HÅRFARGING-LEGE-BESØK +++

Tidlig oppe i dag.  Måtte ha på klokka for å rekke hårfarging før jeg reiser nedover til kontroll av blodtrykket. Mannen durer rundt med gressklipperen , mens jeg sitter ute med diverse håndklær og pledd rundt meg.. og farge i håret. Drikker kaffe , spiser en banan og svelger tabletter. Ser over den gule lappen med alt jeg må huske i løpet av dagen.

Jeg skal bl.a hente en bokserie jeg fant på FINN 😊 nå som jeg er i lesemodus for tiden er det kjekt å ha litt på lur. Så må jeg finne noe til pakkeleken vi skal ha på hyttetur i morgen .Jeg må hsndle inn mat og div til overnattingsgjester som kommer senere i dag.  Jeg får litt panikk med tanke på når jeg slal rekke å ta en dubb. Så ….ja, dette blir ei lang helg. Håper jeg klarer å gjennomføre alt😎

HA EN FREDELIG FREDAG🌻🌻

NESTENULYKKE PÅ KVELDSTUR

Da sola forsvant fra hagen i går kveld begynte Dino og våkne til liv. Han hadde bare sovet og slappet av hele dagen. Vært så rolig og snill. Så jeg bestemte meg for at han fortjente en tur. Gjett om han ble glad da jeg fant frem det lange båndet hans 😁 

Han klarte nesten å stå rolig til jeg hadde fått orden på båndet før vi gikk. Enda så ivrig han var….flink gutt.

På den andre siden av jordene strålte kveldssola fortsatt så vi rusla dit.

Jeg holder meg stort sett i skyggen i år, men jammen var det godt å kjenne den deilige varmen i går kveld. Nesten som å vandre rundt i Sydentemperatur.  Kanskje ikke så rart, det har jo ikke vært så mye varme i sommer. Men i går svetta vi godt både Dino og jeg på turen.

Tilogmed i ansiktet😎

Vi hadde ikke gått mange meterne før jeg klarte å få surra båndet hans rundt ankelen. Heldigvis så jeg det i det han la på sprang. Men jeg rakk ikke å få beinet løs, så det var bare å vente til han måtte stoppe da det stramma til, og håpe at jeg klarte å holde meg på beina. Heldigvis sto jeg oppreist fortsatt da han fikk bråbrems.

Jeg ble livredd da jeg oppdaget hva som ville skje. Jeg har nemlig klart å ramle stygt før. Og da knakk jeg ankelen rund baut. Den var helt løs og lå i 90 graders vinkel. Pluss at det ene leggbeinet var tvers av. Det ble operasjoner, og gips i 2 mndr.

Det var pga kneprotesene jeg landa så fryktelig galt sist. Det var ikke nok bøy i kneet, så det butta og smalt  i kneet først, før jeg hørte det smalt i leggen. Ikke så rart jeg fikk litt hetta et øyeblikk i går 🤔 

Det endte bare med noen sviende brannsår rundt ankelen, og det går fort over. 

 

Fine Lupiner var det langs veien i hvert fall, og jeg fikk holdt Dino rolig lenge nok til å ta bilde av en 😃

Ha en fin dag.  Det er deilig temperatur i dag også😊

 

#ankelbrudd #kveldstur #dino #finskstøver #kneproteser #nestenulykke

Jeg ble litt oppslukt a gitt

For det første sov jeg lenge i dag. Og da jeg endelig kom meg ut på uteplassen med frokost og kaffe skulle jeg bare lese litt i boka jeg holdt på med. Den var altså så spennende at jeg har ikke klart å legge den fra meg. Nå er jeg endelig ferdig med siste side og avslutningea på boka.. Det gikk fort vekk mellom 2 og 3 timer det gitt.

Anbefales for de som liker krim og spenning😎 Jeg har hele dagen for meg selv i dag, så jeg ble ikke forstyrret i lesinga😁

Men nå er det vist på tide å gjøre noe som er mer fornuftig. Det er bare å stikke nesa inn og begynne et sted.

Ha en fin dag❤

#krim #bok #spenning #krimbok

 

Pakker i posten…inneholder reklame

Reklame | Hobbii.no Norske Serier

Endelig kom pakken fra hobbii 😁 med garnet jeg har venta på. 

Jeg bestilte det for å strikke flere sokkepar. Men jeg ombestemte meg og strikker ei jaktlue til mannen, med harepuser på, av det grønne og hvite. Jeg satt en kveld og tegnet mønster. Det blir spennende. Så kan jeg få sokker av de andre fargene.

