Natt til onsdag skal jeg sjekke pustestopp

Endelig er tiden kommet til å sjekke om jeg har for mye pustestopp mens jeg sover. Kan hende det er derfor jeg aldri er skikkelig våken på dagtid, og plundrer med å sove godt på natta.

Jeg skal hente det som brukes til målinger på Kongsberg sykehus i morgen, så da blir det et par netter hos min mor i Hokksund igjen. Det er kortere å kjøre derfra og opp. Og siden det skal leveres igjen på morgenen dagen etter er det absolutt lurest å sove der.

Nå har jeg hatt flere netter uten søvn, så jeg er veldig spent på om jeg får sove nok til at det blir tatt noen målinger. I natt har jeg klart å få noen timers søvn, så jeg får bare krysse fingrene for at det går fint.

Jeg venter til i kveld med å reise nedover. Må prøve å få ordnet noe småtterier her hjemme først. Og innimellom ligger jeg og leser og smådurmer litt. Det trengs, før jeg skal ut å kjøre. 

 

Ønsker deg en fin ny uke❤

 

Brød, rundstykker, biff og fløtegratinerte poteter.

Her har stekeovnen stått på lenge i dag. Først stekte jeg et brett med rundstykker og deretter et brød. Mens brødet sto i ovnen var klokka blitt såpass mye at jeg begynte å bli sulten, så da gjorde jeg klar formen med poteter som også skulle inn i ovnen en tur.

Da brødet ble tatt ut kunne jeg sette potetene rett inn i varm ovn. De hadde fått 10-15 minutters koking i fløten før jeg helte de over i formen. Mens de sto der og ble ferdig gratinerte kunne jeg etterhvert begynne å steke biff og løk.

 

Det ble kjøkkentjeneste i dag, og det er helt greit. Ute har det vært grått og trist. Jeg er fortsatt  god og mett óg fornøyd med dagens innsats. Brødet og noen av rundstykkene er lagt i fryseren.

 

Nå skal jeg hvert øyeblikk finne natt-tøy og kose meg lesing til jeg sovner.

Ha en fin kveld og natt ❤

Det er billig strøm noen timer.

Jeg er inne på min Tibberapp daglig for å se hvordan strømprisen er. I dag er den på rundt 10 øre frem til 19.00 i kveld.

 

Det betyr at det gjelder å benytte sjansen til å bruke litt strøm i dag. Så nå er det satt en stor brød/rundstykkedeig i mr. Kennwood.

Jeg kjøpte en  pose med ferdig frøblanding sist jeg var i butikken, og den har jeg prøvd en del av i deigen i dag. Jeg er spent hvordan det vil smake. Er veldig glad i frø og korn jeg, så jeg regner med at det blir godt.

Støvsugeren skal også få kjørt seg ei runde i dag. Skal prøve å få tatt hele 1. etg før 19.00. Får ta litt og litt av gangen , så går det nok bra. Klær vasket jeg i går. Da var strømmen også veldig billig noen timer på dagen. 

Bruk strøm og kos deg med fredagen❤

Måtte gjøre en forandring på middagsplanene.

Dagens meny skulle være biff og gratinerte poteter.  Det hadde både mannen og jeg gledet oss til. Men da bena sviktet under meg og jeg såvidt fikk holdt meg fast i en stol i stua til bena sluttet å skjelve og knele i flere retninger, ble menyen omgjort.

Jeg ringte mannen som selvfølgelig ikke var hjemme for å si i fra at jeg kom til å holde meg veldig i ro til han kom hjem. Jeg hadde heldigvis handlet middag klar til i morgen også, og det var en mye kjappere meny. Ferdigpizzaer som bare skulles fylles med ekstra stæsj og ost. Jeg var så innmari sulten at jeg tok sjansen på å fikse med det mens jeg ventet på at han skulle komme hjem. De var nesten klare til å settes i ovnen da han kom. Like skrubbsutem som meg. Det var godt med pizza.

 

I morgen satser vi på biff med tilbehør. 

Fortsatt fin kveld til deg❤

 

Det spirer og gror.

Jeg er ute å sjekker blomsterurna med blomkarsefrøene hver dag ( når jeg er hjemme). Det skjer saker og ting der nå. 6 frø har spiret villig, og det 7. er i ferd med å bryte seg frem.

Jeg er fornøyd med dette så langt.

I fjor holdt det i massevis med 3 planter i denne urna, så det betyr at jeg har nok planter til 2 urner i år.  Det mest morsomme er at dette er frø jeg høstet fra plantene jeg hadde i fjor. 

Først i går fikk jeg sådd noen gulrotfrø. Jeg har prøvd på 2 forskjellige plasser, for å se hvor det vil være best å så mer utover sommeren.

