MIKS, BLAND, OG STEK DEG EN KJØTTPUDDING

Tja.. hva skal man si? Ikke den mest fargerike puddingen jeg har sett. Men jeg har da sett værre.

F.eks. helt original kjøttpudding fra butikken.  Well, well…jeg fikk en glup idé i går, og denne her ble resultatet. Jeg hadde ikke kjøttdeig, så da ble det kyllingkjøttdeig. 2 pk av 300 gram.  Ikke hadde jeg melk, så da ble 2 og 3/4 dl vann, kokt opp med en halv kjøttbuljongterning ( hadde ikke hønsebuljing heller)😉 Mens dette sto og blandet seg, satte jeg Mr Kenwood i sving med deigen. Den må først røres så den blir seig med salt.  Jeg tok i 1 ts bare.  Så hadde jeg i 1/2 ts pepper, 1/2  ts ingefær og 2 ss potetmel…og vispen går og vispen går..

 

Så var det å lete etter hva som kunne blandes i dette da. Jeg hadde purre, hvitløk, tørket steinsopp og noen bladpersilleblader.

Jeg brukte 3-4 cm av purren. Hakket den. Tok en neve tørket Steinsopp og knuste i småbiter, rev persillebladene i filler og knuste hvitøken i hvitløkspressa. Oppi med det….sammen med bulljongvannet. Måtte la det stå å kjøre litt før deigen ble passelig jevn og tykk. Hmm… det kom masse gode lukter. Hadde det vært opp til meg ville jeg hatt i chili også. Enten krydder eller fersk. Men mannen er som sagt tidligere, ikke så glad i sterk mat. 

Så var det klart til steiking.  Jeg hadde puddingen i ei smurt brødform. Satte formen i ei langpanne med vann. Den skal nemlig steike i vannbad. Ovnen settes på 180°C og der inne skal den stå å godgjøre seg i 1 time😁 Så enkelt, så greit… ingen steiking av kaker i steikepanna.  Gjett om jeg skal lage flere forskjellige kjøttpudddinger heretter?? Yezz.. det skal jeg! Her er det ingen begrensninger. Putt oppi det du måtte finne i skuffer og skap av det du selv liker av smaker. Eller reis i butikken og kjøp det du vil😂

Vi hadde poteter i huset, litt grønnsaker, og til saus ble det kald bernaise. Det ble tilbehøret. Og det smakte supert😍 

 

 

SÅ SETT I GANG😊 LAG DERE EN PUDDING FOLKENS😁

 

 

#instafood #gmn #middagstips #kjøttpudding #miksogbland #blogg #dagens #middag

 

GOD MIDDAG OG GOD NATT

Her blir det veldig tidlig kvelden. Har rett og slett tatt hver vår dyne og pute på sofaen etter en sein middag. Mannen sovnet momentant. Det gjør nok jeg snart også. Er såå trøtt…og god og mett😊 Det skal nok mye til før mannen ikke liker det jeg kokkelerer har jeg skjønt. Han var storfornøyd med denne nye retten jeg fant på i dag også.

Jeg leste innlegget til Aperitivo  om kjøttpudding. Men siden jeg ikke hadde bil i dag måtte jeg improvisere en hel del med det jeg hadde i huset. Så her ble det kjøttpudding av kyllingkjøttdeig og andre ingredienser.  

Jeg har skrevet opp det jeg har brukt, så oppskrift kommer i morgen. 

Ha en fin kveld og natt😚

SOLFROKOST, DATTER OG GRØNN PLANTE

Hei, hei… Jeg har vært våken noen timer jeg nå altså😉 Det ble litt sein frokost på meg. Mannen kokte egg som han ville ha med seg avgårde som niste i dag. På det nybakte brødet jeg stekte i går kveld. Fikk sånn skryt av det atte😃 Så da ble det en sein solfrokost på meg da han hadde reist. 

Grovt brød med solsikkefrø..nam nam.

