JEG HAR FÅTT STRIKKEOPPDRAG

Mannens jaktlue ble populær.

Nå har jeg fått i oppdrag og strikke 2 til. Det var litt moro😁. Jeg reiste ut og fikk kjøpt mer garn i går. Faktisk 1. turen utenfor gården siden min venninne og jeg kom hjem fra miniferien vår på fredag.  Jeg ble bråsyk på vei hjem. Oppkast , diaré og feber. Min veninne begynte bare timer etterpå. Først i går klarte jeg å spise et helt måltid mat. Så nå håper jeg at jeg skal klare å begynne på den ene lua i dag. Mer om turen vår kommer i eget innlegg. 

Desverre har jeg ikke orket å skrive blogg disse dagene. Har knapt nok lest noen heller. Men nå er jeg såvidt tilbake😊

Ønsker alle en fin onsdag❤

 

#jaktlue #strikkelue #luemedhare #strikkeoppdrag

HEI IGJEN FRA EIDFJORD

I dag har vi hatt knallvær. Det tok sin tid før vi kom oss ut for å se på livet ved kaia. Det ble jo nesten morgen før vi sovnet i natt. Så mørkt var det ute da vi fant ut at vi endelig skulle finne rommet vårt.

 

I går var det veldig stille og fredelig her. Ikke at det gjør noe for min del. Men hun jeg reiser med er litt mer rastløs enn meg😊 Det var kommet inn et cruiseskip på morgenen i dag. Og det vrimlet av folk så lenge det lå til kai.

Ikke alle var i sentrum hele tiden. Noen dro avgårde med buss på utflukter og kom tilbake da skipet skulle dra igjen i ettermiddag. Vrimlet av folk var kanskje å overdrive…men folk var det i hvert fall.

Vi hadde en plan om å leie en kano i løpet av dagen. Men vi var akkurat for sent ute da vi gikk ned før å spørre ved halv sju-tida. Turistkontoret som leier de ut skulle stenge klokka sju. Vi somlet litt lenge nede ved kaia. Vi ville se skipet seile ut igjen. Og det skulle ikke skje før klokka fem. I mellomtiden slappet vi av nede ved vannet med hver vår iskaffe. Og prøvde få litt sol på bakbeina skulle jeg til å si…hehe. 

Det var godt å få en pause midt på dagen ,rett ut på plenem ei stund.

Endelig begynte det å skje noe, og vi fikk se hvordan de klarte å løsne tauene som hold skipet festet til land. Det var ikke vanlig småtau for å si det sånn.

Tror neppe de kom fra biltema😁 Her er skipet klar til avgang. Det har gitt fra seg et par høye ul, for riktig og vise alle hvem som er størst og sterkest. De mindre båtene var helt ned til str kajakk….og som vimsa i veien for skipet som skulle prøve å snu og komme seg ut til sjøs igjen.

Her er det endelig på tur at fra kaia.

Det var gøy å se hvordan det klarte å snu og komme seg ut igjen den tynne tarmen av fjorden som går inn hit til Eidfjord.

Siden det ikke ble kanotur på oss i dag, må vi prøve å få det til i morgen. Men da skal vi også opp å se på Vøringsfossen. Det Må vi bare!!

Vi gikk en tur på en time nå i kveld. Det ble litt for mye oppoverbakker for meg etter hvert, så vi måtte snu. Jeg tror den rød- lilla fargen jeg fikk i ansiktet forsvant delvis etter en dusj. Men den satt lenge gitt.. Jeg satser på at den er helt vekk når jeg våkner i morgen. Da skal jeg nemlig ut å bevege meg igjen .Nå er jeg stup og trøtt og sliten , så jeg sier god natt med de 2 fine bilde her😁

 

 

#cruiseskip #venninnetur #eidfjord #rognebær #utpåtur

DAMENE ER FREMME I EIDFJORD

Veldig sein oppdatering.  Nå er klokka 2.30 og vi har har endelig kommet oss i seng. Anita slåss med telefonen sin for å komme inn på en eller annen lydbok.  Og da tenkte jeg at jeg kunne blogge så lenge.  Selv om jeg er passe stup trøtt nå etter en VELDIG lang dag.

Her er vi klare til avgang hjemme i gården hos meg😊

Turen skulle ta ca 4 timer. Vi brukte 5 og en halv ca. Med flere stopp. Tissepauser, matpause og fotopauser. Blant annet ble det en bråbrems for å knipse Uvdal stavkirke.

 

Vi kjørte og vi kjørte og her er vi kommet til Ustaoset og er klare til å kjøre over Hardangervidda. Siste sjanse til å fylle drivstoff. Og her står det ikke på Norsk. Kun på Engelsk. Tydeligvis har vi kommet til “turistland”

 

Over vidda bar det. Her var det tømmerstokker som ble brukt til brøytepinner😃 Litt tykkere, og noen meter høyere enn de som blir satt opp i gatene hos oss. 

