Tur til Spiralen i går.

Det ble tur til Spiralen i går. Venninna mi, som var her på mandag, hadde sjekka værmeldinga og funnet ut at det muligens var siste dag med sol denne uka.

Da var det bare å pakke sekken med niste, vannflaske og sitteunderlag, og komme seg av gårde. Jeg kan ikke huske sist jeg var på Spiralen. Det må være veldig mange år siden.

Kan ikke huske disse Spiraltrollene som var inne i tunellen oppover. Ikke at det var lys i forskjellige farger i taket oppover der inne heller. 

 

Været var helt ålreit da vi kom frem. Det var fortsatt sol mellom skyene. Og vi fant en vei vi kunne rusle en tur på før vi gikk og satt oss på en benk på utsiktsplassen. Egentlig er det masse turstier der oppe, men jeg tror de fleste av dem er skiløyper nå på vinteren.

 

Utsikt oppover den retningen vi kom fra. Mot Mjøndalen og Krokstadelva og videre oppover mot Hokksund. 

 

Og her rett frem, ned mot Drammen sentrum.

 

Motsatt vei. Mot Drammensfjorden.

 

Vi satt lenge der nede på benken og skravlet. Til slutt ble vi litt kalde av å sitte stille. Vi tenkte vi skulle ta nista vår mens vi satt der.  Men det luktet så innmari godt av nykokt kaffe da vi gikk forbi kafeén på vei ned til benken at vi ble fristet til å gå opp og ta en kopp kaffe og en vaffel innendørs i stedet. 

 

Det smakte godt. Og så fint det var der inne!


 

At det spøker der fant vi ikke ut før vi skulle ut igjen og fikk se denne på veggen 😲

 

Vi fikk en fin dag på tur. Må nok ikke på Interrail for å finne opplevelser nei. Det er mye fint å finne i nærområdene også.

 

HA EN FIN KVELD ❤️

 

#spiralen #Drammen #turopplevelse

Ei venninne fikk meg ut døra i går.

Helga mi har gått med til et rotterace i hodet. Ble helt besatt av reisemål og reiseruter. Det begynte veldig stort med en ide om Interrail-tur. Men etterhvert kom jeg på at jeg hverken har helse eller penger til noe sånt akkurat nå.

Så etter å ha hatt hodet i høygir dag og natt landa jeg til slutt på at en tur til Spiralen i Drammen var det som var mest overkommelig.

I går sovnet jeg utpå morgenen og sov til klokka var 14. Da kjente jeg endelig at hodet var roligere. Bare skallebank etter hele helga med alt for lite søvn og full fart i topplokket.

Litt lenger utpå ettermiddagen fikk jeg melding fra ei venninne som lurte på om jeg ville bli med ut å gå en tur. Egentlig hadde jeg tenkt å bare lese og sove utover dagen, men det er ei stund siden jeg har sett henne nå, så jeg bestemte meg for at jeg ville prøve en tur ut i frisk luft sammen med henne. 

Vi møttes utenfor senteret i Åmot og gikk en tur derfra. Jeg ble veldig fornøyd med den drøye halvtimen vi gikk. For henne var det nok bare en rusletur og regne.

Hun ble med hjem til meg etterpå, og jeg laget en av middagsrettene jeg fikk på døra på lørdag. 

Jeg valgte sitronbakt hyse. Det var den enkleste retten å lage mens hun ventet i stua.

Heldigvis hadde jeg ei bok liggende som hun kunne bla og lese litt i mens jeg kokkelerte. Desserten ble boller. Litt av en dessert. Men de hadde jeg tatt ut fra fryseren før hun sendte melding. Så det ble da litt søtt etter maten i det minste.

Vi ble sittende å skravle til sent på kveld. Det var koselig.

I kveld kom jeg meg ut på en kveldstur oppe i sentrum helt på egenhånd. Gikk forbi kirken i Åmot og et stykke bortover samme veien som vi gikk i går.

Fikk jo ikke sove i natt heller siden jeg ikke sto opp før 14.00 i går. Selv om hodet var rolig og fredelig. Nå er jeg temmelig trøtt og gåen, så forhåpentligvis blir det søvn på meg denne natta.

ØNSKER DEG (OG MEG) EN GOD NATT ❤️

 

Snurra i gang en bolledeig.

Mr Kenwood er satt i sving igjen i dag. Han snurrer en bolledeig for harde livet ute på kjøkkenet.

 

Det er deilig vær ute i dag så jeg skal prøve å komme meg ut en tur i løpet av ettermiddagen. Vil ha ferdig bollene først tror jeg. Og jeg venter en leveranse på døra i løpet av ettermiddagen også. Med nye spennende oppskrifter og ingredienser. Så jeg får holde meg hjemme ei god stund enda.