Opvaskmasinen er ferdig .Og nå er vaskemaskinen satt i gang . Det er da noe. Selv om jeg ikke akkurat har rakettfart enda, så kan ikke formen den siste uka sammenlignes med høsten og resten av vinteten. Jeg kjenner STOR forskjell😃

Jeg har pratet med datteren min i telefonen ei stund mens oppvaskmaskinen gjorde seg ferdig.  Det er travelt der i huset. Nå skulle hun hvert øyeblikk hente ungene på skolen, før hun selv skal på jobb. Jeg må innrømme at jeg er glad jeg ikke har den tiden der lenger. Stress, stress, stress. Helgivis jobber hun ikke så mye, men har mer enn nok å henge fingrene i alikevel. Dessuten er hun født som (durasell-kanin) både i kroppen og i munnen 😁 Nøyaktig 24 timer var det stille fra henne etter fødselen. Da var det brått slutt, og siden har det aldri vært stille mer…hehe. Armer og bein går i ett sammen med munnen. Ordneopp-frøken har hun vært i alle år. Helt siden hun var liten og fikk småbrødre. Flinke dattera mi😍

 

Over til den grønne planta da. Jeg visste ikke helt hvordan jeg skulle ta avlegger av denne her.

Planten heter Monstera ( vindusblad) , den har sikkert flere navn også.  Jeg hadde aldri hørt noen av disse navnene før jeg googlet i går.

Jeg fant ikke noe som kunne ligne avleggere på den, så jeg tok sjansen og bare klippet av en stilk. Nå har jeg satt den i en vase med vann og skal vente tålmodig noen uker. Jeg leste et sted at det kunne ta opp til 8 uker. Hvis jeg har gjort det riktig da. Spennende prosjekt er det i hvertfall 😃 Det kommer nok oppdatering her etterhvert om hvordan det går med den. 

ØNSKER ALLE EN FIN DAG😚

 

 

#monstera #grønnplante #avleggere

 

HOPPET OVER MIDDAGEN

Jeg blåste i middagen i dag. I stedet ble det brødbakst 😊 Nå var det tomt for de få brødene vi har spist siden nyttår.  Prøver å unngå for mye av det. En test vi prøver ut. Litt mindre karbohydrater. Vet det er sukkeret som er værst, og vi har vært flinke med det også. MYE mindre søtt har det blitt!! Og mye mindre hvetemel. Pluss mindre porsjoner ved hvert måltid. Alt hjelper 😊 ÷ 3,1 kg for å være nøyaktig…på 4 uker! Men jeg skal innrømme at jeg er sulten mange ganger. I kveld skal jeg kose meg med noen skiver nystekt grovbrød og godt pålegg. Nydusja og fin. Åhhh…så godt det skal bli å lukke øynene etterpå. 

Ha en god natt😚

LITT FOR IVRIG MED VÅREN, MEN HER SKAL DET POSITIVE GÅ FORAN ALT ANNET

I går begynte det å snø! Og jeg som akkurat hadde skrevet innlegg om å begynne på våren. Se her…store filler dalte ned.

Det har kommet litt i dag også, men nå er det blitt mildere igjen. Så da var det bare å innse at vi fortsatt faktisk er i Januar måned.  Lysere blir det i det minste, dag for dag. 

Her har jeg bestemt meg for å prøve å fokusere mest mulig på det positive. Negativitet er bare plunder og heft. Ingenting man føler seg bedre av i hvert fall. Så da får vinter være vinter utenfor vinduene, og jeg kan lage meg en ny vår inne hos meg selv, og inne i hodet mitt. Skal gjøre det jeg kan og klarer for å få det til.  Mannen sa det var meldt veldig kaldt til uka. Så da kommer det nok litt vinter krypende inn i huset. Men det skal jeg overleve. Satser på at det ikke varer en evighet. 

I dag skal jeg se om jeg klarer å få til en avlegger av denne her:

Jeg leste inne på en annen blogg for ei stund siden at det skulle gå an. Klippe av noe av planten og sette den i vann. Det jeg leste var at det kunne ta opp til 8 uker før det dannet seg røtter, men det gjør ingenting. Da har jeg bare mer som er spennende å følge med på😁 Og det koster ikke en “nikkel”.. Derimot koster det mange “nikler” å kjøpe ei sånn plante. Faktisk kan det være et julagaveprosjekt til neste jul😃…smart!!

Nå skal jeg ha en liten hvil og roe kropp og sjel. Jeg har vært frisør i dag nemlig. Mannen ble ganske mye lettere på hodet, etter alt håret som lå på gulvet og dømme😊 Om det ble lettere inni hodet er en annen sak. Telefonen skrus av, mens jeg lader opp med mer positivitet.

