Det ble kyllingfrikasse i kveld.

Tidligere i dag kokte jeg en kylling og lot den stå å kjøle seg til jeg syns det var på tide og lage middag. Min mor hadde funnet ei oppskrift på kyllingfrikasse i et blad. Vi handlet det som skulle til på fredag.

Da ungene var mindre hadde vi ofte hønsefrikasse til middag. Altså kokt høne…ikke kylling. Den gang var det billig middag. Jeg tror ei frossen høne kostet ca 19-20 kroner.

Nå er jeg usikker på om det er å få tak i på butikken lenger. Rå kylling får du i hvertfall kjøpt.

Jeg var lur og gjemte på det kokte skinnet da jeg plukket kyllingen fra hverandre. ( Tips fra min mor ). Det kan min svigerdatter steke sprøtt i olje i morgen.

Det ble en annen smak på denne frikasseen enn den jeg har laget før i tida. Denne her skulle det være hvitløk, sjalottløk og fersk timian i, pluss fløte, i tillegg til det jeg vanligvis har brukt. Og det er gulrøtter, persillerot og purre.

Kyllingkraft får du fra vannet kyllingen blir kokt i. Jeg brukte meljevning i krafta for å få den passe tykk. Med en utålmodig sønn nr 2 rakk jeg ikke å få den så tykk jeg ville hatt den. Men vi syns det ble god middag alle sammen.

Kokte poteter er tilbehør.

I kveld var vi 5 til bords. Det er koselig.

Ha en fortsatt god kveld😚

6 kommentarer
    1. Åååå, dette hørtes himmelsk godt ut, og jeg fikk helt vann i munnen. Frikasé og gryter er jo så godt nå om høsten.

      Det er nok dårlig med høner i butikkene lenger, for de som får bli det brukes jo i eggproduksjonen til de ikke er til nytte lenger. Etter det vet jeg ikke hva som skjer med dem.

    2. Frikasse er deilig middag. Lenge siden jeg har laget det. Hyggelig med flerr rundt bordet.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg