Det ble kyllingfrikasse i kveld.

Tidligere i dag kokte jeg en kylling og lot den stå å kjøle seg til jeg syns det var på tide og lage middag. Min mor hadde funnet ei oppskrift på kyllingfrikasse i et blad. Vi handlet det som skulle til på fredag.

Da ungene var mindre hadde vi ofte hønsefrikasse til middag. Altså kokt høne…ikke kylling. Den gang var det billig middag. Jeg tror ei frossen høne kostet ca 19-20 kroner.

Nå er jeg usikker på om det er å få tak i på butikken lenger. Rå kylling får du i hvertfall kjøpt.

Jeg var lur og gjemte på det kokte skinnet da jeg plukket kyllingen fra hverandre. ( Tips fra min mor ). Det kan min svigerdatter steke sprøtt i olje i morgen.

Det ble en annen smak på denne frikasseen enn den jeg har laget før i tida. Denne her skulle det være hvitløk, sjalottløk og fersk timian i, pluss fløte, i tillegg til det jeg vanligvis har brukt. Og det er gulrøtter, persillerot og purre.

Kyllingkraft får du fra vannet kyllingen blir kokt i. Jeg brukte meljevning i krafta for å få den passe tykk. Med en utålmodig sønn nr 2 rakk jeg ikke å få den så tykk jeg ville hatt den. Men vi syns det ble god middag alle sammen.

Kokte poteter er tilbehør.

I kveld var vi 5 til bords. Det er koselig.

Ha en fortsatt god kveld😚

Vi har vært på Stoff&Stil.

Reklame | Stoff&Stil

I går kom dagen da jeg endelig tok mot til meg og kjørte selv ut til Stoff&Stil. Min svigerdatter var med. Hun har ikke førerkort enda, så vi hadde ikke noe valg. Sånn er det da man skal klare seg selv. Og det gikk helt fint. Så har jeg prøvd det også.

Min svigerdatter skulle finne stoff til skjørt og genser til seg selv. Hun fant masse annet stoff også, så nå har jeg mye jeg skal prøve meg på. Det er nemlig jeg som skal være syersken. Hun kjøpte stoffer til et par kjoler, ei bukse, et stoff jeg skulle sy noen småposer til mat og frukt, og et mønster til en av kjolene hun fikk lyst på.  Jeg fikk med meg en rull med strikk og et restestoff jeg ikke helt vet hva jeg skal bruke til enda. Det meste av det hun kjøpte var også store restestoffbiter. Jeg fikk 2 uker på meg til å sy en lang kjole av det ene stoffet…hehe. Min mor sa i fra til henne at det kunne hende det tok et par år før hun fikk kjolen. Men nå skal jeg nok se om jeg får det til.

I morgen reiser jeg hjem og begynner med å vaske stoffet. Jeg liker å gi det en runde i vaskemaskinen før jeg begynner å klippe ut mønsterdelene. Det er kjedelig hvis det krymper etter at plagget er ferdig sydd.

Her er kjolemønsteret hun kjøpte.

 

Og her er stoffet vi fant til kjolen. Pakker med 3 meter stoff til en 50-lapp. Vi tok med 2 pakker for sikkerhetsskyld.  Det var jo råbillig. Da er jeg heller ikke så redd for å gå i gang med det. Så her er det muligheter for at det blir kjole på henne.

Dette er min største godtebutikk. Men formen er i ulage fortsatt, så etter et par timer var jeg både svett og kvalm. Da vi endelig kom oss hjem igjen sov jeg resten av dagen og kvelden. Helt kaputt, men veldig glad for at vi hadde klart turen dit på egenhånd. 

 

Det blir ikke siste gang jeg skal kjøre dit nei. Men jeg tror jeg må holde meg unna til jeg har fått ferdig noen av klærne til svigerdatteten først.

 

Kos deg med resten av søndagen😚

 

Freddan i dag.

Det er freddan i dag. Helt stille og rolig, som den pleier. Vi har nettopp kommet inn døra etter helgehandel, min mor og jeg. Innom på grava til min far var vi også og tente et nytt lys. Så nå lyser det et par kvelder til der borte.

Matvarene er ryddet bort dit det skulle. Noe i fryser og noe i skap og kjøleskap.

Det begynner å mørkne allerede, så resten av kvelden skal gå til strikking og tv-titting. Og jeg skal etterhvert lage en lettvinn middag til oss. Vi har funnet noe småtterier i fryseren og tatt opp. Det må jo brukes av alt som blir puttet oppi den også.

Det blir stekt fiskepudding og laks i kveld, sammen med kokte poteter og grønnsaker. Det blir sikkert godt. Ingen taco på oss altså selv om det er freddan. Faktisk er det veldig sjelden jeg lager taco, enda så godt som det er.

