RABARBRALIKØR

Nå tester jeg ut noe nytt igjen. For et par dager siden blandet jeg sammen det som skal bli rabarbralikør.

Siden det er første gang jeg prøver å lage likør i det hele tatt blir det ikke mengder av det denne gangen . Først må jeg se hvor god den evt blir.

Blandingen er enkel .

3 deler vodka

3 deler sukker

4 deler rabarbra 

( jeg brukte 3 dl vodka, 3 dl sukker, og 4 dl rabarbra)

Kutt rabarbraen i små biter og legg på glass samnen med vodka og sukker. 

La det stå i 4 uker, men husk å snu glasset på hodet en gang om dagen.

Etter 4 uker siler du alt gjennom et klede/kjøkkenhåndkle. Gjenta silingen til likøren er blank og fin, fri for rusk og rask. Hell over på ren flaske og la den stå i 4 uker til. Gjerne lenger. Den blir bedre jo lenger den står.

Kos deg med hjemmelaget likør i de mørkeste høstmånedene, eller spar den til jul.

Ønsker deg en fin onsdag😚 

 

#rabarbra #rabarbralikør #likør

10 kommentarer
    1. Rabarbralikør har jeg faktisk ikke hørt om, men jeg har ei bok med oppskrifter på likør av ville vekster. Rognebærlikøren jeg laget for mange år siden fikk jeg mye gjetere om. Du må holde oss orientert om hvordan det går med rabarbralikøren. Spennende!

    2. Nam, det høres skikkelig godt ut. Jeg har aldri laget likør av rabarbra, men har laget av kirsebær og av plommer. Veldig gode begge to. Lurte på om jeg skulle forsøke med epler denne høsten. Samme prinsippet. Men vet ikke om eplene er saftige nok. Spennende å følge med her 🙂 Fikk også lyst på rabarbralikør nå ♥

    3. kor sterk vodka har du brukt? den tilsettte på polet meinte det vart meir smak av frukt/bær jo sterkare spriten er, og så kunne ein heller blanda han ut etterpå.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg