Blodprøver og dekkskifte.

Jeg måtte til Hokksund  tidlig i dag. Formen har vært dårlig siden forrige søndag, så jeg bestemte meg for å reise ned hit for å ta nye  stoffskifteprøver. Greit å ikke gå for lenge hvis dosen må justeres.

For 6 uker siden var de endelig innafor grensen såvidt, men det kan jo forandre seg.

 

Da jeg kikket ut av vinduet på morgenen i dag var det is på bilvinduene. Huttetu…jeg er ikke klar for vinter. Den var heldigvis borte før jeg skulle kjøre.

Her nede er sommeren ryddet bort.

Hos meg er i hvertfall plantene reddet inn i varmen. Resten trenger jeg litt bærehjelp til.

 

Gutta boys skal skifte til vinterdekk på 4-5 biler her i løpet av dagen. Inkludert min. Dekkene mine står til lagring her nede. Det er kjekt. Da blir bilen klar for vinter i det minste, selv om jeg ikke orker å tenke så mye på at den er rett rundt hjørnet.

 

Tenker det blir en middag på oss her i løpet av kvelden. Det blir koselig.  Om jeg sover her til i morgen vet jeg ikke enda. Det kan hende. Jeg skal til legen i morgen tidlig. Var bare borte for å ta blodprøvene i dag. Er jeg heldig har svarene kommet innen timen min.

 

HA EN FIN DAG ❤️

RISOTTO

I går ble det Risotto til middag. Jeg har endel tørket Steinsopp på glass, masse Ramsløk i fryseren, og Chili fra en plante som nå har flyttet inn på kjøkkenbenken. Alt dette kan brukes i Risotto. 

 

Først la jeg i vann den tørkede soppen jeg ville bruke. Den bør ligge i vann minst en halv time før den stekes. Deretter stekte jeg soppen litt for seg selv før jeg hadde i en liten hakket Chili og en god neve grovhakket Ramsløk. 

 

Så fulgte jeg beskrivelsen bak på pakken med Risottoris. Kokte opp 6 dl vann med en terning kjøttbuljong. Hadde i 2,5 dl ris i stekepanna og stekte den blank.

 

Da det var gjort kunne jeg tilsette et par dl av gangen av kraften og la det koke inn mellom hver tilsetting.

 

Til slutt skulle den koke ca 15-20 minutter. De siste minuttene la jeg i terninger gulost. Kjekt å kunne bruke av ting man har høstet og plukket selv.

 

VELBEKOMME.  OG HA EN FIN DAG ❤️

 

 

#Risotto #chili #steinsopp #ramsløk