ELSKER GRANDIOSAMANNEN MIN

I går var jeg på jobb igjen. Jeg hadde hoppet over frokosten da jeg hadde nok med å få i meg kaffe og prøve å våkne.

Jeg hadde overhørt vekkinga på telefonen. Og mannen min ringte for å høre om jeg var oppe en halv time senere. 

Med nedsnødd bil og glatte veier var det snaut med tid til frokost.

Jeg kom meg da helskinnet ned på jobb og fikk spist et eple før jeg ble med ut på rampa . Noen av de andre pleier å ta en ” 5 minutter ” da jeg kommer klokka 10.00. Kaffeskvett og røyk og bittelitt skravlings før jeg begynner. 

Så jeg gikk uten mat frem til pause, som jeg tok ved 14.15 tiden. Da ble det en tur på rampa igjen, da en kollega kom innom for å handle før hun skulle hjem etter et besøk på røntgen. Så da ble pausen min litt bakvendt. Jeg pleier å ta rampa tilslutt.

Men, men, det var jo koselig med en liten skravlings til da. Og jeg kosa meg med sjokolade og varm kaffe inne resten av pausen. (Altså ingen skikkelig mat da heller). 

Ikke så rart jeg var skrubbsulten da klokka ble 18.00 og jeg var ferdig på jobb. Og attpåtil hadde jeg brent masse energi hele dagen ved å ” være på gulvet ” med varepåfylling. Masse tunge løft og veldig sliten da jeg endelig var ferdig med dagens innsats.

Men så slo mannen min til med en overraskende melding. <Jeg lager mat til du kommer hjem> … ??? …  Den var ny. Men jeg ble så glad. Vanligvis er det meg som lager maten. Og jeg liker det jo. Men nå var jeg så sulten  at jeg ble kjempeglad. Jeg tenkte at det sikkert ble ostesmørbrød.  Det var ikke så store utvalget i kjøleskapet. Men det hadde vært vært mer enn bra nok. 

Men tror du ikke mannen hadde vært i butikken da??  Og kjøpt sin spesialitet. GRANDIOSA.

Ikke rart han har fått navnet Grandiosamannen når det kommer til diskusjoner om mat. Men jeg ELSKER mannen min og ble kjempeglad for ferdig stekt pizza da jeg kom hjem fra jobb. 

 

#middag # grandiosa #pizza #overraskende #glad #sulten #middagstips #dagens

 

 

 

LØK- OG GULROTSUPPE

I dag ble det laget middag av det jeg fant i kjøleskapet igjen.

Det ble en virkelig god suppe. 

Dette brukte jeg :

6-7 gulrøtter 

1 stor løk

3 terninger hønsebuljong 

1ts salt

ca 1.5- 2 liter vann

—-

350 g kyllingfilet 

kyllingkrydder

—-

Del løk og gulrøtter i biter og kok dem møre i buljongvannet.

Mos alt i foodprossesor. Eller bruk stavmikser.

—–

Stek kyllingfiletene i biter, krydre med kyllingkrydder, og ha den i suppa tilslutt. 

Server med ferskt brød eller baguetter

#suppe #gulrotsuppe #løk #kyllingfilet #middag #dagens #middagstips #grønnsaker #gmnwenche #instafood #suntoggodt 

 

MANNEN MIN OG DINO ER HJEMME IGJEN

På fredag kom de hjem. Mannen min og Dino.  Det var godt å få hjem mannen, men det merkes at Dino er hjemme igjen ja.

Han gjør bare ugang før jeg våkner. Spiser på sko og vedstykker og drar ut søppel hvis han får tak i det. I dag hadde han fått tak i det ene garnnøstet mitt også. Han gjør bare f…skap så fort mannen min er ute av døra.  Det er jo som å små unger igjen, som må gjetes. 