Jeg har kun fått i meg 2 lomper med pålegg i dag, så jeg tror kanskje absolutt alt vil smake i kveld.

Og strikkesokken vokser.

 

Ha en fin freddags-kveld😚

 

Jaja…det har da vært en dag i dag også.

Vil ikke påstå at jeg har hatt en god dag i dag, men en dag til har jeg i hvertfall hatt.

Vi…min mor og jeg, har vært hos øyelegen i Drammen. Jeg skal skrive mer om det i morgen. Orker rett og slett ikke i kveld.

I kveld har jeg nok med å prøve og holde et urolig sinn og en svimmel og skjelven kropp i ro. Det skal bli godt når natta kommer. Jeg sitter og strikker noen runder nå, før det skjer noe som er interessant på tv-skjermen.

Jeg har stort sett vært trøtt i hele dag, men har klart å holde meg våken. Da kan jeg nok håpe på ei god natts søvn i natt.  Det blir godt. Prøve litt kveldsmat også tenker jeg. Et hamburgerbrød med en kjøttpuddingbit inni holder ikke en hel dag.

Her er bilde av sokkene jeg skal strikke. Strikking er godt for fred i sinnet.

 

Ønsker deg en fin kveld😚

Har gjort litt av hvert i dag.

Denne dagen skal jeg si meg fornøyd med. Jeg har gjort litt av hvert i dag.

Fikk ringt øyelegen for min mor først og fremst. Hun må ned for en sjekk igjen i morgen, så det blir altså nok en tur til Drammen. Det er godt jeg allerede er her da.

Så begynte vi og koste terrassen ren for alle høstbladene som hadde samlet seg der ute. Noen av blomstene som så døde ut ble kastet.  Andre har vi tatt inn for å se om de kommer seg igjen. Tilogmed et par avleggere er satt i vann. Det er lov å prøve seg.

Deretter har vi klart og komme oss ut på en rusletur. I dag klarte vi 1,2 km rundt på byggefeltet. Slettes ikke værst. Hun med syn stort sett bare på det ene øyet og vond rygg, og jeg med bein som føles som gelé og svimmel i hodet. En liten periode måtte vi holde i hvert vårt håndtak på rullatoren hennes. Men vi klarte det.

Etter og ha fått igjen pusten etter turen fant jeg frem garn og pinner fra en av posene jeg hadde pakket med meg hjemmefra. Jeg kom jammen i gang med et nytt sokkepar. 

Disse er jeg spent på hvordan blir. Jeg har vunnet både mønster og garn fra en annen blogg i fjor vinter. Faktisk er jeg usikker på hvilken blogg det var. Det er litt flaut, jeg må prøve og finne ut av det. Glad for premien er jeg i hvertfall. 

Det har blitt lite med mat på oss her før i dag. Magen min er både sulten og kvalm på en gang. Så det er kun blitt et par knekkebrød og en kjeks på meg.

Nå i kveld fant vi ut at vi ville prøve middag. Det ble kjøttpudding som lå i fryseren. En av de jeg stekte en annen gang jeg var her. Poteter og grønnsaker var også å finne her i huset.

Jeg klarte å få i meg en bra porsjon. 

Nå blir det tv og litt strikking resten av kvelden.

Kos deg med kvelden du også😚

 

 

Tar fortsatt en dag av gangen.

I går formiddag satt jeg ei stund ute i sola med kaffekoppen. Det var deilig selv om hodet har mye å jobbe med om dagen. Men som sagt, jeg går for én dag av gangen. Prøver å få til litt fornuftig hver dag.

I går fikk jeg til en god og lang dusj, en klesvask, og noe annet småtteri. Litt og litt, så blir det nok bra til slutt.

Sola skinner i dag også. Jeg dro en tur nedover til Hokksund igjen. Det er mulig min mor må enda en tur til øyelegen. I hvertfall skal vi ringe ned å høre hva de mener. Hun ser nesten ingenting på øyet som ble operert for grå stær for ei stund siden.

Jeg skrev tidligere at hun hadde fått regnbuehinnebetennesle etter operasjonen. Hun drypper øyet mange ganger om dagen og har på salve om natta, men det blir liksom ingen bedring. De siste to dagene syns hun synet er enda dårligere. Hun klarer ikke å lese teksten på tv, og resten er for det meste tåkete.

Vi skal se om vi klarer å få til en liten tur rundt på feltet her i dag hvis vi ikke må nedover til Drammen for å sjekke øyet. Vi bør vel benytte de soldagene som er.

Det gjør hønene her ser det ut til.

 

Matlysten min er på bunnen fortsatt. Men magen er i det minste litt roligere så den kommer seg nok etterhvert. Uten mat og drikke duger helten ikke…som kjent. 

