomster ble vannet, oppvask ryddet og en runde med vedbæring.

Mannen pusla med sitt ute. Og vi tok en ny kaffekopp sammen i sola før jeg laget en sein lunsj. lenge er det lenge siden jeg har vært oppegående på en gang.

Planen var å koke egg, men mannen hadde mer lyst på speilegg. Vannkjelen ble derfor bytta ut med stekepanne. I kjøleskapet sto det også en kjele med rester av kokt spagetti fra forrigedagens middag.  Kjøttdeigblandingen som hadde ligget på toppen var borte. Den hadde jeg nemlig tatt på et par skiver som nattmat. Derfor sto den enslige spaggetien igjen.

I stedet for å kaste den slang jeg den i panna også. Strødde over litt hvitløkspulver og blandet i litt ferdig revet ost fra en åpnet pose. Må bruke opp det man har vet du. 

 

Dette ble jo bærre lækkert. 

Det ble små soler på tallerkenen også. Etter at maten var fortært var det slutt på piggheten. Har sovet litt nå i ettermiddag, og sett et par program på tv.

Fornøyd er jeg med dagen. Et lite fremskritt syns jeg.

Ha en fin fredagskveld😙

VAR HOS LEGEN GÅR

Det viste seg fort at jeg går med alt for lavt blodtrykk…igjen.  Han regner med at det er grunnen til trettheten og svimmelheten. Men for sikkerhetsskyld ble det tatt blodprøver av “alt”. 

 

Jeg går ikke ut fra at det er noe nytt der heller. Tror ikke det er mer enn et halvt år siden det ble tatt sist. Blodtrykket har jeg slitt med i snart 2 år nå, og er mektig lei.

I noen måneder har jeg gått på full dose av den ene typen blodtrykksmedesin. Nå skal jeg prøve med halvparten. Det har jeg gjort før, og etter ei stund går trykket fra for lavt til for høyt. Så er det på’n igjen med høyere dose enda en gang. Opp og ned, opp og ned. Men han mente han etterhvert skulle klare å stabilisere det. Så da er det vel bare å forsette som prøvekanin.

Blodprøvene får jeg kanskje svar på i dag. Jeg har et håp om at det bare kan være en B- eller D- vitaminmangel. Da hadde det kanskje hjulpet litt med påfyll av det også. Men som regel er prøvene bra.

I dag har jeg i hvertfall sluppet lyset inn i stua. Det et sol ute. Da kommer alt rotet med vedkvister som bikkjene har tygt i filler frem.. og støvet synes ekstra godt. Jeg skal prøve å plukke opp rotet deres og finne støvsugeren. Noe mer enn det skal jeg ikke legge på planen i dag. Jeg skal heller være fornøyd hvis jeg klarer mer.

Ha en fin dag😙

TANNLEGEBESØK

Da har jeg kommet meg hjem igjen for denne gang også da. Jeg hadde tannlegetime i går. Og tannlegen min holder til midt i mellom der min mor bor og der jeg bor. Da ble det til at jeg sov enda ei natt hos henne.

Denne gangen gruet jeg meg til tannlegebesøket. På forrige besøk sa nemlig tannpleieren at det var mulig jeg måtte rotfylle. Og det har jeg aldri gjort før.

Heldigvis slapp jeg det. Etter mye testing med varme og kulde på tanna pluss et nytt bilde fant tannlegen ut at nerva i tanna hadde krøpet nedover og gjemt seg vekk fra kariesen. Det kunne vist skje når kariesen jobbet sakte. Lykkelig var jeg ihvertfall. Jeg syns jeg hadde en skikkelig smart nerve som hadde klart å gjemme seg så godt. Den lurte seg unna både varmen og kulda som tannlegen prøvde å finne den med. Så jeg kjente absolutt ingenting.

