KINO EN AV DE NÆRMESTE DAGENE

Jeg fikk melding av venninna mi etter forrige innlegg😊 Hun gleder seg til pinnekjøtt-middag.  Det var vist halv pris på Kiwi der hun jobber( og jeg jobbet) også.  Ikke bare på Spar da altså.  Men hun hadde bestemt noe hun også. Vi skal på kino!! Vi skal se den nye Fjols til fjells.

Det gleder jeg meg masse til allerede.  Filmen går både Søndag og Onsdag i Vikersund. Jeg sjekket det med en gang.  Vi har vært på kino der før. Og det var like greit som å kjøre til en av byene i nærheten.

Jeg bodde jo i Vikersund et par år. Og da ville vi utforske noe av det som fantes rett utafor døra mi. Ble gledelig overrasket over kinoen😃 Så nå har jeg noe å se frem til. En koselig venninnekveld!

Ha en fin fredag 😙

 

PINNEKJØTT I GÅR

Sist jeg var nede hos min mor fikk jeg med meg en pose med pinnekjøtt. Hun skulle komme opp å spise det hos meg en dag det passet. Og i går havnet det i gryta.

Det må ligge i vann ca 1 døgn først.  Ellers blir det alt for salt. Byttet vannet en gang også i løpet av den tiden.

Jeg gjorde det helt enkelt. La noen pinner og ei lita rist i bunnen av kjelen og fylte vann til toppen av pinnene. Fordelte kjøttet så godt jeg kunne over der igjen og lot det dampe under lokk i 3 timer. Jeg hadde litt god tid. Ellers skulle det holde med et par timer. Det eneste jeg bruker som tilbehør er poteter og kålrabistappe. Det er bare sååå godt!! 

Dette kjøttet var urøkt.  Det er dét min mor er mest vant tìl å spise. Jeg selv har ikke spist pinnekjøtt i så mange år, men fikk plutselig smaken og sansen for det på et julebord for noen år siden.

Det er bare det at siden det stort sett bare er en gang i året det blir spist så husker jeg aldri om det er røkt eller urøkt jeg syns er best. Men jeg tror det er røkt. 

Faktisk drakk jeg juleøl til middagen den gangen. Jeg er ikke så glad i hverken øl eller vin til maten. Syns det smaker aller best med vann, eller til nød brus. Men til pinnekjøtt var juleøl perfekt. I går ble det bare vann da😉 

Min venninne ble også begeistret for pinnekjøtt den gangen på julebordet. Hvis jeg får tak i en pose til på butikken her oppe, skal jeg be henne på middag en dag. Forrige uke hadde de mange poser igjen til halv pris. Så GLED deg Anita…. Hvis jeg får tak i en pose😃 

Ønsker alle en fin fredag😚

 

KJEDELIGE FISKEKAKER?…NOPE.

Jeg rakk ikke å lage middag i går. Vi ble bedt til mine svigerforeldre en tur på kaffe og kaker.

Jeg skrev jo i går at jeg skulle komme med bilder og oppskrift på hva jeg gjorde med fiskekakene jeg hadde igjen. Nå har jeg laget maten klar til å settes i ovnen når mannen kommer hjem. 

Til denne porsjonen kokte jeg 8 poteter på forhånd.  Kokte opp ca 600 gram Amerikansk grønnsaksblanding .

Skar potetene, og 6 fiskekaker i biter.

 

Blandet alt i en smurt ildfast form og drysset litt salt på.

 

 

Så var det rømmeblandingen.

Jeg brukte 2 dl lettrømme, 2 dl revet ost, 1 ts sitronsaft, litt salt og pepper. Alt rørtes sammen, og ble jevnt fordelt over formen. Drysset over gressløk. Og siden vi er så glade i ost, og jeg fortsatt hadde igjen noe ferdig revet, drysset jeg et godt lag på toppen helt til slutt. 

 

Klar til å settes i ovnen til osten er smeltet og alt er gjennomvarmt. Er spent på å smake senere i kveld og høre hva mannen synes om dette😁

Tips: bruk hva slags fisk eller fiskekaker du selv vil.

Jeg vet at rømmeblandingen er god å ha på laksefileter når de ovnsbakes 😉

 

Ha en fin kveld😚

 

 

 

MÅ BRUKE DET JEG HAR

Jeg er veldig sjelden i butikken for tiden. Mannen holder på med bilen vi skal ha. Så jeg er uten bil.

Stort sett er det helt greit, men det hender en sjelden gang at jeg syns jeg skulle vært avgårde en tur. Koser meg best hjemme jeg vet dere. I dag har jeg undersøkt hva jeg har i kjøleskap og fryser. Ikke så veldig mye annet enn all karbonadedeigen mannen kjøpte på Harryturen i helga. Og vi kan jo ikke bare spise det. 

Jeg åpnet ei pakke med fiskekaker i går. Stekte de i panna og hadde på brødskiva med rømme på. Snadder! Resten av pakka bør spises raskt nå som den er åpnet. Så jeg har jeg laget en middagsplan med de som er igjen. Dere skal få se i et senere innlegg hva jeg kom frem til. 

