Det ble ingenting ut av gårsdagen

Etter å ha rydda og vaska på kjøkkenet i går var tydeligvis dagen over for meg. Ble stort sett liggende etter det. Svimmel og uggen i hodet.

Utpå kvelden en gang fikk jeg kreka meg opp og laget en veldig enkel middag. Og da fikk jeg brukt opp siste rest av fersk sopp for i år..nå blir det bare fryst eller tørka sopp  frem til ny sesong.

Jeg hadde igjen halvparten av denne tallerkenen.

Det ble stekt sammen med sjampinjong fra butikken, løk, hvitløk, paprika og en boks med bogskinke i biter. Kokte ris til. Enkelt og greit. Og da vi fikk på denne sausen, som er blitt vår yndling. Ble det ekstra godt😁

Dette bilde er fra varmere dager som du ser. Det har blitt noen flasker med den sausen her siden da😊

Etter maten var det bare å legge seg igjen. Men da satte jeg på pc’n og drømte meg helt bort med masse sy-videoer. Høretelefoner……æh…er det det det heter? Plutselig så det ordet veldig rart ut?! Uansett. Jeg hadde lyd på øra, og var i min egen verden i alt for mange timer utover natta. Så i dag kan jeg skylde meg sjøl for at jeg er trøtt😐 Skal ikke legge noen “MÅ-planer” i dag. Men jeg har jo  ihvertfall én “HA LYST-plan” Og den tror jeg faktisk jeg skal begynne på bare jeg får spist😁

Ha en fin dag😙

Så må det vist en hvil til :-(

Oppdrag rydd kjøkken og vask kjøkkengulvet er ferdig utført. Jeg var flink nå og tok det med en gang etter frokost/lunsj. Men nå ligger jeg her igjen. At det aldri kan gå an fullføre en hel dag uten å måtte legge seg. Hodet trykker igjen, hjertet jobber hardt. 

Må bare vente med syinga ei stund. Mannen dukker nok snart opp. Så får vi spise litt til å ta en hvil begge 2. Kjedelig…men sånn er det bare. Jeg kan ikke skjønne hvordan jeg har kommet igjennom dagene med jobb i tillegg. Det mannen husker er at det stadig var masse tårer, mens jeg lå der helt utslitt de dagene jeg hadde fri. Nå er det ikke så mye tårer.  Bare en gang i blant.  Men da er det mest frustrasjon og oppgitthet over å ikke klare en dag som planlagt. Nå slipper jeg i det minste å tenke over alt jeg MÅ. Jeg har tross alt resten av uka å komme i mål på. Ingenting løper fra meg, og jeg kan styre i mitt eget tempo. Det som gjenstår å få vite nå er svaret på søknad om uførepensjon. Jeg håper nav har forstått. Hvis ikke vet jeg virkelig ikke hva jeg gjør.  Jeg hadde IKKE klart en arbeidsdag sånn formen er. Men det er jo ikke sikkert de som bestemmer er enige i det. Nå stikker det flere steder i panna bare jeg skriver om dette. Blodtrykket stiger sikkert bare ved tanken. Så jeg får gi meg nå. 

Ha en fortsatt fin dag😚

 

 

#nav #uførepensjon #vondtihodet #høytblodtrykk #slitsomt

I DAG VIL JEG SY HÅNDARBEIDSVESKA MI

Ja det vil jeg. Delene fikk jeg klipper ut i går kveld. Da er egentlig det kjedelige gjort 😉

Men først er det kaffe, frokost og en liten smule planlegging av dagen. Noe husarbeid må inn på planen i dag også. Jeg må prøve å ta litt og litt. Her jeg sitter på kjøkkenet kan det se ut som det er her det er 1.prio. Her er det ei samling av jaktklær, ledninger til å koble en ekstra tv med og oppvask.  Kanskje jeg finner bøtte, vann og såpe og vasker gulvet her inne også. Da blir det bra😁. Ja… det tror jeg blir planen først. Og etter det kan jeg sy veska mi😍 Og innen jeg er ferdig med det, så er det sikkert middagstid allerede. Jeg må jo lure inn en liten gåtur også. Helst før det blir mørkt. Da vil jeg ikke planlegge særlig mer i dag jeg. Blir bare så skuffa hvis jeg ikke får gjort alt..det er bedre å få opp færre ting på dagsplanene, og KANSKJE komme i mål 😁