Og reserve “pinner” var det også der oppe.

På denne plassen var vi 1150 m.o.h.

Fin tur over fjellet 😊

Endelig fremme ved reisemålet. 

Vi tok en runde og kikka oss rundt. Det er veldig stille og rolig her. I hvert fall har det vært det i kveld etter vi kom. Men i morgen kommer det en turistbåt inn til brygga og da blir det nok straks mer liv. Vi handla mat og gikk tilbake til rommet og laget ostesmørbrød. Så kom Anita på at hun ville smake på Baileysen hun hadde med. Vi begynte å smake ved bordet utenfor rommet, og fortsatte og smake ferdig hele flaska nede ved vannet  😎 Det ble plutselig både seint og mørkt.

Nå er jeg så trøtt at jeg må gi meg her og ønske alle en fortsatt god natt.

#venninnetur #hardangervidda #norgestur #eidfjord

 

 

 

 

 

GLEDER MEG TIL I MORGEN

I dag har jeg vært voldsomt trøtt og uopplagt. Men jeg har ordna med mye til turen i morgen 😊 Vi regner med å reise herfra ved 11-tiden. Min venninne og jeg. Da skal jeg klare å ha alt pakket og klart i kofferten. Alt av klær er rent, og sengetøy er pakket. Resten av det som skal være med står nøye oppført på huskelista. Til og med batterier til kameraet er satt til lading.

Turen går, som mange av dere vet allerede, til Eidfjord. Og jeg gleder meg masse. Jeg skal smøre ei stor nistepakke til oss og ha med kaffe. Da kan vi stoppe, spise og kose oss da vi finner den rette utsikten 😊 Og det er jeg sikker på at finner på turen bortover.

Nå vil jeg bare ta tidlig kvelden og hvile både hode og kropp. Jeg har satt på vekkeklokka. Står heller tidlig opp og spretter i morgen. Kose meg å lese litt først bare nå,  så sover jeg nok snart.

God natt❤

NÅ ER ÅRETS VENNINNETUR BESTEMT

I går kom venninna mi på besøk😊 Vi to har som tradisjon å ta en tur i året. Som regel blir det storbyferie i utlandet, men i år har vi valgt Norge og natur 😍 Vi ble anbefalt et par steder av ei annen arbeidsvenninne. Ellers var vi inne på tanken om både Bergen og nordover. Vi satte oss til med pc’n og fant det ene stedet vi ble anbefalt.  Det så kjempefint ut der, og faktisk ikke så ille rompriser. Jeg kokkelerte middag til oss, og vi tygde litt på saken. Her er hun… min trofaste reisevenninne gjennom flere år😍

Det ble kalkunmiddag i går, med nypoteter, og som vanlig ei blanding av grønnsaker og urter i panna.  I går hadde jeg i både smøreost med krydder og urter, og en rest med rømme. Da slapp jeg å lage saus😁..luring😎

 

Vi sendte en mail dit etter middagen. Bestemte oss for at dette stedet var verdt å undersøke før vi lette etter noe annet.  Men det varte og det rakk uten å få svar. Da tok jeg telefonen i stedet. Ringte og fikk ei koselig eldre dame på tråden. Etter litt snakk frem og tilbake endte vi opp med å bestille rom fra I MORGEN!!! Og frem til fredag. Det var det eneste som passet oss , for å få 3 netter i strekk. Så i dag blir det å pakke kofferten. Vi reiser i morgen tidlig.  Turen tar ca 4 timer fra meg.  Vi har skjekka reiseruta og har alt under kontroll. Vi skal ha med niste og stoppe og nyte utsikten på vei bortover. Ingen stress.

Vi reiser til Eidfjord, og har fått rom her.

Ser det ikke flott ut? Her skal vi helt sikkert klare å nyte naturen og stedet. Vøringsfossen skal vi i hvert fall se på . Kanskje vi begir oss ut på fottur oppover der😊 Nå gleder jeg meg masse til å reise på en helt annerledes tur enn vi pleier.

Ønsker alle en fin mandag hvor enn dere er ❤

 

#eidfjord #vøringsfossen #venninnetur #natur #norge #blogg

Noe er bare kjekt å ha

Reklame | Adlibris.com

Hullsleiv, Scoop Plus, Stor, Svart, Joseph Joseph

Pyrex Inspiration Ugnsform 30×20 cm Glas Klar//Pyrex Inspiration Ugnsform 30×20 cm Glas Klar

Jeg fant et par ting som er kjekt å ha da jeg lette rundt på Adlibris . Denne hullsleiva er helt noe annet enn den flate jeg har.

