FEBERFRI I DAG – YEZZ!

Sto opp i dag som feberfri! Det har vært mange nok dager med småfeber nå. Helt siden mandag kveld.

Nå er det bare å krysse fingrene for at den holder seg vekk ut dagen. Tenker jeg tar en runde med støvsugeren om ikke så lenge… i tilfelle rottefelle…man vet aldri om den bestemmer seg for å komme snikende igjen utover ettermiddagen.

Kanskje klarer jeg å male litt i dag også. Gjøre ferdig det ene bildet jeg holder på med i hverfall. Blomsterbildet.  Jeg begynte nemlig på et til før det var helt ferdig. 

Nå har Dino herja rundt meg her mens jeg skriver. Føler seg ganske oversett for å si det sånn. Endelig har han redd opp senga si og bestemt seg for å ta en hvil. Litt småpludring og kos på hodet fikk roet han ned.

Jeg tenker jeg setter meg og ser på nyheter ei stund først jeg, nå som det ble stille på han. Det skjer så mye rundt om i verden, så jeg får følge med litt.

Det er drap, terror, jordskjelv, korona, og valgkamp i Statene.

Et sammensurium av tragedier jeg helst ikke vil se. Men det kan være greit å vite noe om det som skjer utenfor min egen lille boble.

Det er ikke hver dag jeg klarer å se på alt som foregår der ute i verden. 

Ha en fin lørdag😚

 

SKULLE IKKE PRESSA LUFTA UT AV MEG PÅ SYKKELTUR

I går hadde jeg en nesten dobbel dag, siden jeg ikke sov natta før. Og jeg testet sykkelen min en liten tur i løpet av dagen. Jeg følte at formen var veldig grei i går. Men jeg tok meg fullstendig ut i oppoverbakken. Pusten var ikke normal igjen før ei god stund etter “treningsøkta”.

I dag er feberen tilbake. Foreløpig er den ikke mye å skryte av.  Men nok til at den merkes. I tilegg er hodet vondt i dag. Skulle nok ikke vært så tøff i går.

Jeg har sovet lenge i dag. Ble vekket av telefonen. Det var datteren min. Hun hadde ringt en gang tidligere i dag også som jeg ikke hadde hørt.  Jeg sov som en stein.

Denne dagen blir veldig kort. Så jeg har puslet rundt med litt smårydding og fyra opp i ovnen mellom kaffeslurkene. En sein frokost har jeg også fått i meg. Ikke værst det.

  Jeg har lovet mannen å fjerne hundemøkk ute i dag. Det må gjøres  før mørket dukker opp. Så akkurat nå er det førsteprio.

Resten av dagen får bli som den blir. Jeg tar det jeg orker. Jeg skal vurdere en corona-test over helga hvis jeg fortsatt har symtomer. Men jeg tror mest på at det er en vanlig forkjølelse med småfeber, grumsete hals og bryst, og hodepine. Regner med det kommer av all svetting og lufting på søndag da jeg pusser vinduer og bytta gardiner. 

Her står trillebåra ute å venter på meg, og sykkelen står godt parkert. Jeg håper snøen holder seg unna ei stund så jeg får prøvd den en tur igjen snart. ( sykkelen altså)

 

Jeg får kle godt på meg å komme meg ut.

Mannen blir visst sein i dag fikk jeg beskjed om nå. Heldigvis handler han på vei hjem. Jeg bør vel holde meg unna butikken med symptomene mine uansett.

 

Ha en fin fredagskveld😚

 

FORMEN ER BEDRE OG JEG HAR IKKE SOVET SIDEN I GÅR

Seint i går kveld begynte jeg å føle meg i bedre form igjen. Og siden har jeg ikke sovet. Jeg har vært våken i hele natt og værket etter å prøve et nytt prosjekt med malingen.

Jeg klarte nesten å holde meg unna. Bare sneik meg til å tegne en kjapp skisse da mannen satt på kjøkkenet med kaffekoppen og prøvde å nyte amøbe-timen sin i fred og ro,  før han skulle på jakt. Da var klokka mellom halv tre og tre.

Jeg tok en kaffekopp jeg også. Men da fikk jeg greie på at det var ganske ugreit å få til amøbe-time med en lysvåken og skravlete meg det ute. Det var da jeg benytta sjansen til å rable ned ei grov skisse i full fart.

Jeg prøvde å få blund på øynene da han og Dino dro. Meg jeg ga opp etter ei stund, og sto i steden opp og satte meg med penslene mine. Plutselig var klokka over ni på morran og jeg hadde drømt meg helt bort i maleriet noen timer. 

Etter frokost, en dusj, og oppretting av en ting på prosjektet jeg ikke fikk helt til å stemme, var jeg så godt som klar til å prøve sykkelen ute i sola.

Da dukket selvfølgelig mannen og Dino opp igjen. De var ferdig med jakta.  Og mannen hadde tenkt seg avgårde igjen med en gang. Er det en jeg i hvertfall IKKE skal ha med på sykkeltur så er det Dino. Jeg har mer enn nok med meg selv og sykkelen. Har ikke sykla på årevis jeg.

