Regn og innevær.

Det regner i dag også, og jeg syns fortsatt det er helt greit. På en måte er det godt å kunne tenke innesysler igjen. Jeg har en følelse av at jeg har bodd ute et par måneder nå. Det har vært helt toppers det altså, men jammen er det deilig å være inne ei stund også.

Jeg har funnet en serie jeg begynte å se på da jeg ble liggende halve søndagen, og stort sett hele mandagen.

Den heter The Affair. Sesong 1 har jeg sett ferdig. Tenkte jeg skulle kose meg med noen episoder av sesong 2 i dag.

Inneblomster og planter har fått vann og gjødsel. Plantene ute koser seg i regnværet.

Denne her er en engelsk pelargonia.  Den kjøpte jeg sommeren for 2 år siden. Både i år og i fjor har jeg fått den til å blomstre igjen. Det er jeg ganske stolt av.

Mr Kennwood har hatt en liten jobb i dag han også.

Det er lenge siden han var i sving sist. Jeg tror han har hatt sommerferie jeg altså. Nå står det 14 nystekte rundstykker til avkjøling. Og 1 brød står i ovnen. Det lukter godt i hele huset. 

Nå skal vi smøre oss noen rundstykker både mannen og jeg. Og i hvertfall  jeg skal kose meg med serie på tv attåt.

Kos deg med dagen om du har sol eller regn 😚

 

#regnværsdag #engelskpelargonium #engelskpelargonia #hjemmebakt

Formen er bedre og nytt brudebilde.

Det regner og regner i dag også. Nå blir det så frisk og god luft ute at det er rent deilig. 

Formen min er bedre i dag.  Heldigvis, for i dag er det bursdagsfeiring hos min mor. Jeg skal ta vaksine nr to, og gjøre unna vaskejobben borte på stranda før jeg reiser nedover. Jeg har tilogmed vaska over gulvene i stua og vært bortom butikken og henta et brudebilde jeg bestilte fra Fotoknutsen. Nå har jeg hengt det på veggen i glass og ramme. Bedre sent enn aldri.

Vi har hatt ett fra før da, men jeg syns det var litt lite. Jeg ble mye mer fornøyd med dette her.

Det er nok ikke lenge før mannen dukker opp for å ta seg av Esther hund her nå, så jeg kommer meg avgårde og får gjort det jeg skal før bursdagen.

Jeg gleder meg til han får se det nye bildet på veggen.

Ha en fin dag😙

 

Det blir hviledag i dag også.

Jeg trenger visst timeout i dag også. Seint i går kveld måtte jeg bare bestemme for at jeg ikke skulle bli med på jobben jeg kunne blitt med på i dag. Ellers hadde jeg ikke klart å få sove i natt. Så jeg lot være å stille klokka før jeg la meg. Da fikk jeg noen timers søvn uten å uroe hodet noe mer med den saken.

Formen er ikke så veldig mye bedre i dag enn i går, så jeg er veldig glad jeg ikke gjorde noe forsøk på å stå opp og komme meg ut døra. Det er på tide å innse mine begrensninger.

Jeg har pratet en og en halv time med min venninne i telefonen tidligere i dag. Nå skal hodet få hvile med ei lydbok. Da kan jeg lukke øynene også. Det blir godt.

Men først må jeg vise deg hvor fine bĺomster det kommer på blomkarsen min. Det kommer både røde og gule. 

Det er første gang jeg har sådd blomkarse, og disse er jeg så fornøyd med at de kommer til å bli et fast innslag i potter og bed hvert år fremover.  Jeg skal se om jeg klarer å høste frø fra disse som blomstrer nå. 

  I morgen skal jeg få siste dose med vaksine. Og da det er gjort skal jeg rett ned til Hokksund i bursdagsfeiring hos min mor. Så nå får jeg legge meg på lading. Lukke øynene og kun konsentrere meg om lydbok.

Ønsker deg en fin dag😙

Et sosialt døgn = hviledag i dag.

Sosialt samvær kjennes dagen derpå. Men det er sååå verdt det. Jeg har stort sett ligget i dag. Har innvilget meg lange perioder med lydbok.

Min venninne og jeg har hatt det storkoselig lørdag og søndag. Ingen alkohol inntatt. Kun brus og farris. Så det er ikke det som er årsaken til hviledagen i dag. Jeg har etterhvert skjønt, og godtatt, at sånn er det bare.

Jeg trenger masse fred, ro og stillhet for meg selv, for at hodet mitt skal holde seg i orden. Men skal jeg få med meg meg noe av det som er livet, får jeg takle dagen eller dagene som kommer etterpå. Jeg veit det snart blir bra igjen. Kanskje allerede i morra.

