SØNDAG.

Hele uka er det bare blitt gjort  bittesmå gjøremål hver dag. Det har blitt lite med blogginnlegg og lesing av andres blogger. Jeg har bare såvidt vært innom. Noen få kommentarer er skrevet, men jeg har vært alt for dårlig på det denne uka. Det meste av døgnet er tilbragt på sofaen med lydbok eller TV og noen smådubber innimellom. Nyhetene fra Kongsberg har ikke gjort uka bedre. Jeg blir redd for å gå ute og  i butikken. 

Jeg oppdaget her en kveld at jeg har småfeber utover dag og kveld igjen også. I dag har jeg sovet til langt på dag. Men så er jeg i sving med litt her og der allerede. Sola varmer så lenge den er fremme. Så vi har sittet ute ei stund i solveggen. Nå begynner den allerede og forsvinne bak de store trærne hos oss, så jeg har vært ute og hentet inn mer ved.  Mannen har holdt fyr i ovnen fra grytidlig i dag. Men vi lot den slukke ei stund mens sola varmet så godt inn vinduene. Nå var det på tide å fyre opp igjen. Det er bare sola som varmer.

Jeg har ikke sydd et sting på maskinen denne uka. Planen har vært der hver eneste dag. Alle delene er klippet ut og klare til å syes sammen til boksershorts til mannen. I løpet av kvelden vil jeg ha den ferdig.

Jeg har flere prosjekter som venter. Bl.a vil min mor gjerne ha ei mobilveske til å henge rundt halsen. Jeg må prøve å få sydd en til henne før jeg skal nedover til Hokksund igjen. Det blir en gang i løpet av uka som kommer. Det må jeg få til!

Jeg skal ta meg selv i nakkeskinnet og gå opp trappa til syrommet hvert øyeblikk.

Ha en fin søndag da 😚

En time i Hønefoss

I går skulle mannen endelig til kontroll på sykehuset. Han skulle bl.a  få svar på prøvene om det var boreliose han hadde fått. Det er 4 uker nå siden han våknet en morgen med lammelse i halve ansiktet. Legene var nesten sikre på at det var flåttbitt som var årsaken. Det viste seg på prøvene som var tatt at det var det ikke. Så de hadde blitt litt lange i maska da resultatene kom.

Det eneste de kunne si var at det er en betennelse et eller annet sted i kroppen som antagelig er grunnen til at dette skjedde. Det er faktisk andre gang på 5 år. Men hvor betennelsen er blir ikke lett å finne ut av. Han skulle sendes videre til øre/nese/ hals for å sjekke om de kan finne noe der.

Han har revmatisme, og da er det jo stadig noe både her og der. Vi ble veldig glade begge to for at det ikke var boreliose i hvertfall.

Mens han var inne på sykehuset ventet Esther hund og jeg på bensinstasjonen over gata. Bensinprisene er høyere enn jeg noen gang har sett før.  19,49 for bensin, og 18,07 for diesel. Og værre blir det vel ratt skal du se.

 

Noen er faktisk avhengige av å bruke bil uansett hva som blir gjort med avgiftene på drivstoff. Og det merkes på lommeboka. Det er ikke alle som bor i byer med busstopp utenfor døra, og en buss eller trikk som går flere ganger i timen. Her er det langt til nærmeste busstopp, og det er heller ikke mange ganger om dagen det går noen buss. Stort sett er det skolebusser.

Men vi ventet ute i det fine høstværet ruslet vi litt rundt på et stort grøntareal ved bensinstasjonen. Esther er så snill å ha meg seg, så det er ingen problem.

 

Bord og benker var det og sitte ved der også, så det var ikke den værste dagen å måtte vente ute en drøy time. Mens vi satt der kom det en kar trillende i rullestol bort til bordet vårt. Han ville hilse på Esther.

At det var en av byens “glade” gutter var ikke vanskelig å se. Han hadde sykehusets bånd på håndleddet og hadde tatt seg en trilletur på egenhånd. At han hadde mer enn sykehusets medesiner innabords var heller ikke vanskelig å skjønne da han begynte å prate.

Han hadde masse og prate om, så vi ble nå sittende der. Han hadde knekt ankelen og skulle begynne med opptrening. Han kunne fortelle om både hundeoppdrettere og opphold i fremmedlegionen i yngre dager. Om noe av dette var sant eller fri fantasi er ikke godt å si. Vi satt da der å pratet ei god stund til mannen min endelig dukket opp.