Ikke de beste fiskekakene som finnes, men spiselige. Og bare jeg får “dolla” de opp med noe annet også, tror jeg det blir bra😁

Ha en fortsatt fin dag😚

 

SOL OG BESØK GJORDE NOE MED HUMØRET

Jeg ble vekket ved 10 -tida i dag. Mannen ringte å lurte på noe. 

Det er mandag i dag og han er tilbake å skrur på en bil som det bare er plunder med. Skruer sitter børr fast, andre skruer knekker og stadig nye feil avdekkes. En evighetsjobb tydeligvis.

Men i helga ble det fri på han. Da har vi hatt besøk av datter’n hans og svigersønnen. Det er greit å ha besøk av noen som slækker’n like mye som oss. Her strør vi oss rundt på sofaen og lukker øynene ei stund hvis vi vil. Ekstra koselig er det jo med flere rundt frokostbordet og middagsbordet syns jeg da. Kanskje de tar et par dager hos oss i påsken også?

Hvis påskeværet slår til kan vi jo starte grillsesongen ute på terrassen. Det hadde vært kos.  Sol, grillmat og strikketøy. 

 

Jeg har sittet litt ute i dag, godt innpakket i nyvasket morgenkåpe og pledd. Slappet av i sola sammen med Dino.

Kjenner sola gjør noe med humøret. Og det har tydeligvis det å ha besøk også gjort.  Følte meg ganske opplagt da jeg sto opp. 

Se her så deilig det er ute. Dino har vært ute mye lenger enn meg. Av erfaring har jeg funnet ut at jeg får vondt i hodet av å sitte for lenge i sola. Antagelig er det det mørket håret som gjør at det blir for varmt i toppen. Får lage meg en solhatt tror jeg. 

Nå har jeg hengt opp klær og begynt å pusle litt på kjøkkenet. Men nå kjenner jeg frokosten kaller i det fjerne. Så det er på tide å velge den før noe som helst annet. Muligens trenger jeg å lukke øynene ei stund etterpå.  Trenger ikke å være alt for tøff. Selv om humøret er på plass😃

Ha en fin mandag😚

HÅRFARGEN

Her er den. Hårfargen jeg har nå. Ikke så mye annerledes enn den jeg pleier å ha, men litt lysere og med et lite rød/oransje skjær, som synes godt i sola.

Vi har sittet ute ei lita stund i “påskeværet” i dag. Det var helt nydelig ute. Men frokosten tok vi inne da alle hadde stått opp.  Kosa oss med Svenskepålegg fra Harryhandelen. Nam-nam…

Ellers har det bare vært en sløv Søndag på oss her i huset. Deilig det.

Jeg har hatt fremme strikketøyet mitt. Begynte på et helt enkelt pannebånd her en dag.  Bare for å bruke restegarnet etter barnegenseren.

Greit å ha noe helt enkelt å sitte med da vi har besøk.

Med det været som har vært nå ser det ikke ut som jeg får bruk for pannebånd, men det kommer vel en ny vinter en gang. Trenger ikke mer vinter før etter sommer og høst jeg nå altså.

Nå er jeg klar for Farmen kjendis. Og i nyhetspausen skal jeg blande sammen noe restemat. Ha en fortsatt fin kveld😚

 

BURSDAG MED MAC AND CHEESE

Det ble seint i går. Besøket ble veldig forsinka pga biltrøbbel på jobb. Men de skulle overnatte , så det var ikke så farlig. Middagen ble godt mottatt.  Nesten alt ble spist opp.  For en gangs skyld brukte jeg oppskrift.  Må prøve å finne på noe alle forhåpentligvis liker. Heldigvis gikk det bra😊

Jeg laget mac and cheese . Det har jeg aldri smakt før. Jeg var litt i tvil med den ene osten som skulle brukes…parmesan🤤 Men jeg ville følge oppskrifta, og det ble bare en ekstra god og ny piff med den osten. Så vet jeg det.

Ved siden av stekte jeg pølsebiter, rødløk, hvitløk, gulrotskiver og maiskorn. Alt det vet jeg de liker.

 

Oppskriften jeg brukte fant jeg Her. Den burde du prøve 😊.

Besøket hadde med kaker og lys, så det ble dessert til nattmat. Gjett om det var godt med noe søtt a gitt?

Koselig i nattens mulm og mørke.

 

Nå er besøket og mannen på Harrytur til Sverige. Dino og jeg har flata ut ei stund hjemme. 

Jeg får snart ringe å høre hvor de befinner seg i løypa.