Kan hende jeg må forte meg å bestille enda  mer. Det er nemlig TILBUD på masse av garnet der nå😎😎. Men før jeg begynner på lua skal jeg være flink og strikke ferdig sokkene jeg holder på med.  HA EN FIN KVELD… JEG FIKK DET TRAVELT HER NÅ, ÅPNA PAKKA DA JEG KOM FRA BUTIKKEN NÅ NYLIG..

Ps. Pluss at jeg fikk ei bok i posten i dag  også. Fra Norske serier

Lydias løfte.. en miniserie på 3 bøker.

 

 

Del 2 av dagen.

Mannen kom hjemom en tur midt på dagen i dag. Og jeg spiste mens han var her. Han hadde spist niste som han hadde smurt på morran. Skulle bare hente noe verktøy. Så dro han igjen.

Dino og jeg var like trøtte begge to, så vi stupte inn og fant hver vår sofa. Dino sovna momentant og jeg leste og sov litt om hverandre, helt til klokka var blitt halv sju. Det er tydeligvis ganske umulig å være våken en hel dag. Jeg rakk ikke mer enn å ta en halv kopp med nykokt kaffe før mannen ringte og var på vei hjem igjen. Strikketøyet rakk jeg ikke å begynne med. Bare finne det frem for å pakke det bort igjen.

 

Jeg måtte til med middagen til en  mann som nå var skrubbsulten.  I dag klippet jeg litt av korianderen og basilikumen fra kjøkkenhagen og blandet i grønnsaksblandingen. Det var stas😁

Jeg brukte også et halvt glass tacosaus og en kvart boks rømme i blandingen. Rester fra tacomiddagen på lørdag.  Det ble godt 😊  Kalkunsteaklet og risNå er middagen spist og mannen sovner hvert øyeblikk.

  Jeg tar med boka mi og tar kvelden snart jeg også. Så håper jeg nok en gang på en bedre utnytta dag i morgen. GOD NATT 😚

SYNS JEG ER I RUTE I DAG

Jeg ble vekket av Dino ved 9 tida. Da måtte han ut. Han spant på de store vinduene til terrassen, så det var nummeret før han gikk tvers igjennom. Det var bare å hive seg opp og få han ut.

Mannen har reist tidlig avgårde for å fikse noe på ei hytte. Har ikke peiling på når han dukker opp igjen. Men jeg har i hvert fall planlagt middagen, så han bare kan ringe da han begynner å bli ferdig for dagen. Da begynner jeg å svinge kjelene med en gang. Så er maten klar til han kommer.

Da jeg først var ute av dyna samlet jeg sammen nok til å få fylt en vaskemaskin. Den er ferdig hvert øyeblikk. Så ringte jeg ei venninne og skravlet ei stund, mens jeg tok kaffen min. Vi ble enige om at jeg skulle prøve alt jeg kunne å bli med på den årlige hytteturen med noen av jentene  på jobben. Og det skal jeg virkelig. Det blir mye moro, en drikkelek…pakkeleken er fast innslag. God mat, avslapning og endelig tid til å prate. Blir det for mye styr for meg har jeg mulighet til å legge meg nedpå ei stund og koble ut med ei bok eller bare lukke øynene  litt. 

Jeg har fått i meg frokosten alt og nå sitter jeg her å skriver blogg. Dino har fått sin frokost også. I dag ble det brød med leverpostei på han. Det var han ikke lei seg for. Siste rest med tørrfor gikk i går kveld. Her ligger en storfornøyd og mett gutt.

Han har tydeligvis prøvd seg på vannkanna mi til dessert ser jeg..hmfr. Jeg har vanna en blomst som henger ute under tak. Det er nok det han har sett. Mr Hjelpsom er rask på labben da. Men nå sover ulven i fåreklær😊

Som vanlig er det 100 ting jeg skulle gjort her, men jeg har tenkt ut et par ting som jeg ihvertfall skal gjøre, og resten blir som det blir. Nå skal jeg først og fremst henge ut klesvaska og strikke noen runder.

Ha en fin mandag der ute😚

 

 

1. BRYLLUPSDAG ER OVER

Ja.. nå er dagen over. Vi reiste til Krøderen kro og spiste bryllups-menyen som vi  hadde derfra. 

Hjortegryte… alltid like god. 

