Mye bedre å pusle rundt hjemme.

Det smakte med middag tidligere i kveld. Lettsaltet svineknoke, kålrotstappe og poteter.

 

Det er bare godt å pusle hjemme hos meg selv. Slippe å reise avgårde for å styre på raskest mulig for å komme raskest mulig hjem igjen. Her kan jeg holde på i helt eget tempo, og prøve å glemme alt som har med huset og alt annet i Sigdal og gjøre.

Faktisk har jeg klart å tømme noen få esker og poser i løpet av dagen. Ting og tang har fått plass der jeg vil ha dem. Bl.a er alle malesakene mine på plass i samme skuff som de lå i før flyttingen. Det stueskapet har jeg nemlig tatt med meg hit til mitt nye hjem.

Jeg gleder meg til den dagen jeg kan sette meg ned med maleprosjekter og søm igjen. Planen er å lage et hobbyhjørnet i stua. Jeg tror jeg skal få til det. 

Jakka jeg solgte på Finn.no i dag er gjort klar og lagt i postkassa, for å sendes dit den skal. Jeg kan bruke Helthjem når jeg skal sende pakker her på den nye adressa mi. Det kunne jeg ikke på den gamle. Det blir spennende å se om det funker som det skal.

Jeg syns jeg har fått til mye mer enn det jeg trodde da jeg våknet i dag, og det er jeg fornøyd med.

 

HA EN GOD NATT ♥ 

Hvor lenge klarer jeg?

Jeg sov lenge i dag. Det er langt på natt før jeg klarer og sovne nå for tida, så da blir det sånn. Jeg våknet kvalm, svimmel og med et hode som en ulldott. Meninga var at jeg skulle opp til huset i dag også, men jeg kjente fort at det ikke var ork til det.

Jeg var der i noen timer i går og fikk gjort et skikkelig stunt på hobbyrommet mitt. Mannen kalte det det i hvertfall. Og jeg var veldig fornøyd selv også. Alt som var igjen der fikk jeg sortert ferdig og pakket ned. Mesteparten skal hjem til meg, men en god del skal kastes. Nå er det klart til å vaskes der også.

Siden jeg ikke dro oppover i dag bestemte jeg meg for å prøve og pakke ut av noen av alle eskene som står rundt omkring her i leiligheten. Jeg har klart et par stykker bare. Ble avbrutt av ei melding på Finn.no. 

Det var en kjøper på ei jakke jeg har hatt liggende der ei stund. Heldigvis hadde jeg styring på hvor den lå i kaoset mitt, og vi ble enige om pris og frakt. Så da måtte jeg få pakket den inn og bestilt frakt med en gang. Jeg visste sånn nogenlunde hvor jeg hadde papir og teip også jeg, det var slettes ikke værst syns jeg. Nå ligger den klar til å legges i postkassa i kveld.

Før jeg begynte med noe som helst i dag satte jeg en svineknoke til koking. Den har stått i flere timer og småkokt. Den bør være lett å plukke fra hverandre nå. Jeg tok den opp i sta og la poteter i kokevannet. De er sikkert ferdige allerede. Og mens jeg plukker kjøttet av knoken skal en pose med ferdig kålrotstappe få plass i kjelen helt til slutt. Halv pris på den selvfølgelig, ellers kjøper jeg ikke ferdiglaget. 

Hodet er absolutt ikke bedre. Heller enda fullere av bomull. Og det forbaska trykket i øra har vært på plass i hele dag. Hvor lenge klarer jeg dette tro?? Ikke vet jeg.

Her er et bilde fra den ene stua i går. Jeg var nødt til å ta 5 minutter på sofaen for å roe ned pust og hjertebank.

Det banker som besatt nå også. Håper det hjelper å spise en god porsjon middag.

 

HA EN FIN SØNDAGSKVELD ♥ 

 

Paprikaplante og Praktspragle

I dag hadde jeg rett og slett ikke ork til å reise opp for å fortsette med vasking i huset. Jeg kjenner jeg blir kvalm bare av å tenke på det som fortsatt står igjen.

Alle mine ting er heller ikke hentet ned hit til leiligheten. Det blir til at jeg bare tar med en eske eller to de gangene jeg har plukket sammen mer småtterier fra skuffer og skap. Det blir visst aldri tomt. Og her i leiligheten har jeg stabel på stabel. Jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av alt, men den tid den sorg. Det har jeg det ikke så veldig travelt med.

I dag smakte jeg på en av paprikaene som jeg plukket fra planta jeg har i vinduet. Ikke så store greiene, men de ble i hvertfall fort røde da jeg satte planta inn i stuevarmen. 

 

De to siste skifter også farge nå.

 

Jeg har også endelig plantet avleggerne jeg tok fra Praktspraglene jeg hadde. Det har blitt utsatt og utsatt, dag etter dag, i en hel evighet. Men nå står de i potter. Så får vi se da om de er villige til å vokse seg store i løpet av vinteren.