Mannen holdt seg hjemme lenge nok til at jeg fikk tatt en prøvetur på ca 15 min. Jeg måtte gå det meste av oppoverbakkene da. Så det var ikke fælt lenge jeg satt på sykkelen. Men det var lenge nok til at det nesten ble umulig å puste. Jeg tro nemlig til i den første oppoverbakken.  Kom faktisk lenger opp enn det jeg hadde trodd, før pusten streika. Skal love deg det ikke var enkelt å gå opp resten av bakken med den blåsebelgen av et pustesystem. Men nå er det gjort. Sykkelen og jeg har fått vår første tur. 2 km lang.

Nå er det på tide å ringe mannen og høre om han er ferdig med det han skal snart. Jeg er klar for middag.

Se forresten på alle knoppene på denne her. Det er ikke så lenge siden jeg planta den i jord. Den har stått i et vannglass siden i sommer en gang.  Bare venta på den trege gartnerdama i huset her.

 

Ha en fortsatt fin dag😚

MALERI OG SYKDOM

Nå blir det nok for det meste sofa, dyne og pute resten av dagen.  Hadde litt feber i går kveld og i natt.

Jeg følte meg bedre da jeg våknet i dag, men nå kommer feberen snikende igjen og jeg fryser.

Jeg blir litt bekymra av å bli syk i disse dager. Men de aller fleste som blir syke har nok en vanlig forkjølelsen eller influensa, vil jeg helst tro.

Jeg har prøvd meg med malingen ei stund i dag. Et bilde som jeg måtte rette opp en del på. Nå begynner blomstene å få riktig form og jeg begynner å bli mer fornøyd med det.

Det er fortsatt en del igjen på det, men nå måtte jeg gi meg.

Jeg får heller ligge å høre på lydbok til jeg får varmen i meg igjen. Begynner å bli ullen i hodet også. Og da er det greit å kunne lukke øynene å slippe å lese selv.  Det blir nok uansett ikke mer maling i dag.

Håper du har en frisk og fin dag😚

MØRKT OG LITT FORVIRRA

Det er ute det begynner å bli mørkt allerede. I hodet mitt er det forholdsvis lyst og fint. Det har vært det en periode nå. Selv om jeg blir ganske sliten i toppetasjen utover kvelden og natta. Det er mye som foregår der oppe.

Denne dagen vet jeg ikke helt hvor ble av. Jeg har egentlig ikke stått opp skikkelig engang. Vimsa rundt i nattkjolen, og innbildte meg at det var litt utpå formiddagen 

Men det er det jo ikke. Det begynner å bli mørkt! Skal jeg se noe inne i stua nå må jeg sette på lys.

Jeg har sittet en del i telefonen i dag. Og da går jo klokka.  Mellom et par samtaler begynte jeg å se meg rundt og lure på hva i all verden jeg hadde brukt dagen til. Jeg fikk se at jeg hadde hengt opp gardinene jeg vasket i går til tørk. På begge tørkestativene inne. Det betydde at jeg også hadde bretta sammen det som hang på det ene stativet fra før. Det hadde jeg faktisk helt glemt.

Frokost har jeg spist en eller annen gang. Nå er jeg sulten igjen.

Jeg har ryddet ut av oppvaskmaskinen og fylt den med det som sto i kummen.  Mest kjeler og store ting.  Så den er satt i gang på enda ei runde. Og nå til sist har jeg sittet og plundret med symaskinen og det siste buksebeinet på mannens arbeidsbukse. Maskinen slo seg vrang i går under lappingen. Og da jeg måtte ned en tur for å spise  kom jeg meg ikke i gang med syingen igjen. Nå har jeg heldigvis fått skikk på den og buksa er ferdig reparert.  ENDELIG!! 

Det var meningen jeg skulle vært på strikkekafe i går kveld sammen med min mor. Men det avlyste vi i siste liten. Jeg begynte å føle meg syk utover dagen. Og da er det for dumt å dra noen steder i disse dager.

Formen er ikke på topp i dag heller. Så jeg får holde meg mest mulig for meg selv noen dager og se om jeg blir bedre eller værre.

Da fant jeg ut hva dagen var brukt til da. Og det er enda noen kosetimer igjen av den. Med koselig lys i lampene og fyr på noen t-lys.

Fortsatt fin tirsdag 😚

STRIKKEKAFE I KVELD

For første gang i mitt liv skal jeg på strikkekafe.

Jeg har vært innom biblioteket noen ganger i det siste. Og en av gangene fikk jeg med et kort med forskjellige aktiviteter som finnes der.

  De har blant annet strikkekafe en gang i måneden. Og det fikk jeg lyst til å bli med på. I hvert fall se hvordan det er. Min mor skal antagelig bli med også.

Vi har vært litt usikre på om det i det hele tatt ble noe i kveld p.g.a coronaen som har blusset opp igjen. Men nå har jeg ringt dit og fått greie på at det ikke er avlyst. 

Det blir noe helt nytt for meg, så jeg er spent på hvordan det er.