Ønsker alle en fin dag😚

 

 

JEG BEGYNNER PÅ VÅREN

Det har vært så mildt og fint i hele Januar, så man kan få en litt tidlig vårfølelse. Altså….her hos meg er det snø, is og glatt fortsatt, men det er ikke lange turen nedover mot Hokksund før det “er vår”.

Så i går tok jeg frem denne fra vinterdvalen sin. Vannet den og satt den i vinduskarmen.

En Pelargonia, som jeg kjøpte til den ene urnen min i fjor sommer.

Nå er jeg spent på om den blir stor og fin igjen, så jeg kan bruke den i urna på nytt.

 

Denne her har ikke fått noen vinterdvale i mørket.  Den har stått i vinduskarmen hele tiden. Men i går ble den klippet ned. Satte noen få avleggere i vann også. Så er det bare å vente og se hvordan resultatet på disse blir. 

Dette er også en type Pelargonia.

 

Orkideen kommer med masse nye knopper igjen. Den fikk jeg til bursdagen min for over 2 siden. Og den har blomstret mange ganger siden da.

 

Så har vi paprikaplantene da. Jeg tok inn alle plantene i høst. Men det kom udyr på de, så jeg gjemte bare på denne.

Denne har det vært EN paprika på. Men det har stadig kommet blomster langt utover høsten. Det er nok jeg som ikke har vært flink nok til å passe på den. Men nå ser det ut til at den kommer med nye skudd og våkner mer til live igjen. Nå får den jo mer og mer lys, og det hjelper nok. Jeg tar i mot alt som vokser og gror med åpne armer.

HA EN FIN DAG😚

SØNDAGSBESØK

I går var det søndag, og min venninne hadde frihelg og delvis fri fra stall og hest. Da ble det tid til en venninnedag hos meg😊 Det ble masse skravling og kaffe. Og middagsmenyen var denne:

 

Ferdig marinert indrefilet av svin, kokte poteter… med skall, sånn skrelling gidder vi ikke😁 og fløtegratinerte grønnsaker. Tenkte det var greit med Norsk mat da jeg hadde besøk. I hvert fall ikke trå til med det nye krydderet jeg har tatt i bruk i det siste.  Dessuten var det tilbud på svinefilet på Spar, min nærmeste butikk. 100,- pr kilo.

I dag blir det et eller annet med strimlet kyllingfilet til middag. Mannen handlet et par pakker med dét og et par pakker med lammelår i skiver fra 50 %-disken på Kiwi i helga. Flink gutt😁 Begynner å bli dressert nå😍

 

For moro skyld målte hun blodtrykket sitt med apparatet jeg har. Hun trodde det var kanskje 3 år siden det var skjekket noen sted sist. Under første måling ble armen nesten kvalt…..alt for stramt festet, så hun lettet nesten på stolen her😂 Resultat : Noe for høyt både på over- og undertrykk. Så vi tok et nytt forsøk. Fortsatt for høyt på overtrykket. Dét hadde hun ikke regnet med. Så heretter blir det måling hver gang hun er her😊

Men gjett hvem som hadde fint resultat da??? JEG😃😃 …Så her begynner det å gå seg til.

Jeg klarte å holde meg sittende oppreist i alle timene hun var her.  Selv om jeg hadde holdt på og ordnet litt her før hun kom, og kokkelerte middagen mens vi skravla på kjøkkenet….. Så her har det gått sakte men sikkert fremover de siste dagene.

 

I dag har det gått mye tid på telefoner. Noen dager er nesten så man skulle hatt headset på seg. Har pusla med noe annet småtteri også. Og jeg har spist både frokost og lunsj og tatt medisinene mine. Nå har jeg tenkt til å lese noen sider i boka jeg holder på med. Da kan det nok hende det blir en liten høneblund, men det får ikke hjelpe. Jeg er fornøyd jeg nå. Og mannen kommer nok ikke hjem til middag ennå.

HA EN FIN ETTERMIDDAG OG KVELD😚

FØLTES GODT I KROPP OG SJEL

I dag har det vært helt stille i hodet og brystkassa i nesten 3 timer etter at jeg våknet ( ble vekket😉). SUPERGODT, men også nesten litt rart etter så lang tid.

