BRØD MED OG UTEN GLUTEN

Snart kan jeg ta ut brød nr to fra ovnen.  Det er mannen min sitt, bakt med hvetemel, havregryn og solsikkekjerner. Til meg ble det brukt en glutenfri lys melblanding, sammen med glutenfritt hjemmelaget havremel og gresskarkjerner. Jeg pynta mitt med valmuefrø. 

Jeg trodde jeg kunne ha begge i ovnen samtidig, men da jeg leste på posen med melblandingen jeg skulle bruke til mitt brød, var det en litt høyere temperatur enn det jeg pleier å bruke til brød.

Det gikk i grunnen greit det. Jeg blandet til mitt brød først. Deigen skulle bare stå ca 40 minutter til heving.

Da den var satt klar under kjøkkenhånkleet, blandet jeg deigen til mannen sitt brød. Den ble satt til forheving. Bruker å la den stå så lenge jeg gidder, eller har tid til. Alt fra en halv time til en time- halvannen….hvis jeg plutselig blir opptatt av andre ting. 

I dag fikk den stå en halvtimes tid sammen min. Min deig skulle da legges i smurt form og settes i ovnen på 210°c i ca 35 minutter. En ganske klissete deig forresten.

Da det var satt i ovnen kunne jeg bake ut mannens deig og sette den til etterheving over vanndamp. Der fikk den stå til mitt brød var ferdig stekt.  Akkurat passe tid.

Skrudde ned temperaturen til 190°c og byttet brød i ovnen. Hans brød fikk stå i 50 minutter. Tok det ut nå.

Nå har vi nystekte brød begge to til omeletten jeg har tenkt blir middagen i dag.

Det ble forskjell på brødene som du ser. Mitt må visst skjæres på langs. Må nok bruke mindre form til den oppskriften som står på posen. 

Jeg håper det smaker godt i alle fall.

 

Hva blir middagen din i dag?

 

 

6 kommentarer

Siste innlegg