Etter å ha fått de i jorda reiste jeg bort på Hageland for å se etter ei tomatplante og evt litt flere planter. Men fytte katta for noen priser. 70,- for hver plante av tomat, agurk, chili, m.m. Jeg endte opp med den ene tomatplanta, vel og merke med blomster på, så det blir tomater å høste tidligere i år enn ellers. Neste år skal jeg huske å så i god tid selv. I år har jeg rett og slett gitt blaffen. Kun ett frø av en paprika har blitt lagt i en av blomsterpottene mine inne. Det har spiret og i går ble planten satt i egen potte.

Salatplanter var omtrent like dyrt, så da ble det en pose med frø i stedet. Da kan jeg så selv gjennom hele sommeren. Duk til å legge over gulrot- og salatfrø kjøpte jeg også. Pluss en liten pose med så- og kaktusjord.

Den ble jeg anbfalt å bruke når jeg sår salatfrøene. Litt for seint til gulrotfrøene som allerede er i jorda. Neste runde med såing av gulrot får jeg huske å bruke den der også.

Jeg skal så salaten i dag og legge over duk der det trengs. Resten av dagen blir som den blir.  Det er veldig dårlig med pust og energi om dagen. Dagens skal uansett nytes på den ene eller den andre måten.

Husk å nyte dagen du også❤

En kveld i Hokksund, og brå bortgang.

Mandag var jeg på fotballkamp igjen for å se barnebarnet spille.  Denne gangen var det i Hokksund. Jeg tok turen uten overnatting da, siden det ikke var så lenge siden jeg kom hjem til meg selv igjen. Det er kjempegøy å se dem spille. Jeg har en plan om å rekke å se enda en hjemmekamp i Hokksund før de tar skoleferie og kampfri.

Det som er så godt med å komme seg ut i Hokksund er at jeg ser kjente fjes overalt. Denne gangen møtte jeg en gammel skolevenninne.  Hun var å så barnebarnet sitt spille hun også. Og det viste seg at min datter og hennes datter tydeligvis har mye kontakt gjennom fotballen. Jeg ble stående å prate litt med henne etter kampen. Det var så koselig. 

Min mor, som jeg hadde hentet for å bli med på kamp, og jeg dro innom min gamle arbeidsplass og handlet etterpå. Kiwi Semsmoen. Der var jeg så heldig at 3 av mine tidligere kolleger var på jobb.  Så fikk jeg pratet ei stund der også. Det er lenge siden jeg har pratet med noen utenom familien nå. Jeg holder meg stort sett innenfor mine egne 4 vegger, eller min mors 4 vegger. Men jammen gjorde det godt å se andre kjente mennesker.

Mannen hørte det på meg at jeg var litt høytflyvende da jeg kom hjem seint på kvelden. Jeg hadde veldig mye å prate om nemlig. Og var ganske så ivrig med å få fortalt alt på en gang.

Ellers på hjemmefronten går det fortsatt i masse lesing her. Døgnet mitt er på villspor, og dagene blir som de blir.

I tillegg tenker jeg masse på en bloggvenninne som gikk bort brått og uventet rett før 17. Mai. Det er forferdelig trist. En annen bloggvenn steppet opp og ordnet krans til begravelsen hennes fra flere av oss her inne på blogg.no. Det er jeg veldig glad jeg fikk være med på❤

Ingen vet hva dagen bringer. Derfor har jeg nå bestemt meg for å prøve å nyte tiden fremover så godt jeg kan.

 

Ønsker deg en fin dag❤

SØNDAG I HOKKSUND

I går kveld reiste jeg nedover til Hokksund, og i dag har jeg sovet lenge. Så det ble grillmat til frokost på både min mor og meg. De andre hadde nok fått i seg en tidligere og mer normal frokost.

Det ble årets første grilling på de her nede. Mannen min og jeg var på årets første grilling hos bonusdatter-og svigersønn på Krøderen forrige fredag. Da tok jeg ingen bilder. Det har jeg gjort i dag. 

 

Sønn og svigerdatter. 

 

Min mor og meg. 

Det var godt med grillmat, selv om det var frokost. Sønnen sto for grillingen i dag.

Senere i dag ble jeg dratt med ut på tur. Sønn, svigerdatter og jeg gikk en tur ned langs elva.

 

 

Jeg klarte ikke å gå så veldig langt. Jeg hang litt på gateskilter og andre ting langs veien for å få igjen pusten. Og sønnen begynte å bli i tvil om det i det hele tatt var trygt å ha meg med på tur. Vi gikk ei runde på ca 2 km. Det var i overkant langt for meg i dag. Men etter å ha hvilt ei stund etterpå kjennes det bare godt. 

Nå blir det visst bestilt pizza til kveldsmat. Og så skal vi prøve å ta nogenlunde tidlig kvelden i dag. Jeg skal tidlig til Drammen i morgen. 