Ha en fin dag, hva som enn står på planen😙

 

#dagsplan #håndarbeidsveske #syselv #syglede #fargerikt

En trøtt og sliten dag

Jeg kom liksom ikke i gang med noen syprosjekter i dag. Jeg var smart og tenkte jeg fikk ta noe husarbeid først. Så etter frokost og X antall nytrakta kaffe, satte jeg på vaskemaskinen med stoffene til skjørtet jeg skal sy. Juleskjørtet mitt. Fargen heter støvet karamell og er et jersey-stoff. Det lyset stoffet som henger bakerst på stativet er fór-stoffet. Denne gangen kjøpte jeg med mønster også , så det blir spennende. 

Etter en runde med støvsugeren i hele 1.etg ble jeg svimmel og uvel, så jeg fant ut at det var kanskje lurt å ta det litt rolig. Mannen kom hjem fra jakt omtrent i det jeg var ferdig, så vi smurte oss noen blingser…spiste… og sovnet pladask etterpå begge to. Midt på dagen , det er helt tragisk. Vi våknet ikke igjen før nærmer klokka 19.  Da er det jo blitt kveld. Jeg kan skjønne at mannen trenger en dubb. Han er tross alt oppe midt på natta for  å komme tidligst mulig i gang med jakta på morgenen. Jeg derimot, jeg sov til halv 9 og burde  absolutt ha holdt ut dagen.  Det der er til å bli frustrert av altså. Men nå har vi da vært våkne i halvsvima ei stund igjen.  Og jeg rakk og klippe ut alle delene til ei håndarbeidsveske til meg selv. Regner med det går litt raskere å sy den nå som jeg vet gangen i det😊

Det blå skal være utvendig, det røde innveldig.  Begge 2  kommer fra sekken med stoffer jeg byttet til meg for 2 flasker julebrus i forrige uke😊 Det var smart.  Gjenbruk vet dere😍 Jeg har masse stoff igjen. Skrik ut hvis noen kunne tenkt seg et handlenett eller håndarbeidspose.  Jeg kan ta på meg å sy noen få.  200 ,- ink. Porto😁  størrelsen kan bestemmes av deg. Og jeg kan  evt ta bilder av noen av stoffene jeg har å velge i😄 Nå er det natta på meg . Ønsker alle en fin natt😙

 

#håndarbeidsveske #syglede #handlenett

#jegsyr #søm #synett #syveske

#gjenbruk ##gardinstoff

 

HAR SYDD HÅNDARBEIDSVESKE

I går kveld var vi på besøk hos bonusdatter-og svigersønn. 2 stk slitne mennesker som hadde hatt lange dager på jobb. Men de disket opp med taco likevel, nam, nam 😃.

Og endelig fikk vi levert bursdagsgaven. Så nå kan jeg vise dere hva jeg har laget.

Strikkepinne-etuiet har jeg delt med dere før. Og her kommer bilder av håndarbeidsveska. 

Her er pinne-etuiet også. Det burde jo egentlig vært i samme stoff. Men jeg var usikker på hvor mye som gikk med til veska.

Her er litt av sy prosessen. Jeg lagde faktisk reimer av stoff nå også. Men på en annen måte, så jeg slapp og sitte med det plundrete vrenge- arbeidet.

Stoffvalget;

 Jeg kjøper med meg store biter med restestoff når jeg er på Stoff & Stil. Det er alltid kjekt å ha til jeg får sånne sy-raptuser som jeg har en periode med nå. 

4 deler klippet ut. En til fór  og en til yttersiden . Det er bare én del av hver fordi de er brettet dobbel fra bunn og opp, så lengde og bredde på hver bit er 62 cm×47cm ( med sømrom).  Skulderreimene er det klippet 2 stk av. 70 cm×9 cm ( med sømrom her også).

Så kunne jeg innta syrommet. Hele spisestuebordet er nemlig blitt klippebord .

Jeg begynte med skulderreimene. Brettet og strøk inn 1 cm  hele veien på hver side, før jeg brettet de dobbelt og strøk over enda en gang. Da kunne jeg sy en stikning langs hver kant hele veien uten problem😁

Foresten ..det aller første som må gjøres er å “sikse” rundt alle kantene.  Jeg ble litt revet med da jeg holdt på der oppe på syrommet mitt, så jeg glemte å ta alle bilder jeg burde tatt.   Men her er i allefall ett av hvordan jeg la skulderreimene.

