Dagens planer

Seint i går kveld kom jeg i gang med et nytt heklesjal. Denne gangen blir det et litt mer luftig et.  Jeg prøver meg frem uten mønster, så det blir spennende å se hvordan det blir.

Det blir noe av de samme fargene som på det første sjalet, fordi jeg har igjen en del av garnet.

Snart skal jeg få i meg litt frokost, så er jeg klar for en dusj.

Deretter blir det en butikktur. Dino trenger mer hundemat.

Så har jeg en plan om å rydde litt her. Det er kaos i vogna og forteltet.

Og så endelig utpå ettermiddagen blir det en kjøretur over Vegglifjell for å hente en kommode som jeg fant på Finn.no “Gis bort”

Er jeg heldig rekker jeg noen runder på sjalet mitt 🙂

#hekling #friskefarger #heklesjal #sjal #egendesign #håndarbeid #campingkos #roisjela #gjenbruk #finn.no #gratis 

 

Finn.no og en kaffekopp

Jeg koser meg på campingen.  Med en kaffekopp og Finn.no. Denne gangen ser jeg på alt som gis bort i nærheten. Så langt i dag har jeg fått tak i ferdig utskjærte terrassebord.  Jeg tror det skal være nok til terrassen her på campingen. De skulle holdes av til meg frem til tirsdag, da vi skal hjem en tur.  Vi kjører forbi der de er så det kunne jo ikke passet bedre. Jeg har også funnet en kommode som kan brukes enten her på campingen eller hjemme. Vi trenger nok en del mer møbler nå da vi skal flytte inn i et helt hus, fra en leilighet på 50 kvadrat. Kommoden har jeg ikke fått svar på ennå. Jeg venter spent 🙂 Det er interessant og se hva folk gir bort. Og det er faktisk ganske mye som er fint og  brukandes. 

Mye av det går an pusse opp så man får det som man vil. Det er absolutt og anbefale.

 

#finn.no #gjenbruk #oppussing #gratis #sparpenger 

 

En bitteliten bit av Norges natur.

I dag dro vi på en impulstur innover fjellet. Meningen var at vi bare skulle i butikken, men Bjørn-Erik lurte på om vi ikke skulle ta en kjøretur med det samme vi var ute med bilen. 

Og det gjorde vi. Noe vi ikke angret på. Så fantastisk flott natur vi har i Norge.  Vi blir helt oppslukt av alt vi ser når vi kjører turer i nye omgivelser. 

Her er noe av alt det fine vi så innover fjellet. 


Man kan jo ikke annet enn å nyte synet.  

Og jammen er det godt med en liten pause i leilighetssalg og annet stress.

Vi skal nyte noen dager på campingen nå. Og ta noen kjøreturer rundt her oppe og se oss mere rundt 🙂

 

#natur  #norge #fjelltur #inatur #flora #norsknatur #norway #kalhovd #pauseihverdagen #roisjela 

 

Endelig er vi i gang med salget.

I dag har vi hatt fotograf hos oss for å ta bilder til salgsprospektet. Vi har holdt på i 2 dager i strekk nå for å rydde, vaske og fjerne alt overflødig i leiligheten. Så nå er vi helt kaputt begge 2. 

Det er 3. dagen vi spiser pølse i lompe til middag. Vi må bare ha noe som går veldig fort å få klart da vi er så sultne og trøtte at vi nesten stuper. Nå har jeg allerede krøpet til køys.  Egentlig bare for å slappe av og skrive litt her. Men jeg tror rett og slett ikke jeg orker å stå opp igjen noe mer i dag.  Dessuten skal jeg på jobb klokka 07.00 i morra tidlig så det er vel like greit og samle litt krefter til det også.

Faktisk så gleder jeg meg til å dra på jobb i morra. Jeg hadde det fint på jobb på tirsdag også . ( sist jeg jobbet). Og det er jo veldig bra. Bare vi blir ferdig med flyttingen og alt maset med det, har jeg tenkt til å øke til 40 % av stillingen min. Det går fremover. 

Jeg føler meg mye roligere i hodet nå. Medisinen ser ut til å virke som den skal. Og det er deilig. Selv om jeg sover veldig mye fortsatt. Syns jeg det også går litt fremover.

I morra kommer takstmannen klokka 14.00. Jeg er på jobb da. Men heldigvis kunne Bjørn-Erik være hjemme og ta seg av det. Det blir veldig spennende å se hva taksten blir.

