ØYEOPERASJONEN ER GJORT

I dag er jeg hjemme igjen.  Har sovet maaange timer i natt. Det ble en lang dag som startet tidlig i går. Jeg skulle være med min mor til Drammen for en grå stær operasjon. Nå er den endelig overstått. Jeg klarte å sovne i bilen mens hun var inne jeg.  Tror hun var inne et par timer, men selve operasjonen tok 15-20 minutter.  Det gikk bra. Nå er det bare å vente på resultatet i dagene som kommer. Får krysse fingrene.

Denne saken hun har på øyet skulle sitte på til i dag. 

Heldigvis ikke lenger enn det. For brillene ble en smule på halv 12..hehe.

Det var godt hun klarte seg det meste av dagen uten dem…for å si det sånn.

 

Min svigerdatter laget won-ton til oss. Det hadde jeg aldri smakt før. Det var kjempegodt.  Hun brukte bl.a svinekjøttdeig og crabsticks inni dem. 

Dette må jeg prøve å lage selv en gang.

 

Nå skal jeg ikke på overnatting noen steder igjen før om 2 uker. Da er det den årlige hytteturen med jentene fra jobben som står for tur. Det blir koselig. 

Ha en fin pinsehelg 😙

SKAL PÅ OVERNATTING IGJEN

Da var dagen kommet for ny overnatting. Jeg skal sove hos min mor igjen. Hun skal opereres for grå stær på lørdag. Og siden jeg skal bli med er det like greit å reise ned i dag og sove der.

Jeg er ikke den mest utprega morgenfuglen som sikkert de fleste har fått med seg. Og da er det tryggest å ha meg klar på startpunktet for turen når morgenen kommer brått og uventa. Dessuten får vi jo en tv-og strikkekveld sammen også. Det blir koselig.

 

Jeg må huske å vanne alle blomstene mine før jeg drar. De tørker veldig fort nå i varmen.

Denne her f.eks håper jeg skal vokse seg stor og flott i løpet av sommeren. Og da må den passe på.

De pleier å bli store og fine disse her.

Blomster og planter er gøy å følge med på. Man skal ikke være lenge borte før man kan se at se at de har vokst.  Altså… det blir nok ikke den helt store forskjellen bare på et døgn da, men bittelitt blir det nok. I hvertfall på de små spirene av blomsterfrø og erteplanter som endelig har dukket opp fra jorda.

 

Hvis hodepinen jeg våknet i dag forsvinner snart, blir dette en fin dag.

Ønsker alle dere andre en flott dag også 😙

 

STOR HAGE

Hagen vår er alt for stor! Det tar evigheter å klippe plenen. I går ettermiddag og kveld tro jeg til og hjalp til jeg også. Mannen kan ikke gå rundt med den klipperen alene hver gang. Men vi får se på det som trim og trening. Gjennomsvette blir vi i hvertfall.

Skulle jo selvfølgelig hatt en sitteklipper her. Vi hadde det den første sommeren. Men det var tydeligvis ikke noe godt kjøp. Det røyk både det ene og det andre i tur og orden på den. Så da får vi bare klare oss med vanlige gressklippere.  Vi har i det minste 2 stk av det, så vi kan gå med hver vår noen ganger.

Det er bare den ene det er oppsamler på, og det er det beste egentlig. Vi ser jo nesten at gresset gror mens vi sitter ute. Og det er ikke så pent når det ligger igjen løst gress over alt hvis gresset blir for langt før klipping.

Oppsamleren må tømmes jevn og trutt, så jeg skal love dere det er trening! 

 

Dette er bare én del av plenen. Det som er mørkest grønt ble klippet 2 dager før jeg begynte på den øverste delen i går. Så da ser dere hvor fort det vokser til igjen.

Mannen gjerdet inn brudespireaen og rododendronen tidligere i våres. Det er masse fugler og fugleunger som holder til inne i buskaset der, og Dino er innmari opptatt av å sleike på fuglemøkka der inne. Nå får han ikke tak i hverken fugler eller møkk.