Jeg glemte å ta på tyttebær før bilde ble tatt, så maten så nesten litt kjedelig ut. Men det skal jeg love dere at den ikke er. Skikkelig mørt kjøtt. 

Der var det med tyttebær ja😊 fargerikt med en gang.

Når man spiser middag på denne kroa følger det med så mye kaffe og dessert du bare orker i prisen. I dag så ikke dessertbordet spesielt pent ut, det var mange som tok søndagsmiddagen der i dag. Personalet rakk nok ikke å holde det pent hele tiden. Men det smakte jo like godt uansett. 

Det var gelé, sjokoladepudding, semulepudding, karamellpudding, tilslørte bondepiker, krem og dessertsauser. Herlig!!

Her har jeg en porsjon med gelé, semulepudding og rød saus.  Og enda smakte jeg på karamellpudding med vaniljesaus også. Skal si vi ble både mette og trøtte etter den middagen. Jeg tror mannen spiste mer eller mindre i søvne. Han hadde vært våken siden halv 4 i natt . Pluss at han fikk besøk noen timer også fra morgenen. Så det ble full fart hjem for å ta middagshvilen da vi var ferdige med å spise.

Her er det lykkelige paret senere på kvelden. Det hjalp med en dubb. Mannen har ikke rukket å gni søvnen helt ut av øynene stakkar, men han stilte opp til posering med meg likevel. Snille mannen min😍😍

Noen bilder utenfor kroa. Dette er et populært sted. Anbefaler turen innom hvis dere noen gang kjører forbi😍

Continue reading “1. BRYLLUPSDAG ER OVER”

1 ÅR SOM RETTE EKTEFOLK

Vi har vår første bryllupsdag i dag.  Hurra for oss!! Kjærleiken blomstrer like mye nå som da vi traff hverandre for 3 år siden😍

Her er vi som helt ferskt ektepar.

 

Og her er vi ute på foto-seanse.

Vi hadde den beste dagen, middagen og gjestene vi kunne drømme om. Det ble rett og slett perfekt.  Det var det mange som var enige om. En dag vi aldri kommer til å glemme. Vi hadde et lite bryllup, med kun de nærmeste. Noe som passet oss utmerket.

Her er bryllupskaken.  Jeg fikk den akkurat som jeg ønsket. Jeg googlet meg frem til bilder av forskjellige kaker og fant denne.  Kontaktet ei som mannen kjenner. Hun er utdannet konditor og baker masse flotte kaker. Hun fikk det til hun 😁  Bildet lyver litt på fargen. Kaken var hvit, men pynten var lilla. I den ene var det red velvet og den andre var det sjokoladekake med sjokoladekrem.  Begge smakte helt nydelig. 

Senere i dag skal vi feire med den samme middagen vi hadde på menyen denne dagen. Hjortegryte fra Krøderen kro. Vi har vært der og spist noen ganger og forelsket oss helt i denne retten. Så valget var ikke vanskelig å ta, da de tilogmed kunne levere den til lokalet. Faktisk et godt stykke unna.

Så i dag går turen dit for å minnes den lykkelige dagen😍😍

Ønsker alle en fin Søndag❤

 

#bryllupsdag #bryllup #bryllupskake #bryllupsmiddag #krøderenkro #lykke #brudebukett

 

FØRNØYD SÅ LANGT

Da er dagen over for min del tror jeg.  Skulle selvfølgelig ønske jeg kunne fungert litt lenger i dag, men det er faktisk noen veldig viktige gjøremål jeg har utretta i dag. Jeg har satt meg ned og rydda i kontoer og budsjett. Det var veldig godt å få gjort. Jeg har tatt meg en god og lang dusj, stelt med håret mitt og brukt tid til ansiktspleie. Antagelig har jeg fått krem inn i øynene også, for jeg ser liksom ikke noe bra i dag selv om brillene er nøye pussa. Jeg har skrevet handlelapp og vært i butikken. Brukte god tid… ikke noe stress. Var flink og tok med både handlenett og et par plastposer. Jeg husket å hente ei pakke på posten i butikken, tippe lotto og fylle bensin på ei kanne til gressklipperen.  I mellomtiden klippet mannen hele den øvre delen av plenen.

Og fagerklokkene mine blomstrer helt av seg selv  😁

Etter at alle poser med mat var plassert der det skulle fikk vi endelig i oss mat. (Det ble bare en banan til frokost)

Jeg har fått helt dilla på sennep for tida… nam-nam!

