ÅRETS SISTE DAG

Ja ,da er den her. Årets siste dag.

Vi er bare oss to her, mannen min og jeg. Men det er egentlig litt godt. Det har vært mye folk rundt oss i jula.

Vi har tatt det helt piano i dag. Det eneste vi MÅTTE var en tur i butikken. Og da benytta jeg anledningen til å ta med fotoapparatet. Og mannen igjen, benytta anledningen til å få seg en kjøretur rundt på skauen på jakt etter harespor.

Jeg fikk da tatt noen bilder, og han undersøkte både skog og vei nøye.

Dette bilde er tatt rett ute på veien hos oss. Landlig beliggenhet kan det vel kalles.

Vi svippa oppom en kirkegård også på turen.

Vakkert.

Her lå det en dis over vannet og tretoppene.

Tilbake i huset ble det laget en enkel nyttårsmiddag som smakte vel så godt som en hel kalkun.

Mannen rangerte også denne retten til en av topp 10…hehehe… han er glad i mat da.  (og det er jeg også)

Her koser vi oss i joggebukser og tar livet med ro i dag.

 

Denne nyttårsaftenen er bare helt topp!

Jeg kan sitte her og kose meg med blogginnlegget mitt, samtidig som jeg nipper litt til denne :

Med dette vil jeg ønske alle der ute et riktig godt nytt år!!  SKÅL!

Vi blogges videre i 2019

 

 

#nyttårsfeiring #nyttårsmiddag #2018 #fredelig #rolig #kos #nyttår

 

 

LANG LISTE I HODET MITT I NATT

I natt har jeg gjort alt jeg kunne for å prøve å sove. Etter nesten to døgn med søvn er jeg nødt til å prøve å komme i normalt gjenge igjen.

Det ble seint på natt før jeg klarte å sovne skikkelig. Jeg ble liggende å lage ei liste  i hodet mitt over hva jeg skulle gjøre i dag.

Noe av det jeg ville gjøre fant jeg ut etter å ha lest på andres blogger i går kveld. Det er kjekt å få litt input.

 • Her er lista:
 • Farge håret
 • Vaske sengetøy
 • Strikke ferdig halsen jeg holder på med
 • Gå en tur
 • Begynne å klippe ut stoff til en topp jeg har tenkt til å sy.
 • Og selvfølgelig skrive ett blogginnlegg.
 •  Og så langst har jeg kommet:
 •  Sto opp klokka 9- tok litt kaffe med mannen- gikk opp for å farge håret- mer kaffe mens fargen satt i- så opp igjen for å skylle ut  fargen, og en god og varm dusj -kokte egg og spiste en god frokost- vasket og hengte opp sengeklærne- og nå en hvil på sofaen mens jeg skriver dette innlegget.
 • Middagen tror jeg vi skal droppe i dag. Jeg har mer lyst til å få gått turen jeg har hatt lyst til i flere dager. Vil ha med fotoapparatet også. Og se om jeg finner noen fine motiver.
 •  Jeg er fornøyd så langt i dag. Og det var SÅ
 • godt å endelig få farget håret.  Det har ikke sett ut i måneskinn en gang nå de siste ukene.

Da kommer jeg tilbake med bilder fra turen i kveld. Hvis det blir noe av den.

Ha en fin Søndag

PS.  Følg meg gjerne på bloglovin😊

 

#tilfreds #lister #dagsplan #myegjort #tadetmedro #ikkeformyepåengang #hårfarging

 

 

SÅ HELDIG JEG ER.

Jeg er så heldig som har den mannen jeg har. Tror du ikke han kom hjem med roser til sin halvdøde kone i dag. Og så godt det er å ha en som virkelig forstår når dagene er helt ubrukelige. Jeg kan ligge å slappe av i pysjen de dagene som er sånn. Uten å få dårlig samvittighet for alt jeg egentlig skulle gjort. De siste dagene har han virkelig vært flink og hjulpet meg masse. Sånn at jeg får litt mindre å tenke på.

I morgen håper jeg å være på beina igjen. Komme meg en tur ut i frisk luft med fotoapparatet.  Og nyte dagen med min kjære.

