Stikker innom igjen.

Jeg bruker mye av dagene til å lese for tida, så det blir ikke så mye blogging. Nå har jeg lest ferdig en miniserie på 3 bøker og begynt på bok nr 2 i enda en serie. Jeg har sydd litt også. Holder på med en topp/t-shirt som enten blir lagt ut for salg eller som jeg kommer til å bruke selv. Jeg kan absolutt trenge flere topper. Den er i dette stoffet her, og jeg har tenkt til å sy den ferdig i dag.

Hadde det ikke vært for at jeg fikk sydd noe feil på den og måtte ta opp igjen en hel søm, tror jeg den ville blitt ferdig samme dag jeg begynte på den.

Jeg skal bare ta meg litt mat nå, så skal jeg sette meg og skride til verket.

Ha en fin dag du der ute😚🌷

 

Jeg tok meg fri fra bloggen i påsken.

Jeg har tatt en lang påskeferie fra bloggen jeg. Det var i grunnen veldig godt å ikke bruke så mye av dagen til det.

Jeg har vært en liten tur i Hokksund i påsken. 3 overnattinger ble det denne gangen. Vi har bare slappet av der nede. Lest en del i hver vår bok og gjort oss ganske ajour med alle tv-opptakene. I allefall de vi følger med på begge to.  Men en av dagene drev vi med andre  hobbyaktiviteter. Da satt min mor med strikketøyet sitt, mens jeg brukte dagen til å sy en ny boxer til mannen. Den forrige jeg sydde var blitt favoritten hans, så han ønsket seg en til. Sånn ble den denne gangen.

Før jeg reiste rakk jeg å sy en ny topp til meg selv. Den ble jeg veldig fornøyd med.

Den ble brukt i påsken. Veldig god å ha på seg var den. Det kan hende jeg begynner på en til i dag. I andre farger. Jeg har vært våken siden halv 3 i natt, så jeg får se hvor lenge jeg holder ut i dag.

Forresten…jeg må jo fortelle at vekta mi er redusert med 3,4 kg på 3 uker. Og denne uka er jeg oppe i full dose med de vektreduserende tablettene. Jeg har fått de på blå resept av legen min. Visste ikke at det fantes engang jeg.

Jeg spiser mindre porsjoner. Og er ikke så ofte sulten. Den første uka var værst, med kvalme. Nå er jeg bare litt småuggen innimellom. Jeg kjenner det allerede på magemålet. Det er blitt litt mindre, og det er lettere og bøye seg.

Jeg spiste 2 skiver til frokost før halv 5 i dag, så det blir antageligvis en frokost til om ikke så lenge. Nå skal jeg sette på litt mer kaffe aller først.

 

Ha en fin dag i dag da😚

 

BERG OG DAL-BANE

Det går opp og det går ned ettersom det blir søvn eller ikke om nettene. Siden jeg kom hjem har det vært annenhver natt med søvn og uten søvn. I natt har jeg heldigvis sovet, så nå er en vaskemaskin snart ferdig og en deig til loff er satt til heving. En dusj er neste på programmet. Der har jeg vært og sprayet med sterk eddik nå, så det skal få stå litt før jeg skal vaske både meg og dusjkabinettet.

I går ble det stort sett bare lesing, delvis i ørska etter ei søvnløs natt. Nå er boka lest ut, og jeg har bestilt neste bok i serien. Den har visst kommet ut nå i 2022 den, så den var det venteliste på.  Jeg står som nummer 8 i køen. Det kan ta 8 mndr før jeg får den. Men jeg regner med at de fleste leser den på mye mindre tid enn en måned, som lånetiden er.

Det var i hvertfall ikke lett å legge fra seg denne. Bok nr 1.

Løp og kjøp….eller lån den på biblioteket. Jeg kan anbefale den som påskekrim i år.

Kos deg med lørdagen😚

Det har blitt en del lesing.

Jeg har vært hjemme et par dager nå. Kom hjem til sol og deilig vær på tirsdag. Det var bare å nyte stillheten med kaffe og bok ute på terassen ei stund. 

