Klar for politikk på tv.

I år har jeg faktisk prøvd å få meg noe av politikken og valget som nærmer seg. I kveld er det partilederdebatt, og jeg har gjort meg klar allerede. Gleder meg.

Jeg har laget ferdig pizzafyll. Bare å fordele utover et par ferdige pizzabunner, ha på ost, og putte i ovnen når jeg blir sulten nok.

Mannen blir sein i kveld, så da var det ikke så dumt å ha pizza på menyen. En til hver. Han sin går ikke i ovnen før han er på vei hjem.

Tomatene jeg plukket inn i dag ble med i pizzafyllet. Og en liten pose med selvplukket piggsopp ble også med i blandingen. Da blir det litt kortreist mat i kveld. Kjekt.

Her har det vært alt for varmt i sola helt til tidlig i kveld, så jeg har ikke fungert før sola forsvant. Da først orket jeg å begynne med noe på kjøkkenet. Det ble et par store glass med eplesyltetøy i tillegg til pizzafyllet. 

En del av eplene jeg har høstet inn ble borte i det minste. Fortsatt har jeg mange igjen. Kanskje det blir en ny eplekake i morgen? Vi får se…

Nå er jeg klar for debatt.

Kos deg med kvelden😚

Yezz…røde tomater.

Endelig. Tomatene blir modne før vinteren kommer. Jeg plukket med meg noen av disse inn nå. 

Nå håper jeg resten rødmer skikkelig i tur og orden etterhvert som jeg plukker de inn.

I år har jeg ikke salat i kassa mi ute, så jeg tror jeg må ta en butikktur og kjøpe inn ting og tang til en god salatblanding. Disse tomatene skal nemlig nytes i dag! 

Her er det steike varmt i solveggen i dag også. Det må bli en times siesta og avkjøling inne nå. Så er planen etterpå å begynne og sy litt. Jeg har klippet ut de to siste delene som sto igjen. 

Kos deg med dagen😚

EPLEKAKE OG ALT-I-ETT-MIDDAG

Jeg har fortsatt dagen for meg selv jeg. Jeg kan ikke skryte på meg høyt tempo i dag, men det er ikke så farlig. Det har blitt ei eplekake og vaniljesaus. Oppskrift på begge deler fant jeg HER.

Vaniljesaus har jeg aldri laget før, så jeg fikk lyst til å gjøre et forsøk siden denne så enkel og grei ut.

Vi får smake på den sammen med eplekaka i kveld, når mannen kommer hjem. Den står i kjøleskapet og blir god og kald så lenge.

Nå har jeg blandet noe av det jeg fant i kjøleskapet, delt det i biter og fylt opp en stor ildfast form. Litt soppsoya, salt, pepper og olje blandet godt inn, folie over, inn i ovnen med det,  200°C, og der skal det få stå til alt er bakt. 

Det jeg fant var: gulrøtter, poteter, rødløk, hvitløk, en rest med brun saus fra i går, en nesten full pose med ferdig kuttet salat, og rød paprika. 

Jeg fikk ryddet godt i kjøleskapet. Og jeg syns det er godt med alt-i-ett-mat.  Kjøttfritt ble det jammen også. Kunne jo tatt resten av skinkesteika fra i går oppi også. Men den vil jeg heller ha til pålegg.

Skal snart kose meg med maten nå, og se om jeg finner noe på tv-skjermen samtidig.

Kos deg med kvelden 😚 

ALENETID

Er det noe jeg virkelig trenger så er det alenetid. Da kan jeg sitte ute i stillheten å tenke ut diverse planer for dagen helt uten forstyrrende elementer. Og da jeg har kommet frem til noe lurt, kan jeg sette i gang med prosjektene i mitt eget tempo. Akkurat det kan jeg uansett altså, men er jeg alene kan ingen bryte seg inn i bobla mi og ødelegge opplegget mitt. Jeg kan fort få en ganske så snurpete trutmunn da, og den er ikke god for de som evt er i nærheten å overse.

Ikke er det særlig kontakt å få med meg heller, for jeg er inne i bobla med meg og mitt, selv om noen prøver å komme inn til meg. Er jeg der vil jeg være der helt i fred. Og sånn tror jeg det skal bli i dag. Uten at det går ut over andre. Jeg skal kose meg i min egen verden. Helt alene!

Lag deg en fin dag du også😚

Travle dager.

Hei hei, her er jeg igjen. Det har vært noen travle dager nå, så bloggen har måttet vike. Jeg har rett og slett ikke orket å bruke den tida som har vært igjen av dagen til å skrive. 

I går hadde vi en planlagt dugnadsdag hos min mor. Der holdt vi på med ting og tang ute hele dagen. Tømte vedskjulet for ved som lå igjen innerst i skjulet. Kjørte det i trillebårer og stablet det på terrassen. Der er det lettere for henne å hente inn veden selv.