Vi blir nødt til å tvinge han til å være i bur inne tror jeg. Det har vi prøvd, men han nekter plent.  Ikke kan han være alene hjemme heller når han ikke vil være i bur. 

Men i bilen ….der er det greit. Da hopper han inn i buret med en gang. For da får han jo være med. Han syns nok han er en av flokken. Nemlig menneskene sine. Sitter vi på kjøkkenet sitter han også på en kjøkkenstol. Skal vi opp på badet en tur, er han førstemann opp trappa. Vanner jeg blomster, skal han skjekke de etterpå… osv.

Litt slitsom kan man si.

Nå har han endelig lagt seg og koser seg i sofaen. For det gjør jo mennesket hans nå, nemlig meg.

 

#finskstøver #harehund #jakthund #Dino #familiemedlem #ugangskråke 

DET GIKK FINT I GÅR

Licensed from: Couleur pixabay.com

Gårsdagen gikk super bra. Jeg holdt ut fra 07.30 på morgenen til ca 01.30 på natta. Det gikk helt strålende.  Ikke noe problem.  Og en herlig følelse å være så våken og opplagt.  Det ble ingen dubb på noen av besøkene i går . Jeg klarte meg fint uten. Jobben gikk også veldig bra. Fantes ikke trøtt.  

Idag derimot har jeg ikke stått opp enda, men er veldig klar for frokost nå. Finnes ikke deppa i dag heller og det skal bli en fin dag, selv om den blir veldig kort. Sånn er det bare.  

I morgen er  det jobb igjen. Heldigvis fikk jeg byttet vakta med en annen  så jeg slipper å begynne kl 7.00. Jeg begynner kl 10.00 i stedet og jobber til 18.00. Da har jeg en liten mulighet til å klare å våkne ihvertfall. 

Legetimen gikk vel forsåvidt greit den også.  Vi ble enige om å øke dosen med Sipralex, siden depresjonene har stått i kø nå ei stund. Men jeg skal fortsette på dosen jeg har kommet ned i med Quetiapinen i enda 3 uker. Så får vi se hvordan jeg føler meg da. 

Ang. uføretrygd var hun helt enig med meg, sånn jeg forklarte det. Men i og med at det sto på papiret at jeg kunne klare 40%  i den jobben jeg har nå, kunne det hende Nav var firkanta på det. Jeg må bare vente til Nav har tatt kontakt med legen, og er klare til å gi meg en time hos dem igjen. 

Jeg føler det er helt greit akkurat nå. Men jeg jeg må huske å ikke la meg lure av at jeg har noen positive dager . Det detter like fort, eller enda fortere ned igjen.  Og det er DET jeg ikke må glemme da jeg skal forklare Nav  min mening  ang. uføreandelen det skal søkes på. 

 

Halle en fin dag der ute.

Nå er jeg klar for frokost 🙂

 

#bipolar #psykiskhelse #psykiskhverdag #nav #jobb #uførestønad #uføresøknad 

 

BLIR EN LAAANG DAG

I dag ringte mannen min meg ved 7 tiden for å være sikker på at jeg skulle våkne. Jeg har legetime klokka 10 og etterpå skal jeg være først hos min datter noen timer og etterpå hos min mor. Håper på å få tatt en liten dubb hos en av dem, før jeg skal på jobb klokka 16.00. Skal jobbe til 23.00 i kveld. 

Jeg har jo såpass lang vei at jeg tenkte jeg kunne slå mange fluer i et smekk da jeg  må nedover så tidlig. Egentlig er det jo bare dumt å reise hjem for så og kjøre nedover enda en gang. Derfor kan jeg passe på å gjøre noen besøk. Regner med at jeg blir ganske pumpa etter denne dagen. Men jeg støtter meg på at jeg har fri i morgen.

    I går var jeg veldig fornøyd med meg selv da jeg endelig fikk hengt opp gardiner i de umulige vinduene i gangen oppe. Det er jo flere måneder siden jeg sydde gardinene. Men jeg jeg har vridd hodet med hva jeg skal gjøre med de to skrå vinduene på siden. 