Etter all testingen, som han var veldig forsiktig med, for smerter skal det ikke merkes mye til hos tannlegen lenger, fikk jeg et par bedøvelsesprøyter og tannen kunne repareres og fylles uten problem. Hele tiden spurte han om det gikk bra. Og det gjorde det.

Jeg har problemer med å gape og holde munnen oppe pga av kjeveleddene. En tannlege forklarte meg for noen år siden at leddet i kjeven kunne sammenlignes litt med kneet. Det har også en slags menisk i seg. Før i tiden ble visst dette prøvd å repareres ved operasjon. Men etterhvert viste det seg at det ikke holdt så lenge, så de sluttet mer eller mindre med det.

Siden jeg har byttet begge kneleddene mente han at det var samme problemet jeg har i kjeveleddene. Derfor har det å sitte og gape vært et stort problem hos tannlegen tidligere. Men for noen år siden har de funnet opp en bitekloss som blir satt mellom tennene på den siden det ikke skal jobbes på. Da er det ikke noe problem. Den holder gapet oppe uten at jeg bruker en muskel, og jeg kan bare slappe av.

 

I går prøvde han enda en ny sak også. En slags stålring som ble satt forsiktig inn i munnen. Den hjalp også til å avlaste kjeveleddene.

Det går fremover her i verden gitt. Sånn var det ikke hos tannlegen i “gamledager”.

Så dere som skal til tannlegen…..ingenting å grue seg til. Ha en fin dag😙

 

Sovende bortebesøk

På fredag klarte jeg etterhvert å komme meg ut i bilen for å reise nedover til Hokksund og min mor. Siden har jeg blitt her. Sover, sover og spiser innimellom. Svimmel og trøtt. Ønsker meg ei stor og god pute og dyne i et rom helt for meg selv, så kunne jeg sovet meg igjennom et helt døgn på en gang. Kanskje jeg hadde vært opplagt etter dét ??

I dag våknet jeg på sofaen her klokka 14.  Mannen min har bursdag i dag. Så jeg ringte han mens jeg fikk i meg en kaffekopp. Han har feira både fredag og lørdag, så det er ikke så farlig om jeg ikke kommer meg hjemover i dag heller.

Fredag hadde han overnattingsbesøk av en kamerat som bor et stykke unna. De kosa seg nok vil jeg tro. Det er ikke så ofte de ser hverandre. I går hadde han besøk av datteren og svigersønnen. Med formen min for tida var det like godt jeg ikke var hjemme. Det er ikke så godt med besøk når jeg ikke orker å sitte oppreist lange stunden av gangen. 

 

Under frokosten, som var for en times tid siden fikk jeg slengt sammen ei bursdagskake. Brownies….den beste kaka mannen har smakt, fikk jeg høre da jeg prøvde meg på det for et par-tre uker siden. Jeg tenkte det var best å få det gjort da jeg først var på beina.

Min svigerdatter likte også denne kaka godt. Jeg laget en liten porsjon sist jeg var her.

Hun har også hatt bursdag nylig. Så i dag blir det kake til dem begge to. Jeg er spent på å smake på en bit med peanøtter på. Det har jeg ikke prøvd før. Derfor er det også bare på en del av kaken.

 

Mannen får sin i morgen hvis jeg ikke orker å kjøre hjemover i kveld. Han så helst at jeg kom meg til legen før jeg kommer hjem. ( Legen min er her nede ) Men da trengs det en dusj først. Dessuten har jeg time hos tannlegen i morgen. Og det er på vei hjemover, så jeg tenker det greier seg i massevis og komme seg dit. 

 

Nå har jeg smakt på brownies med peanøtter. Dét var godt det!!

 Jeg krøller meg sammen igjen.