Ny tørr ved ble trillet inn i vedskjulet og stablet opp i fine høye rader. Det er mer ved som skal inn der så det blir en ny dugnad igjen neste lørdag.

Et dødt epletre ble fjernet. Et nytt tre/busk ble plantet. Det ble en pil i stedet for epletre. Noen små klatreplanter er satt ned ved gjerdet/leveggen mot veien.  En levegg er satt opp ved en uteplass. En reol med oppbevaringshyller er satt inn i en utebod. Og vi fikk servert mat av Thaidamene som tok jobben på kjøkkenet.

Da vi kom hjem fikk vi besøk av bonusdatter-og svigersønn. Mannen trengte hjelp av noen med hengerfeste på bilen for å hente noe som ikke fikk plass inne i bilen. Det stilte svigersønnen opp med. Så nå er den saken på plass.

Dagen før brukte jeg timesvis på å vri hodet med å tilpasse og forandre et mønster til noe jeg skal sy av disse stoffene.

Hva det blir får du se den dagen det er ferdig.

I dag har jeg hatt besøk av min mor. Vi fikk sett et par opptak på TV. Ute var det rett og slett for varmt å være uansett. Det var forresten hett nok å holde på ute i sola i går også. Sommeren er her fortsatt, selv om det ble påstått at den var over for ei stund siden. 

Først nå er middagen satt i ovnen, og jeg kan skrive ferdig dette innlegget som ble påbegynt før min mor kom. Ikke kjøttfritt i dag. Skinkesteik står på menyen.

Mannen har også hatt besøk i dag. Først på formiddagen, og et nytt besøk senere på dagen, som fortsatt er her. Det skal bli godt å legge seg rett ut å se på tv etter en sein middag i kveld.

Jeg får se om jeg rekker å begynne og sy på prosjektet mitt i morgen. Det aller meste er klippet og klart til å møte symaskinen.

Men jeg har også en diger kurv med epler stående på kjøkkenbenken. De venter på å bli eplesyltetøy og eplekake. Det er nok det som må bli prioritert først og fremst.

Ny dag med nye muligheter i morgen. Jeg tror ikke jeg orker hverken det ene eller det andre i kveld. Det får greie seg med kokkeleringen.

Ha en fin søndagskveld😚

Det ble kjøttfri dag i går.

Jeg har en plan om å klare 1-2 kjøttfrie dager i uka. I går ble det helt kjøttfritt. Middagen besto av steinbittkaker, tortelloni, 50% med ostefyll og 50% med ricotta/ spinat …, tilbehør, salat med lettrømme.

Frokost og lunsj ble byttet ut med kaffekopper. Absolutt ikke lurt, men jeg var ikke i form til noe annet. Formen var nær bunnen etter veldig dårlig søvn i går natt, og jeg hadde frisørtime i Hokksund som jeg måtte rekke midt på dagen.

Kveldsmat ble en bolle med yoghurt, druer og gresskarkjerner. Det ble helt kjøttfritt det. 1 dag gjennomført uten problem. 

Ønsker deg en fin dag😙

 

#kjøttfridag #kjøttfrimiddag #kjøttfritt

RABARBRALIKØR

Nå tester jeg ut noe nytt igjen. For et par dager siden blandet jeg sammen det som skal bli rabarbralikør.

Siden det er første gang jeg prøver å lage likør i det hele tatt blir det ikke mengder av det denne gangen . Først må jeg se hvor god den evt blir.

Blandingen er enkel .

3 deler vodka

3 deler sukker

4 deler rabarbra 

( jeg brukte 3 dl vodka, 3 dl sukker, og 4 dl rabarbra)

Kutt rabarbraen i små biter og legg på glass samnen med vodka og sukker. 

La det stå i 4 uker, men husk å snu glasset på hodet en gang om dagen.

Etter 4 uker siler du alt gjennom et klede/kjøkkenhåndkle. Gjenta silingen til likøren er blank og fin, fri for rusk og rask. Hell over på ren flaske og la den stå i 4 uker til. Gjerne lenger. Den blir bedre jo lenger den står.

Kos deg med hjemmelaget likør i de mørkeste høstmånedene, eller spar den til jul.

Ønsker deg en fin onsdag😚 

 

#rabarbra #rabarbralikør #likør

Endelig skjer det noe med tomatene og paprikaene.

Egentlig har jeg gått en smule lei både tomatplantene og paprikaplantene.  De har stått så lenge på stedet hvil nå at det begynte å bli kjedelig. Hvor lenge er det gøy å se på grønne tomater og paprikaer liksom??

jeg skulle være ekstra snill med dem alikevel da, før jeg dro avgårde for helgen. Så de fikk både vann og gjødsel.  Vann har de fått en skvett av meg med innimellom. Ellers har de for det meste klart seg selv med regnbygene som har dukket opp her i tide og utide.