Butikkturen er unnagjort for helga. I dag kom jeg ut fra parkeringa mi uten problem. Det er mer sørpe enn is der nå. Det er vårstemning ute.

 

KOS DEG MED DAGEN ❤️

 

I dag var det trygt nok til en tur ut igjen.

I dag er det mildvær. Det var litt over 4 + grader da jeg gikk ut for en times tid siden. Så det har ikke vært annet enn bløt snø og bare flekker på gangveiene her hos meg i dag. Og jeg  bestemte meg for at det var på tide å våge meg ut igjen. 

 

Jeg gikk en tur bort til Blaafarveværket. Der er det fullt vinterland enda.

Det åpner igjen i Mai en gang. Husker ikke helt datoen nå.

Det ble godt over en halvtimes luftetur på meg i kveldinga. Det er godt å kjenne på det når turen er unnagjort. Akkurat når jeg går har jeg nok med å holde meg på beina og å puste.

 

Bilen min har jeg plundra skikkelig med å få frem både mandag og tirsdag. Jeg sto og spant og lurka en hel evighet begge dagene for å få den ut fra skøytebanen den står på. Da jeg parkerte den etter en Hokksund-tur på tirsdag lot jeg den stå på skrå og ikke helt inn på isen. Tror det skal bli lettere å komme løs sånn den står nå. 

 

Nå er det tid for middag på meg. Blir en ny  porsjon med det samme som i går. Stekte fiskeboller, wokgrønnsaker, ris og sweet chilisaus. 

 

HA EN FIN KVELD ❤️

 

Lørdagskveld med besøk.

I går kveld fikk jeg besøk av ei av venninnene mine. Hun og jeg har tippet på hest noen ganger de siste månedene og det er like spennende hver gang. Denne gangen klarte vi 0 rette på V75. Det har vi ikke fått til før..hehe.

For 2 uker siden fikk vi 6 rette. Nok til at vi fikk igjen innsatsen vår. 6 rette har vi klart et par ganger til også. En gang med ingen utbetaling og en gang med en skikkelig minipremie.

I tillegg til denne felleskupongen vi lager tipper vi noen lusekroner hver for oss på enkeltløp også. Det blir ganske høylydt her i perioder når vi følger løpene på tv-skjermen.

Middag følger selvfølgelig med til tippedagene våre. I går laget jeg en ny rett etter oppskrift igjen. Denne var god og litt spicy. 

Meksikansk kidneybønnebowl med hvitløksris og peanøttsalsa.

Den skal lages flere ganger.

I dag tar jeg livet helt piano her hjemme for meg selv. Planen var å ta en tur til Hokksund, men jeg orker rett å slett ikke å prøve å få bilen min ut fra snøen. Er redd potta er tett av is og snø etter at bakparten har stått dekket av snø siden jeg var ute med den en tur sist.  Kveler den seg vet jeg hvorfor i hvertfall. Da har jeg litt av en jobb foran meg. Det er ikke enkelt å grave seg frem til bakparten av bilen nå.

 

Nå er det skiskyting igjen på tv hvert øyeblikk.  Skal kose meg med det og de siste bollene jeg har igjen fra baksten min. Med smør og brunost blir de ekstra gode. 

 

HA EN FORTSATT FIN SØNDAG ❤️

Jadda…bollene ble gode.

Den nye oppskrifta på boller jeg prøvde i går ble vellykket den. Myke og gode hveteboller. Det blir nok denne oppskrifta fra MatPrat som blir brukt heretter.

 

Skulle hatt middagsbesøk i dag, men det må vi ta en annen gang. Formen hennes er ikke helt på topp om dagen. Så jeg koser meg med boller og strikketøy helt i egen majestet.

Det går fort med garnet og pinnene jeg bruker på dette prosjektet. 

 

Kan hende prøver jeg å grave frem bilen min i løpet av kvelden. Mat har jeg, men det røyner på med snusen min. Skal nok gå en liten tur  også hvis jeg kommer meg ut med bilen. Jeg vil helst ikke ned bakken til hovedveien når jeg ikke ser hvordan det er med is under snøen. Men aller først nå skal jeg se på skiskyting.

FORTSATT FIN DAG TIL DEG ❤️

Det blir boller i dag.

I dag har jeg vært skikkelig trøtt. Var nødt til å lukke øya ei stund på formiddagen.  Det hjalp litt. Først nå har jeg kommet i gang med bollebaksten jeg skulle tatt på søndag. Det ble jo endringer i planene den dagen.

Jeg prøver meg på oppskriften til MatPrat etter tips fra  Veralynn. Er veldig spent på hvordan dette går. Jeg har aldri bakt gjærdeig med kald væske. Men hun fikk det til hun da, så jeg krysser fingrene.

Blir de gode og fine blir det boller til dessert i morgen. Jeg har bedt ei venninne på middag i morgen og det kan være godt med noe søtt etter maten.