Nå hang jeg opp de i midtvinduet ihvertfall og jeg har endelig en ide om hva jeg skal gjøre med de andre 2.  Bilde kommer da ideen er utført 🙂 

Her er bilde av hvordan det ble så langt. Jeg var avgårde å kjøpte blomst og oppheng også. Vil prøve å få minst mulig innsyn til gangen. 

Jeg ble veldig fornøyd jeg.

Og ikke bare det. Jeg har faktisk vært alene hjemme i flere døgn nå uten at jeg har vært redd på natta. Er jo egentlig tøffere enn toget jeg når jeg tenker meg om 🙂

 

#bipolar #psykiskhelse # psykiskhverdag #gardiner #fornøydmedmegselv #langdag #legebesøk #besøksdag #jobb

 

MIDDAGSTIPS

I dag ble det ferdigkjøpte kyllingkarbonader, kokte poteter, og stekt løk, sjampinjong, gulrot, blomkål og paprika. Krydret grønnsakene med hvitløkspulver, piffe og salt. 

På tallerkenen hadde jeg på klatter med rømme. Mmm… det ble godt 🙂

 

#middag #middagstips #grønnsaker #rømme #dagens

NÅ ER ARBEIDSUTREDNINGEN FERDIG

I dag var jeg nede og skrev under den ferdige rapporten fra arbeidsutredningen .

Der står det svart på hvitt at 40% stilling er max  det jeg klarer å utføre. Og at det er i den jobben jeg har nå. Ingen andre steder skal prøves.  Jeg gikk litt i kjelleren da det  ble tatt opp. Og som jeg har skrevet her tidligere ble jeg sendt hjem fra jobb etter at dama hadde vært og snakket med meg og arbeidsgiver på arbeidsplassen min. Hadde en skikkelig nedtur den dagen. Og da fikk hun selv se hva stress og uforutsette ting gjør med meg.

Så nå skal papirene sendes til nav, og nav skal ta kontakt med legen min, og så blir det søkt ihvertfall 60 % uføretrygd.

Jeg skal snakke med legen og nav selv også. Skal til legen på torsdag. Jeg vil høre hva hun mener om å søke 100%. Så kan jeg kanskje ta noen vakter innimellom, når formen er på topp istedet. Gruer meg veldig til å si det til henne.

Men flere mener livskvalitet teller mer enn å slite seg ut på å stå i jobb de 2 dagene i uka og ikke fungere noe særlig  hjemme de andre dagene. Selv om jeg syns det blir veldig trist å kanskje ikke være i jobb. De er jo mine gode venner og kolleger flere av de på jobben. I tilfelle det skulle gå sånn håper jeg å kunne være på ansettelseslista. Med mulighet for noen få vakter innimellom.

Det er ikke noe lett valg, men jeg tror kanskje hodet og kroppen fungerer bedre i mitt eget tempo og etter dagsformen. 

Etter møtet spanderte jeg gatekjøkkenmat på meg selv og reiste rett hjem å la meg med boka etterpå. Og her ligger jeg stort sett rett ut enda.  Var jo tross alt ute på besøk i går. Og har sovet bare 3 timer i natt. Det har vært en veeeldig lang dag i dag. Håper å få sove mer i natt.

Ha en fin kveld og natt.

 

#bipolar #psykiskhelse #angst #arbeidsavklaring #arbeidsutredning #nav #uføresøknad #sliten

 

HAR EN FIN DAG I DAG OGSÅ

Jeg har det fint i dag også. Stille og rolig. Har sovet litt lenge, men det kommer nok av at jeg ikke bruker så mye medisiner lenger og derfor er det vanskelig å sovne før svarte natta. Klokka ble nok rundt 2 i natt også.