 

I går kveld begynte mannen med husvasken utvendig på den siste veggen, frontveggen, så nå kan jeg snart plante tomatplantene i jorda. De har ventet alt for lenge egentlig, så jeg håper de blir glade nå når de får stor plass. Urtekasse laget han også i fjor. Den som er flyttet mitt ut på plenen for øyeblikket. Både den og gjerdet må beises eller males.

Han måtte reise fra alt i dag. Men jeg håper han rekker å komme forbi bedet mitt i løpet av kvelden med husvasken. Da er mye gjort. 

 

Den store paprikaplanten fra i fjor venter også på å få plass der.

 

Med sommer og stor hage er det alltid noe å finne på.

Ha en flott dag😙

 

 

 

 

Man skjønner man ikke har vært i bevegelse det siste året

…når man kjenner at man har knær, hofter og rygg etter bare noen minutters gange.

Dino og jeg tok en rusletur oppi skogkanten her. Jeg kjente at jeg MÅTTE.  Nå er jeg altså så ufyselig at jeg orker ikke meg sjøl snart. Men hvem har skylda?? Jo…ingen andre enn meg sjøl.

Det ble ikke mer enn 20 minutter vi var på tur. Men vi gikk i hvertfall. Og det får jeg være fornøyd med i første omgang.

Det var et forferdelige vindvær her en dag. Et stort tre har halvveis velta over stien. 

Håper noen skjærer det ned snart.

Dino hadde tid til å stå stille så jeg fikk knipsa han. Selv om det lukta noe veldig godt oppi der.

Det var ingen antydning til sopp enda der jeg gikk, men det er nok i tidligste laget. Ikke så jeg ramsløk heller. Skal jeg se etter noe sånt må jeg nok gå uten Dino. Men langs stien så jeg at det kommer mye blåbær i år i allefall. 

Det må jeg plukke når den blir moden. Det er jo så godt i iskald smoothie om sommeren.

Nå skal jeg gå inn og steike surdeigsbrødet mitt. Så har vi nogenlunde ferskt brød til i morgen tidlig.

Ha en fin kveld😙

 

ENDELIG SOMMERVARME

Jeg våknet litt tidligere enn jeg pleier i dag.  Eller kanskje det er mer riktig å si at Dino vekket meg. Han ville ut. Og da jeg kjente den deilige temperaturen og så sol og blå himmel, gikk jeg ikke å la meg igjen. Selv om jeg ikke sovner før klokka er 3-4 om nettene nå. Prøver meg uten sovemedisin noen dager nemlig.

Så jeg har satt en surdeig. Matet litt av surdeigstarteren i går kveld så den skulle være klar til bruk i dag. Om et kvarters tid har den stått en time og jeg skal klype salt inn i deigen. Så blir det strekk og brett hver halvtime 3-4 ganger til den skal få stå i fred å heve seg ferdig.  Det er like spennende hver gang dette.

Poteter er snart ferdig kokt. Skal ha hjemmelaget potetstappe i dag. Så i dag er jeg virkelig i rute. Nå tenkte jeg å strikke litt på et lite håndkle jeg har begynt på, mens jeg passer på tiden med strekk og brett. 

Må jo passe på å være ute så lenge temperaturen er god. 

Ha en flott dag😙

RASKT OG GODT MIDDAGSTILBEHØR

Da ble det en improvisert middag igjen i dag.

Jeg fant lammelår i skiver i fryser’n. Og poteter hadde jeg kjøpt inn til helga. Hadde ikke lagt noen spesielle middagsplaner hverken for i går eller i dag. Men tenkte at poteter er i hvertfall kjekt å ha på lur.

Saus gadd jeg ikke å begynne med, da jeg holdt på med flere ting på en gang her akkurat da jeg skulle lage middagen. MEN… jeg fant en boks med tomatbønner! Den gikk i steikepanna med noe av sjyen etter bruningen av lammeskivene. Fylte på med en passende del av en pose frosne grønnsaker, grovhakket hvitløk, og purre. Pluss en liten dæsj salt.

Det putret ei lita stund til grønnsakene var varme. Og vipps så hadde jeg tilbehøret klart. 

Ser det ikke godt ut??

Vi syns det var godt begge to her i huset. 