Det begynner med høytlesing ei stund først. Arrangementet heter Strikk og Lytt.

Nå må jeg bare finne ut hva jeg skal ta med meg. Helst noe enkelt regner jeg med.

Jeg har litt å velge i, så jeg finner helt sikkert noe.

 

For dere andre strikkelystne der ute : Sjekk på biblioteket hos dere. Kanskje de også har et sånt tilbud. Der finner du drøssevis av oppskriftsbøker du kan låne også.

Ha en fin mandag😚

KJÆRRINGA MOT STRØMMEN

Det er søndag, grått og trist, og det regner ute. Og hva gjør denne kjerringa da???

Jo hun vasker vinduer både innvendig og utvendig i stua og henger opp nyvaska gardiner. Gardinene ble kjøpt i en bruktbutikk for en måned siden. 30,- lengden for solide og tykke gardiner. Jeg kjøpte 6 stk.

  Hvorfor begynte jeg med dette nå??

Jo…jeg vil tro det er fordi jeg har et helt annet prosjekt som MÅ gjøres i dag. Og da er det veldig lett og finne på alt mulig annet. Dessuten jobber hodet på spreng med maling, så det var greit å gjøre noe annet før jeg setter meg ned med det. 

Det jeg MÅ gjøre i løpet av dagen, er å prøve å lappe sammen ei arbeidsbukse som mannen har fått syre på. Det gruer jeg meg til å begynne på.

Den har ligget å ventet på meg i flere dager.

Nå har jeg i hvertfall fått rene vinduer og gardiner i stua da. Aldri så gæli at det ikke er godt for noe..hehe.

Kjerringa mot strømmen kanskje?

Fortsatt fin søndag til deg😚

 

 

ROLIG LØRDAG

Det ble veldig tidlig kvelden på oss i går.  Vi var like trøtte begge to og så  ikke noe poeng i å tvinge mer ut av dagen. Vi sovna før ni. Det var bare deilig.

Det merkes at det er færre  timer med dagslys.  I natt skal vel klokka stilles tilbake også, hvis jeg ikke tar helt feil? Da blir det enda tidligere mørkt.

Det er bra jeg har nok inne-hobbyer å sysle med. I dag har maleriet kommet opp på veggen i glass og ramme. Det ble fint med svart ramme der jeg hang det. 

Jeg har sett på en del you tube videoer nå, for å få noen idéer til neste maleri.

Det tar sin tid før jeg får bestemt meg. Jeg måtte få hodet over på noe annet ei stund. Så da ble det en times tid med øynene lukket og lydbok på øret.

Så ble det enda en liten kaffeskvett og til slutt tok jeg rett og slett ei tenkepause over vaskebøtta. Nå lukter det rent og godt ute på kjøkkenet.

Da gjenstår det å se da, om det blir maling, lydbok eller bare tv-titting utover kvelden.

Ha en fredelig lørdagskveld😚 

NÅ SIER JEG MEG FERDIG

Etter siste finishen i dagslys i dag sier jeg meg ferdig med blomstermaleriet. Jeg tror ikke jeg vil kladde til noe mer på det. Det har tatt mange nok timer som det har.

Dette skal opp på veggen bare jeg finner ei ramme som passer. Kan nok hende jeg må ut å kjøpe ei.

Jeg har en del gamle rammer i huset her, men er usikker på om noen av dem passer. Jeg gleder meg til å få det opp på veggen i hvert fall.

Sånn ble det til slutt. 

 

Som du ser er det en del ting som er lagt til etter det nederste bildet.

Jeg ble fornøyd jeg, til å ha malt helt på frihånd.

Ha en fin helg😚

 

TUR TIL STOFF&STIL

I går kom mannen min hjem fra jakt. Han hadde lovet dattera si en tur til Stoff&Stil den eneste dagen hun hadde fri på ettermiddagen denne uka. Jeg ble minst like glad som henne for å komme en tur til “godtebutikken”. Det eneste som var synd var at de stengte klokka 18.00 på onsdager.

Men, men, vi fikk en hel time å slå oss løs på.

Jeg tok med meg syboka jeg har lånt på biblioteket. I den hadde jeg funnet ei bukse jeg kunne tenke meg å prøve å sy. Så for det meste gikk tiden til å finne stoff og tilbehør til den.  Så får vi se om det blir bukse på meg om ei stund.

Stoffet til buksa er i tynn, lett strikk. Så det bør bli ei god bukse hvis jeg får den til. 

 

Jeg fant også et stort stykke restestoff i vevet viskose. Jeg skal se mer i syboka om det er noe jeg kan få ut av det. 

 

Bonusdatter’n handlet inn utstyr som nåler, glidelåser og skinnstoff til hundeseng. Så vi rakk å få med oss det viktigste i løpet av den timen vi hadde der.

Før jeg begynner med klipping og søm vil jeg gjøre ferdig maleriet mitt. Det ble ikke helt ferdig i går heller. Det kommer stadig nye detaljer til som må finpusses på.

Ha en fin torsdag😚