Venter på besøk.

Jeg snakket med en tidligere arbeids-kollega på telefonen på formiddagen i dag. Vi har jobbet sammen i mange år og vært litt sammen på privaten også. Underveis i samtalen ble vi brått enige om at hun like godt skulle ta bilen og komme opp å besøke i stedet for å prate i telefonen.

Hun skal ha en hofteoperasjon på mandag. Den timen kom brått på og må bearbeides litt før dagen kommer. Jeg er jo snart proff på å bli operert føler jeg for øyeblikket. Så jeg skal hjelpe henne så godt jeg kan med det. Samtidig skal hun ta en runde med  tankefeltsterapi på meg. Hun har hjulpet med med det tidligere også. Da jeg var livredd…og da mener jeg fullstendig panikk for å gå ut døra da det kom snø og glatte ute etter at jeg knakk ankel og legg på glatta bare ved å gå over veien. Det endte med 3 påfølgende operasjoner i tida fremover. Jeg begynner nemlig å få panikk for å reise meg fra sittende til stående stilling. Det hender jeg må sitte ei stund før jeg må bite tennene sammen og bare gjøre det. Jeg vet aldri når det hugger til som knivstikk langt inn i magen. Og da kommer det noen ukontrollerte hyl, så naboene må vel lure på hva jeg holder på med om dagen. Å komme meg opp selv fra liggende til sittende stilling klarer jeg fint nå uten at det blir for vondt. Så det går fremover i hvertfall. 

Å bøye meg klarer jeg heller ikke veldig godt enda. Så ting er plundrete her. Tror jammen jeg skal få besøket mitt til å sette i kontakta til en av julestakene mens hun er her jeg, så blir det jul i stuevinduet i det minste. Resten av leiligheten ser fortsatt ut som et flyttelager. Og sånn må det bare bli denne jula. 

Nå er det nok ikke lenge til hun kommer. Vi skal kose oss med rundstykker og te, og backe hverandre opp så godt vi kan i dag.

 

HA EN FIN LØRDAG ♥ 

Fornøyd med nytt antrekk.

I dag klarte jeg å prøve det nye antrekket jeg kjøpte i forrige uke. Jeg hadde så flaks at det passet, og ble kjempeglad.  Bildene måtte jeg bare knipse inne på badet, så de ble ikke så bra. Men her er de .

 

Toppen er i god og bløt jersey og buksa er i stretchstoff med brokademønster. Behagelig å ha på seg begge to. Det gikk i masse grønt i butikken, så det er tydeligvis en av fargene i vinter.

Da blir jeg jo ganske trendy med antrekket jeg sydde til jul i fjor også. Jeg var heldig med det. 

 

 

Jeg klør i fingrene etter å sette meg med symaskinen igjen, eller finne frem malesakene mine, men det er fortsatt umulig å sitte fremoverbøyd over noe som helst. 

 

ØNSKER DEG EN GOD HELG ♥ 

I Hokksund igjen.

Jeg kom meg nedover til Hokksund igjen i går kveld. Her luktet det Thaimat med det samme jeg lukket opp døra. Svigerdatter’n sto på kjøkkenet og kokkelerte mens hun pratet med ei venninne fra Thailand på pad’n sin.  Det tok ikke lang tid før jeg fikk servert ei skål med mat. 

Små boller med et eller annet geleaktig og fritert hvitløk. Inni bollene var det kjøtt, thaigrønnsaker og peanøtter…og sikkert noe mer.

Dette så ut til å være stekt på forhånd før det ble til fyll i bollene. Deretter ble de dampet i en slags kurv hun har.

Jeg kom for sent til å se hvordan hun laget alt sammen.  Men det smakte godt, så dette må hun lære meg en gang.

Enten i dag eller i morgen skal jeg komme bort til legen min og få fjernet stiftene i magen. Håper å få gjort det etterpå, for da kan yngstemann få kjørt meg dit. Akkurat nå er han ute å kjører mora mi til kort-kurs. Det snør her i dag og hun hadde ikke lyst til å ut å kjøre i alle bakkene som er opp og ned dit hun skal. Jeg takker heller ikke nei til sjåfør i dag. Ikke på grunn av snøen, men fordi det ikke er så godt å sitte i bil enda. Jeg sitter i det minste litt mer avslappet så lenge jeg ikke skal holde på med ratt og gir.