I løpet av de timene hadde jeg en prat med venninna mi på telefonen om bl.a rutiner. Noe som egentlig er spesielt viktig for meg, men som det ikke finnes et snev av her. Og det har det vel heller aldri gjort.  Rutiner er ikke min greie. Det går mer på kaos og hytt og pine-metoden.  Så der fikk jeg den påminnelsen😃 Og den trengte jeg…så har jeg noe å jobbe mot. Jeg MÅ få til noe i hvertfall. Litt etter litt, og en ting av gangen. Jobbe, jobbe og jobbe med saken.

Da klokka var 13 var det slutt på freden både her og der. Altså inni meg og min ikke helt medgjørlig kropp.  Så det måtte en hvil til igjen.

Men, men…jeg kom i gang med noe i løpet av de 3 timene i tillegg til telefonsamtalen. Nå har det vært et par timers hvile og jeg skal gjøre en innsats til her hjemme. Mannen blir nok borte ei stund til i dag regner jeg med, så det er ikke middagstid enda😊 

I morgen får jeg besøk av venninna mi. Da skal vi kose oss med middag og masse skravlings. Middagen handlet jeg inn til i går, så den er i boks. Ingen butikktur på meg i dag. 

Da begynner jeg på dagens andre “økt” da😁 Ha en fin dag/kveld😚

HELSEOPPDATERING

Det ble noen dager stille fra meg nå. Så jeg skal gjøre et forsøk på en oppdatering.

 

Denne uka har vært preget av angst, uro og hjertebank.  Hadde legetime i går for å kontrollere blodyrykket.  Endelig ser det ut til at det begynner og ligne normalt😊 Legen var veldig fornøyd og det er jeg også! Nå skal jeg bruke de samme medisinene som jeg har brukt den siste uka. Og ned til kontroll igjen om 2 uker. Kunne tilogmed slippe å måle trykket 3 ganger daglig. Bare ta noen målinger litt i hytt og pine. Jeg fortalte om noe som har gått for mye inn på meg den siste uka, og da sa hun at vi måtte ikke glemme at jeg har andre diagnoser. Angst og bipolar lidelse. Bipolar lidelsen gjør at humør og stemningsleie kan skifte veldig fort. Fra sprudlende opplagt til rett i kjeller’n. Eller omvendt. I hvertfall gjør det det på meg. Og det er jeg klar over. Og at det er angstanfall jeg har hatt i begynnelsen av uka skjønte jeg også selv. Så den voldsomme og urolige hjertebanken kommer nok av det. At jeg sover så utrolig mye kan være en underliggende depresjon i tillegg til alle medisinene som er prøvd i det siste. Nå ser det i hvertfall ut som blodtrykket er på rett vei…endelig! Det andre får jeg bare leve med. Jeg har vært våken og gjort litt i dag. Og gardinene er dratt vekk fra vinduene. Det er lyst inne i stua. Men nå er det visst nok. Hjertebanken er på plass, hodesusen også, så jeg har tenkt til å legge meg og lukke øynene. Beste middelet for å stenge verden ute. Bite i det sure eplet og være tålmodig. Det går over denne gangen også… en eller annen gang. 

 

LIBANESISK MOUSSAKA

Jeg har hatt en MYE bedre dag i dag😊 Og har laget mat etter oppskrift.  Det er ikke ofte jeg gjør det, men nå føler jeg meg klar til å utforske nye smaker. Hadde handlet inn til denne Libanesiske moussakaen på lørdag, og gledet meg til å lage den.  Men det ble altså ikke gjort før nå i kveld.

Den var verdt å vente på😊 

 

 

Oppskriften fant jeg  HER

Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke. Men jeg valgte å bruke dette krydderet her. Det inneholder det som står i oppskriften, pluss noen krydder ekstra. Dette er et Libanesisk krydder jeg kjøpte for ei god stund siden og  har ikke helt visst hva jeg skulle bruke det til. Kjøpt på måfå egentlig i en utenlandsbutikk i Kongsberg. Jeg syns det var en blanding jeg ikke var sikker på om jeg syns var spesielt god etter å ha smakt på den. Men til denne retten passet den😁

 

Dette er en kjøttfri rett. Men siden jeg var usikker på om vi likte smaken , laget jeg halv porsjon av oppskriften og stekte kjøttdeig  i tillegg.  Den lot jeg være å blande inn i gryta. Vi ville smake på den orginale retten for seg selv. Den var overraskende god på smak, så vi kunne fint spist den uten kjøttdeigen ved siden av😃. Men absolutt godt med også.