Jeg skal ringe hjem så fort jeg er ferdig på jobb for å høre hva han har sagt.  Håper vi får greie på det med en gang. Så er det bare å vente på at alt er klart så den kan legges ut for salg. Forhåpentligvis om et par uker. 

Nå er vi såpass slitne av stresset som har vært denne uka, at vi kommer til å rømme til campingen noen dager . Kanskje allerede i morra kveld. Jeg tror det er meldt bra vær.  Så da kan vi slappe av litt der, før vi begynner og pakke ned noe småtteri i leiligheten. 

Huset vi flytter til har vi fra 15.august. Men vi har fått lov til å kjøre opp noe hvis vi vil før det. Vi kommer nok til å gjøre det. 

Vi gleder oss. Selv om jeg får lenger vei til jobb blir det veldig godt å få noe helt for seg selv. Med hage og uteplass vi kan sitte helt i fred på.

Det er en spennende tid vi går i møte. Og neste sommer blir det bryllup.  Kanskje festen blir hjemme i hagen. Det er ihvertfall plass nok.

Ha en fin kveld dere som orker å være oppe litt til.

#bipolar #psykiskhelse #leilighetssalg #sliten #flytting #stress 

 

Avreagert med en lang kveldstur

I kveld måtte vi finne på noe for å lufte hodet litt.  Etter alt som har skjedd i dag var det godt å rusle en lang tur med Dino. 

Vi gikk gjennom skogen fra hytta. Helt ned til Tyrifjorden. Det var en svett tur, men også deilig.  Vi fant et fint sted der nede. Kan hende går vi dit en annen dag også. Og da tror jeg at jeg skal ta et bad der. Deilig og fredelig sted var det.

Dino hoppet og spratt hit og dit, og hans syns nok det var masse spennende lukter både her og der. Han syns også han var fælt til kar da han var så vidt uti vannet med et par labber. Det har han nemlig stått elegant over da vi har vært ved vannet tidligere. 


Er det ikke flott her?? Det syns ihvertfall vi.

Og etter å ha svetta oss tilbake til hytta,tok lysten på en dobbel kuleis overhånd. 

Vi kasta oss i bilen med en gang og kjørte ned og kjøpte hver vår favoritt.  Bjørn-Erik må ha ei kule med sjokolade og ei med pistasj.  Og jeg….jeg bare MÅ ha 2 kuler med salt karamell.  Det er den beste isen jeg noen gang har smakt. 

God natt fra oss på hytta. I morgen er det jobb igjen.

#bipolar #psykiskhelse #mentalhelse #stress  #finskstøver #hundeliv #skogstur #harehund #saltkaramell 
 

 

Nå trengtes det en halv valium.


Nå måtte jeg bare ta en halv valium. Vi har vært nede i leiligheten og ordna litt sånn at det gikk an og ta i mot megler til verdivurdering. 

Det gikk forsåvidt greit det. Men ikke nok med at jeg blir stresset av alt som skal skje nå fremover. Klargjøring av leiligheten før takstmannen kommer,det trengs litt maling på lister og dørkarmer,og litt rengjøring ute på terrassen. Jeg blir også  stresset av naboene som vil følge med på alt som skjer. Og den ene av de har bestemt seg for å selge samtidig med oss. Plutselig er det veldig mye som skal skje i borettslaget på en gang. Bare fordi jeg skal flytte. Det er jo ikke akkurat noen fordel at det kommer flere leiligheter for salg på en gang i en blokk  med bare 6 leiligheter. For å gjøre det enklest mulig skrev jeg under på å bruke megler. Istedenfor å selge privat som vi tenkte litt på.

Jeg ønsker meg bare fred og ro. Jeg gleder meg virkelig til å bli ferdig med salg og flytting. Vi har fått leid et hus med god plass både inne og ute til en billig penge. Helt for oss selv!! 

 Det skal være jammen bli godt!!!!!!

#fremtid #bipolar #psykiskhelse #mentalhelse #utfordringer #finnefred #stress #leilighetssalg #sliten #flytting 

Henta i sykebil på jobben. Så flaut.

Så flaut å bli henta i sykebil på jobben. Men jeg hadde så vondt i brystet at jeg var nødt til å ringe legevakta i går. Det brant og klemte så innmari tvers igjennom hele brystkassa. Jeg våkna av det litt før klokka ringte kl 05.00. Det var så vondt at jeg kasta opp. Jeg måtte ligge og klemme brystkassa ned i senga for å prøve å døyve det litt. Jeg var på nippet til å ringe 113. Men den verste smerten ga seg litt, og jeg kom meg opp og fikk gjort meg klar til jobb. 

