UTE I BLÅTIMEN..SIKTER MOT NYE MÅL.

Jeg sikter meg inn mot et nytt år og nye mål.

Målet for året 2022 er nådd, med god hjelp av familien min.

Jeg tok ut seperasjon, selv om halve året gikk før det passet perfekt, er på god vei mot skilsmisse, og jeg har flyttet for meg selv. Altså mission compleeted ……selv om det var en hælv…s jobb det med flyttingen. Jeg  trodde nesten ikke jeg skulle klare å komme meg helskinnet igjennom den.

I det nye året som kommer er målet bedre  helse og trivsel.

Etter snømåkingen av og rundt bilen i går var jeg ganske ødelagt resten av dagen. Sånn nytter det ikke å ha det. Så i dag har jeg kommet over dørstokken igjen, for å få frisk luft og bevegelse uten å få fullstendig åndenød.

Jeg gikk en rolig tur i blåtimen. Det kom noen regndråper idet jeg kom ut, men de forsvant fort. Det var deilig temperatur og godt å være ute. 

 

En bakke opp til slutt før jeg kommer inn i gården til meg selv igjen.

 

 

Det går greit å gå den når jeg har gått meg god og varm på forhånd.  Det er faktisk mye bedre å avslutte med oppoverbakke enn å måtte begynne rett på stigning før hverken blodpumpe eller bein er kommet skikkelig i gang.

Det hjalp på et ikke alt for godt humør også denne lille Blåtime-turen.

 

ØNSKER DEG EN GOD KVELD ♥ 

Om det smakte med pannekaker?…. JA.

Det var ikke det dummeste jeg har funnet på i jula dette her altså. Begynte å bli litt mye julemat og andre kjøttmiddager syns jeg.

Så pannekaker med banan og sirup smakte aldeles fortreffelig 🤩

 

Det ble 2 til middag, og 2 til kvelds. Til kvelds droppet jeg sirup. Jeg har nemlig fått en etterlengtet badevekt i julegave. Så nå gjelder det å følge med på tallene den viser meg fremover.

HÅPER DU SOVER GODT I NATT ♥ 

Jeg er våken igjen etter en halvtimes dubb.

Fikk med meg alt dagslyset i går…ikke i dag.

Som vanlig da jeg har hatt en virksom dag, er dagen derpå ikke fullt så aktiv. Men dagen er ikke over enda, det finnes enda muligheter. 

Det begynner og skumre allerede. Jeg har mistet noen timer med dagslys igjen i dag. I går fikk jeg med meg alt som var av lys.

Pga av plunder med å sovne i går kveld, ble klokka 4 før øyelokka endelig holdt seg lukket frem til 11.30. Så jeg skulle ha fått nok timer til å være våken og opplagt. Jeg er sånn midt på treet. Det er greit.

Jeg har vært ute en tur og kosta bilen fri for en ny snømengde som kom i går og i natt. Fikk måka vekk snøen foran bilen og langs den ene siden også, før jeg måtte melde pass. Det trengs pust for å holde på med snømåking. Så det får bli litt og litt av gangen. Ut kommer jeg med den hvis jeg absolutt vil.

Det er meldt mer snø utover i dag og i morgen tror jeg, så det var godt å få unna noe av det som lå på bil og bakke.

Det ble nok dagens trim dette her. Ellers har jeg strikket noen runder på sokkeparet mitt, mens jeg har sett på en episode av et bakeprogram jeg følger med på.

Nå har jeg fått igjen pusten og skal ta en tur på kjøkkenet og lage pannekakerøre. Det blir dagens middag.

 

HA EN  FORTSATT FIN DAG ♥ 

JEG ER FORNØYD MED MEG SELV I DAG.

Denne dagen har jeg fått noe ut av. Jeg våkna jo tidlig i dag, og fikk bort det nødvendigste av is og snø fra bilen før jeg gjorde unna en butikktur. Etter frokost holdt jeg på å sovne igjen, men klarte på et merkverdig vis å kvikne til såpass at jeg fant ut at jeg skulle tømme 1 av 3 søppelsekker på soverommet mitt. Den jeg valgte var full av klær. Klær jeg har hatt i mange år og som ikke har vært i bruk på evigheter. De har bare vært stuet vekk i søppelsekken.

Nå gikk jeg igjennom alt som var i den. Litt var kastbart. Resten ble sortert. Sommerklær er lagt for seg selv. Det som evt kan brukes nå er skylt opp i vaskemaskinen. Her henger det til tørk.

Klart til å finne ut i morgen om det er noe som fremdeles passer meg. Det er nok ikke mye. Men så er det i det minste skylt opp og rent da,  uansett hvor det måtte havne til slutt.

 

En sokk er strikket ferdig i dag også.

 

Og dagens middag står i ovnen og er snart klar. Jeg sier meg veldig fornøyd med dagen så langt i dag jeg. 

 

ØNSKER DEG EN GOD KVELD ♥ 

Flere cm tykk is på bilen.

Bilen min har stått parkert siden jeg kom hjem 1. juledag. At den ha vært nedsnødd har jeg jo sett,  men at det skulle være både 2 og 3 cm is i det underste laget i snøen var jeg ikke klar over. Så jeg har vært ute å fått morgentrim før jeg kunne dra til butikken. Tror jeg holdt på en  halvtimes tid minst. Og da tok jeg ikke mer enn det jeg absolutt måtte. Det meste av den løse snøen måtte kostes vekk før jeg kunne begynne å hakke meg litt og litt gjennom isen.

