Bein er til for å gjemmes

Ester er helt klart typen som synes det er mye bedre å gjemme på godbitene enn å gnafse det i seg med én gang. Under putene i sofaen og ute i snøen har det gått greit. Men i søla ved siden av et blomsterbed var det værre.

Jeg hørte at hun gravde og romsterte bak der. Og jeg visste det var et tyggebein som skulle oppbevares til neste gang det skulle flyttes.

Hun kom frem igjen med en hel masse gryntelyder og blåsing i nesa.

Hun så sånn ut…og her har hun allerede fått sleika bort det meste på snuten. 

Sånn går det når man jobber med hele fjeset for å dekke over godbiten. Mor måtte til med vann og klut. 

 Ha en fin dag😚

Noen få skritt, men alt teller.

Jeg har ikke gått tur med Ester i dag.  Men jeg gikk noen få hundre meter før jeg satte meg i bilen igjen etter å ha vært på butikken.

På nedsiden av parkeringa går det en turvei langs vannet. Der er det laget en plass med bord og sitteplasser av stein.  Fint sted å ta en pause fra alt og bare nyte stillheten. Eller kose seg med noe godt fra butikken.

 

Her var det snøfritt et lite stykke bortover. Jeg liker ikke å gå tur/ retur samme vei. Syns det er bedre med runder. Så da jeg kom til snø på veien klatret jeg heller opp en skråning for å komme opp på bilveien. 

Her har jeg snudd meg for å ta bilde av turveien jeg gikk på og butikken i det fjerne.

Det var ikke mer enn 10-15 meter å klatre opp skråningen. Men den var bratt og tok all pusten fra meg. Skal innrømme at jeg ble ganske sur akkurat da, og på de par hundre meterne tilbake til bilen mens jeg plundret med å få pusten til å virke igjen.

Men nå er jeg blid og fornøyd igjen. Jeg klarte noen skritt i dag også😊

Ha en fin kveld😚

SOL OG STRIKK

Vi våknet til sol i dag også. Dermed ble det “morgenkaffe” ute. Den bør egentlig kalles formiddagskaffe hvis jeg skal gå ut fra hva klokka var.

Godt var det i hvertfall å sitte der, mens vaskemaskinen tok jobben med gørrmøkkete arbeidsklær etter mannen.

Han holder på her hjemme nå om dagen, så vi tok kaffekoppen sammen.

Jeg er ikke så god på å sitte for lenge av gangen i sola. Det blir rett og slett for hett under taket på terassen.

Jeg begynte å strikke litt på sokk nr to til min kjære etterhvert . For ikke å bare sitte der å glane liksom da han begynte på sitt igjen.

 

Det ble fort for varmt gitt. Og jeg måtte finne på noe annet innimellom. Det ble til at jeg gikk inn og laget en knekkebrødblanding til meg selv. Nå er det nemlig bare mannen som har i sin boks. Min er tom for noen dager siden. Og nå er snart brødet mitt spist opp også. Mat må jeg jo ha.

Nå er knekkebrødene mine ferdig stekt. Jeg har brukt tiden på å gå ut og inn for å se etter dem i ovnen, strikket noen runder, og drukket kaffe.

Nå kom det noen skyer og jeg benyttet anledningen til å skrive noen ord. 

Ønsker deg en fortsatt fin påskedag 😊

Påskevær, ut på tur.

Jeg har gjort det!! Jeg har kommet meg ut på tur med Ester for første gang siden hun kom hit. Det var ingen problemer med å ha henne i bånd. Til og med å gå med gummistøvler på glatta gikk fint med henne. 

Men jeg går ikke den veien der igjen før det er helt isfritt. Her hadde jeg allerede stavret meg langt og mer enn langt nok på alt for glatt føre. Så å snu var ikke noe alternativ.

Jeg måtte bare belage meg på å gå videre, og komme meg ut på asfaltvei etterhvert.

Et stykke videre på skogsbilveien ble det bedre.

Her var det deilig å gå i sola. Skikkelig påskevarme.

Litt lenger fremme var det et stykke med snø og is igjen, før jeg kom ut på asfaltvei. Derfra kunne jeg rette snuta hjemover på trygg grunn. 