Jeg hadde ikke vært mange minuttene på jobb før det slo til igjen. Jeg hang over isdisken i butikken . Prøvde å få det til å gi seg litt. Såpass vond var det at jeg trodde jeg skulle svime av. Det brant tvers igjennom på nytt. Enda en gang var jeg på nippet til å ringe 113.

Men i og med at jeg har blitt sendt på legevakta og sykehuset flere ganger de siste 2 årene pga brystsmerter og en puls som har vært helt i gallopp hadde jeg ikke så mye lyst til å ringe enda en gang. De finner ikke noe spesielt med hjertet uansett. Antagelig har det vært stress og angstanfall.

Det var bare det at i går  var smerten annerledes. Det med den brennende smerten og trykket var noe nytt. 

Jeg klarte og holde ut til pause. Da det ikke var like vondt hele tiden. Men da jeg spiste kom det tilbake for fullt. Da turte jeg rett og slett ikke å gjøre annet enn å ringe legevakta. 

Jeg snakket litt med de, og hun sa hun ville ringe 113 og høre om de mente de skulle hente meg. Og da de hørte hvordan det var kom de før jeg fikk sukk for meg. 

De hadde parkert rett foran inngangen på butikken og jeg måtte legge meg på båre og inn i sykebilen midt i blandt kunder og alt. På med EKG for n’te gang.  Jeg sa jeg hadde tatt det mange ganger uten at det ble funnet noe.  Men det er jo trygt å få det sjekket når det blir så store smerter. 

De så ikke noe faretruende der og resultatet ble sendt til sykehuset for sjekk. De syns også det så greit ut, men ville at jeg skulle kjøres innom på legevakta for ennå mer EKG og sjekk av andre ting.  Så dermed bar det ned dit. 

Ikke noe spesielt galt på EKG der heller. 

I og med at smertene var brennende lurte legen der nede på hva jeg hadde spist og drukket kvelden før.  Og da jeg svarte burger, kikket han på meg og sa at der har vi grunnen. Ganske sikker på det var han. Og jeg ble fort enig med han at det var det det kunne være. I og med at jeg har slitt med sure og brennende oppstøt ganske ofte på nettene, sikkert i over en måned. Og jeg vet jo at jeg har noe som heter reflux.  Det var jeg veldig plaget med for mange år siden. Det er en lukkemuskel nederst i spiserøret som ikke virker som den skal. Og spiser jeg for mye på en gang eller sterk mat f.eks så blir det betennelse i spiserøret.Og jeg får halsbrann og maten holder seg ikke på plass.

Men så vondt på grunn av det har jeg aldri hatt før. Nå har jeg fått medisiner for å dempe betennelsen og syreproduksjonen.  Og allerede i dag kjenner jeg ingenting til smertene lenger. 

Det var godt å få sjekket det ut, og få vite ennå en gang at hjertet mitt er i orden.

Nå må jeg bare prøve og spise litt mindre på kvelden før jeg legger meg. Og tenke litt mer på HVA jeg spiser. 

I kveld ble det dette:

Fordi vi plutselig fant ut at vi kunne være hjemme i leiligheten i natt, noe vi ikke har vært den siste måneden, boltret jeg meg litt på kjøkkenet.  

Stekt kjøttdeig med hvitløk,sjampinjong og purre. Og blomkål, brokkoli og nykål som tilbehør.  Med litt rømme på toppen ble det veldig godt. 

Håper det går bra i natt 🙂

 

 

#bipolar #reflux #sykebil #brystsmerter #stress #middagstips 

 

 

Århundrets plageånd i senga

Det er han her.. mr.Dino.

Jeg har slåss med han en hel evighet for å få han til å legge seg. Han er et skikkelig stabeist!!! Og nå tenkte jeg at jeg ikke skulle gi meg. Han hadde vært ute med  Bjørn-Erik  (min kjære) tidligere på morran. Men jeg fikk han inn igjen til sengs da han skulle ut å prøve fiskelykken.

