Er trøtt i dag jeg.

I dag er jeg trøtt. Det blir veldig lite nattesøvn på meg for tida. Stort sett har det gått fint å holde meg våken på dagtid alikevel, men i dag kjenner jeg søvnmangelen godt. Jeg har sloknet et par ganger på sofaen etter at jeg har sittet på kjøkkenet og malt. Jeg har klart å sitte der i to omganger i dag. Slettes ikke så værst det syns jeg.

Jeg koser meg i eget selskap. Da er det ikke så farlig om jeg har kjøkkenbordet fullt av malesaker og om jeg blåser av ei stund når nok er nok.

Jeg har lyst til å ut å strekke på kroppen i dag også. Det er da enda noen timer igjen av denne onsdagen, så det er en god sjanse for at det jeg kommer til å gjøre det. 

 

HA EN FIN KVELD ♥. 

Det ble tur i mørket i dag.

Timene gikk fra meg i dag, så det ble ikke tur på meg før i kveld. Jeg bor nærmere sivilisasjonen nå. Så det er ikke noe problem å gå tur etter mørkets frembrudd her. Likevel tok jeg bilen bort til butikken og gikk derifra. Der er det flere hus langs veien enn akkurat utenfor hos meg.

Jeg gikk samme vei som i går, men i stedet for å snu etter et stykke fortsatte jeg inn ei bakgate oppe i lia og fulgte den i retning butikken igjen. Jeg så den veien i går men var usikker på om den bare gikk inn til noen hus der oppe.

Det er det som er så kjekt når jeg bruker Stravaen på tur. Da ser jeg på kartet etterpå nøyaktig hvor jeg har gått, og kan se hvor veien går videre hvis jeg hadde fortsatt uten og snu. Derfor bestemte jeg meg for å fortsette inn i den bakgata i dag, som jeg så på kartet etter turen i går at ville ende opp ved butikken igjen.

 

Det ble faktisk enda litt kortere strekning og ta den veien. Så jeg gikk et stykke bortover i motsatt retning da jeg kom ned til hovedveien igjen. Jeg måtte ha en bittelitt lenger tur i dag enn i går syns jeg. 

Det var like godt å bevege seg ute ei stund i dag også. Og håndleddet jeg brant tidligere i dag er mye mye bedre. 

 

GOD NATT OG SOV GODT ♥ 

Fort gjort.

Som om det ikke skulle være nok å få vondt hver gang jeg sitter, reiser meg, eller prøver å få tak i noe i litt lav høyde, har jeg klart å få til en liten hjemmeulykke i dag.

Jeg kokte vann til en kaffekopp i vannkokeren. Og uten og tenke meg om strakte jeg armen forbi den brennhete dampen for å hente noe som lå bak kokeren. DET brant skal jeg si deg. Det er neimen ikke mer enn et sekund eller to som skal til før det brenner og svir i både en og to timer etterpå.

Heldigvis fant jeg en pose pytt i panne i fryseren som jeg etter mye strev klarte å få bøyd meg langt nok ned til å få tak i. Den hadde jeg av og på i over en1 time. Og fortsatt brant det. Pytt i panne posen begynte etterhvert og tine. Så den måtte jeg steke og spise til middag nå i ettermiddag. 

Nå har det endelig slutta å brenne, og jeg skal pøse på på med en krem jeg har her som inneholder Aloe Vera. Ren AloeVera spray har jeg visst ikke mer igjen av.

Gutta boys kom oppom i dag for å legge en del ting til rette for meg. Så nå er div flytterot fjernet fra kjøkkenbordet og jeg har fått alle malesakene mine dit i stedet. Jeg skal se om jeg klarer å sitte litt og litt av gangen å male der. Enda ei kontakt til julepynt med lys er satt i inne i stua, og en eske av flyttelasset er løftet opp på kjøkkenbenken så jeg kan sortere det som er i den derfra. Da har jeg litt å gjøre ei stund.

ØNSKER DEG EN FIN KVELD ♥ 

Ny luftetur på meg.

Jeg kjørte en tur bort til butikken i sta. Det var grått vær og det regnet, men jeg hadde bestemt meg for å sette på Stravaen og gå en liten tur der borte uansett. Og det gjorde jeg. Å komme ut og inn av bilen er ikke godt, heller ikke å sitte i den. Det er ikke godt å sitte noen steder egentlig. Og i hvertfall ikke å måtte bøye meg det minste fremover. Hver gang jeg spiser middag må jeg holde tallerken helt opp til haka. Sy og male kan jeg bare drømme om foreløpig. Det er faktisk mye bedre å stå eller gå da jeg bare får rettet meg ordentlig opp.