Denne runden er på 2,3 km og var mer enn lang nok for meg i dag.

 

Hadde det ikke vært for de små oppoverbakkene hadde det gått helt greit. Men i dem holdt jeg på å kaste opp et par ganger.

Jeg er veldig glad jeg tok turen ut i iallefall.  Etter å ha fått igjen pusten og riktig ansiktsfarge, smurte jeg meg mat og spiste ute i finværet.

Mens Ester også var fornøyd med tur, og kosa seg i fred og ro i en egenvalgt stol med pute i.

Ha en fortsatt fin dag😚

 

SØNDAGS-SYSLER

Jeg er temmelig gåen i toppetasjen for tida. Men det blir roligere etterhvert. Det vet jeg.

I dag har jeg hatt anledning til å strikke ferdig sokk nr en av et nytt par til mannen min. Bare slappet av i egne tanker mens jeg satt der.

Da jeg endelig ble sulten nok til å spise en veldig sein frokost, vasket jeg kjøleskapet innvendig før jeg satte maten inn igjen. Det skulle vært gjort for lenge siden.

Mannen kom inn for å spise han også da jeg nesten var ferdig med kjøleskapet. Da gikk det med en del av knekkebrødene jeg bakte til han i går.

Jeg laget like godt ei ny blanding med knekkebrød-røre mens jeg holdt på der ute. Nå står den i ovnen, og jeg må huske på å følge godt med mot slutten av steketiden. Må prøve å ikke få de så godt stekte som i går.

Continue reading “SØNDAGS-SYSLER”

DET BLE LITT BAKST I DAG

I dag måtte jeg til med bakst igjen. Jeg var tom for både brød og knekkebrød til meg selv (low FODMAP).

Siste rest av knekkebrød spiste jeg sammen med laktosefri vaniljeyoghurt og jordbærsyltetøy i går kveld. Det var faktisk veldig godt det, for knekkebrødet smaker nesten som havrekjeks.

Mannen min likte dette knekkebrødet  så godt. Så i dag har jeg brukt samme oppskrift, men med vanlig hvetemel og laget et brett bare til han. 

Desverre ble disse litt godt stekt. Men han ble fornøyd likevel. Neste gang må jeg følge mer med på slutten av steketiden. 

 

Så ble det brød til meg. Brukte samme pose melblanding som sist.

Jeg lot det være igjen 90 gr i posen så jeg har til knekkebrød til meg selv også. Det er det jeg trenger til den oppskriften jeg bruker. Byttet ut de 90 gr med havremel, som sist.

Gresskarkjerner er godt, så det hadde jeg i denne gangen også. Pluss ca 1 dl glutenfri havregryn. Deigen er veldig løs, så det gjorde ingenting.

Jeg brukte en annen form denne gangen. Den passet akkurat.

 

Da har jeg litt å spise i noen dager igjen. 

Ha en fin lørdagskveld 😚

 

 

#lowfodmap #lavfodmap

EN GOD OG LANG DUSJ, OG EN BUTIKKTUR

I dag kom mannen hjem midt på dagen omtrent. Da kunne jeg innvilge meg en god og lang dusj helt i fred. Etterhvert ble det en butikktur på med også.

Jeg måtte ha påfyll av grønnsaker jeg kan spise, middag til i morgen, og melk til oss begge. Laktosefritt til meg selvfølgelig.  Jeg fant laktosefri vaniljeyoghurt- og rømme til meg også.

Glutenfri melblanding har jeg fortsatt igjen nok til et brett med knekkebrød og et brød til meg selv. Mannen fikk kjøpe-brød i dag.

( Jeg trodde denne posen inneholdt 500 gr…det gjorde den ikke. Kun 362 gr )  Da er det altså ENDA dyrere enn det jeg regnet ut for brød og knekkebrød i et tidligere innlegg.

Nå har jeg holdt meg HELT til lav FODMAP dietten ei uke, og jeg merker stor forskjell på magen allerede. Det som blir spennende etter noen uker, er å gjenninnføre en og en matvare for å se hva det er i denne dietten tarmene ikke tåler.

Jeg håper jo det er en del ting det går fint å begynne å spise igjen.