Mannen gikk ned for telling etter maten.  Ikke så rart etter all den gressklippinga. Han ligger og godsnorker i andre enden av sofaen. Nå er jeg helt nødt til å lukke øynene ei stund jeg også. Kanskje synet er bedre etterpå 😊  … og at jeg orker å lage taco seinere i kveld.

Ha ei fin helg❤

 

#blogg #lørdag #hvile #fornøyd #fagerklokke #plen #egenpleie

 

TELEFONDAG OG VILLA TIL DINO

Ja.. noen dager er telefondager. I dag kan det se ut til at det blir akkurat det. Min datter ringte først. Hun ble nok litt overraska da moder’n var våken allerede😁 Ungene hadde siste skoledag i går og blir dermed hjemme hele dagen. Hun hadde sagt til dem at derfor ville hun ha en fritime til  egentid hver dag.  Og den ville hun bruke til å gå tur helt alene og samtidig skravle litt i fred og ro i telefonen. Hun er kjempeflink til å gå turer. Ungene hadde satt opp ansikter som et spørsmålstegn…hæææ??? En hel time hver dag uten dem?? Er det mulig!!

De er store nok til å klare seg selv  den timen ( 9 og 11 år) , det er bare det at mamma helst skal være tilgjengelig og på plass 24/7. Hehehe… Men min datter er ei bestemt frøken, så det blir helt sikkert som hun har sagt. I alle fall prata vi lenge. Og det var jo hyggelig😍

Imellomtiden kom mannen hjem fra butikken her. Ivrig opptatt med og muligens få hente et hundehus til Dino. ( noe Dino sikkert syns er helt bortkasta. Han har jo både hus, sofa, stoler, dyner og puter og alt som trengs sammen med menneskene sine inne)

Vel.. mannen fikk inn en “kort kom” mens jeg prata med datter’n og jeg forsto at han kunne hente huset med en gang. Dermed forsvant han som et olja lyn med henger’n på slep.  Så da jeg var ferdig prata i telefonen ringte jeg opp mannen for å få mer greie på hva som foregikk og hvor han skulle. Ok.. Så var det i orden. Han kom til å bli borte ei stund. Rakk og plukke opp strikkepinnene, kutte en tråd for å begynne på en annen farge…så ringte det igjen. Denne gangen var det yngstemann som lurte på hva jeg bedrev tida med for øyeblikket. Han kjeda seg litt. Venta på at en kamerat skulle slutte på jobb, så de kunne reise ut og fiske. Det er jo koselig at han ringer moder’n i mellomtiden da😍

Så var plutselig mannen på tråden igjen. Han var fremme og hadde fått huset på en større henger som han måtte låne der oppe. Og ikke bare det. Det ble løfta på med gaffeltruck!! Æhh… det har ikke vi hjemme liksom. Så han kom hjem med et lite(stort) problem på henger’n.

Stolt som ei hane.. problemer er vel til for å løses😁😎

Knoll og Tott må tenke 🤔 og finne en løsning fort. Henger’n må leveres igjen i dag. 

Vi klarte det. Med planker, en vegg i den ene enden, 4- hjulstrekker’n i den andre enden og flere spannsett i hver ende ble den vippa nesten elegant ned. Mens mannen svetta noen liter og jeg hadde søte, svarte prikker dansende foran øynene.

Så her står villaen til Dino nesten på plass der den skal. Og mannen forsvant igjen.

Phu.. Det var bare å få satt seg igjen så fort som mulig. Pusten er tung og pulsen nesten halvert etter at jeg begynte på blodtrykksmedesinene. Jeg snakket med datter’n om det tidligere i dag. Hvilepuls på 53, det er veldig lavt til å være meg. Så hun mente jeg for moro skyld skulle måle etter å ha gått en liten tur. Jeg syns det ble nok bare med den sjauinga vi holdt på med i sta, så jeg målte da jeg satte meg ned. 63 var den.  Da gikk den opp noe da i hvert fall. Ringte henne igjen og fortalte det. Hun syns jeg skulle høre med legen på fredag. Men det kan jo også ta litt tid før kroppen venner seg til medisinen. Hun bruker blodtrykksmedesiner selv. Så hun har erfaring med dette.

Nå venter jeg bare på neste telefon.Det kommer nok flere i løpet av dagen😁 I mellomtiden skal jeg rekke å spise noen skiver.

HA EN FIN FREDAG ❤

 

#hundehus #blodtrykk #puls #dino #familie