Det nye huset i Thailand.

Det er ikke så lett å finne bilder uten mye folk på. Det er masse familie og venner de har der borte i Thailand, sønnen og svigerdatter’n min. Huset har i hvertfall vært fullt de to første kveldene siden de kom. Jeg har sett bilder hvor de sitter på gulvet langs et langt teppe som er dekket av boller med forskjellig mat. Jeg kan ikke dele de her på bloggen før jeg har spurt om lov. 

Men her er det ett av huset utvendig.

Jeg syns det er kjempefint. Og jeg vet er er flott inne der også.

I dag har yngstemann snakket med broren sin, og han sa at de nå har kjøpt spisestue og stoler. Og seng. Og muligens en sofa? Det ble jeg litt usikker på. Jeg skal be om flere bilder som jeg får lov å dele etterhvert.

Her er det voldsomt varmt i sola i dag, så jeg har sittet i skyggen på terassen med krimboka så lenge det var levelig der. Nå er den ferdig lest. 

Kos deg med sommerkvelden ♥ 

Kose meg hjemme i dag.

Jeg kom hjem sent i går kveld. Tenkte jeg måtte komme meg hjemover å se over plantene mine. Det meste ute hadde fått vann fra regnvær, men noe står i potter under tak på terassen, og så er det jo litt inne også.

Heldigvis hadde mannen vannet det. Og plenen var også klippet. Så da blir min plan for dagen og luke i blomsterbedet. Jeg har plantet en del stauder for et par år siden. Og de sprer seg rundt omkring i bedet.

Denne her er jeg overrasket over. Den har hvite klokker, og den må ha spredd seg fra en jeg kjøpte med lys lilla klokker.

 

Det er denne, som har lagt seg ned etter styrtregn. Jeg skal prøve å binde den opp på et eller annet vis i dag. Det er ikke pent når den ligger som den gjør nå.

 

Som du ser har jeg nok å gå over her. Jeg har ikke tenkt til å begynne på det midt i solsteika. Det får bli hvis det dukker opp nok skyer til at der blir levelig å holde på der. Eller så må det vente til i kveldinga.

Mens det er passe temperatur ute på terassen skal Esther hund og jeg kose oss der. Jeg skal lese litt krim, og hun skal slappe av og sove.

Nyt sommerdagen ♥ 

 

 

 

Egg fra hønene i hagen.

Thailandsfarerne er vel fremme, og vi som er igjen i Norge har kosa oss med egg fra hønene i hagen til frokost. Med været og temperaturen som er her i dag ble det nesten litt feriefølelse der vi satt.

Det er forskjell på størrelsen på eggene. Her er det ett kjøpe-egg, det hvite, 4 små lysebrune, og ett stort brunt.

 

De fire små er fra de brune hønene, her er en av dem ute sammen med hønen Agda, den store svarte. Hun legger store fine brune egg, og tror hun er en av menneskeflokken. Hun koser seg oppe på terassen, og løper i fullt firsprang etter den som holder på med noe ute i hagen.

 

De minste eggene forsvinner nesten i eggeglassene. Men gode er de. Her sitter yngstemann og spiser frokost sammen med oss på terrassen.

 

Det er han som skal “drive garden” , altså holde liv i hønene, sanke egg, vanne potetplanter, og passe bikkja i de neste 4 ukene. Så her sitter sjølveste storbonden av en hageflekk midt i Hokksund.

Kos deg med dagen ♥ 

 

Yezz. Sønn og svigerdatter på vei til Thailand.

Endelig er de på vei til Thailand. Alt gikk fint på Gardermoen, og jeg har snakket med sønnen mens de ventet på flyet som skulle ta dem videre fra Stockholm.

Det ble en pause i innlegget mens jeg skrev. Så de er ombord nå.

De gleder seg enormt til å komme frem til sitt nybygde flotte hus som de bare har sett videoer og bilder av under byggingen. Der blir det om å gjøre å bli førstemann inn døra..hehe. Jeg finner ingen bilder av det her nå, så det får du se senere. Jeg får helt sikkert noen i løpet av de første dagene.