T-skjorta jeg har på meg er den siste jeg sydde. Den ble brukt sist jeg var her også, så den ble faktisk sydd ferdig da jeg sa jeg skulle. Har bare ikke tatt noen bilder av den før i dag, siden jeg har hatt ei lita bloggpause.

Fortsatt fin søndagskveld til deg der ute❤

 

 

Yess..ett blomkarsefrø vil bli bli til en plante.

I går fikk jeg meg en fin overraskelse. Da jeg skulle vanne blomkarsefrøene som er sådd ute i ei krukke var det plutselig dukket opp en liten spire. Jeg hadde egentlig gitt de opp nå, siden det har vært så kaldt på nettene. Kanskje det er håp for flere av frøene også da. Det hadde vært gøy. For dette er frø jeg sanket fra plantene jeg hadde i fjor. Jeg syns de var så fine, så jeg hadde håpet på å få enda flere planter i år.

Her kommer den lille sønnen eller datteren til en av disse fine blomstene. Det skal bli gøy å se om det er en gul eller rød som kommer. 

Surprise, surprise!!! Da jeg gikk ut for å ta bilde av den lille stakkaren nå, ser jeg jo at det er en liten en til som er i ferd med å stikke hodet opp av jorda😁

 

Jeg skal nedover til Hokksund og være der i 2-3 dager, så jeg blir nødt til å ringe hjem hver dag og be mannen og vanne i blomsterurna. Frø, planter, og blomster er spennende saker.

Ha en fin lørdag❤

Første gressløken i år.

Jeg fikk inn litt av gressløken i går jeg. Laget pesto av den. 

Blandet den i blenderen sammen med olje nok til at den ville blandes ordentlig, pluss salt. Det ble da noe i et syltetøyglass. 

Denne gangen fikk jeg den veldig salt syns jeg, men den passet perfekt til å smøre på potetskiver og steke det i ovnen. Trengte ikke mer salt på potene da.

Det ble en veldig grønn og god middag i går. 

Prøv da vel…og ha en fin dag❤

 

#gressløkpesto #gressløk #stektpotet #middagstips

 

Lenge siden sist.

Hei, hei… det er lenge siden sist nå. Altfor lenge. Jeg har druknet meg i bøker og spennende lesing i det siste. Jeg har lest noen krimbøker, innimellom en serie jeg har begynt på. Blir jo helt oppslukt. Serien er min, så den ligger klar her hjemme.  Krimmen låner jeg på biblioteket. Den siste uka har jeg lest ut 2 bøker som jeg lånte sist jeg var i Hokksund. Det er ca ei uke siden. De er klare til å byttes ut med nye da jeg skal nedover igjen i løpet av helga. Ellers har jeg prøvd meg på et par gåturer.  Den siste var på søndag, og siden har formen vært laber, med vondt i brystet og småfeber. I dag virker det som det begynner å løsne. Så kanskje jeg er klar for tur igjen i morgen.

I går reiste jeg bort til ungdomsskolen her borte for å se på fotballkamp.  Yngste barnebarnet skulle spille bortekamp mot laget her oppe. Det ble en skikkelig spennede kamp. De vant med nød og neppe da de fikk inn et siste mål i løpet av de siste 10 sekundene. Mer spennende kan det vel ikke bli.

Neste helg skal de spille cup. Jeg fikk vedig lyst til å reise å se på dem da også. Cupen skal være på Åssiden i Drammen. Det burde jeg få til. Det er kjempegøy å se hvor ivrige de er ute på banen.

Ellers har jeg fått med meg at våren er her. Men i år har det vært dårlig med såing så langt. Noen blomsterfrø jeg sådde av egne frø fra i fjor har enda ikke kommet opp. Det er over ei uke siden jeg sådde i ei urne ute. Så da spørs det vel om det blir noe av dem. Det har ikke akkurat vært varme netter enda.

En paprikaplante vokser opp i ei blomsterpotte inne, men den ble nok sådd altfor sent til at det blir frukter på den før høsten dukker opp.Tror ikke jeg vil plante den ut riktig enda.

 

Tomatfrø har jeg ikke sådd i det hele tatt i år. Jeg får kjøpe ei plante så jeg har litt her i hvertfall. Også har jeg kjøpt en pose meg gulrotfrø. De skal jeg så før helga. Det kan bli spennede, for det er det mange år siden jeg prøvde meg på.

Jeg burde nok hatt et drivhus. Det ønsker jeg meg.

Gressløken kommer som bare det. I år skal jeg sørge for å høste av den mange ganger i løpet av sommeren, så jeg er sikker på at jeg har hele vinteren igjennom. Det holdt nesten denne vinteren. Gressløk er jo så godt. Burde bruke mye mer av den enn det jeg gjør. Jeg skal jammen gå ut å plukke inn nok til et glass med pesto allerede i dag jeg.

Ha en fin dag da😚