Jeg er ganske så stolt av meg selv nå. Har vært alene hjemme i 2 netter uten å bli livredd. Mannen min er fortsatt på jakt, og jeg vet ikke helt når han kommer hjem. 

Jeg har lest ei bok som ikke er skummel og ikke sett på skumle og ekle ting på tv, etter at venninna min lå over her. Så da har det gått bra så langt.

I dag har jeg vært oppe en del og pusla litt rundt med huslige gjøremål. Må si det er ganske godt å ikke ha Dino ( hunden) i hælene overalt jeg beveger meg. Jeg har lest ferdig boka mi. Og om et par timer har jeg tenkt avgårde en tur. 

Jeg skal ned til min mor og lage en spesiell saus som min far laget da han levde, og som vi ofte spiste på lørdagskveldene da vi var små. Vi hadde nygrilla kylling og den spesielle sausen ble brukt til å blande taffel sticks i på tallerkenen. Mmm… kjempegodt…. og gode minner.

Kanskje legger jeg ut oppskriften her en gang. Den er litt privat.  Har aldri hørt andre som har spist dette.Men alle som har fått det servert hos opp opp igjennom årene har faktisk likt den. Vi kaller det å spise kylling med saus og pinner. 

Ha en fin mandag.

 

#fredelig #stillhet #kos #stolt #kylling #kyllingsaus #familiemiddag 

BOR I PYSJEN OG KOSER MEG I DAG

For en deilig og avslappende søndag. Jeg har ikke tenkt til å hoppe ut av pysjen i dag. 

Min venninne reiste veldig tidlig i dag. Hun driver med hest og måtte reise til stallen for å fore.  Jeg derimot sov ganske lenge. Var oppe å spiste frokost og krabbet under dyna på sofaen igjen. 

Her ligger jeg i stillheten og leser boka mi. Så deilig. Det er absolutt INGENTING jeg må gjøre i dag. Tilogmed middag har jeg klar i kjøleskapet. Rester fra i går. Bare å varme opp og nyte når jeg blir sulten en gang. 

Jeg trenger en del tid for meg selv, syns det er deilig og jeg koser meg i eget selskap. 

Elsker sånne dager 🙂

Selv om det selvfølgelig var veldig koselig med selskap av venninna mi til overnatting i går.

 

#fredelig #godbok #søndag #hviledag #alenetid #nyter

GODE VENNINNER VET Å KOSE SEG

Licensed from: Alexas_Fotos pixabay.com

I går kveld hadde jeg besøk av venninna mi. Hun kom på overnattingsbesøk. Vi skulle kose oss med god mat og spennende tv, og det gjorde vi.

Egentlig litt for spennende tv ble det utover i de mørke nattetimer. Mord og drap og spøkelser. Men vi kosa oss. Hadde funnet hver vår dyne og pute i hver vår sofakrok, med bordet trukket helt inntil så vi begge rakk potetgullbollen.  Og der lå vi som 2 fjortisser med store øyne og fulgte med på det ene verre enn det andre.

Klokka ble nok rundt 2 før vi bestemte oss for å prøve  å sove. Vi skulle ligge i stua begge 2 fant vi ut. Hun bare flyttet bort på en annen sofa i ei annen stue. Og hvem hadde hatt en stygg drøm i natt??? Jo det var henne det og ikke meg. Jeg får det vel til natta som kommer tenker jeg.  Og da er jeg helt alene her igjen. Grøss og gru….

 

Men… Før vi kom til sofakroken spiste vi middag. Denne gangen hadde jeg laget ei stor panne med Wok. Grønnsaker, svinekjøtt og nudler. Det ble godt det,med nystekte rundstykker og smør til. 

Og senere ble det både is, potetgull og masse god og varm te mens vi kosa oss under dynene og skrekk og grunn på tv. 

Det er er en skikkelig venninnekveld det.

 

#venninner #godevenner #tvkveld #godmat #kos #wok #middagstips #grøssoggru