B-MENNENSKE I MØRKETIDA

B-menneske er jeg året rundt. Det får jeg nok ikke gjort så mye med. Jeg lever og fungerer best fra langt på dag og utover kvelden. Det finnes det absolutt ingen fordel med i mørketida. Dagen går fra meg når mørket dukker opp før jeg får sukk for meg. I dag er det ikke skikkelig lys ute i det hele tatt. Selv om det ligger litt hvitt på bakken.

I går natt sov jeg 12 timer i strekk og våknet ikke før halv 2 på dagen. Men da fikk jeg faktisk gjort en del likevel.

Adventstakene og ei julestjerne kom opp i stuevinduene. Vinduene var ferdig vasket for ei stund siden og gardinene var ferdig byttet, så det var bare å finne frem lysene.

Brød ble bakt. Klær ble vasket og selvfølgelig ble oppvasken fikset. Jeg roter jo med noe på kjøkkenet hver dag.

I går ble det en viltmiddag til kvelds. Vi har fått en del viltkjøtt igjen. Nå sitter jeg og koser meg med rester av kjøttet på brødskiva, mens  2 stk Finske Støvere sover ettermiddagslur i sofaen. Dino har fått besøk på ubestemt tid. Faktisk går det overaskende bra med begge to her.

Jeg får akkurat plass til meg selv i sofaen, og der skal jeg sitte å strikke ei stund mens alle sover.

1 stk.

Og 1 stk til.

Og mellom disse 2 sitter jeg inneklemt med strikketøy og telefonen jeg skriver på. Mannen som snorker på den andre sofadelen tror jeg ikke jeg skal dele bilde av…hehe.

Lua mi ble jeg ferdig med nå før maten. Den er ikke presset ennå. Nå skal jeg prøve meg på votter.

Så får vi se hva jeg finner på utover resten av dagen.

Nå er det allerede mørk ute. Det er ei stund siden jeg begynte på dette innlegget. Det blir korte dager. Det er ikke all verdens ting man kommer i gang med da mørket dukker opp alt for tidlig.. I allefall for et skikkelig B-menneske.

Ønsker deg en fin kveld😚

 

 

 

I DAG KOMMER MANNEN HJEM IGJEN

Med Dino i huset nytter det ikke å sove lenge. I dag var klokka blitt halv 9 før han sto og kjeftet på meg for å få frokost. Da var det bare å pelle seg opp.

I går derimot var han våken 2 timer før. Men da sneik vi oss til en lur igjen begge to da han hadde spist og vært ute en tur.

Han har lagt seg igjen etter maten i dag også. Det har ikke jeg gjort.  Jeg har ryddet kjøkkenet etter baking og middagskokkelering i går. Vaskemaskinen med klær er også ferdig kjørt. Og det står en ny deig i magen til mr. Kennwood. I dag står han og ruger på en søt gjærdeig som skal bli enten boller eller kanelsnurrer. Mannen min elsker søt  gjærbakst, så nå gleder jeg meg til å overraske han med det da han kommer hjem.

I går ble det 14 rundstykker og ett brød med mye grovt rugmel og solsikkekjerner i.

Det meste av rundstykkene gikk i fryseren. Brødet begynte jeg på til frokost i dag. 

Jeg håper det blir noen boller til fryseren også. Det kommer helt an på hvor mange som blir spist i dag. Det går nok en del kan jeg tenke meg. 

Middagen til meg selv i går ble grillribbe, poteter og grønnsaker.

 

Nam, nam…jeg kosa med den og flere episoder av en serie jeg har begynt å se på. Det var det kvelden min gikk til. Jeg klarte ikke å rive meg løs. Yellowstone heter den. Den blir bare mer og mer spennende. Jeg nærmer meg slutten på sesong 2 nå. 

Nei… nå får jeg hoppe ut på kjøkkenet igjen. Bake ut deigen og få satt den til etterheving. Jeg vil det skal lukte nybakt til mannen min kommer.

Ha en fin lørdag😃

ALENE HJEMME MED RESTEMIDDAG

Jeg var alene hjemme i går kveld. Det skal jeg være i dag også. Dino er hjemme hos meg fordi mannen skal være med å teste en annen hund.

Vi koser oss vi. I går ble det en kjapp og enkel restemiddag på meg. Stekt ørret fra dagen før og masse salat. 

Jeg elsker fisk! Mannen er ikke fullt så glad for fiskemiddag, men han spiser det da uten for mange protester. På tirsdag var det 30 % på all fersk fisk på Meny. Det er visst et fast tilbud. Det ble benyttet, og jeg slo til med 1 kg fersk ørret.

Det ble en god middag for oss to på onsdag, masse fisk på brødskivene mine til frokost i går og enda var det litt igjen til restemiddag til meg. 