Må visst tørke av pottene ser jeg.

Nå er jeg klar til å spise middag i ensom majestet foran tv-skjermen. Jeg er skrubbsulten. Det går alt for lang tid mellom hver gang jeg spiser.

 

HA EN FIN FREDAGSKVELD  ♥ 

SØNDAG OG FRIDAG.

Gjett om det var godt med en fridag fra pakking og flyttevask i går da?

Det var det vettu. Jeg holdt på å sovne flere ganger i løpet av dagen, men klarte å holde meg våken. Hadde jo lovt å komme ned til Hokksund for å lage mat og spise der i løpet av kvelden. 

Jeg heklet noen runder på det som ser ut til å bli et putetrekk før jeg dro.

Ser du paprikaplanta i vinduet? Den har to røde paprikaer nå. De er ikke akkurat kjempestore, men paprika er det.

Hekletøy og symaskin ble med nedover til Hokksund i går kveld. Jeg skulle legge opp ei bukse for yngstemann. Det fikk jeg heldigvis gjort, mens et helt stekebrett med kyllinglår sto og gjorde seg ferdig i ovnen.

Etterpå var det å lage familiens spesielle kyllingsaus som sto på programmet. Den spiser vi sammen med taffel stikks. Meget spesielt, men vi love it.

En klesvask hadde jeg med nedover i går også. Den ble med hjem igjen ferdig vasket. Jeg har ikke fått meg ny vaskemaskinen enda. Får prøve å få kjøpt en i løpet av uka. Min mor skulle hjelpe meg med det. Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten hjelp fra henne den siste måneden. Granbarhytte uten strøm kanskje??

Bare jeg kommer over denne kneika og blir ferdig med alt som har med Prestfoss å gjøre, kommer alt til å bli mye bedre.

Jeg hadde tatt med meg noen avleggere og potter nedover også. Det var mye jeg skulle huske på i går. Utrolig nok klarte jeg å huske alt. All blomsterjorda mi har fått plass der nede.

Jeg hadde tenkt til å plante der nede, med det holdt med å være sydame og kokk. Å være gartner i tillegg ble litt mye å rekke i løpet av en kveld. Det var tross alt Farmen og tvekamp på tv. Det er ganske viktig. Det er både min mor og jeg enige om.

Så avleggerene og en sekk med jord ble med hjem. Den kan stå på ute på verandaen. Så har jeg den klar her til våren.

Jeg regner med at jeg må ta en tur oppover til huset igjen i dag. Jeg gruer meg!! Men det må til.

HA EN FIN DAG ♥ 

Helg og jeg må ha en fridag snart.

Jeg er helt ferdig når jeg kommer hjem til meg selv på kvelden nå. Stuptrøtt og forferdelig sliten.

I går kveld klarte jeg å bli overtrøtt før jeg fant ut at jeg skulle finne senga. Det blir mye tid i telefonen og da går klokka. I tillegg er det selvfølgelig noe jeg prøver å få med meg på tv også. I natt fikk jeg ikke sove før i 3 tida. 

Mat har jeg ikke nesten ikke tid til å tenke på. Det er i grunnen bare fint, så kanskje noen av de ekstra kiloene forsvinner. Men i løpet av helga har jeg tenkt meg ned til Hokksund, og da skal vi kose oss med god mat alle sammen der nede.

Det ser ut til at det må bli i morgen. “Mannen” ville gjerne ha kjøkkenvifta jeg hentet i går, for å se om den er brukelig. Da kan jeg like gjerne gjøre noe der oppe i dag også. Så i morgen blir det helt FRI. Det går på stumpene løs her nå, men jeg må klare å holde meg oppreist  frem til 1. November. 

 

HA EN FIN LØRDAG ♥ 

Jeg er sliten og lei.

Det har vært stille fra meg noen dager. Det kommer av at jeg er helt kaputt når jeg endelig kan gå over dørstokken hjemme hos meg selv utpå ettermiddagen eller kvelden. Jeg holder for det meste på med vasking her i Sigdal om dagen. Foreløpig holder jeg på alene, men jeg får antageligvis litt hjelp i løpet av helga.

Gutta boys var oppom her i dag og hentet et lass med oppdelt tømmer som er blitt liggende siden i fjor. Det ser ikke pent ut når det blir liggende så mye her. De tar det med ned til min mor og skjærer det opp til ved der. Så blir det i det minste brukt.

Jeg tror broren min skal hente et stort lass også senere i kveld. Det er godt med alt som forsvinner herfra.

Nå har jeg satt fra meg vaskebøtta for i dag. Jeg må prøve å spare meg litt så jeg orker å på’n igjen i morgen.