Kan jo brukes til det meste dette da. Hvis man liker bønner vel og merke.

Ha en fortsatt fin kveld 😙

 

SØNDAG. DAGEN UTEN DÅRLIG SAMVITTIGHET

Hei hei, og god Søndag.

I dag er det den dagen i uka som jeg har bestemt meg for at dårlig samvittighet ikke skal ødelegge dagen. Uansett hva jeg får gjort…eller ikke får gjort. Jeg skal gjøre det jeg vil og får til, og det jeg ikke får til det får bare være som det er. Det er jo sånn stort sett hver dag.  Men i dag, Søndag, skal ikke noen samvittighet gnage meg. Det er godt med én sånn dag i uka. 

Noen planer har jeg selvfølgelig ordnet meg i dag. Men, men, vi får se.

Jeg burde i hvertfall plante om tomatplantene mine til større potter. Eller finne et sted jeg kan sette de i jorda ute.  De har alt for små potter nå. Jeg venter fortsatt på at mannen skal bli ferdig med å vaske huset utvendig der jeg egentlig skal plante dem.

 

I går oppdaget jeg at en stor paprika har begynt så smått å  skifte farge. Ellers har det bare vært et par små som har blitt røde hittil. Moro!!

 

Fikk en telefon fra venninna mi midt i innlegget her.  Så derfor i kommer dette litt senere ut enn planlagt. Men det gjør ingenting. Koselig med litt skravling da.

 

Nå er jeg snart ferdig med middagskokkelering mens jeg gjør ferdig innlegget. 

Ha en fin Søndag ❤ Det har jeg 😃

 

PLANTET MED HØNSEHJELP

I går var jeg nede hos min mor. Jeg skulle plante for henne, og det fikk jeg gjort. Med god hjelp.  Hjemme får jeg hjelp av Dino (bikkja) til alt jeg gjør.  Men der nede var det annen hjelp å få…hele hønseflokken!!

De er akkurat like nysgjerrige som Dino.  Jorda som jeg sølte ut sparket de elegant vekk, for å se om det var mat som lå gjemt under den. Det så ut som de lekte gartnere, som jeg…haha.

Denne her rakk de ikke opp til. Den henger på et høyt gjerde som skjermer for veien og innsyn til hagen. Hehe… det er ikke inn- eller utsyn gjennom vinduskarmene heller ser du.

Så der fikk jeg jobbe i fred. Den var ikke fullt så spennende.

Heldigvis kom matmor (min svigerdatter) hjem fra jobb etterhvert. Og da ble det mat å få. 

Høner som koser seg det, tenker jeg.

Vi 3 damene kosa oss med kokt torsk, poteter og grønnsaker seint i går kveld før jeg reiste hjemover. Den ene sønnen min var ikke hjemme, den andre kjøpte seg burger, og mannen min som ikke er så veldig glad i fisk, var ikke med. Derfor ble det damenes aften ved bordet. Hyggelig det da.

Ha en fin lørdagskveld 😚 Jeg holder meg mest på sofaen i dag. Ikke allverdens form å finne etter mye farting i mange dager. 

 

#hønerihagen #høner #høns

 

 

NYE FARGER I HAGEN

I går fikk jeg endelig plantet litt. Bedre sent enn aldri. Men det er jo så kalde netter enda, så jeg har ikke turt å begynne med det før nå.

Jeg plantet i urna mi og i ei potte som skal henge på veggen.

I år ble det disse fargene.

Hvit Pelargonia, og den andre husker jeg aldri hva heter😃. Jeg kjøper forskjellige farger hvert år. Det er like gøy hver gang å se hvordan det blir  når de får vokst seg store og fine.

 

I den lille potta på veggen ble det denne fargen i år.

Litt mørkt bilde , men det får gå.  Blir nok finere i sollys.

Jeg sådde også i ei urne.  Sommerblomster har jeg nesten aldri sådd, men gjør et forsøk i år. Dette skal bli noe som heter Asalia sommer. Aldri hørt om det .