Ha en fin søndagskveld😙

LIVET FOREGÅR PÅ TV-SKJERMEN

På søndag fungerte jeg nogenlunde 2-3 timer, og var fornøyd med det. Siden da har jeg stort sett blitt liggende igjen. Mandag sov jeg 3 og 4 timer i løpet av dagen. Jeg kjempet meg ut en tur i mellomtiden for å bære inn ved. I går var hodet i merkelig form igjen. Svimmel og rar. Etter en test av  blodtrykket skjønte jeg grunnen. Utpå kvelden var det nede i 95/45. Da er det ikke så godt å reise seg eller bøye seg.

Maten jeg får i meg går nesten tvers i mellom. Flyr jo resten av dagen på do. Så da blir jeg liggende her da….uten energi til strikketøyet engang.

Livet mitt foregår på tv-skjermen.  Der ser jeg på alt fra matlaging til turer med Monsen og 71°nord. Jeg drømmer meg bort. Skulle ønske jeg hadde klart en skikkelig  overnattingstur ute jeg også. Med fiskestang og hengekøye eller telt. Sønnen min blir med meg hvis det noen gang kommer til å skje. Jeg spurte han i går. Kanskje begge sønnene blir med tilogmed. De er vant til å være på skautur med fiskestanga. Helst ville jeg skaffet meg en gummikano…en sånn som jeg så Monsen brukte i Alaska. Jeg skal ikke til Alaska jeg altså. Men en tur på fjellet i nærheten her, eller en padletur på Soneren eller Krøderen som er 2 av de nærmeste vannene her hos meg hadde vært gøy. Jeg tror jeg må spare til en sånn kano.

På matprogrammene drømmer jeg meg bort i all den gode maten og de fint dekkede bordene. Tenk å kunne orket å laget i stand middag for noen få stk. Brukt tid på å pynte og dekke bord. 

Jeg ligger også og ser på klær, sminke og flotte negler som så mange har på skjermen. En tur ut og fått manikyr hadde vært kjempegøy. Her har jeg 2 bukser jeg bytter på å bruke. En treningsbukse og ei joggebukse. Som overdel blir det bare å dra på seg ei av de store t-skjortene til mannen. Og en eller annen genser utapå der. Jeg tror jeg burde vært i en klesbutikk for lenge siden. Men så har jeg jo satt meg det i hodet da, at jeg skal sy selv. Og når jeg ikke orker å begynne med noe som helst, blir det dårlig stelt med garderoben. Jeg får fortsette å leve gjennom tv-skjermen og drømme meg bort.

Jeg har hentet inn ved nå rett før det ble mørkt. Treningsbukse og t-skjorte er på. Medesiner er tatt. Og jeg har spist lomper med skinke i. Det er godt. Jeg tror magen min liker lomper mye bedre enn brød, skal jeg være ærlig. 

 

Ha en fin kveld.  Enten med å drømme deg bort i tv-programmer eller forhåpentligvis leve et virkelig liv 😙

MORSDAG OG VALENTINE MÅ VENTE NOEN DAGER

Skal man feire med blomster, kaker og god middag koster det noen ekstra kroner. Så her blir begge feiringene utsatt noen dager. Det går helt fint.

Jeg er fornøyd med dagen i dag uansett jeg. Fordi jeg har fungert bedre i dag,  enn det jeg kan huske sist i løpet av en dag.

Nå har jeg vært ute og hentet to store bager med ved for andre gang i dag. Jeg har støvsugd hele 1. etg og jeg har ryddet oppvask.

Lunsjen jeg fikset i dag ble speilegg og noen stekte poteter etter middagen i går kveld. På mine egg knuste jeg litt ekstra sterk chili og strødde over. Sterkt, men godt.

 

Jeg hadde et håp om å vaske over gulvene også. Men det må vist vente til i morgen. Det får holde med å lage middag senere i kveld og kose meg med både Farmen, 71°nord og strikketøyet mitt resten av dagen.

Syns jeg kom godt i gang i dag jeg. Selv om det er søndag og egentlig hviledag. Jeg har ikke gjort annet enn å hvile så langt i år uansett. Så søndag får være søndag. Den kan jeg også ta en annen dag …når det passer bedre. Det er godt jeg kan velge og bestemme litt over sånt selv.