Jeg må bare si at jeg har vondt av mennesker som har havnet så til de grader på skråplanet som denne karen hadde gjort. Og om det var sant at han hadde vært 5 år i fremmedlegionen i sine unge år, forstår jeg hvorfor han var blitt som han var blitt. Jeg hadde  nok med å høre bare én av historiene hans før jeg kjente at magen ville vrenge seg.

Heldigvis forstyrret Esther da historien var ferdig, og han ble opptatt av å snakke om hunder igjen.

Vel…det var timen jag hadde i Hønefoss i går. Strålende vær, men en historie jeg helst ikke ville hørt. Jeg er ikke i tvil om at mange har opplevd grufulle scener i sin tid som soldater,  eller som han her, som sa han var med og jobbet med førstehjelp og sånt i frontlinjene. Grusomme ting foregår rundt om i verden.

 

Ønsker deg en fredelig dag😚

Det går i mønstertegning.

For ei stund siden lånte jeg et par sybøker på biblioteket. De inneholder mønsterark med masse forskjellige mønstre på. Og de jeg vil ha er jeg nødt til å tegne over på tynt papir og klippe ut selv.

Jeg hadde med meg den ene boka og  papiret ned til min mor da jeg var der et par dager nå. Tenkte jeg kunne benytte sjansen til å tegne og klippe ut litt mens jeg var der.

Jeg viste boka til svigerdatteten min Og hun fikk lyst på både det ene og det andre i boka, pluss litt til.

Det første jeg skal prøve meg på er dette skjørtet og genseren.

Hun ville gjerne ha det i svart og rosa uten prikker.

Hun ville helst reist å kjøpt stoff med en gang. Men det var for seint å kjøre helt inn til stoff & stil da vi begynte å prate om det. Så da må vi vente til helga igjen.

Jeg fikk tegnet og klipt ut  mønsteret til genseren mens jeg var der i allefall. Bare skjørtet igjen da, før jeg kan regne ut hvor mye jeg må ha av hvert stoff. Det står det nemlig ikke noe om i boka, og det er litt dumt. Jeg gleder meg til prøve å sy dette.

 

I går kveld kom jeg hjem igjen til mannen min. Han hadde kommet hjem fra fjellet tidligere på dagen. Nå er det hans tur til å få ny boxer. Så i dag har jeg tegnet og klippet ut enda en størrelse av boxer-mønsteret. Selvfølgelig er det bare et par stykker av de som ville ha nye boxere som bruker samme størrelse.

Jeg får ta godt vare på alle mønstrene så jeg har dem klare til senere bruk.

Ha en fin kveld😚 Her er det på tide å begynne på middagen. 

 

#søm #syselv #symønster

Ut på luftetur med min mor.

Nå har vi all grunn til å skryte litt av oss selv, min mor og jeg. Vi klarte nemlig å bestige dørstokkmila både lørdag og i går. Ikke for det,….hun har faktisk vært flinkere enn meg en periode, til det plutselig dabbet av igjen. 

Hun har jo fått seg rullator i sommer. Den er det et sete på, så det går an å få satt seg ned et minutt eller to når det trengs. Hun har så dårlig pust og vond rygg, så det er liksom ikke bare å ta seg en tur ut når det ikke er benker langs hele veien og få slengt seg ned på.

Rullatoren har gjort underverker, selv om det satt langt inne å skulle begynne å bruke den.

Det er ikke langturer vi har vært ute på. Men vi klarte 1 km begge dagene. Vi vikk frisk luft i kinn og lunger. Og vi var ganske så fornøyde med innsatsen da vi kom hjem og kunne parkere doningen i “garasjen” sin igjen. 

 

Nå gjelder det å holde dette vedlike nå da, hver for oss. Hun ville gjerne ha en sånn app på telefonen sin hun også så hun kan følge med på hvor langt hun går hver gang. Det gir motivasjon det. Vi prøvde å legge den inn. Den samme som jeg har, for da kan vi følge med på hvor langt den andre går. 

Vi plundra med det ei stund, med det kom stadig opp “error”meldinger. Det gjorde det faktisk på min også i går. Så det kan nok hende den ikke ble registrert som den skulle på hennes. Vi får se på det når jeg skal nedover igjen meste gang.