Denne gangen kom de frem på rette sida da veska var ferdig 😊 Neste veske jeg skal sy skal jeg huske å knipse bilder steg for steg. For nå har det ENDELIG gått opp et lys for meg og jeg har funnet ut av både sying og vrenging av vesker😃

 

Ikke se på meg som modell😉 se på veska! Ønsker meg sånn til strikketøyet mitt jeg også. Begge deler ble i hvert fall tatt i bruk av bursdagsbarnet med en gang😊 Det ble plass til alle votteprosjektene hennes og ett eller 2 lueprosjekter oppi der😁

 

Det er sol ute hos meg i dag, mannen er på jakt og jeg skal spise frokost og se om jeg finner på noe som er fornuftig. Ha en fin dag😙

 

 

#søm #syprosjekt #syselv #syglede #syveske #håndarbeidsveske #strikkepinne-etui #blogg

 

Jeg har sett sola stå opp!!

God morgen 😁 Jeg har vært våken siden 6 i dag.  Sovet mye og godt siden i går ettermiddag. Det ble ikke så mye mer gjort etter turen og maten etterpå.  Hodet begynte å kjennes igjen. Men i dag er jeg altså oppe tidlig.  Jeg har vært i butikken allerede. Var der klokka 7…!!!!! Og på vei hjem måtte jeg stoppe et par ganger for å nyte dette synet😃.

Har du sett noe så fint😍 Nå har sola stått skikkelig opp her, og jeg har rukket masse på morgenen. Kaffe og frokost, satt i gang oppvaskmaskinen, hengt opp klær, lett etter ei synål, lest noen få faste blogger, skal lese flere, men nå ville jeg skrive litt selv også😊. Og så skal jeg sette meg og se på reprisen på God Morgen Norge.  Det er det lenge siden jeg har sett på. Samtidig skal jeg strikke på den siste sokken min. Det begynner nemlig å bli kaldt på beina både ute og inne nå. Så det hadde vært godt å få den ferdig så fort som mulig. Mannen maser etter flere sokkepar også. Han er storforbruker av det. 

Ha en fin dag da😙

 

#soloppgang #tidligoppe #godmorgennorge #gmn

 

 

TUR, SOPP OG EGGERØRE

Jepp, det ble en liten søndagstur i dag. Mannen kom hjem fra jakt akkurat i det jeg hadde gjort meg klar til å gå. Med sekk og soppkniv, i tilfelle noen sopper skulle dukke opp på veien😊

Jeg valgte å gå rett til skogs i dag. Ikke så langt det som dere ser. Rett ovenfor gården. Og der ligger en fin traktorvei jeg pleier å gå inn på.

Det var ikke mange meterne jeg gikk på den før jeg gikk inn under trærne for å se etter sopp. Tenkte jeg kunne gjøre det først som sist. Det er ikke så mange dagene siden jeg gikk her sist, og da plukket jeg en håndfull kantareller bare langs traktorveien og stien. Nå ville jeg se om det var noe mer utenfor der.

Og det var det!

Jeg plukket med meg det jeg fant. Ikke så mye, men det ble en hel tallerken full😁

Meninga var at jeg skulle se etter fugler også i dag. Jeg følger jo gå-skolen til solliv , og der har jeg tilogmed vunnet denne flotte premien. Selv om jeg ikke er den flinkeste gåeren enda.

Disse kom i postkassa tidligere i uka. Premien min😁 Refleksbånd og lys, med blink på også, så nå skal jeg synes godt i mørket 😊Tusen takk for premie og motivasjon nok en gang solliv! Desverre gikk jeg med nesa og blikket mest mot bakken i dag. Så fuglene ble helt glemt bort. Men i morgen…DA skal jeg huske det😃

Vel hjemme etter nesten 1 time ute, og noen skritt, ble det eggerøre med sopp, løk, hvitløk, noen salatbiter og hakket brokkolistilk. Da er grønnsakskuffen sortert og klar til ny uke.

 

Og vi ble gode, mette og trette. Klare til å slappe av ei stund.

