SOLA SKINNER PÅ “CAMPINGEN” MIN

God morgen😊 Her skinner sola i dag.  Jeg ble vekket av mannen for å kjenne litt på formen. Han har nemlig tatt seg en tur på formiddagen .

Foreløpig kjennes det ikke så værst ut. Jeg får holde meg mest i ro i dag også, og satse på at det holder utover dagen. Bare sitte her å nyte “campinglivet” rett utenfor stuedøra 😊 Med den følelsen klarer jeg å slappe av. Samtidig er det jo så kjekt at hvis jeg blir for rastløs, så kan jeg bare smette inn noen minutter og finne på noe fornuftig. Fine greier!!  

Det kommer nok flere bilder av restegarn- sokkene etterhvert som jeg kommer lenger på dem. Her er bilde av noe av garnet bare. 

Vel… da ønsker jeg alle en fin fredag. Så fortsetter jeg “campinglivet” på trassen😁

 

#campingfølelse #fredisjela #strikketøy

FØLELSE AV CAMPINGLIV I DAG

Etter ei stund ute under varmelampa med pledd, ullsokker, strikketøy og kaffekopp kom plutselig campingfølelsen i dag. Vi hadde rigget oss til skikkelig med alt vi trengte ved bordet. Satt trygt og godt under tak og kunne bare ta i mot alle typer vær som kom… både regn og sol. 

Det var godt på en måte og kjenne på følelsen. For da vi var på campingen hadde jeg FRI.. ingenting spesielt som måtte gjøres. Bortsett fra før turen oppover, med pakking og handling. Og selve turen oppover. Den tok også sin tid. Og det samme styret da vi skulle hjem igjen.

Så tenk hvor deilg det var da følelsen av campinglivet dukket opp her hjemme😊 Jeg satt uten en bekymring og følte meg helt fri fra ting jeg måtte, burde og skulle gjort. Og det uten pakking og kjøring og stress!!

Gassgrillen står klar på uteplassen. Den har fått fast plass for sommeren. Så da det nærmet seg middagstid tente vi den, og tok en enkel middag ute. Pølser, og grønnsaker i folie. Fort gjort.

Det var godt. Ble gode og mette.

Dino kosa seg i både sol og skygge.

 

Har kommet i gang med sokkene til mannen.

Han blir fornøyd med di fargene han får😊

Jeg har satt ut igjen blomster-urna, som jeg for sikkerhets skyld tok inn i går kveld. Syns disse fargene er så fine.

 

Jeg er fortsatt like svimmel og ullen i hodet. Så nå har jeg lagt meg med dyne og pute på sofaen.  Får bare fortsette og ta det helt med ro. Ellers har denne dagen vært helt topp😊 Med fred i kropp og sjel og lave skuldre ❤

Ønsker dere alle en fortsatt fin kveld! 

 

#fredisjela #campingfølelse #grillmat #strikk #håndarbeid

FREM MED ULLGARN

Her er det bare å bytte håndarbeid. Vi sitter ute under varmelampa, med pledd og strikkesokker. På leit etter et par sokker til meg selv oppdaget jeg at mannen har kasta noen av sine egne som var helt brukt opp. Da var det bare å ta en runde i alle garnposene da, for å finne ullgarn til nye sokker. Det kan se ut som det er viktigere enn et hekleskjørt for øyeblikket.

Jeg fant noe i forskjellige poser. Skal nok klare å få til et sokkepar.

Det er alltid gøy å se hvordan de blir da det blir brukt noe av restegarnet som hoper seg opp 😊 Mannen er storforbruker av strikkesokker, så jeg burde vel egentlige lage er par innimellom andre prosjekter stadig vekk. Bestemte meg for det i dag i hvert fall.

Det kommer ikke til å bli gjort stort annet noen dager fremover. Formen er fortsatt ikke bra. Vurderer legevakt stadig vekk, men drøyer og drøyer. Nå er det ei uke til jeg har time hos fastlegen.

Ønsker alle en fin dag❤

 

#svimmel #dårligform #restegarn #sokker

 

LILLA NYANSER

Se her.. fine lilla nyanser på himmelen i går kveld😊

Og like fine nyanser på disse nattogdag blomstene som jeg har i beddet mitt. 

I fjor røsket jeg de opp som ugress. I år lot jeg de stå, og det er jeg glad for.  De er jo flotte da 😊

Jeg har tusla litt frem og tilbake og sett over blomster og planter, mens mannen og jeg har sittet ute med kaffekoppene våre. De trengte vann noen av de nå. Men de har da vokst litt, uansett om jeg ikke har fulgt med noe særlig på hverken det ene eller andre siden søndag.