Bilen min har snødd ned i løpet av gårsdagen og natta, så jeg gidder ikke å ut med den i dag. Jeg har alt jeg trenger klart til middagen. Veldig greit.

Nå håper jeg på fine boller, og mildvær i morgen sånn at snøen smelter bort fra bilen av seg selv. Må jo ha trua.

HA EN FIN KVELD ❤️

Det ble familiemiddag ute i går.

Slapper av og tar livet med ro i dag. I går ble det brått bestemt at flere av oss skulle spise ute. Eldstemann ringte å spurte om jeg ville bli med ut på middag, sammen med han og kona som hadde bursdag på lørdag. Ei venninne av henne og hennes mann skulle også bli med. Det kunne jeg jo ikke si nei til.

Det endte med at yngstemann og min mor ble med også. Så plutselig var vi 7 stk som dro til Vikersund. De ville spise på Stallen matbar der oppe.

Det har vi gjort en gang tidligere og da var vi veldig fornøyde med maten. Men denne gangen ble nok det siste besøket vi tok dit. For det første var det iskaldt å sitte der, så ingen kunne ta av seg yttertøyet, og for det andre ventet vi langt over en time på maten.

Ingen andre satt der for å spise heller. Men veldig mange kom for å hente med seg take away. Det er nok et veldig populært sted for den slags.

Maten var grei nok, men vi var så kalde og sultne da den endelig ble servert at alle var helt enige om aldri å dra dit igjen. Det ble altså en helt annen opplevelse enn forrige gang. Det var litt synd. Men en hyggelig familiestund fikk vi uansett. 

Jeg valgte clilibiff i går. Flere av de andre spiste and. Jeg pleier også å velge and. Fikk bare lyst til å prøve noe annet denne gangen,  og nå var det veldig lenge siden jeg hadde spist biff av noe slag.

Det var hyggelig å hilse på en av venninnene til min svigerdatter. Hun har fått mange venninner her etterhvert.

Etter middagen ble jeg med ned til min mor. Der ble vi to sittende å se på tv resten av kvelden. Var ikke hjemme før i 23-tida jeg. Så i dag blir det sport og litt annet på tv, strikking, og klesvask.

HA EN FORTSATT FIN DAG ❤️

 

LØRDAG.

Min lørdag i dag har så langt bestått av strikking, tv, en handletur, og en 20 minutters gåtur.

Nå har jeg nettopp kommet hjem igjen og ovnen er satt på til en veldig enkel ferdigmiddag. En form med gratinerte poteter og en form med Spanske kjøttboller.

Og det beste av alt …det var halv pris på begge deler. En av dem på Kiwi og en av dem på REMA 1000. Butikkene ligger tett borte i sentrum, så det er bare å rusle inn der de har det beste tilbudet på det jeg trenger.

Det var rundt i sentrum jeg gikk turen min i dag også.

Ikke så fint vær i dag som på torsdag. Men noen grader mildere.

Strikketøyet jeg begynte på i dag skal bli en slags type veske eller nett. Garnet ble kjøpt inn på salg i Januar. Og idéen fikk jeg av veska/nettet venninna mi brukte da vi var ute for å hamstre garn på tilbud.

Den skal toves tilslutt. 

Med såpass tykt garn og pinner går det fort fremover. I morgen er det morsdag og jeg skal ned til min mor i Hokksund. Da skal dette prosjektet få bli med. Her er det ingenting som skal telles eller noe , så det er et fint arbeid å ha med på besøk.

Nå er nok middagen min klar hvert øyeblikk. Og om ikke lenge begynner det sport på som jeg skal se på tv. Skiskyting. Det blir spennende.

HA EN FORTSATT FIN DAG ❤️

 

 

 

Sol og kald temperatur.

I dag kom jeg meg endelig ut en tur igjen. Har vært litt redd for glatta noen dager. Jeg måtte en tur i butikken i sta, og da tok jeg en runde rundt i sentrum og på kirkegården der borte. 

På gangveiene var det trygt og fint å gå, men inne på kirkegården så det ikke fullt så trygt ut. Det var ikke tråkket opp nok der til at snøen hadde pakket seg godt nok over isen som ligger under overalt nå. 

Med små forsiktige skritt kom jeg meg hele veien bort til kirken uten et eneste fall. Det var godt med frisk luft. Jeg må bare huske på å ha på meg litt mer klær når jeg skal ut å gå tur. Det ble litt kaldt. Ca ÷10 grader og sol. Strålende turvær egentlig.

Da jeg kom hjem stekte jeg meg en hvitløksbaguett og puttet røkt laks og smøreost i den. Det var godt. Nå skal jeg bare slappe av igjen til jeg orker å gjøre noe mer.

 

HA EN FORTSATT FIN DAG ❤️