Jeg elsker mannen min ♡

 

#heldig #love #kjærlighet #hvile #ro

JULA HAR TATT KNEKKEN PÅ MEG

Jeg er helt ødelagt jeg. Nå har jeg ligget og stort sovet siden jeg endelig sovnet utpå morgensiden fredag. Altså hele fredag, natt til i dag og i hele dag. Har ikke orket å skrive innlegg her engang. Alt går i surr. Jeg drømmer, er halvvåken og våken om hverandre. Og jeg vet tydeligvis ikke hva som er sagt på ordentlig og hva jeg har drømt. To tilfeller bare den lille stunda jeg har vært våken nå med misforståelser .Jeg snakker om ting som jeg tror er sagt og gjort  men som tydeligvis ikke er tilfelle. Blir nesten litt redd jeg. Det har nok blitt for mye stress i jula. Selv om det egentlig ikke burde være stress å ha besøk.. det er jo koselig.

Men jeg blir helt tappet for krefter.  Og de dagene jeg har vært oppe og ordnet eller vært på jobb og ordnet etterpå. Da er det umulig å sovne før grytidlig neste morgen.

På torsdag klarte jeg å komme meg opp klokka 6 og dra på jobb. Etter jobb ventet jeg bare på klarsignal til å sette på middagen. Sønnen min skulle ringe da det var ca tre kvarter igjen til de kom.

Det var fort gjort å gjøre i stand  til den middagen da. Julemiddag igjen. Men denne gang var ribba stekt kvelden før. Så det var bare å varme det meste i ovnen.  Og koke nye poteter og grønnsaker. Vipps ….ferdig .  Det smakte like godt som de andre dagene meg julemat, men nå får det være nok.

Vi ble sittende å skravle og se litt på tv til klokka var borti ett på natta. Og da klarte jeg ikke å få  sove etterpå.  Så det ble ca ett døgn jeg var våken for andre gang på ei lita stund.

Men hva gjør man ikke for familien i jula. Jeg har klart å samle alle mine til middag helga før jul. Julaften var en bonusdatter og svigersønn her. Det ble også veldig bra. Ett par dager før jul var svigerforeldrene mine her på kaffe. Også koselig. Men jeg blir tydeligvis helt oppbrukt av alt sammen.

Nå er det snart mørkt ute igjen. Jeg som hadde så lyst til å komme meg ut å gå en liten tur. Vi får se seinere i kveld. Det er vel på tide å prøve og våkne fra dvalen.

I kveld skulle vi egentlig vært i møljelag, med begge brødrene til mannen. Men nå vi måtte retten og sletten melde pass.  Håret mitt skulle vært farget først hvis vi skulle dratt og hodepina sniker seg på.

Jeg skal klare å fikse en helt enkel middag her etterpå. Tok opp noen snitzeler fra fryseren i sta. Og det er masse poteter igjen fra forrige middag. De skal moses sammen med grønnsakene som er igjen. En liten fløtekvett og smørkladd oppi gjør susen. Enklere kan det ikke bli. Og så godt.

Da er det bare nyttårsaften igjen  da, så er jula over for denne gang. Jeg regner med at vi blir alene her da. Hvis ikke venninna min dukker opp. Men det er helt greit.

 

#sliten #trøtt #bipolar #psykiskhelse #psykiskhverdag #julestri #familie #kos #hygge #familiemiddag #potetmos

EN UBRUKELIG DAG .

For en dag. Bare sover. Orker egentlig ikke å skrive innlegget her engang.  Men jeg er nødt til å være  våken til ei ribbe et ferdigstekt.  Ikke så lenge igjen nå heldigvis.

Jeg sov til klokka var ett i dag . Da holdt mannen på med noe ute og jeg fikk gnidd den verste søvnen ut av øynene.

Litt julefrokost ble satt på bordet og vi fikk i  oss noe mat. Det minker litt på middagspålegget nå. Men det blir mer igjen etter middagen i morgen.

Og jammen sovnet jeg ikke momentant på sofaen etter “frokosten” også.

Ribba i ovnen kunne jeg ikke vente med å steke lenger . Den skulle vært til julaften, men siden ikke alle kom lot jeg være å steke den minste. Medisterkaker har jeg mer enn nok av.  Så da blir det julemiddag etter jobb i morgen. Yngstesønnen min kommer på overnatting.

Resten av riskremen spiste vi opp nå i ettermiddag . Da jeg våknet såpass at jeg fikk slengt ribba i ovnen.