 

Jeg sådde også et par nye Squarsfrø. Det ser ikke ut til at de jeg sådde ute for over ei uke siden vil komme opp av jorda. Nå la jeg de i ei potte som kan stå inne ei stund i stedet.  Tror det er alt for kaldt ute enda jeg. Erteblomstene jeg sådde ute samtidig har det heller ikke skjedd noe med. Det var godt jeg ikke brukte alle frøene til å så ute.

 

I dag skal jeg ned til min mor en tur. Se om vi får plantet noe der også. Kanskje ikke så veldig mye , for jeg har nemlig tatt mine planter inn i natt. Kommer til å ta de inn ennå ei stund, til jeg er sikker på at det er varmt nok om nettene.

Ha en fin fredag😚

 

 

HOKKSUND-DRAMMEN-HOKKSUND-KONGSBERG-HOKKSUND-PRESTFOSS

Mye farting i går. Jeg sov på sofaen hos min mor i Hokksund natt til i går .  Skulle jo være med henne flere steder denne  dagen. Så dagen startet derfra tidlig på morgenen.

Første tur var til øyelege i Drammen. Der ble det bekreftet grå stær på det øyet hun hadde en operasjon på for et års tid siden. Operasjonen av grå stær ble satt til 30. Mai. Det var raskt. Men det er sikkert like greit å få det unnagjort.

Så gikk turen tilbake til Hokksund. Der satte vi oss i sola i hagen og slappet av mellom småfugler og høns.

 

Blomstene på epletreet er flotte.  Men fuglebadet kan trenge en oppussing. Jeg skal ned igjen en dag og plante. Da kan jeg se hva som kan gjøres med dette badet, så det blir fint igjen.

Vi rakk en kaffekopp og 17.Mai-kake også i løpet av ventetiden i hagen.

 

Mine 2 sønner fløy litt hit og dit, og ut og inn mens jeg var der. Den ene bor inne i huset og den andre har flyttet tilbake i campingvogn i hagen. Litt sært, men sånn er det nå da.

  Her er de sammen med en kamerat.  Å klare og ta normale bilder av dem er stort sett umulig. Enda jeg sa bildene gikk rett ut på bloggen ble dette resultatet.

De 2 bakerste er mine.  Her er det  planlegging av fisketur som er på gang.

Og denne her skulle visst vaskes og legges ut for salg. Han var ferdig med det “leketøyet” nå.

 

Etter frokost, kaffe og kake og litt strikking i sola var det på tide å reise avgårde igjen. Nå skulle vi til Kongsberg sykehus. Blodrøveresltater og samtale med lege sto for tur. Hun har hatt en høy senk, eller crp, i årevis uten å vite hvorfor.  I vinter var den blitt enda høyere, og nå ville fastlegen finne ut hva det kom av.

Forklaringen vi fikk på sykehuset var at hun har en blodsykdom som heter MGUS. Noe bare 3 % av befolkningen har. 2% av disse igjen kunne utvikle blodkreft. Hun fikk beskjed om å ikke bekymre seg.  Dette skulle følges opp med prøver hvert halvår. Men selvfølgelig blir man bekymret så fort man hører det skumle ordet kreft. Selv om det ikke nødvendigvis må utvikle seg den veien, blir det i hvertfall nøye fulgt opp, og evt behandling settes i gang raskt hvis det skulle skje en forandring.

Ett blodprøveresultat hadde han ikke fått svar på da vi var der, men var det noe spesielt skulle han ringe i morgen. Hvis hun ikke hørte noe blir det ny kontroll om et halvt år.

Kanskje tar jeg en tur nedover allerede i morgen for å hjelpe til med planting. Hun har 100- vis av ting og tang som er til å ha planter i.

I dag skal jeg plante her hjemme. Jeg kjøpte litt i går på vei hjem fra Kongsberg. Kjøpte også en pose med blomsterfrø som jeg skal så. Blomster og planter er dyrt, så jeg får se om jeg klarer å dyrke frem noen fra frø.

  Vel hjemme i Prestfoss igjen i går kveld ble det bare noe enkel mat, og så var det kvelden her i huset. Jammen har jeg fullført en del farting di siste dagene nå.

Og jeg har stått opp i dag også😊

Ta vare på hverandre❤