Jeg våknet i det minste mens jeg holdt på. Og nå er jeg veldig glad for at den jobben er gjort, og at jeg har det jeg trenger av mat for de neste dagene i hus. Det var en frisk start på dagen. Nå er det frokosttid.

 

HÅPER DU HAR  EN FIN ROMJUL ♥ 

Det er mye dyr rundt her ute.

Jeg hører lyden av forskjellige dyr rundt omkring hos meg på kveld- og nattestid. Jeg tror det i hvertfall er rev og hjort eller rådyr.

I dag var det masse spor i snøen rett utenfor verandaen min. 

 

Det er hjort eller rådyr som har vært her ser jeg.

 

Ikke elg…til det er sporene for små. Så gøy. Kanskje jeg er heldig å får se dem så tett på hvis jeg kikker forsiktig ut vinduet eller verandada ei natt.

 

KOS DEG VIDERE I ROMJULA ♥ 

 

Snøen laver ned.

Det har snødd de siste par timene. Det laver ned og blir fort mange cm på bakken.

Nå ble jeg nødt til å gå ut å få bort snøen av trappa og inngangspartiet pluss rundt bilen min. Fortsetter det sånn utover kvelden må jeg nok ut en gang til før jeg prøver å ta natta. Det var godt å få gjort det én gang i hvertfall.

Jeg begynner å få igjen pusten her sånn smålig, så jeg tenker jeg koser meg inne i varmen med strikketøy og levende lys ei lang stund før jeg evt må ut på en ny tørn. 

 

HA EN FORTSATT FIN ROMJULSKVELD ♥ 

Hjemme igjen etter 2 dagers julefeiring.

Meninga var at jeg skulle komme meg hjem igjen på julekvelden. Vi var 7 stykker samlet den dagen og kvelden, og jeg tenkte det kunne være lurt å komme meg hjem til meg selv etter noen livlige timer.

Men det var flere som syns jeg skulle være der til dagen etter. Så det ble til det da.

Null søvn før utpå morgensiden….igjen. Jeg fikk holdt fyr i ovnen frem til Ole Blund dukket opp i det minste. Og det ble langt på dag før jeg våknet til live igjen.

Da var det stort sett bare å gni søvnen ut av øynene, prøve en kaffekopp, og finne ut når dagens ribbe måtte i ovnen. Jeg skulle plutselig ordne mat til 13 stykker, som vi ble til middagen i går. Jeg var ikke helt der etter en lang familiedag dagen før. Jeg var egentlig ikke sikker på om jeg hadde tenkt til å reise ned igjen i går hvis jeg hadde kommet meg hjem. Jeg har da funnet ut for lengst at for mye sosialt på en gang knocker meg ut i evigheter etterpå.

Heldigvis dukket det opp forsterkninger lenge før middagen skulle være klar. Og plutselig var kjøkkenet overfylt. Vi vimset ut og inn der i tur og orden og fikset med litt hver, litt her og litt der. Og etter en evighet med kaos hadde alle fått hver sin tallerken, bestikk, glass, og et sted å sitte, og maten ble jammen ferdig og smakte som en julemiddag skal.

Jeg var sliten da jeg endelig kunne låse meg inn til meg selv i går kveld. Så sliten at jeg sovnet ikke lenge etter at klokka var passet 22. SOV til et sted mellom 1 og 2. Og siden har jeg vært våken. 

Nå er kaffen drukket for lengst og jeg har funnet frem mer restegarn. Jeg trenger et sokkepar til. Jeg fikk strikket ferdig, og festet trådene på det paret jeg holdt på med mens jeg var i Hokksund. 

Sokkene er klare til turbruk. En ribbemarsj trengs etter disse 2 dagene..

Nå som jeg er hjemme igjen er jeg glad jeg holdt ut så lenge jeg gjorde. Det er ikke ofte vi klarer å samle så mange av familien på en gang. Og det er jo koselig da. Nye minner å gjemme på 🥰

 

ØNSKER DEG EN FORTSATT GOD JUL ♥ 

Klar til å reise snart.

Her ble det vasket og pyntet i går. Ikke så mye pynt jeg tok frem, men det holder i massevis i år. Jeg var storfornøyd da jeg kunne nyte resten av kvelden med strikketøy og tv.

 

Gavene jeg skal ha med til de jeg skal være sammen med i dag har jeg pakket inn i dag.

 

Nå skal håret mitt få tørke litt, før jeg stæsjer meg opp og er klar til å reise til Hokksund.

 

ØNSKER DEG EN RIKTIG GOD JULEKVELD ♥ 

JULESTEMNING.

Ute er det skikkelig julestemning nå. Dette er utenfor verandaen min. Se så fint. Sola skinner tilogmed i dag.

 

Inne er det rengjøring og pynting som foregår. Tar det i helt rolig tempo. Støvsugingen er ferdig, så nå kan jeg finne julemusikk på radioen etterhvert. Resten av jobben går stille for seg, så det er mulig å høre hva som er på radioen.

Magen sier det er middagstid snart. Jeg tok ut resten av Julepølsepizzaen fra fryseren i går kveld. Den går fort å varme opp i ovnen. Jeg tror jeg skal gjøre det før jeg fortsetter min lille julaften.

 

KOS DEG MED DAGEN ♥ 🤶