Jeg må opp klokka 6 i morgen tidlig. Det er midt på natta for meg. Så jeg bare venter på at ribba kan tas ut og jeg kan ta sovemedisinen min og sovne igjen.

Når jeg tenker meg litt om her tror jeg kanskje jeg har glemt å ta antidepressiva- medisinen min et par dager.  Muligens derfor dagen har vært som den har vært .

Ny dag og nye muligheter i morgen .

 

#bipolar #trøtt #psykiskhelse #sliten #uopplagt  #medisiner # tidligjobb

 

EN HYGGELIG, FREDELIG JULEKVELD.

Siden vi bare ble halvparten av det vi skulle vært til middagen i går, ble vi altså bare 4 stk. Men for en fredelig, koselig og ikke minst avslappende julekveld vi hadde .

Her ble vi så mette etter middagen at vi mer eller mindre lå henslengt rundt i sofaen og godstolen . Uffing og akkining over for mette mager. Og vi fant ut at det var godt vi ikke var flere. Da måtte vi funnet frem madrasser på gulvet til dem.

Etter en delvis bevisstløs periode, våknet vi litt til live igjen og latteren satt løst.

Desserten kom ikke på bordet før 5 timer etter middagen.  Is og hjemmelaget riskrem.

Nam, nam. ..

Gjestene var her faktisk til klokka var borti halv ett. Så det ble en virkelig god julekveld.

I dag fikk vi besøk nesten før jeg våknet. Har sovet lenge i dag da. Så nå har vi kosa oss med skikkelig julefrokost. Det er mannen sitt besøk egentlig. De pleier å skravle i timesvis. Og det hender jeg tar meg en liten dubb imellomtiden.

Det rakk jeg vist ikke i dag. Vi ble sittende å plundre ned noe på pc’n. Og nå har han reiste igjen uten riskrem.  Ok…vi får spise den seinere. Er alt for mette ennå uansett.

Da blir det foreløpig en kosestund på sofaen foran tv’n for min del. Deilig det. Og vaskemaskinen gjør jobben med å vaske klær i mellomtiden.

 

#julefrokost #julaften #besøk #familie #kos

DET BLE NISSEGRØT I GÅR KVELD

Ja. Det ble nissegrøt i går kveld. Den rakk å bli ferdig akkurat til Hovmesteren begynte klokka 21.00.

Jeg kokte masse, så resten skal blandes til riskrem nå hvertil øyeblikk.

Pga sykdom hos flere i dag så blir vi bare 4 stykker her i dag. Men det blir koselig det . Min bonusdatter og svigersønn kommer.

I og med at det var beregnet dobbelt så mange  kommer vi til å spise julemiddag i hele romjula antagelig. Maten er jo tatt opp fra fryseren så jeg har alt for mye her nå.

Hodet er bra i dag. Ikke vondt og ikke går det i ball. Dette skal bli en bra dag. Gleder meg til middagen og besøket i kveld.

 

#julaften #fredelig #kos #glede

 

NÅ GÅR DET RUNDT OPPI HODET TIL MOR.

Ja, det gjør det faktisk.  Ny julesang : Nå går det rundt oppi hodet til mor, hodet til mor, hodet til mor …… osv…

Jeg plundrer med å våkne i dag, og det er sikkert masse jeg skulle gjort. Jeg vet bare ikke helt hva, hvem , hvor???

Nå har jeg kloret ned ei liste. Gule lapper er kjekt. Og jeg har satt på maskinen med juleduken som ikke så helt pen ut etter forrige middag. Jadda, her går det unna. Jeg trenger mer kaffe, et par paracet, å prøve å få søvnen ut av øynene. Sovna ikke før over halv 4 i natt. Selv om jeg var på jobb i går.

Der var det galehus, som forventet. Full fart i alle  kasser og et trøkk uten like. Armen virket som den skulle  og er ikke blitt noe verre etter gårsdagens herjinger i krigssonen.

Når man ikke sovner før det nesten er morgen for “normale” folk er det absolutt ikke lett å stå opp igjen innen rimelig tid.

Jeg må en liten tur i butikken, men mannen min må bli med. Må ha litt bærehjelp til melk og brus. Han dro ut på jakt i det jeg var i ferd med å sovne. Og nå tar han seg en dubb. Døgnet her er helt på halv tolv.