Her blir det en trøtt dag for oss som er igjen i Norge. Ingen av oss har sovet før de gikk ut døra her klokka 5 på morgenen. Yngstemann kjørte dem innover til Gardemoen. Jeg tror ikke han har lagt seg før nå. Han hadde et par ærender i dag, før han kunne legge seg.

Jeg har også ordnet et par – tre ting i dag. Nå blir det en fryktelig sein frokost, før vi tar en blund igjen.

Ha en fin sommerdag ♥ 

 

Norsk mat før reisen til Thailand.

Vi har hatt besøk pa terassen her ei god stund nå. Min bror og hans Thailandske kone. Så her har det gått i samtaler på begge språk. Forsatt er ikke flyet til de farende kansellert, så håpet om at de kommer seg avgårde i morgen er der.

Nå har jeg vært i fryseren og rotet rundt. Jeg tenkte å få satt sammen en middag. Mat må vi ha.

Jeg fant en pose lapskausblanding og en kjøttpudding. Poteter var det her, og jeg tror jeg skal finne en løk her et sted også. Så da blir det lapskaus snart. Det blir god Norsk mat ,før de forhåpentligvis går over til Thaimat fra i morgen.

  Fortsatt fin søndag  ♥ 

De venter og de venter.

Eldstesønn og svigerdatter går litt rundt seg selv i helga. De tør ikke glede seg til Thailand- turen. Den kan bli avlyst i siste øyeblikk. 

Flyet deres skal gå fra Gardemoen til Stockholm i morgen tidlig.  Derfra skal de videre til Thailand.

Jeg tror det er 7 år siden sønnen var der sist. Svigerdatter’n som er derfra har vært hjemme en gang etter det. Det er 4 eller 5 år siden. Så det er ikke rart de har gledet enormt til denne turen siden billettene ble bestilt i vinter. Den siste tiden har de måttet holde gleden i sjakk. Og det skjønner jeg blir slitsomt. Halve gleden med å dra på tur er jo å glede seg til den. Vi får krysse alt vi har her de siste timene og håpe det ordner seg.

I går kveld brukte vi et par timer ute på terassen. Vi kosa oss med å lage og spise rekesmørbrød. Må prøve å få hodet deres over på andre ting enn fly-avganger og streik innimellom. 

 

Fin søndag til ♥. 

Kommer til hektene igjen etterhvert.

Det har vært et par dårlige dager nå. Jeg har mistet en bitteliten klips til cpapen min, og ikke fått brukt den på 2 døgn.

 

Samtidig begynte jeg på de vektreduserende tablettene igjen tidligere i uka, noe som har gjort at jeg har vært uggen og kvalm. I går var det ekstra ille utover dagen og kvelden. Trøtt, kvalm og svimmel…og i tillegg var det nesten grusomt varm ute i sola. Hjemme på terrassen stekte det, og like ille var det på terassen i Hokksund resten av kvelden.

Ja… jeg kom meg nedover til Hokksund i går. Eldstemann og svigerdatter’n skal, forhåpentligvis, reise til Thailand mandag morgen. Jeg vil være her å se dem vel avgårde. De blir tross alt borte en hel måned. Men ingen av dem tør å glede seg nå om dagen. Det er jo en eller flere streiker som pågår, og det er  uvisst om de kommer avgårde i det hele tatt. Det er nervepirrende dette her. SÅNN som de har gledet seg siden billettene ble bestilt en gang i vinter. Og nå går de helt i spenn her og vet ikke hva som skjer. Det er flyet fra Gardermoen til Stockholm det står på. Derfra skulle det være greit å komme seg videre.

Før jeg reiste nedover i går ringte jeg rundt for å prøve og få tak i den lille delen jeg manglet for å kunne bruke cpapen igjen. Ved hjelp fra min bror kom jeg frem til rette stedet. Der hadde de ikke lager lenger. Men jeg fikk bestilt det jeg skulle og får det i posten over helga.