Jeg legger meg nå.

 

Fortsatt fin kveld ti deg😚

 

 

 

#lowfodmap, glutenfritt

STILLHET TIL KAFFEKOPPEN

Jeg våknet til nogenlunde vettug tid i dag. Av meg selv. Uten hundemas!

Jeg er så sinna og frustrert om dagen at kroppen er i helspenn. Kanskje blir det bedre i dag, nå som jeg i det minste fikk kosa meg med kaffekoppen helt i fred og ro.

Sola skinner og alt tyder på en bra dag. Hundene ligger i hver sin stol i den andre stua og koser seg i solvarmen. Enn så lenge. Jeg må forte meg å nyte hvert sekund.

Jeg har ikke lagt noen planer for dagen. Det har jeg i grunnen gitt opp.  All energi går til å krangle med hunder. I går skrev jeg et innlegg i fullt sinne. Men jeg postet det heldigvis ikke. Derfor kom det ingen innlegg i det hele tatt fra meg i går. Jeg la meg med en gang mannen kom hjem i går kveld. Da fikk han overta maset. 

Jeg sovnet ganske tidlig. Brøy meg ikke om kloring på vinduet i terassedøra for å komme ut, eller småkrangling resten av kvelden og natta. Mine ører var godt lukket.

Jeg har et lite håp om en bedre dag i dag…før jeg flyr på veggene her.

JEG ER DESPERAT ETTER STILLHET OG RO. HODET MITT TRENGER DET!!

Ønsker deg en god dag😚

TRENGER JEG NOE SÅNT

Reklame | Gymgrossisten

Kanskje nye treningsklær til vår-og sommerturer??

Casall Sportswear

Når mannen en eller annen gang blir ferdig med jobben han holder på med og blir litt mer hjemme igjen, kan det hende jeg rekker å gå tur jeg også i løpet av dagen. Da kunne det vært deilig med turklær.

Noe sånt kanskje? Er det ikke snart vår og sommer😃 Trykk på bildet eller linken for å se flere opplysninger om varen, og om du kunne tenke deg å bestille en du også. Jeg må tenke litt på det. Likte fargen kjempegodt 😃

Venter på sommer og varme.

 

 

Ha en fortsatt fin uke😊

 

 

BRØD MED OG UTEN GLUTEN

Snart kan jeg ta ut brød nr to fra ovnen.  Det er mannen min sitt, bakt med hvetemel, havregryn og solsikkekjerner. Til meg ble det brukt en glutenfri lys melblanding, sammen med glutenfritt hjemmelaget havremel og gresskarkjerner. Jeg pynta mitt med valmuefrø. 

Jeg trodde jeg kunne ha begge i ovnen samtidig, men da jeg leste på posen med melblandingen jeg skulle bruke til mitt brød, var det en litt høyere temperatur enn det jeg pleier å bruke til brød.

Det gikk i grunnen greit det. Jeg blandet til mitt brød først. Deigen skulle bare stå ca 40 minutter til heving.

Da den var satt klar under kjøkkenhånkleet, blandet jeg deigen til mannen sitt brød. Den ble satt til forheving. Bruker å la den stå så lenge jeg gidder, eller har tid til. Alt fra en halv time til en time- halvannen….hvis jeg plutselig blir opptatt av andre ting. 

I dag fikk den stå en halvtimes tid sammen min. Min deig skulle da legges i smurt form og settes i ovnen på 210°c i ca 35 minutter. En ganske klissete deig forresten.

Da det var satt i ovnen kunne jeg bake ut mannens deig og sette den til etterheving over vanndamp. Der fikk den stå til mitt brød var ferdig stekt.  Akkurat passe tid.

Skrudde ned temperaturen til 190°c og byttet brød i ovnen. Hans brød fikk stå i 50 minutter. Tok det ut nå.

Nå har vi nystekte brød begge to til omeletten jeg har tenkt blir middagen i dag.

Det ble forskjell på brødene som du ser. Mitt må visst skjæres på langs. Må nok bruke mindre form til den oppskriften som står på posen. 

Jeg håper det smaker godt i alle fall.

 

Hva blir middagen din i dag?