Det var ikke noe problem å rusle en tur. Det var bare godt å få beveget skrotten litt, og prøve å senke skuldrene så langt ned det var mulig. Skuldrene blir temmelig høye når du stadig vekk får vondt.

Så det skal jeg gjøre i morgen også. Ut på tur, og ikke sur.

 

Vel hjemme igjen ble det en like rask middag som i går. Resten av posen med wok pluss litt ekstra med kål, og noen skiver med løk blandet i. Resten av potestappa fikk også varme seg i panna, og i dag var det ribbe som sto på menyen sammen med dette. Det var halv pris på den også på lørdag. 

Så nå er all halvprismaten fra lørdag spist opp. I dag ble det med en pakke med scampi hjem. Ferdig kokt. Jeg får se hva jeg finner på å bruke den til og morgen.

Før middagstid skal jeg i hvertfall ut på tur. Og da skal jeg gå litt lenger enn jeg gjorde i dag. Det ble ca 1 km på ett kvarters tid i dag. Måtte ta det litt rolig bare så jeg var sikker på å komme meg tilbake til bilen igjen.

Gleder meg til ny luftetur i morgen.

 

HA EN FIN KVELD ♥ 

HALVPRISMAT OG HJEMMEFRISØR.

Svigerdatter’n og en av sønnene mine kom utpå dagen i går. Før jeg skulle leke frisør fikk jeg hjelp til å finne en av julestjernene mine og hengt den opp i soveromsvinduet. Jeg har 2 stjerner til, men de var det umulig å finne i går. Planen var å ha en i kjøkkenvinduet også. Men jeg har en adventstake til så da ble den brukt der i stedet. Så nå har jeg julelys i alle rom. Det ble koselig.

Etterpå ble sakser og en kam funnet frem. Svigerdatter’n brukte en plastpose til frisørkappe og vi var klare til en frisørtime.

Sønnen var skeptisk til å la meg slippe til med saksa i håret hennes, men hun var fast bestemt på jeg skulle gjøre det. Hun ville ikke til en frisørsalong og betale 500, – for å klippe noen cm av lengden bak. Faktisk ble det 10 cm, noe hun minst ville ta, med en ikke alt for god saks og uten spruteflaske til å væte håret med. Vi må sørge for å ha bedre utstyr neste gang.

Jeg har jo klart å klippe mannen noen ganger de siste par årene, men alt av klippeutstyret ligger igjen i Prestfoss. Det ble ikke så værst allikevel da. De tok turen innom et spisested her i Åmot på på hjem igjen, så da var hun ikke redd for å vise seg ute etterpå i hvertfall.. 

Meningen var at de skulle kjøpe med Thaimat til oss alle sammen på vei oppover. Det står en matvogn hvor det blir laget og solgt ganske rimelig Thaimat ved en bensinstasjon i Skotselv. Problemet er bare at det aldri er godt å vite når den er åpen. Det er tydeligvis bare når det passer for de som som driver stedet. Og det er jo litt dumt.

I går var det stengt. Det var synd, for jeg kunne tenkt meg å smakt maten derfra. Men ellers så  var det ikke så farlig for min del. Jeg hadde allerde middag klar til meg selv i kjøleskapet. Og jeg hadde spist en baguett med roastbiff ikke så veldig lenge før de kom. Kjøpt til halv pris kvelden før på butikken. 

 

Middagen min besto også av halvprisvarer fra samme handletur. Det er veldig mye god mat i kjøttdisken som selges billig et par timer før stengetid. Salat- og wokblandinger er også ofte satt ned til halv pris. I går ble det enda en billig og god middag.

Karbonader, potetstappe ( en pakke fersk stappe som bare varmes i oppkokt vann. 1/2 pris på den også selvfølgelig), og ferdig wokblanding tilsatt ekstra purre, hvitløk, og resten av en boks med sjampinjong som sto i kjøleskapet. 

Helt toppers mat 😊 

 

HA EN FIN ADVENTSUKE ♥ 

 

En givende dag.

Jeg angrer ikke et sekund på at jeg ba min kollega/venninne på besøk i går. Jeg som ikke har orket å vært sosial i det hele tatt på veldig, veldig lenge satt igjen med følelsen av at dette var noe jeg virkelig trengte og hadde godt av. Vi pratet om alt mulig. Fortid, fremtid, fremtidsplaner, hva vi ønsker, små mål, og selvfølgelig ble det prat om helse, skavanker og operasjoner. Det siste er noe vi bare må igjennom og bli ferdige med før vi skal bli nesten så gode som nye igjen begge to.