Ha en fin søndagskveld😙

 

#tur #søndagstur #kantareller #eggerøre

Hei og god “morgen”

Jeg har sovet godt i natt😊 Fikk nemlig gjort ferdig en av planene jeg ikke skulle ha i går..hehe…det hjalp det. Og veldig fornøyd ble jeg jeg også. Både av at jeg fikk gjort det , og av resultatet. Jeg kan desverre ikke vise dere det før i et senere innlegg. Men det gleder jeg meg til altså. Jeg sitter her med kaffekoppen, mannen er på jakt enda. Prøver å ikke legge noen “må-gjøre” planer. Går heller før “har-lyst” planer. Planer som det er veldig kjekt å få gjort. F.eks ordne og vaske oppe på syrommet mitt. Det trengs nemlig! Og det har jeg lyst til å gjøre i dag. Hvis det ikke kommer inn noe nytt på programmet når mannen kommer hjem da.

 

Jeg begynte på dobbel dose blodtrykksmedesin på morgenen i går. Det gikk greit. Så får vi se hvordan det blir i dag. Det er vel på tide å spise frokost nå og få i seg “desserten” med piller.

Ha en flott søndag😙

 

#søndag #planer #gjøremål #syrom

 

Skal ikke ha noen “må-gjøre” lister i dag

I dag skal jeg prøve å la dagen bare bli som den blir, uten alle disse “må/skal gjøre ” listene mine. Kan jo bli gal av mindre. Men selvfølgelig ligger det noen planer oppi toppen uansett. Jeg skal bare prøve å overse de . Eller i hvertfall ikke sette meg som mål at det MÅ gjøres akkurat i dag. Kanskje hodepina ikke dukker opp i løpet av dagen da? Det var ikke noe godt i går nemlig.  Enda så trøtt jeg var tidlig i går kveld , ( og jeg sovnet flere ganger også) jobbet hodet på spreng til langt på natt med å løse et syprosjekt- mysterium. Muligens har jeg endelig forstått hvordan det skal gjøres nå😁 Det gjenstår å se.  Jeg skal prøve å ikke stresse med det i alle fall. Og jeg skal spise frokost før jeg finner på noe lurt. Det romler i magen allerede, så jeg må vel kanskje høre etter hva kroppen sier. Med dette høye blodrykket er det ekstra viktig. Men lett?? …Nei!! Hode mitt lever sitt eget liv.

 

(Bilde lånt fra pixabay.)

Sååå……. dabegynnerjegmedfrokostenda 😃. Og ser hva dagen bringer i fred og ro. Ønsker deg også en fredelig og rolig lørdag 😙

#hodekjør #hodebry #fred #ro #entingavgangen #taderolig #høytblodtrykk #bipolar #blogg

 

Dagen er over for min del.

Jeg er sååå trøtt.  Dagen er over for min del. Det er 9 timer siden jeg ble vekket.  Måtte rekke å våkne og ordne meg klar til legetimen i dag. Blodtrykket er alt for høyt enda.  Så jeg bør vel ikke akkurat tvinge meg til mer enn jeg egentlig orker, før det er blitt stabilisert. Fra i morgen tidlig skal medesindosen økes. Meninga er at den uregelmessige pulsen og trykket i hodet og ørene skal bli borte.  I kveld er det ille igjen. Så jeg har funnet dyna mi og har tenkt til å sovne her på sofaen så fort som mulig. Se litt på tv til øynene detter igjen. Og håpe at jeg sover til i morgen. Det er så mye jeg skulle gjort i dag også. Jeg blir temmelig oppgitt og lei meg når ingenting går etter planen. Men vi har vært nede hos min mor ei god stund etter legebesøket da. Hadde med strikketøyet og fikk tatt noen runder på det i det minste. Og forresten ønsket hun seg et etui til små malepensler. En hobby hun holder på… i tillegg til sokke-strikking. Et lignende det jeg sydde forrige dagen.

Men her må det tenkes litt først hvordan jeg skal gjøre det.  Det bør muligens brukes voksduk eller plast av noe slag. Penslene er jo våte da de legges på plass. Jeg finner nok ut av det på nettet et sted😊 Nå ønsker jeg alle en god natt jeg. Så håper jeg å kunne være hjemme og våken i hele morgen😙

#høytblodtrykk #strikkepinneetui #penseletui #ideer #slitenogtrøtt