Prøver jeg og ta opp nytrukket fisk med den, så sklir den elegant av før jeg får den opp av kjelen. Så den her skal bestilles og testes 😊

Og ildfaste former i litt mindre størrelser enn de jeg har er også kjekt å ha. Denne her er 20×30 cm. Da kan jeg fint få 2 i ovnen på samme tid. Det er ikke alltid jeg vil ha alt i en form.

For meg som liker å holde på med kokkelering får jeg aldri nok av ting som er kjekt å ha😁

Ha en god natt ❤

UTEN MAT OG DRIKKE, DUGER HELTEN IKKE.

Dagen ble ikke helt som planlagt i går. Jeg hadde jo tenkt til å holde på med litt rydding og bytte noen gardiner. Men mannen hadde veldig lyst til å prøve å gå fra et spesielt sted langt inne på skauen, og prøve å finne veien hjem derfra. Og da måtte jeg kjøre han opp dit. Etter nok kaffe og nesten våken, kastet jeg bare på meg noen klær og var klar til å kjøre turgåeren. Tenkte jeg kunne spise frokost da jeg kom ned igjen. Men da vi parkerte der oppe kom det bort en type fra ei hytte der oppe og lurte på om ikke mannen min kjente han igjen. Det gjorde han ikke med en gang, men det viste seg å være en kamerat fra skoledagene. Og dermed ble vi jo bedt på kaffe på hytta.

Dino sto ei stund i bilen. Men siden disse karene hadde 100 ting og prate om tok det en hel evighet, og til slutt fikk han låne løpestrengen de hadde til sin hund der oppe. Gjett om han ble glad?? Endelig ut av bilen og attpåtil få leke med ei lita frøken😊

Jeg derimot ble mer og mer sulten der jeg satt, ettersom det gikk både 1 og 2 timer… pluss enda litt til. Selvfølgelig kunne jeg bare reist ned igjen, men jeg syns det hadde vært litt uhøflig. Og det var jo hyggelige folk. Så da vi endelig reiste derfra ble mannen med hjem for å spise han også, før jeg jeg kjørte han opp igjen og slapp han og Dino av der de skulle gå i fra. Jeg  måtte bare legge meg da jeg kom hjem for 2. gang, og klokka var blitt nesten halv fem. Det ble alt for lenge uten mat og medisiner. Jeg sovnet momentant. Og da jeg våknet igjen hadde det gått 2 timer siden jeg slapp mannen av oppe på skauen. Det verste var at han måtte slå av tlf sin på grunn av lite strøm. Jeg sa han heller fikk slå den på bare hvis han måtte ringe meg. Han hadde med seg en egen gps så han skulle kunne klare å finne retningen hjemover i hvert fall. Han ville prøve å finne frem i mest mulig luftlinje gjennom skogen, og finne igjen en vei lenger ned. Da det nærmet seg 3 timer og det regnet som bare det, fant jeg ut at det var på tide å reise ut å se etter ham i tilfelle noe hadde skjedd. Jeg viste ikke helt sikkert hvilken retning jeg skulle velge. Han kunne komme hjem fra 2-3 retninger. Jeg tok en sjans… og heldigvis ringte han etter bare noen minutter.  Jeg var på vei i riktig retning. Han var på en vei et stykke oppover. Hadde begynt å gå gjennom skogen siste rest hjem til oss, men hørte kubjeller i nærheten. Da tenkte han det var like lurt at jeg hentet både han og Dino i regnværet.  Kuer skal man ikke spøke med da man går med hund i skauen. Jeg møtte en søkkvåt, blid og fornøyd mann oppe på skogsveien. Han hadde gått og bare kosa seg. Men hadde vondt i beina. Ikke godt å gå så lenge i gummistøvler.

Her er et bilde med utsikt over noe av bygda, på vei ned igjen.

Vi måtte rekke butikken i full fart før den stengte. Jeg måtte nemlig ha tilbehør til middagen i dag. Vel hjemme igjen med den våte og nå hutrende mannen, var det bare å snekre sammen en kjapp middag. Vi var like trøtte og slitne begge 2 etter  den lange dagen med lite mat. Og jeg fikk ikke gjort noen verdens ting av alt det jeg hadde planer om. Det var bare godt å krype under hver vår dyne på sofaen og sovne til tv’n.

Konklusjon: Jeg MÅ spise før halve dagen har gått!!!

Noen har tydeligvis med seg nok drikke på skogstur i hvert fall 😁 Dette skiltet sto langs veien .

Det er bare å håpe på at bilen er parkert frem til neste dag😉

Ha en fin kveld.