Da jeg kom hjem i går kveld var jeg opptatt av andre ting enn disse filleplantene. Jeg måtte gyve løs på soppsoyaen jeg skulle lage. 

Da jeg tok en titt på dem i dag hadde det endelig begynt å skje saker og ting. Et par av tomatene ser ut til å ville skifte farge snart.

Når de først begynner å modnes da går det fort.

2 av paprikaene har skiftet farge i helgen også. Selv om den ene har har begynt å bli stygg i tillegg er det sikkert en del av den som kan spises.

Jeg tror gjødselen har gjort susen i helga.

Nå ble det plutselig mer interessant med disse plantene igjen. Jeg skal ut å gi dem mer vann med en gang.

Ha en fin mandag😚

#paprikaplante #tomatplante

Vi har gått tur i dag.

Min mor og jeg har faktisk gått tur i dag. For ei stund siden fikk hun en rullator.  Hun var ikke så veldig ivrig etter å få den, og den sto der den ble plassert til å begynne med. Men i det siste har hun tatt den i bruk. Brukt den når hun skal hente posten, og etterhvert på små runder i boligfeltet. Den kan hun støtte seg på hvis det trengs, og hun kan sette seg på den å ta en hvil et minutt eller to innimellom. Det er kjekt.

I dag ville hun prøve å gå ned til Hokksund sentrum. Og det gjorde vi. Det gikk fint, med få små pauser.

Her har vi satt oss på det nærmeste torget. Vi er i Hokksund sentrum! Ca 1 km spasertur. 

 

Småfuglene koste seg ved benkene. Det er nok iskjeks eller kakesmuler de spiser.

Vi syns vi hadde fortjent en is vi også, så vi flyttet litt på oss og satte oss i skyggen utenfor kiosken. Det ble nesten for varmt midt i solsteika.

Det er fortsatt sommer her hos oss. I alle fall på dagtid, og det var fortsatt fine blomster på torget.

Etter en skikkelig hvil, og god is begynte vi på hjemveien. For å slippe å gå nøyaktig samme vei tilbake, gikk vi mesteparten av tilbaketuren en annen vei. Da fikk vi ei fin runde i stedet. Det er mer gøy å gå da, syns jeg.

Da vi var vel hjemme igjen, så jeg på telefonen min at vi hadde gått ca 2 km, og at vi hadde vært ute i friskt luft i ca 1 og en halv time. Det var vi veldig fornøyde med.

Jeg laget middagen i dag. Skinkesteik, grønnsaker og poteter. Den har vi nettopp spist nå, og jeg må tenke på å pakke alt jeg har hatt med meg hit ut i bilen. På tide å reise hjem for denne gang.

Ha en fin søndagskveld😚

 

Mer besøk og Thaimat.

Jeg var ikke før ferdig med innlegget i går før det dukket opp mer besøk her hos min mor. Min bror og kona dukket opp. Han visste nok at jeg var her, og tenkte vi kunne snakke om hva som skulle gjøres på en dugnad vi skal ha her nede.

Vi kom frem til at det blir å bære inn en hel masse ved i vedskjulet, sette opp en levegg på en uteplass ute på plenen, og rydde ut av garasjen, som er stappfull. Da er det bare å håpe på at gutta boys er klare til å ta i et tak. For i garasjen står det masse som er deres. Så neste lørdag håper vi å komme i gang og få gjort det som er planlagt.

Min mor ønsket seg frityrstekt scampi da hun hørte at de skulle til Drammen for å handle og en asiatisk butikk. Det var en av rettene vi fikk servert da vi var hos min bror sist gang.

Ønsket ble oppfylt. Her er de i gang på kjøkkenet. Min svigerinne og min svigerdatter er begge fra Thailand. Jeg fulgte med på hva de brukte og hvordan de gjorde dette i går. Dette skal jeg nemlig lage hjemme en dag. Mannen min syns også dette var veldig godt.

Bilder fra begynnelse til slutt.

Vi fikk servert scampien sammen med nudler med gressløk, egg, og sweet chili. Kjempegodt!

Jeg skal lage et innlegg senere med hva som brukes og hvordan dette blir laget. Jeg har bedre tid til det da jeg er hjemme og gjør det selv.

Damene ville spise og kose seg med sitt eget språk på kjøkkenet. De hadde tydeligvis masse å prate om i går, for det ble en sen kveld. Det er nok godt å snakke sitt eget språk når muligheten byr seg. 

I dag er det enten jeg eller sønnen min som skal stå for kokkeleringen. Svinestek blir det i dag. En god gammeldags norsk søndagsmiddag.

Ha en flott Søndag😚