Ønsker deg en fin dag😚

 

 

EN DAG AV GANGEN, OG JEG ER HJEMME IGJEN.

Ny dag og nye muligheter. En dag av gangen, som jeg sa i går. 

Magen begynner å bli i orden igjen heldigvis. Det er én av dagens gode ting. Nummer to er at jeg har klart å surre meg hjem igjen.

Huset har stått tomt siden i går, så i dag må jeg spandere på et par timer med varme fra strøm i tillegg til vedfyring. Jeg stupte over vedovnen og fikk fyr i den før jeg fikk av meg ytterklærne. Mer ved har jeg også hentet inn. Her blir det snart godt og varmt.

Nå skal jeg ta en liten hvil under dyna til varmen får satt seg. Hvile hodet og magen ei stund. Og etterpå skal jeg se om magen vil ha litt mat. Det hadde den ikke lyst på før jeg reiste hjem. Men noe må den ha i løpet av dagen. 

Her er stekt ørret fra en annen dag. Jeg fikk med mer hjem i dag, så det blir nok ørret – middag utpå kvelden.

Ha en fin mandag😚

Formen ødelegger, får ta en dag av gangen.

Enda en dag gikk rett vest. Jeg hadde gledet meg sånn til en tur til Stoff&Stil i går. I stedet ble jeg liggende hjemme nok en gang. Det er ingen vits i å dra til “godtebutikken” uten at formen i det minste er nogenlunde oppe og går. Jeg vil kunne kose meg skikkelig der. Tross alt er det bare et par ganger i året jeg er der.

Jeg får bare slutte å planlegge noe som helst. Heretter har jeg bestemt meg for å ta kun én dag av gangen. Så får dagen bli som den blir.

I dag f.eks har jeg klart å komme meg nedover til Hokksund igjen etter noen dager hjemme. Det er 8 år i dag siden min pappa døde, så jeg skal være her hos min mamma til i morgen. Årene går fort. Man får leve en dag av gangen, og prøve å gjøre det beste ut av hver og en av dem.

 

Ha en fin søndagskveld 😚

 

 

#depresjon #livet #familie

Brr.. så kaldt det ble.

Jeg satt ute og kosa meg med et par kopper kaffe i solveggen i dag. Det var deilig og varmt midt på dagen. Nå derimot er det skikkelig brrr både inne og ute. Jeg har krøpet under dyna på sofaen. Må lukke øynene ei stund etter dagens foreløpige eneste måltid. 

Magen min er mye bedre i dag,  heldigvis. Men nattesøvnen er ikke mye å skryte av. Jeg sovnet fra lydboka jeg hører på et par ganger. Ordentlig søvn ble det ikke før i 4-tida på morgenen. Det kjennes. Blir ganske tung i hodet av søvnproblemer. 

Jeg gruer meg til å ut å kjøre igjen i kveld. Kanskje jeg heller setter på vekkeklokka til i morgen. Min svigerdatter og jeg skal nemlig kjøre ut til Stoff&Stil i morgen. Det gleder jeg meg til. Det er som å gå i en godtebutikk det.

En del av tingene jeg skulle gjøre mens jeg er hjemom er gjort. Litt står igjen. Jeg har laget meg ei huskeliste som jeg krysser av på.  Jeg er nødt til å orke resten i løpet av kvelden. Ellers må jeg enda tidligere opp i morgen. 

Til Stoff&Stil skal jeg uansett. Min svigerdatter skal finne stoff dette settet jeg skal sy til henne. Jeg skal gå å drømme meg bort litt, før jeg bestemmer meg for hva jeg skal ha.

Ha en fin kveld😚

Jeg skal være hjemme til i morgen.

Det tok sin tid før jeg kom meg hjemover i dag. Meningen var at jeg skulle reise ned til Hokksund igjen i kveld. For å kjøre min mor til øyelegen i Drammen. Men så var jeg så heldig at en av sønnene mine kunne kjøre henne.

Da kan jeg være hjemme til i morgen kveld. Og det kjenner jeg er godt. Det ble lite søvn i natt, og jeg har hatt flere runder med do-flying både i går og i dag.  Jeg har ikke hatt matlyst heller i dag. Spiste bare en liten pose med nøtter og rosiner da jeg hadde vært en snartur innom butikken på vei hjem i ettermiddag. Den holdt seg i magen akkurat lenge nok til at jeg rakk hjem.

Jeg har klart og fyre i ovnen og nå har jeg satt middag som gjør seg ferdig selv inn i stekeovnen. Jeg er nødt til å prøve å spise noe.

Det blir fiskegrateng fra frysedisken, potetskiver, og litt ferdig wokblaning fra pose. 

Så får vi se om magen vil holde på dét. 

Jeg har noen tv-programmer jeg kan ligge her å se på utover kvelden.

Håper du har en litt bedre kveld😚