#skogstur #veiskilt #blogg #dino

JAKTLUE TIL MANNEN

Reklame | Hobbii.no

Her er den. Min egen-designede jaktlue til mannen min. Han ble veldig fornøyd 😁 Den har vært ferdig noen dager nå. Men han har lyst til å ha fór i den. Så jeg må finne ett strechstoff som passer. Heldigvis trenger han ikke å gå med lue enda, så jeg har litt tid på meg😁

Ble den ikke Fin??

Den er strikket på pinne nr 3,5 og garn fra Hobbii.no(Happy feet).

Ha en fin dag😊

#strikkelue #hobbii.no #jaktlue

 

 

 

 

 

 

VI BEGYNTE I EN BOD

Nå er det natt og jeg er endelig hjemme hos meg selv igjen. Jeg har vært veldig flink i dag om jeg så skal si det selv. Jeg har nemlig vært hos min mor i hele ettermiddag og kveld og hjulpet henne med  å rydde og sortere i en bod. Et sted må vi jo begynne.  Med en full kjeller og 2 etg i huset er det MYE som er samlet i løpet av 40 år. Åh… huttetu! Hun liker ikke å kaste noe, og der er jeg lik henne.  Men i dag var vi flinke. Eller??? Jeg har jo fått med meg en halvfull bil hjem da😂 Med gardiner, bøker, lys og servietter. Det er stort sett det vi har gått igjennom i dag. Oi-oi… hva kommer mannen til å si da han ser bilen i morgen. Det spørs om jeg ikke må til å vaske vinduer og bytte ut noen gardiner her i løpet av morgendagen😁

Men vi har da klart å kaste NOE da. Og en haug med bøker er lagt ut for salg.  De jeg ikke tok med hjem, hehe..

Noe gikk til Frelsesarmeen også. Enda så lenge vi har holdt på så synes det nesten ikke en gang😐 Men det ble i det minste masse tomme plastposer og system i alle gardinene hennes. 3 små skuffer med servietter er tømt. Hun har samlet en gang i tiden da hun drev med decopage på lys og glass. Hun har 100-vis av hobbyting. Så jeg ser jo hvor jeg har det fra.  Vel, Vel, vi har i hvert fall gjort en innsats i dag. 

Vi avslutta kvelden med pizza herfra.

Dette gatekjøkkenet brant innvendig for ei stund siden. Så nå bruker de bare denne vogna som er parkert i forgrunnen i stedet. Regner med det bare er midlertidig.  Til det er bygget opp nytt igjen.

Nå er jeg god og mett og veldig fornøyd, og nå begynner jeg å bli trøtt også.

Da sier jeg god natt fra den mørke bygda jeg kom hjem til i natt. Den var ekstra mørk nå som jeg har vært på tur og sett gatelys😆😆

 

#rydde #sortere

 

 

 

EGENTID NOEN TIMER

Mannen reiste nettopp avgårde.  Han blir borte noen timer. Litt handling, og fiksing på hytta som står igjen. Værmeldingen viste regn fra i kveld og da er det greit å få tatt litt mer der mens været er bra. Dino og jeg ville være hjemme og kose oss. 

Jeg har tatt runden og skjekka plantene mine. For 2 dager siden oppdaget jeg tomatkart på enda ei plante 😃

Dette er cherrytomater. Jeg har 6 planter av de som er satt i jorda. Pluss 2 som fortsatt står i potter. Jeg sådde også frø fra vanlig tomat, og de har jeg satt 2 planter av i jorda. Kommer det noe på alle disse har jeg mer enn nok å spise av utover høsten 😊

Men paprikaplantene er skikkelig trege. De har vokst seg dobbelt så store siden jeg plantet de ut, men det spørs om det rekker å bli noe frukt på dem.

Det er fortsatt håp. For i fjor slang jeg noen frø rett i jorda ute. Men jeg tror ikke det var før på denne tiden eller enda seinere på sommeren. Det kom faktisk ganske store planter der. Men innen de begynte å blomstre var det blitt for kaldt på nettene. Det var blitt senhøsten.  Jeg prøvde å ta inn alt sammen, men jeg klarte ikke å holde liv i de inne. I år skal jeg få til det, hvis de er for seint ute med blomstring. Lærte litt fra i fjor😁

Ellers er frokost, kaffe og medisiner inntatt. Jeg har strikket noen få runder før mannen reiste, og nå er jeg snart ferdig med å skrive dette innlegget. Både Dino og jeg er litt trøtte etter maten, så jeg tror jeg skal legge meg med ullhue mitt og lese og ta en høneblund innimellom hostekulene. Og etter det kan jeg legge planer for resten av dagen. Noen har jo dukket opp allerede. Men jeg har ikke bestemt meg helt for hvem jeg skal velge😉

Ønsker alle en flotters dag❤ Og husk… egentid er viktig!!

 

#egentid #alenehjemme #tomatplanter #paprikaplanter