Så før vi har vært i butikken får jeg ikke begynt å koke grøt til riskremen. Må ha melken i hus først.

Så er det å finne ut hva man skal ha på seg i morgen da.  Siden livvidden er blitt ganske så stor må det vel bli det jeg sydde til julebordet. Det får jeg i det minste puste i. Og mannen har alltids noen skjorter å velge i og dressbukse som var ny til bryllupet.  Foresten har vi 6 mndrs bryllupsdag i dag. High five til oss!!!

Litt mer kaffe nå. Så får jeg se om juleduken er  klar til å henges opp.  Ta opp medisterkaker og julepølse fra fryseren og få på meg noe annet enn pysj. Vekke mannen og ta turen i butikken.

Julemiddag blir det i morgen uansett hva jeg får gjort og ikke.

GOD JUL.

 

#stress #julestri #jul #hurramegrundt

 

 

 

 

 

ALT JEG SKULLE I DAG ER GJORT, JIPPI !!

Endelig er jeg ferdig med alt jeg skulle i dag . Jeg er superfornøyd . Nå sier jeg meg fornøyd med julens pynting. Det er veldig lite i forhold til det jeg pleier å ha.  Jeg reduserte en god del  i eskene med pynt i fjor.  Og har fått litt nytt i stedet. Veldig mye var så gammelt og ødelagt at det var ikke noe å ha.  Men jeg er ikke så flink til å kaste ting. Alltid er det liksom kjekt å ha.  Men mannen min syns jeg hadde ALT for mye. Og det var jammen sant.  Kjekt med litt nye ting også da.

Det ser ikke ut til at vi rekker å ordne med juletre i år, men det får  ikke hjelpe. I fjor hadde vi det foran vinduet på bildet. Men det er greit uten også.

Det ble veldig seint her i kveld før jeg ble ferdig med alt. Vi fikk plutselig uventet besøk av svigerforeldrene mine. Det var jo bare koselig det. Så ble det noen runder på det ene strikketøyet mitt også. Svigermor har alltid med seg strikketøyet, og da må jeg finne frem mitt jeg også.

Og ikke bare det. Det ble snakk om stoff til å sy hundeputer med. Og jeg hadde en katalog fra Stoff & Stil. Den bladde vi igjennom og var ganske så enige om at den butikken… den er rene godtebutikken. Så over nyttår blir det tur på oss inn dit. Bare oss 2. Da kan vi bruke all den tiden vi bare vil der inne. Det gleder jeg meg til.

Nå må jeg prøve å sove snart, for i morgen kommer det til å bli et mareritt på jobben. Alle 3 kassene kommer til å gå varme. Folk er gale med all julehandelen . Jeg tenker at det lille jeg mangler til julemiddagen tar jeg på søndag . Det meste er klart. Må bare ha litt mer tilbehør .

Ha en god natt.

 

#julepynt #familie #dagensliste #ferdigpyntet #familiebesøk #jobbimorgen

NOE AV LISTA ER KRYSSET AV

Jeg fikk selvfølgelig ikke sove i natt heller. Sovna en bitteliten lur til normal tid og dett var dett frem til halv 4 på morran.  Så da ble klokka halv tolv på formiddagen i dag også. Og da var det bare å tvinge seg opp.  Jeg hadde tross alt ei liste som skulle gjøres i dag.

Noe av den er jeg i mål med nå. Blant annet steking av siste runde med medisterkaker.  Deigen blandet jeg i går kveld. Og ribba er tatt ut av fryseren.

Godt å være ferdig med det.

Innimellom stekingen måtte jeg plukke fliser etter et par vedkubber som Dino hadde kosa seg med på begge stueteppene. Og støvsuge resten etterpå. Den rabbagasten !! Han lager temmelig mye ekstra jobb.

Og når han er ferdig med rundens ugang

ligger han plutselig der helt uskyldig.

Familiens ukronede konge. Selvutnevt selvfølgelig.

Nå skal jeg ha en liten pause foran tv’n. Før jeg tar neste punkt på lista for i dag. Nemlig tørke støv og få på plass noen nisser i kriker og kroker.

Begynner dere å bli ferdige til jul?

#juleforberedelser #jul #julestemning