Hodet mitt er fortsatt fullt av bomull. Men jeg sover ikke hele tiden. I går var jeg mye våken. Jeg klarte å lese en del. Ellers satt jeg ute litt innimellom og bare stirret ut i blå. Det var godt mannen var borte noen timer. For her var det liten kontakt å oppnå. Og det var bare deilig at det var helt stille.

Nå har han reist ut på flere ærender. Vi trenger noe ting og tang. Blant annet mer hageredskap.

Jeg skal gjøre minst mulig i dag. Bare det jeg finner på i løpet av dagen, og i hvert fall ikke stresse meg opp med noe. Det får bare se ut som det gjør rundt meg . Det er ingenting som flyr fra meg uansett.

Legen velger jeg å vente med foreløpig. Jeg har time om ei uka. Forhåpentligvis går det bra frem til da. Hvis ikke blir jeg bare nødt til å reise ned før . Bomullshode og trykk i ørene har jeg hatt flere ganger. Vet ikke hva det kommer av. ( mulig det er depresjon) Men det går over igjen etterhvert. Det var mest det at jeg sov fra søndag kveld til tirsdag morgen omtrent uavbrutt, som bekymret både mannen og meg.

Nå skal jeg spise, drikke mye vann og ta dagen som den kommer😊

Ønsker alle en fin dag❤

 

#lilla #nattogdag #psykiskhelse #bomullshode #himmel #depresjon

 

Til de som lurer på hvor jeg ble av.

Jeg er absolutt ikke i form. Har stort sett sovet i ett siden søndag kveld.  Mannen min vekte meg halv 9 i dag for se hvordan formen min var før han måtte ut på noen ærender. Jeg er svimmel, har dotter i ørene  og klarer ikke å være våken. All energien min ble dratt ut av meg da jeg var nede hos min mor på søndag. Men jeg kom meg hjem tidlig på kvelden. Fikk gjort ferdig ertesuppa som mannen hadde passet på mens jeg var avgårde.  Spiste den og etter det var det slutt. Siden har jeg rett og slett sovet. Har ikke orket å lese engang. Nå begynner jeg å bli litt redd, så hvis jeg ikke er bedre i morgen tror jeg at jeg får ta en tur til legen.

Nå klarte jeg i det minste å få til et lite innlegg her. Og jeg skal se om jeg klarer å lese før jeg sovner igjen. Hjertet banker for hardt, og jeg kan ikke skjønne hvorfor jeg er så innmari svimmel og trøtt. 

Hilsen “dårlig form”

 

 

#psykiskhelse #dårligform #svimmel #trøtt

TIDLIG EN SØNDAGS MORGEN

Snakk om å være tidlig i vigør a gitt😊 Jeg har vært oppe siden klokka 5 !!!!!

Skulle egentlig bare opp på toaletten en tur. Men mannen var allerede oppe og i gang med kaffetrakteren. Tenkte jeg kunne ta en kopp sammen med han, før jeg gjemte meg under dyna igjen.   

Så begynte plutselig …skal bare… mens jeg venta på kaffen. Først ble det rene i oppvaskmaskinen putta i skuffer og skap. Så ble den fylt opp på nytt med middagsoppvaska fra i går.  Og nå står det også skinnende rent i maskinen😊

En kaffekopp ble inntatt og så “skulle jeg bare” sette på en vaskemaskin. Der var det plass til noe av sengetøyet, så da ble putene filleristet og lagt ut til lufting .

 

Nå har vi satt oss ut begge 2. ( eller alle 3 da) Dino har fått frokosten sin ute og er fornøyd. Sitter under varmelampa, det er ikke så varmt akkurat. Men deilig, stille og fredelig.

Har tusla en tur rundt for å se over noen av plantene mine også. De som blomstrer.

 

 

Herlig! Nå skal jeg lage frokost, så skal henge opp klærne og så skal jeg krype under dyna igjen. Lese litt, og håpe på en blund. Jeg skal nemlig til min mor i dag. Og er det greit å kunne holde seg våken mens jeg er der😊

Ha en fin søndag😊

#farger #blomster #planter #tidligoppe

 

Nå har vi testet ei oppskrift

Nå er vi ferdige med å spise. Måtte bare teste denne oppskrifta til Dedication. Du finner den Her.  Og her er bilder fra kveldens middag.

Dette er alle indegriensene jeg bruker mye selv. Så det kan nok hende det ligger en lignende oppskrift på mine egne oppskriftsider 😊

Det eneste som var nytt for meg var den hvite sausen med cottage cheese. Det er noe jeg aldri har brukt før. Så enkel måte å lage saus på da gitt! Det er verdt å ta titt på  oppskrifta.

  Ha en fortsatt fin helg❤

 

#middagstips #tacograteng #middag

 

 

OMELETT TIL FROKOST

 

Omelett.

  • 6 egg
  • 12 ss melk
  • Brokkoli
  • Paprika
  • Hvitløk
  • Gressløk
  • Gulost
  • Stek et par brokkolitopper med stilk og 1/2 paprika i biter. Tilsett et knust hviløksfedd mot slutten, før du har i egg- og melkeblandingen.
  • Del ost i terninger. Strø den over sammen med en liten bunt gressløk.
  • Sett på lokk og la det stå til osten har smeltet og omeletten har stivnet.

Godt på brødskiva 😃

 

#omelett #lunsj #frokost

NESTEN “NORMAL”

I går følte jeg meg nesten “normal” da jeg var ute for å gjøre noen ærender 😃 Jeg kan rett og slett ikke huske sist jeg var ute for å handle mat og tok meg tid til å se såvidt på andre ting også. Jeg var på et lite senter i Åmot. Det er ikke store greiene, men de har matbutikk og apotek blant annet. Jeg måtte på apoteket. Det var derfor jeg kjørte de 20 minuttene ned dit. Ellers kommer jeg meg stort sett ikke lenger enn nærmeste butikk 5 minutter herfra. På vei nedover følte jeg meg plutselig litt opplagt og fornøyd.

Jeg gjorde et forsøk på å holde fartsgrensa hele veien. ( noe jeg må innrømme jeg sjelden får til) Jeg sitter som regel helt i egne tanker når jeg kjører, og når jeg kikker på speedometeret ligger det alt for høyt hver gang. Vel… denne gangen skulle jeg være flink og kjøre pent. Jeg greide det nesten hele turen. Fikk parkert og gikk først inn på apoteket.  Der ble jeg stående å kikke litt i hyllene mens jeg ventet på tur. Bestemte meg for å kjøpe ny dagkrem. Det har jeg vært tom for i en evighet. Og ikke bare det… Jeg hadde husket å ta med masse gamle sprøyter med blodfortynnende og fikk levert de inn. De har blitt med på flyttelass 2 ganger de siste 10 årene. Har aldri fått rotet meg til å levere de inn på noe apotek. Ferdig der inne og stolt av meg selv gikk jeg videre.

Så stoppet jeg faktisk og kikket over ei tilbudskasse som sto utenfor bokhandleren. Fant ei bok som så spennende ut, og kjøpte den også😊 ( det er ikke ofte jeg handler annet enn mat som dere skjønner) Så inn i matbutikken. Handlet bare litt der, for jeg skulle videre til en Kiwi-butikk på vei hjem. Men før det stoppet jeg på en bensinstasjon. Skulle nemlig kjøpe med noe mannen trengte der. Stolt, svett og fornøyd var jeg nesten ferdig… uten å stresse!!

Selv om svetten nå haglet så brillene var vanskelige å holde på plass, og jeg kjente jeg begynte å få en fin tomatfarge i kinnene, kom jeg meg inn i siste butikk. Heldigvis hadde jeg handlelista klar, så jeg i det minste skulle få med meg det jeg måtte ha. Jeg klarte det også uten å stresse😃 

Turen hjemover gikk nesten like fint som nedover.  Men jeg merket at farta ble høyere og høyere jo mer jeg nærmet meg HJEMME. Måtte bortpå bremsen flere ganger for å redusere noen hakk på speedometeret. Uff-uff!!

Endelig var jeg hjemme. Sliten og skrubbsulten. Hadde selvfølgelig glemt å spise før jeg fór ut døra. MEN… Jeg hadde handlet 2 ting til meg selv. Dagkrem og bok😁

 

#bok #dagrem #psykiskhelse #handletur

 

Hvite busker-fargerik middag

I dag oppdaget jeg at det var blitt blomster på et av epletrærne, og brudespireaen sto i full blomst. Bare hvitt i den retningen foreløpig. Enda flottere blir det da rhododendronen snart åpner blomstene sine.

I fjor tror jeg ikke jeg la merke til dette i det hele tatt.  I alle fall ikke som jeg gjør nå. Nå har jeg tid til å se og legge merke til ting rundt meg.

 

Selv om det ikke er så mange farger ute her ennå. Ble det masse farger i wokpanna i dag.  Vi droppet grillen denne gangen. Jeg var så trøtt etter en handletur tidligere på dagen. Så det raskeste var å ta det inne. Jeg måtte ha mat før jeg fant sofaen.

Her alle de deilige fargene.

Med elgkarbonader og alle disse grønnsakene ble ble vi gode og mette, og kunne endelig ta en middagshvil 😊

Ønsker alle ei fin helg❤

 

#wokgrønnsaker #fargerikmat