Broren min hadde heldigvis noen reservedeler liggende hjemme hos seg. Så min mor og jeg kjørte opp til han og fikk hentet det. Han syns ikke jeg skulle sove uten hvis jeg ikke måtte. 

 

Vi hadde litt ulike masker og slanger, men han klarte å koble det sammen så den ble brukbar igjen. Jeg har sovet minst 5 timer i strekk i natt, og temperaturen ute er deilig i dag. Hvis kvalmen kunne avta litt også , så ser der ut til at denne dagen vil bli mye bedre enn gårsdagen. Det er lov å håpe 😊

Ønsker deg en fin dag ♥ 

 

Middag likevel ?

Jeg har surret sammen en middag nå i kveld. Så står den i det minste klar hvis jeg skulle få lyst på mat til Sommerhytta eller noe. Akkurat nå frister det ikke i det hele tatt.

Det ble noe veldig enkelt. Pastaskruer, pølsebiter, et glass pastasaus og ringer av rødløk.

 

Så en pose ost på toppen.

 

Inn i ovnen til osten har smelta.

 

Det lukter godt og ser godt ut. Jeg prøver nok en smak i løpet kvelden. Det er helt merkelig å ikke ha lyst på mat.

Fin kveld til deg ♥ 

 

Matlysten er borte igjen.

Nå har det gått minst 12 uker siden jeg fikk resept på vektreduserende tabletter av legen. Jeg begynte på dem med en gang, og matlysten forsvant nesten helt den første og andre uka pga uggen form.

Etterhvert godtok kroppen tablettene og jeg fikk igjen noe av matlysten. Meninga med dem er at jeg ikke skal bli så veldig sulten, og det er helt greit det, men det er ikke så greit å bli kvalm og ekkel. Faktisk kom maten opp igjen et par ganger også. Fysj!!

Da jeg endelig var kommet opp i full dosering som er 4 tabletter daglig og hadde brukt det et par uker, var esken tom.

Jeg dro rett til apoteket for å hente ut en ny eske, men så enkelt skulle det visst ikke være. De var like tomme som meg. Og det var de i hele resten av landet også. Noe så dumt! Jeg som var så godt i gang. Esken holdt ikke i mer enn 5 uker, og jeg hadde mistet mellom 3 og 4 kg. 

Nå har jeg ventet i 7 uker før jeg endelig fikk tak i nye denne uka. Kiloene rakk akkurat å komme på plass igjen og jeg må begynne hele prosessen på nytt. Så i dag er jeg på dag 2 med kun 1 tablett og begynner å bli i uggen form igjen.

Jeg var i butikken i sta for å handle inn litt mat. Fikk da handlet noe middag og div annet. Men nå jeg skjønner ikke hvorfor jeg gadd det. Det eneste jeg hadde lyst på av det jeg handlet var yoghurten jeg kjøpte. Heldigvis var mye av det andre tørrvarer og ting jeg kunne putte i fryseren. Da holder det seg i hvertfall til jeg får lyst til å spise igjen.

Kan hende var det denne som ble middagen min i dag.

 

Nå har Esther hund fått mat også, så nå er min plan å legge meg og lese ei god stund i krimboka mi mens Esther slapper av i skyggen ute. Det er deilig temperatur i dag.

Ha en fin sommerdag ♥ 

Nå får vi se da.

Ja…nå blir det spennende å se om plantene som kom i ny potte i dag vil trives og vokse seg store og fine. Jeg tok de som var minst og flyttet over. Håper de vokser villig nå som de fikk litt bedre plass. De var nesten borte stakkar innimellom de som kom opp først

 

Og her har monsteret av en monstera-plante fått enda større potte enn den hadde, og flyttet over i den andre stua. Der er det mer lys, så jeg vil tippe den kommer til å trives bedre der. Jeg fant et par store blomsterpinner også og støttet den opp litt. Den har jo en helt uformelig fasong. 

 

Avleggerene fikk arve potta til mammaen sin. Jeg er veldig spent på om de slår røtter og blir en helt ny plante.

Planter er gøy 😊 

Ha en fortsatt fin sommerkveld ♥