Jeg SKAL over dørstokkmila i dag også.

Ha en fin dag😚

Småporjsoner til fryseren.

Fredag stekte vi opp mengder med farsekaker, og noen former med kjøttpudding. Mesteparten gikk i fryseren.  Men vi har spist farsekaker til middag både fredag og i går.

I går laget jeg en en stor porsjon med kål- og gulrotstuing som tilbehør.

Resten av stuingen delte vi opp i små porsjoner og puttet i fryseren. Akkurat passe porsjoner så min mor kan ta opp og ha ferdig tilbehør til noen av middagene sine.

 Jeg tror det kan være lurt å begynne å lage ferdig små retter som hun bare kan hente i fryseren. Hun er ikke like ivrig på kjøkkenet som meg og min bror. Dessuten er det ikke alle som syns det er gøy å lage middag bare til seg selv.

Kanskje hun spiser middag oftere da. Fryseren hennes er som regel full. Så det er bare å velge å vrake fra den og lage klart noe i porsjoner. Sønnen  min og svigerdatteren min bor jo her, og da alle handler blir den fort full. 

Både svigerdatteren og sønnen min lager mat, men det er ikke alt hun spiser av det. Det blir en del Thaimat.

Da vi rotet i fryseren i går tok vi opp et par ørreter. De har vi stekt til frokost i dag. Det er godt på skiva.

I dag blir det ferdig grilla kyllinglår fra frysren til middag. Det er også noe som er kjekt å ha der. Bare å ta opp det antallet som passer. 

 

I kveld skal jeg hjem igjen, og da er mannen hjemme også. Det blir bra.

Ha en fin dag😚

Ny Hokksund-tur.

Jeg er på plass i Hokksund igjen jeg. Min mor har hamstret kjølfarse. 8 kg. Det meste av det har vi stekt opp nå. Et par kg gikk i fryseren ustekt. Resten  har blitt til kjøttpuddinger og farsekaker.

Nå står siste rest i stekeovnen og poteter er satt til koking. Vi skal ha  noen av farsekakene til middag i kveld. Det blir godt. Noe skal jeg få med meg hjem også. Kjekt å ha i fryseren. Det er jeg glad for.

Før jeg reiste hjemmefra i ettermiddag rakk jeg å sy ferdig bokseren til eldstemann. Tenkte jeg skulle få gitt han den mens jeg er her nede. 

Så da gjenstår det bare å se om den passer.

Jeg får fikse ferdig middagen jeg nå.

Ha en fin kveld😚

 

Når man har for mange titler på en gang.

Nå har jeg vist dratt på meg litt for mange titler på en gang. I dag har jeg vært både forfatter og syerske, og nå må jeg være litt blogger også. Det tar på i løpet av en dag skal jeg si deg. I tillegg har jeg prata lenge med mannen min i telefonen i dag.

Nå har jeg endelig fått puttet en alt-i-et middag i ovnen. Jeg er så sulten at jeg skjelver på hendene og har både skallebank og hjertebank. Jeg har husket å ta medesiner i dag da i hvertfall.

Snart skal jeg prøve å roe helt ned med middag og Symesterskapet på TV. Jeg kjenner selv at det går over stokk og stein nå.

Jeg har nesten sydd ferdig en boksershorts til yngstemann. Og bokprosjektet har fått et par sider til. Først på kladd for hånd og etterpå justert på før det er skrevet inn på pc’n.

Jeg har klart og holdt fyr i ovnen i hele dag. Det er ikke værst da man er så opptatt.

Her er det nye stoffet jeg fikk i posten i går. Nyvasket og klart til bruk. 

Det var god og myk jersey dette også. Så her blir det nok flere boksere.  Fikk nesten lyst på en kjole til meg selv av dette, men nå får jeg prøve å holde meg til den opprinnelige planen først og fremst. Boksere til eldstemann og mannen min.

Ha en fin kveld da 😚

Så er det snart natta igjen.

Jeg syns dagene går så alt for fort nå som det blir tidligere og tidligere mørkt. Tidlig trøtt blir jeg også, men enda så er det plundrete og klare å sovne.

Det er en god del idéer som får florere fritt i toppen nå som ingen er i nærheten og forstyrrer meg. Jeg er nemlig fortsatt gressenke og koser meg glugg.