Tårene har ligget på lur mesteparten av dagen i dag. Hvis de bare kunne finne ut at de skulle renne over snart, hjelper det fortere. Det har jeg også lært meg. Samtidig har jeg en jobb jeg skulle vært med på i morra. Jeg har ringt og gitt beskjed om hvordan det ligger an her i dag.

Heldigvis er det ikke noe jeg MÅ. Det er helt frivillig. Og det er ikke for seint å slenge seg med hvis jeg plutselig er bedre i morra tidlig. Jeg håper på det.

Nå skal jeg koke en pose med fiskesuppe med litt ekstra påfyll i. Brødskiver med smør kan vi ha som tilbehør. Orker ikke butikktur i kveld.

Og DER kom regnet vi har ventet på. Da er nok mannen hjemme om ikke alt for lenge. Det passer bra. 

 

Ha en fortsatt fin kveld😙

 

Har hatt min venninne på miniferie-besøk

Denne helga ble en skikkelig miniferie for min venninne. Selv om det bare var overnatting fra lørdag til søndag.

Vi har hatt knallvær. Nesten for varmt spør du meg. Så etter ei stund med kaffe og skravling reiste vi bort på stranda.

Der kunne jeg ta meg en dukkert når jeg hadde lyst. Min venninne var litt pysete og påsto at det var kaldt vann. Det var det IKKE! 

Her var der bare å vasse rett uti og legge på svøm.

Det var flere enn oss som var der utover kvelden. Sola skinner på stranda helt til sent på kveld. 

Vi dro tilbake for å spise etter en times tid.  Jeg ville ikke la Esther hund være særlig mye lenger alene hjemme. Dessuten begynte vi å bli sultne da klokka nærmet seg halv åtte.

Vi skulle spise burgere. Og denne gangen fikk jeg fyr på grillen ved første forsøk. Mannen hadde fiksa på den før han dro av gårde på en skautur. Vi skulle nemlig få ha venninnkvelden for oss selv. Det er det vi pleier å ha. Så da det ble det grilling på oss. Det var godt med mat etter strandturen. 

Det var mer levelig temperatur på terrassen da vi grilla og spiste.  Vi gikk ikke inn før i elleve-tida. Da var vi klare for dyner og puter, natt-tøy, potetgullbolle, brus, og ID-kanalen på TV. Der er det mye som skjer. Forsvinningssaker, mord, og mysterier. Det er sanne historier som blir fortalt og rekonstruert. Så det er tryggest og se på den kanalen da vi er to.

Heldigvis kom mannen hjem etterhvert, og gikk opp og la seg. Da ble det straks enda tryggere å se på TV.

Dagen etter ble det både kaffe og frokost ute på terrassen. Og da det ble for hett og sitte der, pakket vi ned  kaffe, kald drikke og resten av Nugatti-kjeksen jeg hadde laget noen dager før. Vi hadde bestemt oss for å dra bort igjen på stranda etter frokost og bli der så lenge vi orket.

Vi parkerte på andre enden  i går.

Så fikk vi se hvordan det så ut der også. Men vi gikk bort og fant plassen med steinene som vi kunne bruke som stoler da også.

Vi holdt ut ei god stund. Jeg fikk meg en dukkert, vi satt og skravler og så på strandlivet. Det kom veldig mye folk utover dagen. Ikke så rart sikkert, for fra i dag er det meldt en del regn etterhvert.

Det dukket faktisk opp en del skyer i går også. Tydeligvis var det så lenge siden vi hadde sett det her i distriktet at vi begge bemerket skyene da de først kom. Skyer!!! Hvor kom de fra??

Jeg skal si deg det var godt da det ble flere av dem og noen av dem klarte og dekke for sola. DA var det deilig temperatur da!

Det var ganske mye vi fant ut at vi skulle hatt av sommer- strand- og vann-utstyr der vi satt og så på alt som foregikk på land og til vanns. Vi må nok gå til innkjøp av litt av gangen. Strand- og vannliv er vi ikke ferdige med. Vi fikk kjenne på sydenfølelsen der vi satt.

Ut på dagen følte vi oss klare til å reise tilbake. Min venninne måtte begynne å tenke på hjemturen. Selv om vi ikke hadde noen klokke å gå etter var det greit at hun kom seg hjem i nogenlunde tid. Det er alltids noe som skal/ bør ordnes i løpet av en dag.