Jeg er ferdig med min operasjon. Her er det bare jeg som er utålmodig og lei av vondtene som følger en periode etterpå. Hun skal under kniven i morgen. Noe hun aldri har vært igjennom før og syns hørtes skummelt og ekkelt ut. Vi snakket litt om det. Jeg tror hun har klart å bearbeide en del av skrekken selv ved å bruke tankefeltsterapi på seg selv. Hun virket “rolig” på situasjonen da hun dro herfra i går i hvertfall. Jeg skal krysse alt jeg har for henne i morgen.

Ingen av oss hadde spist før hun kom i går, så vi tok en felles frokost her hos meg. Veldig enkel og grei, og veldig koselig. 

 

I løpet av dagen og praten bestemte vi oss for å prøve å få til noe sammen en gang i måneden fremover. Det kan være mye koselig å finne på hjemme. Kose oss med god mat, skravle, spille spill, ha håndarbeide på lur, og kanskje noen ganger sprette ei flaske vin eller to. Vi trenger heller ikke bare være to. Vi har jo flere felles venninner/kollegaer som vi har jobbet sammen med i årevis og hatt det mye gøy sammen med. Vi kan også finne på å gå ut å teste forskjellige spisesteder, eller reise til plasser vi ikke har vært på. Vi må utforske steder og ting og tang og se fremover. Dette MÅ jo bare bli bra.

Jeg fikk en julestjerne i går som nå står midt på bordet, og jeg fikk hjelp med å finne frem en adventstake og få satt i kontakta. Så her kosa jeg meg med julestemning i går kveld. 

 

I dag kommer antageligvis mellomstemann og svigerdatter’n en tur. Hun lurte på om jeg kunne klippe litt på håret hennes. Og jeg trenger hjelp til å få satt inn en spiker eller skrue øverst i et par vinduskarmer. Jeg vil gjerne ha opp julestjerner i kjøkkenvinduet og soveromsvinduet. Da blir det julestemning i alle rom.

 

ØNSKER DEG EN FIN 1. ADVENT ♥ 

 

Venter på besøk.

Jeg snakket med en tidligere arbeids-kollega på telefonen på formiddagen i dag. Vi har jobbet sammen i mange år og vært litt sammen på privaten også. Underveis i samtalen ble vi brått enige om at hun like godt skulle ta bilen og komme opp å besøke i stedet for å prate i telefonen.

Hun skal ha en hofteoperasjon på mandag. Den timen kom brått på og må bearbeides litt før dagen kommer. Jeg er jo snart proff på å bli operert føler jeg for øyeblikket. Så jeg skal hjelpe henne så godt jeg kan med det. Samtidig skal hun ta en runde med  tankefeltsterapi på meg. Hun har hjulpet med med det tidligere også. Da jeg var livredd…og da mener jeg fullstendig panikk for å gå ut døra da det kom snø og glatte ute etter at jeg knakk ankel og legg på glatta bare ved å gå over veien. Det endte med 3 påfølgende operasjoner i tida fremover. Jeg begynner nemlig å få panikk for å reise meg fra sittende til stående stilling. Det hender jeg må sitte ei stund før jeg må bite tennene sammen og bare gjøre det. Jeg vet aldri når det hugger til som knivstikk langt inn i magen. Og da kommer det noen ukontrollerte hyl, så naboene må vel lure på hva jeg holder på med om dagen. Å komme meg opp selv fra liggende til sittende stilling klarer jeg fint nå uten at det blir for vondt. Så det går fremover i hvertfall. 

Å bøye meg klarer jeg heller ikke veldig godt enda. Så ting er plundrete her. Tror jammen jeg skal få besøket mitt til å sette i kontakta til en av julestakene mens hun er her jeg, så blir det jul i stuevinduet i det minste. Resten av leiligheten ser fortsatt ut som et flyttelager. Og sånn må det bare bli denne jula. 

Nå er det nok ikke lenge til hun kommer. Vi skal kose oss med rundstykker og te, og backe hverandre opp så godt vi kan i dag.

 

HA EN FIN LØRDAG ♥ 

Fornøyd med nytt antrekk.

I dag klarte jeg å prøve det nye antrekket jeg kjøpte i forrige uke. Jeg hadde så flaks at det passet, og ble kjempeglad.  Bildene måtte jeg bare knipse inne på badet, så de ble ikke så bra. Men her er de .

 

Toppen er i god og bløt jersey og buksa er i stretchstoff med brokademønster. Behagelig å ha på seg begge to. Det gikk i masse grønt i butikken, så det er tydeligvis en av fargene i vinter.