Bare “mannen” dukker opp her skal jeg reise hjemover. Jeg må være her hos Esther til han kommer. Håper han er rett rundt hjørnet, for jeg skal hente ei kjøkkenvifte før jeg kan parkere bilen hos meg selv for kvelden.

Fortsatt har jeg en del igjen i skuffer og skap som ikke er pakket ned. Og det er mer enn nok som skal vaskes. Hjemme har det blitt helt kaos med esker og søppelsekker.

Jeg er så lei flytting nå at jeg kan ikke få sagt det tydelig nok!!!

 

 GOD HELG ♥ 

 

En dag uten alt som har med flytting å gjøre.

I går våknet jeg ikke før halv 1. Da hadde jeg  mer eller mindre sovet i 12 timer. Planen var å komme meg oppover til huset igjen. Men etter ei lang stund i telefonen med mora mi, før jeg i det hele tatt var ute av senga, bestemte jeg meg for å ta en hel dag uten noe som har med flytting å gjøre.

Jeg hadde uansett tenkt til å ta en kveld i Hokksund om ikke lenge, så da gjorde jeg like godt det i går.

For noen dager siden skulle jeg se over noe av garnet jeg har i posevis i leiligheten. Det skal sorteres skikkelig å få plass i stablebokser  etterhvert.

Det første jeg fant var 2 hesper med dette garnet. Det fant jeg ut at jeg kunne hekle enten lapper til et lappeteppe, eller putetrekk til sofaputer. Jeg får se.

Den mørke brune fargen i garnet passer fint til gardinene som henger i stua nå. Men siden sofaen er rød kunne jeg tenkt meg å finne noe omtrent i den rødfargen også og blande inn.

Garnet ble med nedover til Hokksund i går. Det var godt å begynne med litt småtteri som ikke har med flytting å gjøre. Få tankene over på noe helt annet og senke skuldrene ei stund.

Vi ble sittende utover kvelden å se på både Farmen og 71° nord. Pluss en lang episode med noe annet. Da var det blitt så sent at jeg like godt fant frem dyna og puta som ligger klart til meg her. Og her er jeg fortsatt.

Mora mi har reist avgårde på kortkurs nå, og jeg skal reise oppover til Sigdal en tur igjen om ikke alt for lenge.

 

HA EN FIN MANDAG ♥ 

Utrolig godt å komme hjem til min egen hule.

Det meste av dagen har vært tilbragt i Sigdal. Vi har vært der begge to i dag. “Mannen” har vasket og gjort noen vinduskarmer i 2. etg klar til maling, og fått tatt et strøk med beis på utgangsdøra. Jeg har ryddet, støvsugd nøye vegger av murstein rundt hele peisen og vasket det som er av skifer der.

Jeg dro hjemmefra uten å ha spist og tatt medisiner i dag. Det kjentes godt etter ei stund, så jeg måtte snike til meg noen skiver. Og da vet du, da er jeg satt ut av spill ei god stund etterpå. Det endte selvsagt rett ned på sofaen for å lukke øynene og slappe av til den værste hjertebanken hadde gitt seg og jeg hadde enten sovet eller nesten sovet en times tid. Så var det på’n igjen.

Jeg fikk med meg en full eske i bilen i hjem i  dag også. Denne gangen ble det pc’n, skriveren, glasshyller til et glasskap, litt klær, og den siste planten som var igjen i huset. Det var en som hang på veggen. Og da jeg skulle reise plukket jeg med meg noen salatblader fra hagen også. Kjekt å ha. De sto der så grønne og fine og mannen er bare glad for å slippe å spise dem vil jeg tro.

Det var bare sååå godt å komme hjem til min egen hule i kveld. Jeg er sliten. Og jeg koser meg glugg i hula mi.

Jeg fant en skrue som sto i veggen i stua her,  så der ble planta midlertidig hengt opp. Under den står Appelsintreet mitt, og i vinduskarmen har Paprikaplanta fått plass. Puta på bildet er det sikkert 3-4 år siden jeg sydde, men den har aldri vært i bruk. Nå har den fått egen plass i et sofahjørne.

 

Salatbladene brukte jeg på rundstykker til kvelds.  

 

Nå er skal vi danse i gang igjen på tv’n.  Jeg må følge med.

HA EN FORTSATT FIN LØRDAGSKVELD ♥ 

 

Vaskemaskinhavari og mye tid på telefonen.

I går ble jeg hjemme hele dagen, det ble brukt mye tid på telefoner og på nettet.

Vaskemaskinen min ville plutselig ikke mer. Den tok sikringen etter ei lita stund hver gang jeg satte den på. Jeg oppdaget det dagen før, da jeg skulle henge opp klærne før jeg dro oppover til Sigdal.