 

Kos deg med morsdag og Valentin du som feirer i dag💕 Min dag kommer også plutselig😊

SOKKESTRIKKING

Vi har frosne føtter begge to om dagen og da er det godt å ta på seg varme og gode hjemmestrikka sokker.

Her er et nytt par ferdig til mannen min. Og nå har jeg akkurat lagt opp til et nytt par til meg selv.

Jeg har fortsatt en del ullgarn liggende, og det er greit å få brukt noe av det.

Nå skal det bli noen sokkepar med rare fargekombinasjoner. Det gjør ingenting. De varmer like godt, og jeg syns det er gøy å se hvordan  resultatet blir. 

Ha en fin dag i kulda😚

Håper du er god og varm på beina😊

Må prøve å spare litt på strømmen

Her i huset blir det brukt enormt med strøm når kuldegradene holder seg under 10°-. I en lang periode nå har det vært  20°- eller mer på nettene og til langt på dag.

Vi fyrer med ved i den lille stua vi nesten ikke bruker, men det er kun der det er vedfyring. Vi prøver å “dytte” varmen derfra og inn i hovedstua med vifter.

Her inne står strømmen på hele døgnet. For å få det skikkelig varmt setter vi noen ganger på en gassovn også. Da hjelper det fort på temperaturen.

I kjelleren, som vi ikke bruker i det hele tatt, må det også stå på en vifteovn, ved vannrørene, så ikke vannet skal fryse. Nå har vi i tillegg måttet satt på enda en som står og blåser varme fra kjøkkenet og inn til vaskerommet av samme grunn. I 2.etg hender det også vi må sette på en ovn ekstra….alt dette kun for at ikke vannet skal fryse. Det suger kWh og kroner. Men hva skal vi gjøre da??? Vann må vi jo ha. 

Det jeg har funnet ut av nå er at jeg sjekker strømprisen pr time. Og det skal jeg fortsette med.

I dag ble ikke oppvaskmaskinen satt i gang før prisen hadde gått ned med 50 øre pr kWh. Og jeg slo av ovnen som varmer opp vaskerommet for en periode. Den får tåle å være avslått i de dyreste periodene. Mens jeg ventet på billigere strøm var jeg ute og hentet ved i stedet. Det varmer i skrotten det også. 

 

Middagen pleier vi å spise seint, så det er greit. Strømmen er billigere på kvelden enn ved normal middagstid.

Nå skal jeg sette meg å strikke sokker. Det trengs varme på beina både ute og inne.

Ha en fin dag😙

 

HJEMME HOS MANN OG BIKKJER IGJEN

Det ble jammen fort vekk noen dager i Hokksund denne uka. Men det er koselig det da. Nå er jeg hjemme hos mannen min og bikkjene igjen. Langt ute på landet. Jeg rakk å komme meg hjemover før det ble mørkt. Her ligger gården langs jordene. Vi bor på den i midten. 

Pent og øde ligger den der. Det er skiløyper ute på jordet. Vet ikke helt om jeg skal prøve meg på ski i år. Jeg burde nok ha trena opp enkelte muskler først. Vi får se da påsken kommer. Kanskje venninna mi tar med skiene sine en av påskedagene. Foreløpig har jeg nok med å komme i siget med strikking, maling og søm igjen.

Strikking kom jeg i gang med disse dagene jeg har vært hjemmefra. Nå gjelder det bare å fortsette med det. Mannen venter på ullsokker. Og det skal han få. Jeg er ferdig med en, og godt i gang med nr to.

Jeg er ikke så god til å strikke og se på TV samtidig. Men nå har jeg øvd meg litt på det nede hos min mor, og det har gått ganske greit.

Nå skal jeg se på Farmen og prøve noen runder igjen.

Ha en fin kveld😙