Ha en fin lørdagskveld😚

 

 

BURSDAG I HUSET

Mannen har bursdag i dag😍 og jeg bare surrer, som vanlig. Livredd for å ikke klare å holde meg våken i kveld har jeg sovet så lenge jeg kunne. Nå har jeg såvidt kommet i gang med noe av det som må gjøres.  Ferdig med støvsuging i 1. etg og funnet ut hva som skal serveres. Klær har jeg ikke fått på meg enda. Tenkte jeg fikk svette ferdig først. Heldigvis er det bare bonusdatter og – svigersønn som kommer. De er ikke så nøye på det. De skal sove over. Så sengetøy må skiftes. Fikk dratt av og vasket det som lå på i går. Og jeg fikk farget håret mitt. Så litt klarte jeg da i går😊

Støvsuging i varm morgenkåpe er ikke å anbefale. Jeg ble dritsvett. Så nå tror jeg det må bli dusj og påkledning som blir neste prosjekt. Bare mannen kommer hjem må jeg en kjapp tur i butikken også . Jeg klarte ikke å tenke skikkelig ut hva vi skulle ha sist jeg var der. Men nå vet jeg det😊 Og det er fortsatt en del ting jeg gjerne skulle gjort før de kommer. Men som mannen sier: Ikke stress!!! Det blir som det blir….og da klarer jeg å senke skuldrene litt👍

Julestjerna lever fortsatt som bordpynt 😊

Ønsker dere alle en fin fredag😚

 

“AKTIV PÅ DAGTID”

Det har gått et par dager siden jeg orket å skrive noe her inne. Det er liksom ikke så mye å skrive om heller, siden jeg stort sett bare ligger. Nå sitter jeg med farge i håret. Det ble førstevalget i dag. I dag må jeg nemlig prøve å fungere litt. Mannen har bursdag i morgen og det kommer folk. Tenkte det var litt lurt at jeg også ser ut som folk da de kommer. 

Jeg har også skrevet til legen min og fortalt hvordan formen er. At den ikke er så bra som jeg syns akkurat da jeg var hos henne sist. Mannen syns det var på tide at jeg sa i fra til henne enda en gang. Legen og jeg syns jo det var så gode nyheter sist. Men den gang ei. Føler meg ganske mye som en hypokonder for å si det sånn. Jeg blir jo ikke bedre uansett.

I går lå jeg halve dagen og googlet meg mellom alt fra politikk( som jeg egentlig ikke er så opptatt av) til “aktiv på dagtid” . Noe jeg plutselig kom over etter å ha fulgt linker videre og videre fra der jeg startet. Der var det faktisk en del ting jeg kunne tenkt meg å vært med på. Der var det alt mellom himmel og jord…nesten. Strikkekafeer, mye forskjellige treningsopplegg, bassengtrening, noe med foto, gåturer, lunsjtreff pluss masse annet. Jeg kom meg ikke igjennom alle sidene.

Mye var et stykke unna meg. Men det fantes en del her oppe også. Ble litt ivrig der jeg lå. Men etter å ha lest i flere timer, sa hodet stopp. Og jeg skjønte at det ikke er så mye jeg har sjans til å klare enda. Men det med foto var bare en gang i måneden, ikke så langt herfra og det virket interesant. Jeg meldte meg inn i gruppa de har på facebook. Så kan jeg følge med der frem til neste møte.

Nå har jeg sittet tiden ut med hårfargen, så jeg må i dusjen å få den ut. Så er det bare å krysse fingrene for at jeg orker litt mer etterpå.

Ha en fin dag😚

 

JEG LOT HVILEDAGEN VÆRE HELLIG I GÅR, MED KRIM…

   ….. Og jeg har fortsatt med en ny hviledag i dag. Energien er ikke til stede, men nå har jeg funnet ut at jeg orker å lese i bøkene jeg fikk til jul.

I går kveld ble jeg ferdig med den første. Og i dag prøver jeg å komme i gang med den andre. Begge bøkene er skrevet av Unni Lindell.  Det er bok nr 6 og 7 i  bøkene hennes om Cato Isaksen jeg fikk i julegave. Virkelig spennende krim, som jeg ikke klarer å legge fra meg.

Honningfellen… som jeg ble ferdig med i går, var jeg sikker på at jeg hadde lest før. Nå er jeg ikke fullt så sikker på det lenger. Jeg ble i hvertfall fullstendig revet med i handlingen. Det er VELDIG sjelden jeg leser en bok 2 ganger. Jeg har en bitteliten følelse av at noe var kjent i boken. Så muligheten for at jeg har lest den en gang er nok til stede .

Nå prøver jeg å komme inn i boka som heter Mørkemannen. Jeg er sikker på at jeg har lest den også.  Det er veldig rart hvis jeg ikke har gjort det. For jeg hadde en lang periode for lenge siden, som jeg lånte bøker på biblioteket.  Da gikk det for det meste i krim. Og jeg mener jeg leste alle bøkene hennes om Cato Isaksen den gangen.

Så lenge jeg ikke husker så mye av innholdet….og spesielt slutten går det sikkert helt fint å lese den en gang til. Det er bare litt vanskelig å hoppe rett fra en bok med karakterer og en sak du blir kjent med, og over til en ny krimsak, flere nye karakterer og nye omgivelser. Jeg henger fortsatt igjen inne i den første boka.

Her er den jeg leser nå.

 

Og her er den jeg fortsatt lever i 😁 

 

Jeg regner jo med at de fleste krimelskere har lest bøkene om  kriminaletterforsker Cato Isaksen.  Hvis ikke er det  bare å kaste seg over dem å begynne nå 😎

Ha en fin kveld😙