Denne har jeg lånt på biblioteket. Den heter Stormvakt, skrevet av Kristina Ohlsson. Vissnok 1. bok i en krimserie. 

Jeg syns den er fin, så jeg skal skjekke i bibilotek-appen min om de har flere i serien inne. Da skal de i tilfelle få legge dem av for meg.

Jeg plundrer en del med småkvalme og magevondt nå om dagen. Og i går våknet jeg med et skikkelig mageknip som ikke ville gi seg helt. Matlysten er stort sett bortevekk, så jeg spiser nok alt for lite i forhold til det magen min er vant til. Det er nok derfor den protesterer. Da er det godt å ha ei god bok å grave hodet inn i.

I dag er magen mye bedre, så jeg har fått gjort noen husmorsysler. Nå har jeg tenkt til å ta en pause fra det og lese litt igjen. Etterpå er det rydding som står på planen. Jeg har tenkt til å sortere en del ting i sysakene jeg drar frem og tilbake til Hokksund. Prøve å få litt system på tingene. Det kan være lurt. 

Ha en fin dag du også😚

 

SØNDAGSSYSSEL

Siste dagen i uka og jeg satte meg godt til rette med symaskinen. Jeg hadde klipt ferdig stoffdeler til en ny barnekjole, så jeg kunne gå rett på med syingen. Etter noen timer hadde jeg sydd ferdig kjolen. 

Deilig myk jersey. Str 92. Selger den for 180,- , hvis noen er interessert.

I dag har jeg tenkt til å finne et nytt mønster jeg kan tegne av fra bibliotekbokas mønsterark. Får se hva det blir. Muligens en hettegenser i barnestørrelse.

Yngstesønnen begynte å mase etter nybakte rundstykker i går, men da orket jeg ikke å begynne på det. Jeg skulle lage middag til alle her etter økta med symaskinen. Laksefilet, smelta smør, revne gulrøtter, og poteter var det som sto på menyen. Og det ble det. 

Nå har jeg satt en rundstykkedeig. Da blir nok yngstemann formøyd i dag. Utpå kvelden blir det steik til middag.  I morgen skal jeg reise hjem igjen. Blir spennende å gå på vekta. Jeg begynte nemlig med vektreduserende tabletter på tirsdag. Fikk dem på blå resept av legen på mandag. Jeg er sjelden sulten nå om dagen. Heller litt småkvalm. 

Ønsker deg en fin Mandag😚

Thaimat i Hokksund.

I går fikk jeg være med å lage Thaisuppe sammen med min svigerdatter. Det var gøy å se hvordan suppa ble laget. Kjøttbollene i suppa laget vi også selv. Så det tok litt tid. Da vi endelig kunne sette oss å spise den kom min bror og svigerinne inn døra. De fikk også smake.

Den ble god. 

Min svigerinne er også fra Thailand, og disse to syns det er artig å holde på sammen på kjøkkenet og lage mat fra sitt eget land. Så de satte i gang med en ny rett med det samme vi hadde spist. De laget bananer innbakt i en blandig av kokos, rismel, sesamfrø, litt bakepulver og sukker.  Det var kjempegodt!! Jeg var ute på kjøkkenet og fikk knipset noen  bilder mens de holdt på.

Tilslutt ble de frityrstekt.  Jeg glemte å ta bilde etter at de ble tatt ut av kjelen. Dette er noe jeg har lyst til å prøve hjemme en gang. Jeg må bare få skrevet opp sånn nogenlunde blandingsforhold av alle ingrediensene. 

Til slutt, utover kvelden, laget de enda en ting. Noen runde boller fylt med et eller annet som smakte søtt. Disse var også stekt i olje. Gode de også. Det var meningen at min svigerdatter og jeg skulle laget disse sammen i går. Men jeg lot Thaidamene ha kjøkkenet for seg selv. Jeg fikk bli med å lage suppen. Det holdt egentlig i massevis for meg i løpet av en dag.

I dag tror jeg at jeg skal sy litt. Maskinen har ikke blitt tatt i bruk her nede enda. Jeg har slitt litt med magen etter at jeg har begynt med enda en ny medesin. 

Ha en fin søndag😚

#thaimat