Jeg skal prøve og gyve løs på litt i dag. I går ble det en lang hvil etter koselig besøk. Og sent på kvelden var jeg borte å tok den lille vaskejobben på strandtoalettet. Jeg håper min venninne fikk litt feriefølelse i helga😊

Ha ei fin ny uke😙

 

 

 

Jeg reiste seint bort og vasket i går kveld.

Nok en glohet dag var det i hele går også. Det betyr masse folk som er på stranda og koser seg. Derfor dro jeg ikke bort før klokka var borti halv ti for å vaske i går kveld.

Da jeg kom bort lyste det enn knall oransje sol på himmelen. Den fargela nesten hele vannet.

Et nyforelska par satt på en benk i solnedgangen. De venta nok på at øyeblikket med de sterkeste fargene skulle komme. For da jeg var ferdig med jobben 15-20 minutter senere satt de og tok sefies med den flotteste solnedgang i bakgrunnen.

Jeg måtte frem med kameraet jeg også. Solnedganger blir jeg aldri lei av å oppleve.

Her er sola i ferd med å gå ned ved Andersnatten.

VAKKERT!!

Nå har jeg stått og sett på dette fjellet på andre siden av vannet flere kvelder denne uka. Den lille “hatten” som heter Andersnatten. Jeg begynner å bli fristet til å gå den toppturen. Om jeg klarer det er en annen sak. Men det er lov å prøve seg. Jeg kan tenke meg det er fantastisk utsikt på toppen.

Her kan du lese litt om området rundt i nærheten hos meg.

Og her er et bedre kart.

Her på kartet ser du hvor både Andersnatten og Madonnastatuen befinner seg.

Opp til Madonnastatuen er det veldig mange som tar turen. Den er godt kjent. Jeg har aldri vært der heller.

Det kan hende jeg må utforske disse stedene nærmere.

I kveld får jeg overnattingsbesøk av venninna mi. Kanskje vi legger ut på en skikkelig kveldstur?? Vi får se.

Ha en fin lørdag😙

 

#sigdal #andersnatten #madonnastatuen #solnedgang #soneren #sandsbråtan

 

5 år siden vi møttes for første gang

5-års jubileum blir det. Og for nøyaktig 1 måned siden, den 23. Juni, hadde vi 3 års bryllupsdag. Se hva mannen min overrasket med i dag da dere. En nydelig blomsteroppsats og wienerbrød til morgenkaffen.  Fordi jeg fortjente det…love it, and love him.

Vi møttes helt tilfeldig på en pub i Vikersund. Jeg …som sjelden eller aldri er ute på sånne ting. Men akkurat denne kvelden bestemte jeg og ei nabodame at det var på tide å se hvordan det var der borte. Vi hadde vel bodd der, i hver vår leilighet midt i sentrum ett års tid begge to. Det var på tide å utforske utelivet utenfor våre egne terrasser.

Det var ikke spesielt mye til liv der da vi kom litt utpå kvelden. Men det jeg ikke visste da jeg entret terassen ute bak puben med en iskald halvliter i hånden, det var at det var min fremtidige mann som satt der.

 

Siden den kvelden har vi vært sammen.  Selvfølgelig måtte noen av brudebildene knipses utenfor puben/baren 1 år og 11 måneder etter vårt første møte på BAR 22 i Vikersund.

Ha en fin sommerdag😍

 

#bryllupsdag #1.møte #blomsteroppsats  #bar22 #vikersund #jubileum

Det frister ikke med mat i varmen.

Det må nesten bli kveld så sola blir borte bak åsen, før jeg har lyst på noe å spise i denne varmen. Magen har lyst på mat, men det er ikke mye som frister hodet.

I dag syns jeg det er enda varmere ute enn det har vært. Ikke ei sky på himmelen og helt vindstille.

Jeg klarte noen knekkebrød med brunost og det hjemmelagede syltetøyet av rabarbra og jordbær langt på dag. Det ble frokost og lunsj i ett.

Det smaker i hvertfall litt av det syltetøyet, og knekkebrød er lettere å få i seg enn brødskiver nå om dagen syns jeg. Safta mi går også unna i varmen.  Det står ei ferdigblandet  mugge klar i kjøleskapet hele tiden.

 

Jeg har brukt noen kg av rabarbraen i år. Det er jeg glad for. Jeg kommer til å fortsette å bruke den til litt hvert resten av sommeren også.

 

Jeg skal bort å vaske på badeplassen i kveldinga. Før det tror jeg at jeg skal tilbringe resten av dagen inne. Legge meg rett ut og høre på ei lydbok. Det er rett og slett for varmt å gjøre noe annet.

Jeg kan ikke si annet enn jeg gleder meg til 2-3 dager med regn over helga. 