Da blir jeg jo ganske trendy med antrekket jeg sydde til jul i fjor også. Jeg var heldig med det. 

 

 

Jeg klør i fingrene etter å sette meg med symaskinen igjen, eller finne frem malesakene mine, men det er fortsatt umulig å sitte fremoverbøyd over noe som helst. 

 

ØNSKER DEG EN GOD HELG ♥ 

I Hokksund igjen.

Jeg kom meg nedover til Hokksund igjen i går kveld. Her luktet det Thaimat med det samme jeg lukket opp døra. Svigerdatter’n sto på kjøkkenet og kokkelerte mens hun pratet med ei venninne fra Thailand på pad’n sin.  Det tok ikke lang tid før jeg fikk servert ei skål med mat. 

Små boller med et eller annet geleaktig og fritert hvitløk. Inni bollene var det kjøtt, thaigrønnsaker og peanøtter…og sikkert noe mer.

Dette så ut til å være stekt på forhånd før det ble til fyll i bollene. Deretter ble de dampet i en slags kurv hun har.

Jeg kom for sent til å se hvordan hun laget alt sammen.  Men det smakte godt, så dette må hun lære meg en gang.

Enten i dag eller i morgen skal jeg komme bort til legen min og få fjernet stiftene i magen. Håper å få gjort det etterpå, for da kan yngstemann få kjørt meg dit. Akkurat nå er han ute å kjører mora mi til kort-kurs. Det snør her i dag og hun hadde ikke lyst til å ut å kjøre i alle bakkene som er opp og ned dit hun skal. Jeg takker heller ikke nei til sjåfør i dag. Ikke på grunn av snøen, men fordi det ikke er så godt å sitte i bil enda. Jeg sitter i det minste litt mer avslappet så lenge jeg ikke skal holde på med ratt og gir.

Nå som det ikke så mye annet jeg får gjort har jeg bestilt et spennende stoff på nett, og begynt å se på YouTube videoer av hvordan man syr vesker, toalettmapper, lommebøker og andre småting. Foreløpig klarer jeg ikke å sitte ved symaskinen. Men videoer kan jeg studere. Og jeg tenkte jeg skulle stikke innom biblioteket og se om det finnes ei bok med mønstre til sånne ting. Jeg mener jeg har sett det der.

Jeg gleder meg til stoffet kommer, og til jeg klarer å sitte ved maskinen igjen. 

 

FIN MANDAG TIL DEG ♥ 

Jeg blir helt uttafor av søvnmangel.

I natt har jeg ikke hatt blund på øynene i det hele tatt. Det er vondt hver gang jeg prøver å legge meg i rett stilling for å sove. Jeg klarer ikke å sove på ryggen. Skal jeg sove må jeg enten ligge på siden eller på magen. Og uansett hvilken side jeg prøver blir det vondt. Jeg fikk en liten dubb en gang etter at sola sto opp. Men da ble jeg vekket av telefonen etter ei lita stund. Så den bestemte jeg meg for å sette på lydløs utpå dagen. Jeg varslet på Facebook om at jeg gjorde det. Så familien skulle slippe å bli bekymret hvis de prøvde å ringe uten å få svar.

Jeg har nok sovnet fra tv’n her ei stund i ettermiddag. Jeg laget Taco og spiste den på dagen i stedet for nå i kveld. Da jeg blir mett blir jeg trøtt nok til å blåse av ei stund uansett.

Jeg var en tur ute på verandaen midt på dagen. Sola var i ferd med å forsvinne bak åskammen da jeg sto der. Klokka var 14.15.

Det er heldigvis bare en måneds tid igjen til det snur og blir lenger lyst igjen. Tida frem til jul går fort. Det er nok å ta seg til fremover nå bare jeg kommer meg skikkelig på beina.

T-lys klarer jeg å få frem fra skuffen da. De ligger ikke i nederste skuff som mye annet jeg skulle hatt tak i. Bl.a noe av det jeg skulle brukt til baking. Så baking har det altså ikke blitt noe av enda. Jeg har ikke sjans til å få tak i alt jeg trenger. Jeg får kose meg med levende lys så lenge.

I morgen kan det hende jeg tar meg en tur til Hokksund igjen, og blir der noen dager. Jeg er visst ikke fullt så selvgående som jeg trodde. Dessuten skal alle stiftene i magen fjernes om et par dager. Og legen min er der nede. Da kan jeg like godt bli der til det er gjort. 

 

HA EN FIN LØRDAGSKVELD ♥