Nå som det ikke så mye annet jeg får gjort har jeg bestilt et spennende stoff på nett, og begynt å se på YouTube videoer av hvordan man syr vesker, toalettmapper, lommebøker og andre småting. Foreløpig klarer jeg ikke å sitte ved symaskinen. Men videoer kan jeg studere. Og jeg tenkte jeg skulle stikke innom biblioteket og se om det finnes ei bok med mønstre til sånne ting. Jeg mener jeg har sett det der.

Jeg gleder meg til stoffet kommer, og til jeg klarer å sitte ved maskinen igjen. 

 

FIN MANDAG TIL DEG ♥ 

Jeg blir helt uttafor av søvnmangel.

I natt har jeg ikke hatt blund på øynene i det hele tatt. Det er vondt hver gang jeg prøver å legge meg i rett stilling for å sove. Jeg klarer ikke å sove på ryggen. Skal jeg sove må jeg enten ligge på siden eller på magen. Og uansett hvilken side jeg prøver blir det vondt. Jeg fikk en liten dubb en gang etter at sola sto opp. Men da ble jeg vekket av telefonen etter ei lita stund. Så den bestemte jeg meg for å sette på lydløs utpå dagen. Jeg varslet på Facebook om at jeg gjorde det. Så familien skulle slippe å bli bekymret hvis de prøvde å ringe uten å få svar.

Jeg har nok sovnet fra tv’n her ei stund i ettermiddag. Jeg laget Taco og spiste den på dagen i stedet for nå i kveld. Da jeg blir mett blir jeg trøtt nok til å blåse av ei stund uansett.

Jeg var en tur ute på verandaen midt på dagen. Sola var i ferd med å forsvinne bak åskammen da jeg sto der. Klokka var 14.15.

Det er heldigvis bare en måneds tid igjen til det snur og blir lenger lyst igjen. Tida frem til jul går fort. Det er nok å ta seg til fremover nå bare jeg kommer meg skikkelig på beina.

T-lys klarer jeg å få frem fra skuffen da. De ligger ikke i nederste skuff som mye annet jeg skulle hatt tak i. Bl.a noe av det jeg skulle brukt til baking. Så baking har det altså ikke blitt noe av enda. Jeg har ikke sjans til å få tak i alt jeg trenger. Jeg får kose meg med levende lys så lenge.

I morgen kan det hende jeg tar meg en tur til Hokksund igjen, og blir der noen dager. Jeg er visst ikke fullt så selvgående som jeg trodde. Dessuten skal alle stiftene i magen fjernes om et par dager. Og legen min er der nede. Da kan jeg like godt bli der til det er gjort. 

 

HA EN FIN LØRDAGSKVELD ♥ 

Nå må jeg passe på magemålet.

Et par dager nå jeg jeg spist mer enn det jeg har gjort daglig de siste par månedene. Det må skjerpes inn igjen med en gang. Jeg har nemlig ikke så lyst til å begynne på Mysimba vektreduserende tabletter igjen. Ikke etter opplevelsen jeg hadde med denne operasjonen. Tenk hvis man må hasteoperer da. Det er ikke alltid en operasjon kan planlegges. Og jeg vil IKKE oppleve de smertene en eneste gang til !! Derfor må jeg prøve å få kontroll på matinntaket på egenhånd.

Og ikke bare det. Jeg har spandert på meg nye klær i dag. Det er en fordel om de passer. Jeg har ikke kjøpt klær til meg selv i det hele tatt de siste åra. Så det var jammen på tide. Jeg har så smått begynt på mitt nye liv, og det skal bli godt å kjenne at jeg lever igjen.

Klærne orket jeg ikke å prøve i butikken. Det hadde jeg ikke klart heller. Toppen jeg kjøpte regner jeg med passer. Buksa kan det bli værre med. Men dama i kassa målte livvidden på den for meg, så jeg tror det skal gå bra med den også. Jeg skal se om jeg klarer å prøve begge deler i morgen. Da kan det hende det kommer et bilde her.