Vi er på campingen nå og det er litt plundrete å få buret hans ut og inn av vogna. Derfor har han ligget i senga med oss et par netter. Snakk om fyr som har storkosa seg. Første kvelden han fikk ligge der spant han rundt og redde opp skikkelig til seg selv. Før han bare pang….flata ut med hodet på puta. Han var kongen av campingsenga.  Han lå som en baby hele natta. Og det samme har han gjort i natt ( såvidt jeg veit) jeg sover som en stein.  Mulig han har vært pøbel uten at jeg har lagt merke til det.

Men altså. På morran i dag var han helt bajas. Ikke snakk om at han skulle høre og legge seg ned.  Han spiste på telefonen min, boka mi og brillene mine. Alt han kunne få tak i. Og han prøvde og grave seg mellom madrassen i senga. Spant og spant med labbene. Og jeg la han ned, og la han ned. Gang på gang. Ikke snakk om at han ville høre.  Akkurat den timen var han fælt lite populær i mine øyne.

Da han til slutt lå stille et øyeblikk. Med et merkelig drag over øynene , som jeg lurte litt på hva betydde. Var det bare for å tisse ut hele dyna. 

. Det kunne jeg jo ikke ta han for. Han hadde sikkert prøvd å si det til meg hele tiden .. ‘ jeg må ut å TISSE ‘ !!!!!

Det er ikke så lett å forstå hverandre den første tiden. 

Nå ligger han ute i skyggen og koser seg. Mens jeg nyter sola og kaffekoppen.

Vi er venner igjen 🙂

#valp  #finskstøver #hundeliv #hund #campingliv

En liten skogstur med Dino i går kveld..

I går kveld kjørte vi en lang tur rundt på skauen. Vi så masse fint jaktterreng. Kanskje det går an å søke om terreng der til neste år. I år har vi annet terreng. Faktisk 2. Det ene er nytt for oss. 

Jeg skal ikke skryte på meg noe om jakt jeg da. Det er min kjære som er ivrig jeger. Jeg var bare med litt i fjor høst. Siden jeg ikke er noe utpreget A-menneske er jeg ikke den letteste å få opp såååå tidlig på  morran. Men jammen er det deilig å være ute på skauen bare man kommer seg opp og ut da.

I år har jeg tilogmed gjemt ferien min til jaktsesongen. Det er litt mer spennende å bli med nå som vi har fått en valp. Spennende å se hvordan han blir på jaktturene. 

Han storkoser seg da vi er på skauen nå ihvertfall.  Hopper og spretter og er helt i sitt ess. Ingen pyse han der. Veldig stri i grunnen.  Men han begynner å lære litt av det vi sier til han. Han sitter pent da han skal få mat, og har begynt å lyde navnet sitt. Det er da fremgang.

Vi har hatt han en snau måned nå. Vi fikk han da han var ca 3 1/2 måned. Og før det var han bare i en hundegård sammen med broren sin. Så jeg syns han begynner å bli flink jeg.

Fineste Dino vår. Og fine naturen vår.

 

#natur #norge #valp #finskstøver #hundeliv #skogstur #jakt #inatur #holleia #utno 

Vi hadde en koselig jentekveld på skauen.

Da var helga med noen av jentene på jobben over. Vi hadde det kjempefint med god mat og drikke. Masse skravling og latter. Det er andre året vi er på hytta til ei på jobben.  Det blir nok tradisjon ut av dette, og det er bra. Det er fint å treffes til en kosekveld/natt uten stresset på jobben. Der rekker vi knapt å veksle noen ord med hverandre. Jobber vi skulder ved skulder kan vi alltids få skravla litt mens vi jobber. Men det blir lite sosialt utover det.

Denne gangen var vi bare 4 stykker. Men vi hadde det fint. Vi tok en tur ned til vannet hvor 2 av oss tok et kveldsbad, mens de andre 2 prøvde seg på en liten båttur.

 

Det var forfriskende. Det skulle være 20° men det kjentes ikke sånn ut. Trodde det skulle kjennes varmere ut da det ikke var så veldig varmt i lufta. Men… brrrr, det var litt godt også da. 

Etterpå var det godt å få i seg varmen igjen med store pledd. Mere skravling og godt å drikke på verandaen, før vi gikk inn i varmen i hytta og hadde pakkeleken. 

Klokka ble ihvertfall 2 før 2 av oss måtte kaste inn håndkle og ta kvelden.

Langt utpå formiddagen var alle oppe igjen og vi fikk oss en god frokost og kaffe ute på verandaen. Koselig.  

Nå blir det 1 år til neste gang. Og det blir sikkert like fint. Gleder meg allerede. 

#kos #hyttetur #godekolleger #jentetur