Den hadde stoppet midt i vaskeprogrammet. Jeg hadde det egentlig travelt fordi jeg skulle rekke en butikk før den stengte. Men jeg syns jeg måtte prøve å finne ut hva som hadde skjedd med maskinen først. Jeg ble nemlig ganske svett da jeg oppdaget det.

Jeg fant jeg ut at sikringen gikk ganske fort uansett hva slags program jeg satte på. Og da var det kke mer jeg kunne gjøre akkurat da.

I går gjorde jeg et forsøk til tidlig på dagen, med samme resultat, før jeg begynte å ringe rundt for å finne ut om det det i det hele er verdt å få reparasjon på den. Broren til “mannen” jobber med dette, så jeg fikk han til å ringe ham. Han hadde en formening om hva det kunne være. Med pris på jobb og deler blir det billigere å få tak i en ” ny ” på Finn fant jeg ut.

Jeg fikk i det minste ut klærne til slutt. Klissvåte. Og ble stående å skylle dem så godt jeg kunne, før jeg fikk hengt noe rundt omkring på badet og litt på et tørkestativ på verandaen. Jeg turde ikke å henge opp så mye der ute i tilfelle det ble skikkelig vindvær utover natta. Klærne var alt for våte til å kunne henge inne pga gulvene.

 

Det ble en del telefoner frem og tilbake med gutta om når og hvor de kan hente hvis jeg finner en maskin på Finn.

Siden jeg allerede hadde begynt å bruke tid på telefoner og nettsøk, fant jeg ut at jeg like godt kunne fortsette med det. Jeg hadde jo enda ikke ordnet med kraftleverandør og adresseendring hit til leiligheten.

Begge deler fikk jeg i orden. Det ble en lang samtale med en fra et av kraftselskapene jeg kunne velge i. Vi ble enige om en avtale, og den er ikke bindene, det kan være greit. Adresseendring ble fikset på nettet og postkasseskilt ble bestilt.

Egentlig hadde jeg tenkt meg oppover til huset i går også, men tiden med telefoner og på nettet hadde tatt så lang tid at jeg ikke orket å tenke på og reise etterpå. Dessuten måtte flere esker bæres inn fra bilen også før jeg kunne dra.

Jeg tror jeg skal ta en tur oppover nå snart. 

 

HA EN FIN ETTERMIDDAG OG KVELD ♥ 

 

SAMME RUTE I DAG.

Det er ikke spesielt mye jeg har foretatt meg i dag.

For det første går døgnet i surr for meg etter ei natt uten søvn natt til i går, og mange timers søvn da jeg endelig sovnet i 3-4 tida nå i natt.

For det andre jeg føler meg helt utslitt. Men én ting var jeg nødt til å gjøre. Jeg måtte på apoteket og hente ut en ny eske med “slankepiller”  (Mysimba) som jeg har vært tom for de siste dagene. Det er ikke så lurt å la det gå for lang tid uten dem. Jeg orker ikke starte opp fra begynnelsen av med dem en gang til. Dessuten ville jeg kjøpe både D-vitaminer og magnesium for å se om det kan hjelpe på svimmelheten og slitenheten.

Der inne møtte jeg på “mannen”. Han hadde ropt til meg da han så meg og spurt om jeg fulgte etter han..hehe. Det hørte ikke jeg. Jeg var alt for konsentrert med å finne det jeg skulle ha i hyllene. Jeg så ham ikke før han plutselig sto foran meg da jeg rettet blikket opp fra det jeg sto og leste på. Vi slo av en liten prat før han gikk.

Jeg ble ferdig med det jeg skulle ha jeg også.  Og kjørte videre til butikken. Parkerte og gikk ut av bilen. Og hvem sto parkert ved siden av meg? Jo…”mannen”. Og hvem satt i bilen? Jo…Esther. Hun fikk komme ut av bilen og logret seg nesten dobbel da hun hilste på meg.

Vi gikk en liten tissetur ned mot elva  med henne og jeg ble raskt mindre interessant. Der var det alt for mye godlukter og undersøke i stedet.

Da vi begge var ferdige med handlinga vår etterpå, ble jeg kjørende bak mannen hjemover.

Jeg ble ikke lei meg da jeg kunne svinge inn til leiligheten etter kun 1 km, mens han hadde 20 minutter igjen å kjøre før han var hjemme.  Det var slutt på den felles ruta vi tilfeldigvis hadde hatt i dag.

  Yngstemann kom til meg senere dag. Han ville “klippe” seg. Det betyr egentlig å fjerne hele sveisen. Med barbermaskin. Så da fikk jeg gjort det også i dag da.

Nå har han reist hjem for ei stund siden, og jeg er klar for å se på tv før jeg tar natta. Forhåpentligvis med søvn og før det begynner å gå mot en ny dag. Jeg må prøve få døgnet på rett vei igjen så fort som mulig.

 

HA EN FORTSATT FIN KVELD ♥