Nå får du bare bilde av denne her. Persimon/Sharon.

Dette er en saftig og god frukt uten stein. På Kiwi i dag kostet den 5,- stk. Det er ikke så gal pris. Jeg kjøpte 3 stk av den, pluss 3 store røde epler. Da har jeg frukt i helga. Det er bedre å spise det enn alt for mye brødmat.

Det har så langt i dag bare blitt knekkebrød på meg. Det er også bedre enn brødskiver til hvert måltid. I hvertfall for meg og min vekt og mage.

Jeg hadde en plan om å lage Taco i kveld. Har kjøpt kjøttdeig og andre ting jeg manglet. Men siden jeg ikke har spist en eneste brødskive i dag, og egentlig har fått nok bevegelse med å komme ut og inn av bilen og tråkke rundt på senteret i Åmot, går jeg for blingser med sylte og sennep i stedet. Og en Persimon til dessert.

 

HA EN FIN FREDAGSKVELD ♥ 

 

Hjemme hos meg selv etter ei lang uke med mye vondt.

Jeg kom hjem til meg selv i går kveld. Ei uke etter at drosja hentet meg grytidlig forrige tirsdag for å kjøre meg til sykehuset. Det har vært ei lang uke med mye vondt. Det var ikke godt å komme opp og ned fra liggestilling på sofaen på egenhånd i går kveld. Det ble nok litt mye og plundre meg ut og inn i bilen før jeg kunne lande trygt i sofaen her hjemme. Det er bedre å ligge eller stå enn å sitte.

Gutta ble nødt til å kjøre både meg og bilen min hjem. Jeg hadde jo en del jeg skulle ha med hjem hit. Og jeg måtte innom butikken en tur så jeg har det jeg trenger for de nærmeste dagene. Så det ble en ekstra runde ut og inn i bilen. All bæring tok gutta seg av.

I dag har jeg kjent på bedring igjen. Jeg går oppreist veldig bra. Har bytta noen av bandasjene og tatt en lang og god dusj. Jeg har stekt meg et par karbonader og spist dem på brødskiver. Har sett en del på tv, og vært nede i vaskekjelleren og satt på en maskin med klesvask. Det er vel på tide å hente det og få det på tørkestativet nå. Det er ikke så mye vask jeg har av gangen, så det går fint å bære det selv.

Et par av programmene jeg har sett på tv’n i dag har vært bakekonkurranse. Så nå har jeg fått lyst til å bake selv også. Jeg skal se om jeg finner noe jeg kan bruke i skapene i morgen. Et eller annet skal jeg nok få til. Det er litt av hvert jeg har stående her. Gleder meg til det.

 

 

Ha en fortsatt fin kveld og natt  ♥ 

 

Det ble kokkelering også i går.

Jeg ble så fornøyd etter de 500 meterne jeg var ute og gikk i går at jeg tok sjansen på å lage en rask middag til meg selv senere på kvelden. Det var ingen andre enn meg som var fysen på noe her i går kveld, og det går raskt å lage mat til bare en person. Det ble første runde med matlaging etter operasjonen. Det drar seg til.

Jeg kokte makaroni, laget ostesaus, og kuttet noen røkte kjøttbiter i terninger før jeg blandet at i samme kjele sammen med en hakket sjarlottlauk.

Jeg kan si så mye at det tok mer på enn jeg trodde. Kjelen sto i et av underskapene, altså måtte jeg bøye meg for å få tak i den. Mel og krydder sto såpass høyt at jeg fikk plunder med å rekke opp uten å få for mye strekk på magen. Og det å stå oppreist og røre i sausen kjente jeg også etter ei stund.

Jeg tror jeg skal klare meg med loff og knekkebrød noen dager til jeg. Det går fint. Jeg ble egentlig ubehagelig mett av denne middagen. Selv om jeg ikke spiste så veldig mye av den.