Kos deg med resten av dagen😚

Jeg har rappa Nugattien til mannen

Det gjenstår å se om det var smart eller ikke. Er det noe man ikke “kødder” med så er det Nuggatien hans. Så jeg tok en stoor risk i dag. Jeg har nemlig brukt masse av boksen hans til et eksperiment. Jeg har laget cookies av den.  Idéen fikk jeg etter å ha lest et innlegg hos Cathrineruth.blogg.no .  Hun hadde delt oppskrift på Nutella-cookies.

Nutella har ikke vi her i huset. Men Nugattiboksen lyste rød og fin mot meg da jeg åpnet skapet.

Hmmm…det burde gå fint. Og hva sto ved siden av?  Jo, nettopp, to andre ingredienser jeg trengte. Hvetemel og bakepulver. Det siste jeg måtte ha var ett egg. Det fant jeg i kjøleskapet.

Det fikk bli med på fotoseansen det også. Så her er altså alt du trenger hvis du tør å rappe Nugattien fra en Nugattoman.

Selvfølgelig kan du kjøpe deg din egen i butikken. Det kan være tryggere.

Jeg tok boksen jeg..og blandet 2,5 dl av den med 1 dl hvetemel, 1 ts bakepulver, og ett egg.

Fortet meg å røre sammen alt i en bolle.

Stekeovnen satte jeg på med det samme jeg begynte. 170°C. Dette vågestykke burde helst skje fort.

Og det gjorde det. På noen få raske minutter hadde jeg rørt sammen ingrediensene. Og dandert de i passe størrelser til cookies…trodde jeg… på et bakepapirkledd stekebrett. Jeg brukte et par spiseskjeer som redskap. Tror jeg skal bruke teskjeer neste gang. Hvis det blir noen neste gang.

Pynta med striper og greier.  Bortkasta.  De forsvant sammen med høyden på cookiesen etter ei lita stund midt i ovnen. Til og med den minste lille nusselige der flata ut.

Etter 15 minutter i ovnen dekket de stort sett hele stekebrettet. Da tok jeg de ut. Muligens hadde det holdt med en steketid på 8-10 minutter.

Jeg lurer på om ikke litt hjortetakksalt også skal få bli med i bollen ved en senere anledning. Kanskje det vil hjelpe på som ekstra hevemiddel.

Og hadde jeg hatt peanøtter, eller flaksalt, ville jeg hatt det på toppen.  Det eneste jeg hadde var vanlig bordsalt. Så det ble et dryss med det på, før de gikk inn i ovnen. Vi liker begge søtt og salt blandet.

Jeg måtte dele cookiesene fra hverandre med kniv etter at jeg fikk de ut igjen til avkjøling. Og ikke bare dét.  Jeg måtte dele hver og en i to også. De ble litt vel store i omkretsen. Jeg har tyvsmakt på en, og syns den var god på smak. 


Nå er det bare og vente til dommen faller da mannen kommer hjem og oppdager hva jeg har gjort. Enten liker han Nugatti- cookies, ellers bør jeg være veldig rask ut på butikktur.

Ha en fin kveld😁

 

#nugatticookies

 

Når mannen får grandis med ekstra ost

Mannen min er en Grandiosa-mann.  Hvis han skal kjøpe eller lage middag er det også det aller enkleste valget.

I går kom han hjem ganske seint. Jeg var egentlig i ferd med å smøre meg et par skiver, for jeg orket ikke å vente stort lenger med å spise. Men så kom han fykende, like sulten som meg, med 2 Grandiser, 1 pose revet ost, 1 cola til hver, og 2 små sjokolader som vi skulle ha til dessert.

Av erfaring vet vi at vi spiser alt for mye da vi er sååå sultne. Og da orker vi ikke å gjøre noenting etterpå.

Så vi valgte å reise bort på stranden så jeg fikk gjort sommerjobben min der før det ble ordnet i stand med maten. Mannen ville bli med , for et eller annet har skjedd med bilen. Han ville ikke at jeg skulle kjøre med den alene.

Endelig hjemme igjen, og om mulig enda mer sultne, ble maten etterhvert ferdig.

Det smakte himmelsk!! Man skal ikke kimse av en god gammeldags Grandiosa med masse ekstra ost og annet stæsj på.

Og attpåtil får man verdens blideste og mest fornøyde mann. 

Veien til mannens hjerte går gjennom magen som du sikkert har hørt. Det kan se ut som det stemmer…hahaha.

Ønsker deg en fin dag😚

 

 

#grandiosa #grandiosamannen #veientilmannenshjerte #matlykke