I dag får jeg finne på noe annet. Nå er det tomt. Og det er det for brød også. Så brød/rundstykkedeig er satt til heving. Jeg kan nok snart trille ut noen rundstykker av halve deigen allerede. Den andre halvparten blir et brød. 

Ha en fin fredag😚

TILBAKE MED NY SVEIS

Det ble ei lang pause på meg på bloggen nå. Jeg har svevet rundt i tåkeheimen den siste uka. Det som stort sett har foregått daglig er soving og middagslaging.

Blodyrykket har jeg nesten gitt opp å måle. Det går fra for høyt til for lavt om hverandre, og jeg har vært svimmel, trøtt og svimete i hodet.

Etter en lang ettermiddagslur i går fikk jeg ordnet en jobb som jeg MÅTTE ta.  Jeg ribbet, rensket og gjorde klar en stor fugl til fryseren. Ekkel jobb, men jeg klarte det. Den hadde hengt noen dager i uthuset til mørning. Vi fikk den av en kamerat, og kunne jo ikke si nei takk til det. Det var mye mat på den.

Jeg sto lenge og holdt på med fjærplukking, oppdeling og vasking av fuglen. Ei stund etter at jeg var ferdig med jobben tok jeg blodtrykket for en sjekk siden det var noen dager siden siste måling. Da var det NORMALT!!

Dagen før, på tirsdag, hadde jeg en etterlengtet frisørtime. Det var første dagen jeg var utafor døra siden storhandelen på torsdag uka før. Og det skal jeg si var godt.

Jeg fikk mer farge i håret og en god klipp. De siste gangene har jeg farget håret hos frisøren. Hun har funnet en lysere og bedre fargeblanding enn det jeg kan finne selv i butikken. Så nå blir jeg gradvis lysere i håret for hver gang etterveksten blir tatt. 

Etter frisøren hentet mannen meg og vi tok et besøk hos min mor da vi først var nedafor i Hokksund. Begge sønnene mine dukket opp også, så fikk vi en prat med dem samtidig. Nå er det bare et besøk hos datteren min og barnebarna som mangler. Der har det vært sykdom i tur og orden ei stund. Men nå er alle friske og alle har testet negativt på Corona. 

 

Ha en fin dag da😚

BLODTRYKK…IGJEN

Her har det vært stopp på det meste i flere dager. Stort sett har jeg vært liggende etter den nye dosen med blodtrykksmedesin. Det gikk fort fra for høyt til for lavt.

Jeg klarte en tur ut dagen etter påbegynt ny dose, og hadde et håp om at jeg var i gang. Men dosen er for høy, virker det som. Jeg skal gi det noen dager til før jeg evt. spør om å senke den en del igjen.

Et par dager har jeg klart å sitte oppreist og strikke ei stund innimellom. Lua vokser.

Og det er bra. For i dag var det temmelig mye kaldere ute enn det har vært på lenge. Det nærmer seg luevær. Og jeg har tenkt meg ut på tur igjen, bare hodet slutter og snurre og hakke, og resten av kroppen får stablet seg på beina.

Jeg får testet meg litt seinere i dag. Da skal jeg til butikken og prøve å gjøre unna mesteparten av en ukeshandel. Det kan man bli ganske svett av.

Resten blir tatt i en annen butikk i morgen. Da skal jeg til tannlegen et sted hvor det er mer utvalg av butikker.

Det skal bli gøy å se om jeg klarer ei hel uke uten matbutikk etter handlingen. Jeg har laget meg ei handleliste, så jeg tror det skal gå bra.

Ha en fin dag da😚

 

 

SOVENDE SØNDAG

Nå er jeg helt ute og kjører igjen med døgnrytmen. Har jeg flaks får jeg sove en gang igjen til natta.

  Jeg har sagt at jeg skal komme på overnatting til min mor i morgen.  Da er det godt å være uthvilt før jeg reiser. Både hun og jeg var så flinke og gikk tur i går… hver for oss altså. Jeg hadde en stor plan om å komme meg ut igjen i dag. Men neida… uten søvn i natt ble det en stort sett sovende søndag på meg i dag.

Det har regna og vært mørkt ute på dagen. Men det bryr jeg meg ikke så mye om når jeg skal ut. Det var ikke været som stoppet meg. Det var dårlig form. Jeg har hatt et håp frem til nå om å komme meg ut, men nå har jeg skrinlagt det. Det er svart som hos katta i sekken ute. Skulle det blitt tur etter mørkets frembrudd måtte jeg kjørt et sted hvor det finnes gatelys.

Nå har jeg i hverfall klart å bake ut 2 loff som står til etterheving. De ble stående noen timer til forheving da mor i huset sovnet fra alt. Middagen i dag ble en kjapp omelett før vi begge fant dynene våre og hver vår sofa. Så får det bli nystekt loff til kvelds. 