I dag har gutta skiftet dekk på bilen min, og jeg har pakket sammen all pargasen jeg har hatt med meg hit. Jeg har tenkt til å komme meg hjem til mitt eget hi i kveld.  Først må jeg bare finne ut om jeg klarer å komme ut og inn av bilen på egenhånd.  Hvis ikke blir jeg nødt til å vente til gutta kan kjøre meg og bilen hjem. Jeg skal gå ut og teste snart.

HA EN FIN TIRSDAGSKVELD♥ 

Jeg gjorde det!

Jeg sa det ikke var lenge til jeg ville prøve å bevege meg litt ute. Jeg begynner å bli passe rastløs av å ikke gjøre noen ting nå om dagen. I dag var jeg klar til å ta på jakka og skoene og gå ut døra. Jeg har klart å gå bra oppreist i hele dag. Så jeg tenkte jeg i hvertfall kunne rusle litt frem og tilbake ute på gårdsplassen. Men det ble kjedelig, så jeg fortsatte ut på veien og tenkte å gå den minste runda som finnes her.

Det gikk i meget sakte tempo, men det gikk helt fint. Jeg prøvde å holde meg så rett i ryggen jeg klarte, og jeg gjorde det jeg kunne for å senke skuldrene til litt under øra.

Stravaen min satte jeg på også. Jeg ville gjerne se hvor lang den første turen ble. Den ble på 500 meter. Jeg ble veldig fornøyd. Jeg kjenner det i kinnene at jeg har beveget meg ute. Det er en god følelse.

Jeg måtte knipse et bilde av denne melkerampa en av naboene har laget seg til dekorasjon ute. En fin idé syns jeg.

 

KOS DEG MED EN HELT NY UKE ♥ 

Søndagen er snart over.

Denne dagen ble ikke veldig lang. Jeg har sovet til langt ut på dagen. Jeg som har vært veldig tidlig våken de siste dagene, trengte tydeligvis noen timers søvn i natt. Jeg hadde en del vondt i går. Kan hende det var det jeg var sliten av. I dag har det vært bedre. Jeg har for det meste klart å gå helt oppreist i dag. Det er godt å slippe å gå krokbøyd.

Hadde noen øyeblikk tidligere i dag hvor jeg hadde lyst til å prøve å gå ut en tur. Jeg gjorde det ikke. Vil ikke akkurat irritere magen mer enn nødvendig foreløpig. Ikke da jeg hadde mer vondt i går enn dagen før.

Hvis det er på samme nivå i morgen som det har vært i dag, skal jeg på med jakke og sko da. Prøve å bevege meg litt rundt ute i gården.

I dag har min mor og jeg spist et par rekesmørbrød hver. Det var godt. Hun fant siste rest av en 5-kg’s kartong fra i sommer i fryseren.

 

Ellers har vi fått sett noen episoder av en reality-serie vi begynte å se på for ei god stund siden. Vi får prøve å se ferdig resten av serien før jeg skal reise hjem igjen til meg selv. Det blir nok ikke så mange dagene til det nå.

Nå i kveld er det 71° Nord og Farmen som står på tv- menyen.

 

Kos deg med resten av kvelden, det skal vi ♥ 

Mye supper de siste dagene.

Når magen ikke virker helt som den skal enda etter operasjonen går det i lite og lett mat om dagen. De siste dagene har jeg spist 4 forskjellige supper. På sykehuset ble det tomatsuppe den ene dagen og spinatsuppe på dag 2.

 

Her i Hokksund har det blitt både blomkålsuppe og grønnsaksuppe.

 

Noen skiver med loff er også fortært i løpet av disse dagene. I kveld har jeg også spist et kyllinglår sammen med ei loffeskive. Nå venter jeg på at magen normaliserer seg etterhvert.

Jeg begynner å bli rastløs her jeg holder til inne med lite bevegelse. Det går sakte men sikkert fremover, og det skal ikke bli altfor lenge før jeg skal ut og lufte meg en liten tur. Om det så bare blir ei lita runde ute i gården til å begynne med er det bedre enn ingenting.

 

Kos deg med resten av lørdagskvelden  ♥