Kjerringtanker nevnte på bloggen sin en dag at hun skulle skrive bok. Og faktisk hadde jeg tenkt litt på den jeg begynte på for en evighet siden selv  bare dager før. Da hun skrev det gjorde jeg alvor av å finne den frem igjen. Selvfølgelig langt over leggetid. Og enda senere ble det innen jeg hadde lest i gjennom alt og redigert litt her og der.

Historien har jeg nogenlunde klar. Men det tar lang tid å skrive den og sette alt på plass. Den blir nok aldri ferdig noen gang. Men jeg ligger på nettene og prøver å finne ut noe her og noe der. Det er litt av et puslespill.

Skriveblokka ligger klar. Noen ganger syns jeg det er like greit å bare skrible ned på den først. Så skriver jeg på pc’n senere, når det begynner å ligne noe.

I dag har jeg bakt rundstykker. Måtte prøve å få hode vekk fra søm og bok et øyeblikk. Det ble 24 rundstykker med rug denne gangen. Flesteparten er lagt i fryseren. Kjekt å ha. 

 

Symesterskapet har jeg sett på mens jeg kosa meg med noen av rundstykkene. Nå venter jeg på Farmen, som kommer alt forsinka i kveld. Det er fotball på TV. Akkurat det gidder jeg sjelden å se på .

Og forresten….stoffet mitt kom allerede i dag. Jeg har det i vaskemaskinen nå. Det er best å vaske det så det er ferdig krympa før jeg begynner å klippe og sy av det. Det er nok snart klart til å henges opp.

Jeg ble veldig fornøyd med det. Bilde kommer i morra.

Jeg tror jeg har glemt alle medisinene mine i dag jeg. Hode er litt hakkete og rart.  Det pleier å bli det ut på dagen hvis det går for mange timer før jeg husker dem. Jeg har kjent det noen timer, men syns det ble seint å ta dem . De får vente til i morra nå.

Nå skal jeg se på Farmen og se om jeg får sove etterpå.

God natt😚

 

HØST, BLOMSTER OG PLANTER.

Nå synger det nok på siste verset for blomster og planter ute. Det er høst, men fortsatt er det noen som vil litt til.

Blomkarsen blomstrer villig fortsatt. Den har så fine gule blomster. I bakgrunnen på bildet har epletre og bjørk gått fra grønt til oransje…og litt brunt.

Jeg plukker stadig frø fra denne. De ramler av så fort jeg er borte og plukker og fikser litt.

De får tørke inne i vinduskarmen etterhvert som jeg plukker. Håper jeg får nye fine planter ut av noen av dem neste sommer.

Det blir stadig fylt på med tomater også i vinduskarmen . De blir fortere røde inne nå. Jeg tok en neve i dag også.

Jeg har hatt nok tomater å spise i hele september og fortsatt kan jeg altså høste mer.

 

Paprikaplantene står også ute enda. De siste fruktene er ferd med å rødme. 

Nå må det følges med på værmeldinga hver dag, så jeg får de inn før det blir nattefrost.

Så er den denne fine røde blomsten her da, som heller ikke vi gi seg enda. Den henger utenfor terassedøra og er like fin i dagslys som i lyset fra utelampa på kvelden.

 

Og jeg….jeg koser meg inne med godlukt og varme fra vedfyring. 

Ha en fortsatt fin høst😚

 

#høst #blomkarse #blomkarsefrø #tomatplanter #paprikaplanter

Jadda…jeg fant ting og tang i dag også.

Jeg slapp og ut å handle i dag også. Godt det, så tregt som det har gått her i dag.

Fryseren hadde enda litt innhold. Pølser og pommes frites. I kjøleskapet hadde jeg løk og flere selvdyrka tomater. Jeg har blitt veldig glad i stekte/ovnsbakte tomater. Alt gikk rett og slett i langpanna, med salt og olje over tomatene.

Så kunne det stå å kose seg i ovnen helt for seg selv, mens jeg klippet mønsterdeler. Kjekt.

Det ble ikke akkurat Hellstøm-mat, men god og mett ble jeg. 

Nå er jeg klar for Farmen jeg. Så håper jeg på ei god natts søvn etterpå.

Kos deg med resten av kvelden😚