 

I går kveld var jeg alene hjemme. Da begynte jeg såvidt på ny lue til meg selv. Jeg fikk denne pakken med garn og mønster på bursdagen min i September. 

Det var hesper med garn. Så det tok litt tid å nøste opp de to nøstene jeg trengte før jeg kunne begynne på lua. Nå er jeg i gang, så resten av kvelden går nok til dette,  og tv-titting.

Farmen må jeg i hvertfall ha med meg😊

Ha en fin kveld da. Håper du har fått mer fornuftig ut av dagen enn det jeg har gjort i dag.

KOM OVER DØRSTOKKMILA

I dag har jeg stort sett vært i telefonen siden jeg våkna. Det hender det er sånne dager. Det er jo greit. Det betyr at jeg ikke er helt glemt bort her jeg holder til på landsbygda.

Den første telefonen var fra venninna mi. Det ble snakk om frisk luft og turgåing. Jeg har nemlig hatt manko på det ei god stund nå. Og nå har jeg virkelig lengtet etter frisk luft de siste dagene. Etter at jeg trappet opp til dobbel dose med den ene blodtrykksmedesinen igjen i går, fant jeg ut at det var dagen for en tur-test i dag.

 

Jeg lovte venninna mi å kle på meg og gå ut med en gang vi ble ferdig med samtalen. Og det gjorde jeg. 

Jeg tok med Dino på tur også. 

Det ble han ikke lei seg for.

Her har det vært tykk tåke og ganske mørkt i hele dag. Men det var deilig å gå tur uansett.

Her har jeg gått. Det ble litt over 2 km, og 37 minutter i bevegelse. 

Denne appen heter Strava. Jeg syns det er veldig gøy å se på kartet hvor jeg har gått etter hver tur. Pluss lengde og tid.

Ungene har denne appen også. Det er kjekt. For da kan vi følge hverandre på appen og se hvor og når hver av oss har vært ute på tur. Det gir motivasjon.

Nå har jeg veldig god samvittighet, og skal kose meg inne i kveld. Kanskje jeg finner frem et strikketøy. Det trengs både sokker og luer fremover.

Kos deg med lørdagskvelden 😚

MALERI FERDIG

I går kveld ble jeg sittende å gjøre ferdig dette maleriet. Mulig jeg fikser bittelitt på det i dagslys. Men stort sett er jeg fornøyd som det er nå. 

Nå kan jeg kose meg med å tenke ut hva som blir neste prosjekt. 

Jeg har dekket halve spisestuebordet med malesakene mine. Og nå har det stått fremme lenge.

Jeg burde nok brukt hobbyrommet mitt. Men det eneste bordet jeg har der er opptatt av symaskin og sysaker.

Sånn er det når man har flere hobbyer.

Ha en fin kveld i mørket😚

 

I DAG BLE DET LOFF

I dag hadde jeg ikke annet enn hvetemel i huset. Og brødet jeg bakte i går er spist opp. Derfor ble det bakt to loff som vi kan kose oss med i dag.

 

Helt enkel blanding. 

7 dl lunkent vann

ca 1/2 dl olje

1/2 pk gjær

1-2 ts salt

ca 1 kg hvetemel.

Forhevet før utbaking til dobbel str, og etterhevet over varmt vann i oppvaskkummen til dobbel str igjen.

Stekt nederst i ovnen en time på 210°C. 

 

Sånn ellers…

Jeg har reparert ei arbeidsbukse ENDA en gang til mannen!! Og da jeg først satt der fikk jeg fiksa på ei bukse til meg selv også.

Har oppdaget at blodtrykket er alt for høyt igjen, og måtte ringe legen. På’n igjen med høyere dose blodtrykksmedesin.

Akkurat nå har jeg har vært i butikken med munnbind for første gang.

Nå skal jeg spise fersk loff med brunost, og kose meg med maling eller andre rolige ting resten av kvelden.

Ha en fredelig kveld😚

 

FORTSATT MULIG Å FÅ RØDE TOMATER

Det har vært noen frostnetter hos oss i løpet av høsten, men fortsatt er det håp for umodne tomater.

På fredag var jeg hos min mor. Der oppdaget jeg at tomatene jeg plukket inn sist gang jeg var der, lå knall røde og lyste i vinduskarmen. De la jeg i kjøleskapet, og tok inn flere grønne fra drivhuset. Noen la jeg i vinduskarmen hos henne og noen tok jeg med hjem.

Her har det allerede på få dager skjedd mye.

De som er blitt røde hadde antydning til rød farge da jeg tok de inn.  Det finnes altså fortsatt håp for avlingen din.

Du kan jo også sylte de grønne tomatene.  Oppskrift kan du finne HER . Det gir en god smak i f.eks  wok. Prøv da vel.

Ha en fin høstkveld😚